lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 25-06-2016, 02:20   #1
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 371
Mentioned: 1 Post(s)


Default Update bios Asrock Z97 Anniversary probleme !

Vreau sa fac update de bios la placa de baza(ver. 1.60) la ver. 1.90 dar intampin o problema. Cand ii dau instant flash imi zice : Secure Flash check Fail !! Biosul este pe stick formatat FAT32. Care e cauza, de ce nu il pot updata ?
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2016, 09:08   #2
kagula323
Senior Member
 
kagula323's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,201
Mentioned: 7 Post(s)




Default

de ce nu ii dai sa isi faca automat update-ul din bios prin dhcp? placa de baza downloadeaza automat bios-ul corect si il scrie! trebuie doar sa ai cablul conectat de la router la placa de retea
kagula323 is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2016, 13:57   #3
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 371
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by kagula323 View Post
de ce nu ii dai sa isi faca automat update-ul din bios prin dhcp? placa de baza downloadeaza automat bios-ul corect si il scrie! trebuie doar sa ai cablul conectat de la router la placa de retea
Nu am cablu. Netul e wireless.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2016, 18:54   #4
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 371
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Cine stie unde e problema ?
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2016, 23:28   #5
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,278
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Scrie-l pe asta
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2016, 16:27   #6
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 371
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Scrie-l pe asta
Mersi mult !!!
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2016, 16:27   #7
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,278
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sa-mi spui daca a mers. Mentioneaza si pe thread sa stie si baietii.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2016, 17:41   #8
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 371
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Da merge perfect. Dar am ceva grade in plus la procesor si la placa de baza...
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi

Last edited by elmysterio; 26-06-2016 at 17:46.
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2016, 17:48   #9
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,278
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Aia poate fi de la modul in care interpreteaza biosul indicatorii dati de senzorul de temperatura.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2016, 00:13   #10
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,608
Mentioned: 639 Post(s)

PC-ul meu

Default

Coretemp/RealTemp sunt dependenti de citirea bios, sau citesc direct de la senzorul de temperatura? Merita incercata o comparatie. Ai vazut gradele in plus in BIOS sau in vreun soft din Windows?
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 27-06-2016, 00:19   #11
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 371
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Gradele in plus le-am vazut si in bios dar si in core temp.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2016, 14:55   #12
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,278
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Biosul e cel original oferit de producator. Atat ca are scoasa protectia secure flash.
O fi schimbat producatorul ceva parametri prin bios, sau o fi corectat vreun bug din versiunea precedenta.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 28-06-2016, 00:27   #13
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,777
Mentioned: 495 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Coretemp/RealTemp sunt dependenti de citirea bios, sau citesc direct de la senzorul de temperatura? Merita incercata o comparatie. Ai vazut gradele in plus in BIOS sau in vreun soft din Windows?
Stiu ca are 7 ani articolul... dal Real Temp tot de acolo citeste temperatura...
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 28-06-2016, 15:48   #14
kagula323
Senior Member
 
kagula323's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,201
Mentioned: 7 Post(s)




Default

Vezi cum ți e setat tjmax

Trimis de pe al meu LG-H815 folosind Tapatalk
kagula323 is offline   Reply With Quote
Old 28-06-2016, 15:53   #15
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,608
Mentioned: 639 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
Stiu ca are 7 ani articolul... dal Real Temp tot de acolo citeste temperatura...
Danke, eram sigur ca e vorba de un semnal analog dar nu stiam daca e interpretat de ceva de pe procesor sau mobo si convertit in digital sau aplicatiile pot citi acel semnal analog direct si sa-l interpreteze cum stiu ele.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 28-06-2016, 22:28   #16
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 371
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by kagula323 View Post
Vezi cum ți e setat tjmax

Trimis de pe al meu LG-H815 folosind Tapatalk
100`C
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cpu z.jpg
Views:	217
Size:	325.4 KB
ID:	54414  
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 28-06-2016, 22:35   #17
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,608
Mentioned: 639 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu stiu ce temperaturi aveai inainte, dar ce scrie acolo pare ok. La cat ajunge CPU dupa 15 minute de Prime pe SmallFFT?
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 29-06-2016, 09:17   #18
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,278
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Temperaturile sunt cele normale, nu ai de ce sa iti faci griji.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 29-06-2017, 11:15   #19
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 371
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Am o problema cu placa asta de baza : am vandut placa veche video si am activat placa onboard hd4600. Dar problema e ca acuma nu mai pot intra in bios si nu stiu de ce. Placa video onboard am activat-o inainte sa scot placa video din calculator. Am upgradat si rami la 16gb si as vrea sa vad daca am vreo optiune ca placa video sa ia mai mult ram din sistem. Cand apas butonul power si dupa tasta Del sau F2 ca sa intru in bios imi apare cursorul de la mouse pe un fundal negru. Iar inainte cand aveam placa video dedicata mergea sa intru in bios fara probleme. Ce am mai schimbat la sistem sunt rami de la 8gb la 16gb. De la ce poate fi ?
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi

Last edited by elmysterio; 29-06-2017 at 11:45.
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 29-06-2017, 12:30   #20
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,965
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu



Default

dupa bios update ai facut clear cmos ?
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ASRock Z97 Anniversary driver XP !!! elmysterio Procesoare si chipseturi 6 09-03-2015 21:57
ASRock Z97 Anniversary + G3258 ajutor OC !! elmysterio Overclocking & benchmarking 2 28-02-2015 02:59
Ajutor update bios Asrock Z68 Extreme3 Gen 3 maxmader Placi de baza 5 11-11-2012 23:47
Update Bios GPU RaeL Placi video 5 29-03-2011 21:08

 
Forum Stats
Members: 7,675
Threads: 18,746
Posts: 582,083
Total Online: 421

Newest Member: lonehart

Latest Threads
- by korby
- by mbc
- by valinor
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 01:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.