lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-12-2016, 15:26   #1
HymuraX
VIP
 
HymuraX's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Constanta
Posts: 1,234
Mentioned: 33 Post(s)




Default Probleme Gigabyte Z170-HD3 DDR3

Se ia un Gigabyte Z170-HD3 DDR3 UN i5 6400 si o problema care sta asa: 5 beepuri prelungite, un restart si o ia din loc. Doar daca se scoate din priza face asa, o data si ocazional de doua ori. Dupa ce si-a facut dambalua, booteaza perfect. Am lasat sistemul in prime95 vreo 4 ore si nu a dat absolut nici o problema. Am schimbat ramul si la fel face... Imi e ca daca se duce placa de baza la garantie, aia pe acolo vad ca booteaza si ii dau cu "test ok" si o trimit inapoi la fel... Procesorul nu am pe ce sa.il testez, dar nu cred ca este de la el. Am verificat la lupa toti pinii din socket, nu se observa nici unul stramb sau lipsa, testat si cu alta sursa si cu alta placa video si fara....
__________________
This ain't no place for no hero, this ain't no place for no better man.
HymuraX is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2016, 15:37   #2
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,883
Mentioned: 504 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Hahaha, welcome to Z170! Nu este defecta man..doar ca unele mai fac asa dupa ce le-ai taiat alimentarea de tot
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2016, 15:46   #3
HymuraX
VIP
 
HymuraX's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Constanta
Posts: 1,234
Mentioned: 33 Post(s)




Default

Cred ca urasc in momentul asta Z170 mai mult ca DeDeRa PSD-ul.....
__________________
This ain't no place for no hero, this ain't no place for no better man.
HymuraX is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2016, 17:39   #4
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,381
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

@HymuraX Pe Z170, numa belele. A trebuit sa flashuiesc ultimul microcode ca sa nu am freezeuri la procesor, si nu nu ala dat de intel ci chiar ultimul.
Intra in bios la power management si dezactiveaza "Power Loading".
Iti urc imediat bios updatat sa-i dai flash si-mi spui cum se prezinta.
Da flash cu biosul asta
Apoi sa-mi dai teamviewer iti fac si un update de ME Firmware si nu o sa mai ai probleme.
Asa l-am rezolvat si pe agarici si merge SOC-ul lui suzuki fara probleme.
Am updatat de-a microcode-uri pe procesoare la Z170 de mi s-a acrit, worst PCH de la Z77 incoace )
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 18-12-2016 at 17:54.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2016, 19:50   #5
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,641
Mentioned: 24 Post(s)


Default

Pune biosul F5b, care deblocheaza OC si nu va mai face nici o figura. Am tinut in teste o Gigabyte z170 hd3 si nu a facut nici o figura de genul cu biosul respectiv.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2016, 21:27   #6
HymuraX
VIP
 
HymuraX's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Constanta
Posts: 1,234
Mentioned: 33 Post(s)




Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
@HymuraX Pe Z170, numa belele. A trebuit sa flashuiesc ultimul microcode ca sa nu am freezeuri la procesor, si nu nu ala dat de intel ci chiar ultimul.
Intra in bios la power management si dezactiveaza "Power Loading".
Iti urc imediat bios updatat sa-i dai flash si-mi spui cum se prezinta.
Da flash cu biosul asta
Apoi sa-mi dai teamviewer iti fac si un update de ME Firmware si nu o sa mai ai probleme.
Asa l-am rezolvat si pe agarici si merge SOC-ul lui suzuki fara probleme.
Am updatat de-a microcode-uri pe procesoare la Z170 de mi s-a acrit, worst PCH de la Z77 incoace )
Multam man de ajutor, dar eu zic sa o lasam dupa sarbautori, am ansamblat unitatea pentru un coleg si deja i-am dat-o omului, a inteles care e treaba. Ma dispera ca nu stiam daca sa ma duc sa le dau in cap la aia de la emag cu placa(m-au lungit vreo 7 zile si ceva cu produse care apareau in stoc la ei) sau ca am gherlit eu ceva... Cred ca am montat si demontat procu de vreo 14 ori, belit ochii in pini socketului vreo ora etc. Schimbat rami, sursa vga... deja ma treceau toate transpiratiile. Ideea e ca dupa ce isi facea damblaua mergea brici, Prime95/3dMark... Asta este, din cauza muncii am cam ramas in urma rau...
__________________
This ain't no place for no hero, this ain't no place for no better man.
HymuraX is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2016, 22:17   #7
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,381
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cand poti da-i flash si da-ne de stire, iti spun ca nu ar trebui sa mai faca pe nebunul. E problema grava a skylake pe care din pacate Intel nu o admite. Sclavii consumerismului am ajuns.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2016, 22:49   #8
HymuraX
VIP
 
HymuraX's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Constanta
Posts: 1,234
Mentioned: 33 Post(s)




Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Cand poti da-i flash si da-ne de stire, iti spun ca nu ar trebui sa mai faca pe nebunul. E problema grava a skylake pe care din pacate Intel nu o admite. Sclavii consumerismului am ajuns.
Zilele astea cred ca mai ajung pe la el. Osa incerc sa ii fac update. Biosul este pentru Z170-HD3 DDR3? Ca am vazut ca este si varianta cu DDR4, sa nu fac vreo tampenie..
__________________
This ain't no place for no hero, this ain't no place for no better man.
HymuraX is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2016, 23:40   #9
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,381
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Are protectie si nu ti-l scrie daca-i cel nepotrivit. E cel cu DDR3.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2016, 23:43   #10
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,814
Mentioned: 58 Post(s)


Default

Posibil sa faca asa si de la setarile de boot, e in mod legacy windows-ul setat ? fastboot probabil enable si la fel alte optiuni....timpul / ora sunt setate corect..posibil sa fie o fita mai banala decat crezi insa nu e de ocolit update-ul de BIOS si ME firmw, insa sa verifici si memoriile , posibil sa faca si de la memorie, precum si ceea ce e mai rar CPU fault ( o eroare necunoscuta) , daca-l resetezi default si setezi din nou BIOS, eroarea mai apare ? Incearca si update-ul de BIOS / ME firmware - recomand inainte de BIOS update, ME firmware update din sistemul de operare. Bafta !
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2016, 23:51   #11
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,381
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Me firmware update e nerecomandat daca nu stii ce faci. Risti sa nu mai reusesti sa fortezi dual bios.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2016, 23:53   #12
HymuraX
VIP
 
HymuraX's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Constanta
Posts: 1,234
Mentioned: 33 Post(s)




Default

Le-am incercat pe toate, inclusiv update la ultimul bios, F5, de la ei de pe site. La fel face, cum ii iau alimentarea cum face pe nebunul. Dupa merge ca uns....
__________________
This ain't no place for no hero, this ain't no place for no better man.
HymuraX is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2016, 23:55   #13
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,381
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default Probleme Gigabyte Z170-HD3 DDR3

Tu da flash la ce ti am dat eu ca pe biosul lor nu ai ultimul microcode skylake. Doar pe cea cu DDR4 e, am verificat.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2016, 00:24   #14
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,814
Mentioned: 58 Post(s)


Default

sa nu ai ultrafast boot enable , aka fastboot - enable, vezi ca e de prin Bios, dai un safe default, apoi F2 pentru setari manuale si intra si dai disable la fastboot....parerea mea e ca de pe acolo e....
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2016, 00:30   #15
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,814
Mentioned: 58 Post(s)


Default

Pentru update ME doar daca stii ce faci, ai acest tool si aici versiunea v11.0.18.1002 , care aduce aceste rezolvari :
-Security fixes.
- Resolves a system hang during power management operations such as entering standby, hibernate, or shutting down.
- Resolves a system hang when booting after removing and applying AC power.
dar nu ma faci raspunzator ..faci doar daca merita !!!
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2016, 02:34   #16
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,095
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

din intamplare am verificat acum cateva zile si sunt corupte fisierele ...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2016, 11:17   #17
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,381
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default Probleme Gigabyte Z170-HD3 DDR3

Nu e nimic corupt. Dintre toate utilitarele din pack se foloseste unul singur: Intel Firmware Update Utility.
Comanda se executa astfel: "FWUpdLcl64 -f numefirmware.bin -GENERIC"



Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 19-12-2016 at 11:22.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2016, 15:59   #18
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,814
Mentioned: 58 Post(s)


Default

daca e asa greu e in arhiva un fisier update64.bat de rulat ca admin ( in line de comanda, de ex, dezarhivat pe C:\mei si rulat update64.bat) , si asta e

Last edited by reflavius; 19-12-2016 at 23:24.
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2016, 16:00   #19
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,095
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Făceam referire la arhive, la mine nu s-au deschis. Probabil antivirusul a simțit ceva...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2016, 23:24   #20
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,814
Mentioned: 58 Post(s)


Default

ce sa simta ? sunt niste aplicatii banale..dar cu efect deosebit
reflavius is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gigabyte z170-d3h OC guest13 Placi de baza 7 10-06-2016 09:59
Computex 2015 ? Asrock Z170 Extreme 7 si Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K6 LAB501 Stiri 0 03-06-2015 20:50
probleme SLI GTX 670 Gigabyte danscaf Placi video 7 28-10-2012 00:03
Gigabyte P67A UD5 B3 probleme delta99 Placi de baza 7 23-03-2011 15:24

 
Forum Stats
Members: 7,910
Threads: 19,332
Posts: 595,552
Total Online: 261

Newest Member: Se7enUpp

Latest Threads
- by Monstru
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 05:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.