lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-11-2019, 23:02   #621
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,991
Mentioned: 201 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai incercat sa pui 2600 pe sistemul care mergea? Poate ai avut ghinion de ESD.
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2019, 23:11   #622
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 206
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hmm, ESD poate fi de la hartie?
Era murdar de pasta pe cativa pini si l-am curatat cu o hartie inainte sa il montez in socket. Sa il fi trosnit de la frecarea cu o coala de hartie cand l-am curatat de pasta intre pini?

As mai avea celalalt desktop din descriere, deja ruleaza un 2700x pe el, dar imi e cam peste mana sa surubaresc in el. Sper sa rezolv cumva cu acesta. Nu mai pot testa procesorul pe placa de baza unde a functionat.

Last edited by dic1; 18-11-2019 at 23:20.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2019, 23:53   #623
bebe_sorin30
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 158
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am patit asa pe intel,era procesorul,controlerul de memorie din el cred, l-am probat pe 2 placi. Versiunea de bios nu este beta,nu?
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2019, 00:50   #624
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 206
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am avut timp sa il testez (am scos toate componentele si le-am conectat pe rand pana am gasit problema). Este o problema la SOC sau la placa de baza, partea de SSD NVMe PCIe 2x.
Daca scot SSD NVMe PCIe 2x, booteaza fara probleme, am intrat in BIOS, vede memoria, procesorul, totul pare ok. Nu am cum sa bootez in Windows pentru ca il am pe SSD si daca il montez apare problema de incompatibilitate sau SOC trosnit si intra protectia de la sursa.

Ah, va trebui sa umblu la celalalt sistem. Inca sper ca placa de baza Gigabyte sa aloce cu eroare resursele intre cele 2 SATA ale procesorului si PCIe pentru SSD NVMe.
Topicul e simplu: SOC-ul Ryzen are 4 PCIe lanes pentru NVMe sau pentru 2 porturi SATA. Nu stiu cum este la ceilalti producatori de placi de baza, dar Asus, daca pui un SSD NVMe (PCIe 4x sau 2x, nu conteaza), va dezactiva cele 2 porturi SATA deservite de SOC. Gigabyte are o alocare inteligenta si dezactiveaza cele 2 porturi SATA daca se monteaza un SSD NVMe PCIe 4x, dar daca se monteaza un SSD NVMe PCIe 2x (cum este al meu Patriot Scorch) pastreaza active atat cele 2 porturi SATA cat si SSD-ul, impartind cumva resursele (cel putin la SOC Ryzen 1xxx).
Ei bine, speranta mea este ca problema sa fie de la aceasta imparteala a resurselor ale placii de baza Gigabyte cu SOC-ul Ryzen 2xxx si sa nu fie probleme cu procesorul.

Ramane sa fac mai multe teste cu celalalt sistem. Daca Ryzen 2700x se comporta la fel in Gigabyte este clar o problema de incompatibilitate intre alocare resurse SSD PCI2 2x si porturile SATA pentru SOC Ryzen 2xxx (poate si 3xxx??). Daca Ryzen 2600 se comporta la fel in Asus, atunci procesorul are SOC-ul trosnit pe partea de NVMe si o sa incerc sa il inlocuiesc in garantie.

Last edited by dic1; 19-11-2019 at 01:07.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2019, 17:16   #625
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 206
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mda, sunt probleme de incompatibilitate intre Gigabyte GA-AB350M-Gaming 3 si SOC-ul Ryzen 2000 cand in sistem este un SSD NVMe PCIe x2.
Gigabyte GA-AB350M-Gaming 3 booteaza cu SSD NVME PCIe doar cu Ryzen 1200, intra in protectie sursa daca pun Ryzen 2600 sau 2700x. Daca scot SSD NVME, booteaza fara probleme si cu Ryzen 2600.
Ryzen 2600 booteaza fara probleme cu Asus Prime B350-Plus si acelasi SSD NVMe.

Procesorul este in regula.

Acum e mai complicat, am Windows instalat pe SSD NVME pe Gigabyte, dar nu pot sa utilizez Ryzen 2600. Phui, ce prostie. Voiam sa fac upgrade de la 1200 la 2600 si trebuie sa schimb si placa de baza.

Last edited by dic1; 19-11-2019 at 17:20.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2019, 17:23   #626
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,421
Mentioned: 1206 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu am avut Gigabyte AB350-Gaming cu Ryzen 2700x, all good. Cu Ryzen 3700x, all good. Cu Ryzen 2200G Good. SSD Samsung 960 Evo 500GB.

In alta ordine de idei, am comandat, pentru prima data pentru firma, 6 laptopuri Thinkpad T495 cu Ryzen 7 3700U - nu, nu pentru ca m-a apucat pe mine dragostea de AMD, ci pentru ca cele cu Intel vin peste 2 luni.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2019, 18:35   #627
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 206
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Samsung 960 EVO este PCIe 4x, Patriot Scorch (am incercat cu 256GB si 512GB) este PCIe 2x.
Asus dezactiveaza din start cele 2 SATA ale SOC-ului daca pui orice tip de SSD NVME. Gigabyte vrea sa imparta resursele si reuseste pentru SOC Ryzen 1000 (am 6 porturi SATA disponibile cu Patriot Scorch), asa cum specifica in manual. Se pare ca la SOC Ryzen 2000 apare o problema.

Sau o fi placa mea defecta. Dar de ce functioneaza cu Ryzen 1200?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	gigabyte_nvme.png
Views:	42
Size:	32.0 KB
ID:	67501  
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2019, 19:40   #628
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,454
Mentioned: 732 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe X570 / 3950x exista problemele astea? Nu de alta, dar o sa am nevoie de toate porturile SATA 3.0 (8 la numar), PLUS de 2-3 NVME-uri puse in sloturile de pe MoBo.

In manualul AsRock x570 Taichi am gasit doar mentiune referitoare la slotul nr3 M.2, si anume:

* If M2_3 is occupied, PCIE5 slot will be disabled
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 19-11-2019, 20:37   #629
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 206
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

O limitare este sigura: SOC-ul Ryzen are 4 PCIe pe care ii imparte intre NVME si 2 porturi SATA.
Cred ca AMD au avut probleme cu limitarile astea, iar la X570 au pus din start 12 porturi SATA in chipset. Chipseturile B350/B450 au 4 porturi SATA si cele 2 din SOC
Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Socket_AM4
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2019, 16:36   #630
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 206
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am deschis un caz la Gigabyte cu problema de mai sus, poate o rezolva intr-o versiune noua de BIOS si pot sa montez Ryzen 2600 care sta in sertar acum. Sunt sanse mici sa rezolve, dar speranta moare ultima.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2019, 18:09   #631
kppus
Senior Member
 
kppus's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 892
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Va salut,am o problema in oc-ul memoriilor pe o platforma cu ryzen 3600x (4400-1.35v),placa de baza este msi B450 GAMING PLUS MAX si memoriile sunt G.Skill Ripjaws V K2 DDR4 3600 32GB C18 :
astea: https://www.forit.ro/memorii/g-skill...3600-32gb-c18/
problema este ca nu le pot ridica mai mult de 3200 ,unde gresesc?sau sunt memoriile jaf?
__________________
ACTA-My Garage(cu toti moderatorii retardati)acelasi RAHAT.D-zeu sa-i ierte si sa le fie tarana usoara.
Decat sa-l vinzi la un pret de Rahat(my garbage) mai bine il arzi.!!-Reclama la garantie.
SB 2500k 5100 Mhz

Last edited by kppus; 29-11-2019 at 18:53.
kppus is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2019, 20:51   #632
DavidMMM
Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 246
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kppus View Post
Va salut,am o problema in oc-ul memoriilor pe o platforma cu ryzen 3600x (4400-1.35v),placa de baza este msi B450 GAMING PLUS MAX si memoriile sunt G.Skill Ripjaws V K2 DDR4 3600 32GB C18 :
astea: https://www.forit.ro/memorii/g-skill...3600-32gb-c18/
problema este ca nu le pot ridica mai mult de 3200 ,unde gresesc?sau sunt memoriile jaf?
cred ca si placa de baza si memoriile sunt de vina, oricum nu cred ca poti duce RAM-ul mai mult de DDR3333 in cel mai fericit caz DDR3400 pe placa aia
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2019, 21:41   #633
kppus
Senior Member
 
kppus's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 892
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai pe ea scrie ca duce pana la 4200oc,cum naiba sa nu treaca de 3200?
__________________
ACTA-My Garage(cu toti moderatorii retardati)acelasi RAHAT.D-zeu sa-i ierte si sa le fie tarana usoara.
Decat sa-l vinzi la un pret de Rahat(my garbage) mai bine il arzi.!!-Reclama la garantie.
SB 2500k 5100 Mhz
kppus is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2019, 00:10   #634
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,764
Mentioned: 159 Post(s)




Default

4200 cu 2x8, tu ai 2x16

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2019, 00:33   #635
kppus
Senior Member
 
kppus's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 892
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Iubitel View Post
4200 cu 2x8, tu ai 2x16
Wtf,ce naiba mai este si asta?nu ma gandeam la asta ,de la atata intel ...nici nu mai am habar de amd ).Adica ramii astia nu o sa mearga niciodata peste 3200?pffff,ma rog la un update de bios.
__________________
ACTA-My Garage(cu toti moderatorii retardati)acelasi RAHAT.D-zeu sa-i ierte si sa le fie tarana usoara.
Decat sa-l vinzi la un pret de Rahat(my garbage) mai bine il arzi.!!-Reclama la garantie.
SB 2500k 5100 Mhz
kppus is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2019, 22:36   #636
hardcore
Member
 
hardcore's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Baia Mare
Posts: 198
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu



Default

ryzen 3000 cu versiunea de agesa 1004b finala a devenit o platforma solida, ramul functioneaza acum 'blanao' ratie 1:1 pe aorus x570 master bios f10, cu 2x16gb @ 3733 mhz vdimm 1.34v, am renuntat si la offsetul negativ la cpu, nu mai este nevoie, temperatura cpu e identica cu voltajul lasat pe auto si performantele la fel , daca rezolva si problema pbo si mai castigam niste mhz multi si single core in plus, vreo 25-50mhz, va sufla bine de tot in ceafa intel
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	aida64 cache and memory  cpu stock ram @ 3733 ifclock 1867 .JPG
Views:	9
Size:	197.6 KB
ID:	67610  

Last edited by hardcore; 03-12-2019 at 00:24.
hardcore is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 00:29   #637
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 206
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by dic1 View Post
Am deschis un caz la Gigabyte cu problema de mai sus, poate o rezolva intr-o versiune noua de BIOS si pot sa montez Ryzen 2600 care sta in sertar acum. Sunt sanse mici sa rezolve, dar speranta moare ultima.
Am facut upgrade de BIOS la placa de baza si a bootat cu Ryzen 2600. Atat de bine sa se miste suportul Gigabyte sau este coincidenta? Cazul a fost deschis pe 23/11/2019, versiunea F50a care a corectat problema a aparut in 27/11/2019.
Daca in Windows nu prea simt, am rulat Cinebench R15 si R20 este mai mult de dublu ca viteza Ryzen 5 2600 stock fata de Ryzen 3 [email protected]
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 00:53   #638
antiqque
Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 204
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by dic1 View Post
Atat de bine sa se miste suportul Gigabyte sau este coincidenta?
Eu am deschis ticket pentru un bug si au facut update de BIOS in aceeasi zi si era bugul reparat.
E posibil sa fie coincidenta dar nu ma pot plange
antiqque is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 01:05   #639
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 206
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Super tare. Cred ca o sa renunt la Asus si o sa merg pe Gigabyte de acum incolo. Au prinderea de RAM DDR4 normala (parghii in ambele parti, nu intr-o singura parte iar opozit ceva fix ce complica instalarea RAM-ului). Gigabyte stie sa imparta resursele SOC-ului Ryzen: cele 4 lanes PCIe sunt alocate simultan catre un SSD M.2 NVME PCIe 2x si 2 porturi SATA, fara sa le dezactiveze pe acestea.
Dupa vreo ora de Windows, vad ca sistemul raspunde mai bine cu 2600 fata de [email protected] Se simte si in Windows.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 02:11   #640
kppus
Senior Member
 
kppus's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 892
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Iubitel View Post
4200 cu 2x8, tu ai 2x16

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
O sa scot o plăcuță de 16 GB din PC și las doar 16,daca pot sa-i ridic pe cei 16gb peste 3200 ,atunci este de la placa de baza ,daca nu pot ....este din RAM .Ăștia de pe forum de la msi ,spun că ar fi si din RAM ,că nu suportă placa de baza modelul asta de gskill 32gb.

Pana la urma am trimis memoriile inapoi si le-am schimbat cu acest kit https://www.forit.ro/memorii/g-skill...skill-triz-k2/ ,am vazut ca in "suportul" placii de baza ,cica ar fi compatibile.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	sdc sd.jpg
Views:	1
Size:	320.0 KB
ID:	67619  
__________________
ACTA-My Garage(cu toti moderatorii retardati)acelasi RAHAT.D-zeu sa-i ierte si sa le fie tarana usoara.
Decat sa-l vinzi la un pret de Rahat(my garbage) mai bine il arzi.!!-Reclama la garantie.
SB 2500k 5100 Mhz

Last edited by kppus; Today at 20:44.
kppus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experiente cu Samsung 960 kvarq Memorii & stocare 107 15-05-2018 14:43
Discutii si experiente cu IvyBridge MadMaxXx Procesoare si chipseturi 591 20-12-2017 23:43
Discutii si experiente cu SandyBridge gmc Procesoare si chipseturi 2080 13-10-2017 00:21
Discutii si experiente cu NVidiaInspector rage fuury Placi video 2 05-04-2013 15:35

 
Forum Stats
Members: 8,380
Threads: 21,809
Posts: 654,223
Total Online: 597

Newest Member: HpCristian2

Latest Threads
- by Kspic
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.