lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-12-2019, 00:12   #681
DeMons
Senior Member
 
DeMons's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Timisoara - Ghiroda
Posts: 1,840
Mentioned: 24 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to DeMons Send a message via Skype™ to DeMons
Default

Quote:
Originally Posted by bakhus View Post
Vreau sa ma plang de RDS dar nu pot...
Attachment 67641
Yup, la tine se apropie de medie, si peste medie la upload.
Clar nu te poți plânge.
Frumos upload.

@ingerulol


__________________
SPOILER:

Last edited by DeMons; 09-12-2019 at 01:06.
DeMons is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2019, 11:54   #682
tomkaten
Senior Member
 
tomkaten's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucharest
Posts: 715
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

RDS, Fttb (nu h), chiar n-ai ce sa comentezi imo. ONT-ul e bridge, routerul e Archer C6 V2.



Am avut doi ani Telekom gigabit cu FTTH, download era la fel, dar upload aveau doar 200 Mbps. Am renuntat la ei pentru ca sunt niste cretini nesimtiti, degeaba sunt controlati de germani sau de cine sunt. Cu RDS nu am avut probleme la nicio interventie, au trimis la un moment dat doi baieti cand imi urca doar pana in 800 Mbps la download, desi contractual nu aveau nicio obligatie, si au stat saracii vreo doua ore la mine, mi-au relipit fibra cu aparat de-ala de sudat.

Si nu, n-am rude la niciun provider, e doar o apreciere subiectiva din perspectiva mea, un utilizator de servicii.

Last edited by tomkaten; 10-12-2019 at 12:04.
tomkaten is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2019, 23:36   #683
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 4,173
Mentioned: 178 Post(s)

PC-ul meu



Default

la fel pot sa spun si eu de bine de Telekom si de rau de rds ... plus interventie la nici 12 ore upa sesizare...

in bucuresti sunt ok toti , depinde de ce angajat dai cand ai probleme , acolo e un mix de oameni ce stiu meserie si indivizi ce au creier de gaina.

Upload la telekom 500Mbps



si cu RDS
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
Server discord Lab501 https://discord.gg/FcDNnRe

Last edited by polter; 10-12-2019 at 23:43.
polter is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 22:57   #684
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,152
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

vezi ca ai facut ambele teste cu servere Telekom . Mere / Pere ) Nu ca la vitezele alea ar conta ceva ...
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 23:16   #685
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 4,173
Mentioned: 178 Post(s)

PC-ul meu



Default

EDIT

Daca dai click pe poza o sa vezi rds la a doua ca server
Eu am pus test cu Telekom -RDS , inainte era problema intre ei , acum merge perfect , nu mai este ping mare , poti sa te joci linistit

done

__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
Server discord Lab501 https://discord.gg/FcDNnRe

Last edited by polter; 12-12-2019 at 00:17.
polter is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2020, 10:08   #686
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,792
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

azi noapte in timp ce dormeam cu sotia... capacul a zburat 3metri fix intr-o punga de hartie cu plastice :/
transformatorul a fost schimbat acum ~1an dupa ce m-am plans de intreruperi la internet



am gasit acelasi tip de transformator pe youtube, o mizerie


2dolari pe alibaba https://www.alibaba.com/product-deta...291cOq9g47&s=p

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Last edited by PSS; 03-06-2020 at 10:24.
PSS is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2020, 10:24   #687
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 9,404
Mentioned: 327 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ciudat... nu prea-mi dau seama ce s-a înnegrit acolo... văd că puntea redresoare e întreagă... posibil să fi fost un circuit condensator cu rezistor ceva...
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2020, 10:35   #688
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,792
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

un condensator sigur dar nu-l gasesc... probabil e prin vreun colt al bucatariei, daca observi mizeria nu are siguranta putea sa arda toata casa ca idee
am sunat la RDS si le-am facut taraboi sa vina cu un transformator calitativ
PSS is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2020, 10:59   #689
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,337
Mentioned: 156 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu cred ca o sa vezi mai bun . Eu am folosit un alimentator de laptop pentru un DVR de la munca care avea alimantatorul terminat si nu reusea sa sustina consumul cu 1hdd de 4TB.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2020, 12:06   #690
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 26,272
Mentioned: 1333 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pui UPS si stai calm Presupun ca evenimentul are legatura cu calitatea curentului.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T14 AMD, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2020, 12:33   #691
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,926
Mentioned: 135 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu-ti aduce nimic mai bun, ba din contra vor veni cu altul mai prost.

Una peste alta daca vrei sa faci o treba buna iti pui tu altul mai calitativ si bineinteles si un UPS dar la cum ai facut in casa acolo ai alte probleme mai fine de rezolvat inainte.

Si eu trebuie sa iau un UPS urgent pt tot rack-ul, dar uite ca a trecut anul si nu l-am pus si mi s-a ars un alimentator de la RDS de la MC de TV.

Last edited by agarici cu pedale; 03-06-2020 at 12:36.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2020, 15:21   #692
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 13,843
Mentioned: 794 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
For example, the KXG family of Al e-caps from United Chemi-Con (which includes capacitors with capacitances from 6.8μF to 330μF and voltage ratings from 160V-450VDC) has a rated life expectancy of 8,000 to 10,000 hours while the EPCOS B32798 family of film capacitors (which includes capacitors with capacitances from 18μF to 75μF and voltage ratings from 250V-400VDC) has a rated life expectancy of 60,000 hours.
Un an are vreo 8500 de ore. E uimitor asadar ca toti condensatorii aia ȚingȚongPeng din electronicele ieftine rezista mai mult de un an. Daca ai si ceva ripple in curent, e relativ normal sa moara repede. Ca a facut poc insa nu e ok.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 03-06-2020, 16:05   #693
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 16,565
Mentioned: 717 Post(s)

PC-ul meu



Default RCS&RDS - thread oficial

Eu am schimbat condensatorii de AC de la două receivere de la centrala termică.
Și acum îmi fac curaj să schimb și condensatorul de la încărcătorul de telefon OPPO al nevestei. (cel galben cu cel gri din poză). La început am suspectat că e posibil să fie firele întrerupte, dar acum cred că e de la condensatorul filmat.

La receiverul de la centrala termică se recomandă să fie scoși din priză pe timpul verii (atunci când nu încălzești din termostat). Motivul e simplu... îi dublezi durata de viață.

La un router am schimbat fix 3 încărcătoare de 5V cu totul. Faimosul Asus WL500gP. La al 4-lea l-am ars pentru că încărcătorul cumpărat nou nouț avea o problemă.
Frati-miu cu același router, mai nătărău, l-a aruncat la tomberon după ce i-a murit primul încărcător.

__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 03-06-2020 at 16:07.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 01:19   #694
Bobby
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 361
Mentioned: 11 Post(s)


Default

Incarcatorul "original" pentru "modemul" Huawei e de 12V 2A, model HW-120200E1W si trebuie sa arate cam asa: Poza 1 Poza 2

Mie unul nu-mi place practica celor de la instalari de a trage direct o priza din tabloul electric al omului si de a o atarna pe la usi pentru a-si alimenta echipamentele.

Am indoieli ca cei care fac asta sunt toti electricieni autorizati sa umble prin tablourile electrice ale oamenilor.

Last edited by Bobby; 04-06-2020 at 01:22.
Bobby is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 15:47   #695
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,926
Mentioned: 135 Post(s)

PC-ul meu



Default

Da, ala e alimentatorul original. Ce avea el nu era dar chinezarii de genul dau ei cand se strica unul pt ca e mai ieftin.
Mie la MC_ul de TV mi-a adus la fel dar fiind de 5V i-am pus unul de telefon mai bun ca aveam o gramada prin casa sub 1A.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 17:32   #696
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 811
Mentioned: 30 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Bobby View Post
Incarcatorul "original" pentru "modemul" Huawei e de 12V 2A, model HW-120200E1W si trebuie sa arate cam asa: Poza 1 Poza 2
Aia suspectez si eu, daca PSS l-a inlocuit cu unul de doar 1A ma mir ca a mers asa mult. Eu, daca trebuie sa inlocuiesc, fac tot posibilul sa pun ceva mai puternic, daca e de 12V si 2A, il inlocuiesc cu 12V/2.5A sau chiar 3A. Asa e mai rece si, implicit, mai sigur un pic.

Pe langa asta, absolut toate prelungitoarele au protectii si nu bag nimic direct in priza, daca am un spike pe retea preia prelungitorul damage-ul si asta e, nu explodeaza nimic.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 18:20   #697
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 16,565
Mentioned: 717 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu este obligatoriu să nu meargă și mai mic bine mersi o perioadă lungă de timp, dar sunt routere sau device-uri care chiar solicită alimentatorul. Eu testez la degetometru, daca e prea fierbinte cel mai probabil este subdimensionat așa că încerc să îl schimb.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 19:18   #698
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,337
Mentioned: 156 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca mai da si ceva tensiuni in el, nu mai poti avea incredere ce amperaj asigura..
kobro is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 19:36   #699
Bobby
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 361
Mentioned: 11 Post(s)


Default

Sunt subdimensionate ca sunt mai ieftine... si nici producatori nu mai au interes sa te tina o vesnicie.

Cutia aia e aproape inchisa ermetic, componenete active (tranzistori, IC-uri etc) care merg fierbinti, scurtand durata de viata de condesatorilor electrolitici plasati strategic pe langa radiatoare si lista poate continua...

In majoritatea cazurilor deviceurile pe care aceste surse le alimenteaza trag aproape de curentul maxim suportat, daca nu chiar peste.
Un charger de 2A poate furniza 2.1 sau 2.2A multe ore fara sa defecteze daca e unul mai rasarit insa se va incinge mai mult cu repercusiuni in timp a componentelor din interior.

Este evident ca daca cutia e calda spre fierbinte, la interior componetele active au o temperatura dubla daca nu si mai mult.

Pe incarcatorul de mai sus a bubuit o rezistenta de cativa ohmi ce juca si rol de singuranta. Ce scrie pe IC-ul ala cu 7 pini de langa zona "afectata."

Last edited by Bobby; 04-06-2020 at 19:39.
Bobby is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 20:30   #700
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 13,843
Mentioned: 794 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sa nu mai vorbim de ce vdrop au in sarcina, am vazut jeguri de alimentatoare de 12V 2A care la 2A aveau 10.5v-11v. Asta la randul lor streseaza device-ul un pic mai mult pentru ca pentru a asigura aceeasi putere va trage mai mult amperaj. Bine macar ca majoritatea device-urilor de 12v au o plaja larga de 9-14v in care functioneaza in parametri.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nokia 808 PureView lansat oficial in Romania LAB501 Articole 8 12-06-2012 21:34
Samsung Galaxy S III lansat oficial in Romania Micutzu Stiri 8 18-05-2012 12:15
Nokia Lumia 610NFC anuntat oficial Micutzu Stiri 0 11-04-2012 19:30
3DMark 2011 anuntat oficial Monstru Stiri 12 27-05-2010 10:47

 
Forum Stats
Members: 8,967
Threads: 23,863
Posts: 710,444
Total Online: 1557

Newest Member: stratent

Latest Threads
- by piticu
- by Monstru
- by Steve-o
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.