lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 16-08-2019, 15:37   #59761
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 683
Mentioned: 33 Post(s)




Default

Cand programatorii de la M$ s-au mutat la Boeing, ce sa-i faci?

Nu cred ca a fost pilot de 737 Max8 care n-a fost interesat de ce a picat Lion Air. Inteleg ca poate te doare-n 14 de pasageri, dar daca nu esti sinucigas de cam doare de propria persoana. Aia din Ethiopian Airlines stiau sigur, citeau din manual ca acu 70 de ani si totusi n-au putut face prea multe. Aia am inteles si eu ca i-au dat disable si degeaba.

Eu nu pot pricepe cum de mai exista manuale de hartie in 2017 pentru o scula de 121mil $. Cum nu poti sa faci self check sa-i arati pilotului doar ce-i necesar. Vorbim aci de avion "nou".
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2019, 15:47   #59762
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,575
Mentioned: 45 Post(s)

PC-ul meu



Default

Si uite ca aia de la LionAir au comandat 187 de bucati J.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk
walkman is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2019, 15:53   #59763
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,176
Mentioned: 723 Post(s)

PC-ul meu

Default

Probabil ca sa nu apara probleme, sa-ti inghete ecranul la tableta cand vrei sa cauti "I'm crashing, wtf do I do?".

E idiotic intr-adevar, dar hartia are un fel de built-in redundancy. Daca prinzi un solar flare sau EMP, hartia ramane. Bine, tot mori ca restu's cazute, dar ai ce sa citesti cand te duci in jos.

E nasol checklist-ul lui peste in caz de probleme. A se vedea cazul Hudson River (descris destul de bine ce s-a intamplat in filmul "Sully"), cand daca se stia exact ce/cum/daca merge, putea sa se intoarca la aeroport. Dar pana a facut checklist-ul s-au scurs foarte multe secunde esentiale si-a trebuit sa-l duca la spalatorie.

Ar trebui ca fiecare caz sa aiba un cod, bagi codul iar avionul sa-si faca singur checklist-ul si sa-ti dea bife pe ecran cu ce pas a dat fail.

Bine, vorbesc si eu ca spectatorul din stadion la meci, cu experienta mea de 3h in Flight Simulator X. Am vazut cam toate "Air Crash Investigation" though, so you might say I'm pretty much an expert.



Quote:
Originally Posted by walkman View Post
Si uite ca aia de la LionAir au comandat 187 de bucati J.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk
Cred ca le fac CASCO la toate si asteapta sa pice din cer.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2019, 16:01   #59764
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,159
Mentioned: 549 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu īi asigură ăia...


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2019, 16:36   #59765
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 683
Mentioned: 33 Post(s)




Default

Erm... Airbus are pe seria similara A320 fly by wire si self diagnostic de mult timp.

Edit: si ceva mai multi senzori AOA

Edit2:

Quote:
Originally Posted by walkman View Post
Si uite ca aia de la LionAir au comandat 187 de bucati.
'coz it's bussiness cum zice francezu. E bune dom'le, acu' le-au reparat! Ideea e ca in momentu asta am asa o vaga impresie ca 737 e destul de ieftin.

Last edited by Dashu; 16-08-2019 at 16:38.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2019, 21:44   #59766
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,402
Mentioned: 265 Post(s)


Default

Stiti ceva de SSD-uri GOODRAM ?
https://www.emag.ro/solid-state-driv.../pd/DDZCVZBBM/
Cica garantie pe viata
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 16-08-2019, 22:24   #59767
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 6,594
Mentioned: 258 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Vandut de forit arata 36 luni garantie.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2019, 22:27   #59768
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 3,126
Mentioned: 116 Post(s)

PC-ul meu



Default

@Drazzy GoodRam sunt OK-ish ca şi brand, da' modelul ăla probabil e o puşcătură ca şi Patrioatele de acu' 2-3 ani.
__________________
The evolution of the Ryne PC
Īnrolează-te azi īn echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2019, 23:20   #59769
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 284 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Patrioatele alea din care am eu unul care merge perfect īn PC cu OS pe el?
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2019, 00:24   #59770
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 3,126
Mentioned: 116 Post(s)

PC-ul meu



Default

Poate că tu ai avut unul. Eu am avut peste 25% picate la garanţii, Cosmin de la NOD parcă zicea că a avut şi loturi cu peste 50%.
__________________
The evolution of the Ryne PC
Īnrolează-te azi īn echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2019, 00:58   #59771
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,402
Mentioned: 265 Post(s)


Default

Cred ca pana la urma fac o rocada si imi iau un M.2 pt pc si mut hyperx-ul din pc in laptop.
Kingston vs Plextor pareri ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 17-08-2019, 20:15   #59772
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,795
Mentioned: 192 Post(s)

PC-ul meu



Default

Kingston more warranty
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2019, 20:19   #59773
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,402
Mentioned: 265 Post(s)


Default

Pe de alta parte plextor are radiator, deci sta mai rece si posibil lifespan mai mare
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 17-08-2019, 20:23   #59774
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,795
Mentioned: 192 Post(s)

PC-ul meu



Default

True... vad ca pe cutie zice 5 ani garantie deci go plextor.
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2019, 21:50   #59775
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,941
Mentioned: 119 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am un TV LG FHD mai vechi, cu display LG Display Co.Ltd. S-IPS si iluminare CCFL, care are in meniul de reglare al imaginii 2 profile THX si 2 ISF (Imaging Science Foundation cica).

Filmele le vad pe profil THX si arata cu atat mai bine cu cat e mai de calitate materialul.
As fi curios in ce masura se poate face o calibrare ca aici: https://www.hdtvtest.co.uk/news/lg-3...0101120901.htm
N-am idee cum se face o calibrare si cum se regleaza parametrii, dar am ramas mut ce se poate scoate cu un colorimetru hi-end.
Ar fi diferente fata de un reglaj cu colorimetru X-Rite sau SpyderX?
kobro is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2019, 11:05   #59776
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,574
Mentioned: 97 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ala teoretic e deja calibrat pentru camera fara surse de lumini in jur, exact ca la cinema.
Ar trebui sa faci calibrare pe un profil custom, nu pe acela.
Calibrarea costa destul de mult daca nu ai pe cineva sa-ti faca cheap, just my 2 cents.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2019, 12:00   #59777
Kebab
Senior Member
 
Kebab's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharesti
Posts: 462
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Tocmai am luat examenul auto cu 22 puncte si nu imi este rusine deloc!
__________________
Contact: https://pastebin.com/yqFtSvq7 Trade CG: https://imgur.com/a/AqSLGdg
Cine iti mentine forma? Doar Kebabul si Shaorma!
Kebab is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2019, 12:03   #59778
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,027
Mentioned: 1155 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

De ce dracu' ti-ar fi rusine ca ai luat examenul? Tinerii din ziua de azi...
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2019, 12:40   #59779
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,176
Mentioned: 723 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am nevoie de cateva sfaturi de la cineva care a sudat inainte. Mi-am luat recent un mini aparat de sudura cu invertor de 200A (asta) si a venit doar cu conectorii lui in care trebuie sa pun eu cabluri.

1- Ce diametru minim de cablu imi trebuie pentru 200A? 16mmp e suficient? Ce lungime maxima sa am la cablu? Voltajul in sarcina e (20-28V).
2- Ce clesti imi trebuie pentru ground / electrod?
3- Vad ca imi zice sa folosesc electrozi <2.5mm (3.2mm ocazional), sunt si astia "unii buni/unii prosti" sau cam toti sunt la fel?
4- Gasesc masca de sudura ieftina, dar cu protectie buna a ochilor? Eventual ceva mini, ca nu prea am loc prin casa de una full size, si nici nu cred ca-mi trebuie protectie laterala.
5- Alte sfaturi care va vin in minte?

O sa fie folosit in regim extra-ocazional/hobby, deci nu vreau sa dau inca odata cat am dat pe el pe restul de accesorii, si nici nu-mi trebuie ceva super profi. Dar nici n-as vrea sa faultez prea tare procesul de sudura cand va fi sa-l folosesc.

Dankeșoșon.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2019, 13:16   #59780
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,159
Mentioned: 549 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai băgat vamă la el?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,316
Threads: 21,454
Posts: 644,610
Total Online: 563

Newest Member: Doberman

Latest Threads
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 13:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.