lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-08-2018, 21:11   #1521
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,314
Mentioned: 24 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cel mai dificil a fost sa curat ventilatorul. Nu am vrut sa-l fac bucati asa ca a trebuit sa ma chinui pe gaura cheii si sa folosesc fel de fel de ustensile ca curat fiecare nervura. Chiar si asa, sub ventilator am reusit sa inlatur doar 95% din mizerie. Desfacerea ventilatorului ar fi presupus indepartarea sticker-ului de pe spate si astfel pierderea aspectului original. A NO NO in my book. La final am obtinut rezultate excelente si tin sa precizez ca ventilatorul este silentios si se invarte foarte fin.



Some battle scars. Nothing too serious.



Am intervenit asupra unor lamele de la heatsink deoarece acestea zdranganeau putin.



Cooling system DONE!



A urmat curatarea PCB-ului. My favourite part.



Ready for assembly.

Robert B is online now   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 21:12   #1522
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,314
Mentioned: 24 Post(s)

PC-ul meu

Default

DONE!




Dupa cum va spuneam mai sus, nu am avut la dispozitie o platforma AGP potenta, asa ca a trebuit sa folosesc my trusty KT333.

Intr-una din vizitele mele la talcioc am gasit si un procesor Athlon XP 2400+ pe bus de 266MHz cu nucleu Thorton. Deoarece revizia 3.1 a placii ECS K7VTA3 nu suporta procesoare pe bus de 333MHz, Athlon XP 2400+/266 cu nucleu Thorton era mult mai indicat decat Athlon XP 1900+/266 cu nucleu Palomino, asa ca am facut un update de BIOS si am fost gata de un test.

The mainboard ECS K7VTA3 3.1, uses an AMD 462-pin Socket A that has the following features:
Supports 100(200)/133(266) MHz frontside bus (FSB)
Accommodates AMD Athlon XP/Athlon/Duron processors



Oare placa a fost in stare de functionare?

2001: A Space Odyssey Theme • Also Sprach Zarathustra • Richard Strauss



HELL YEAH!!!



WIN! WIN! WIN!



That's a wrap!



gallery: https://postimg.cc/gallery/l4i5t1w2/


More later.

Last edited by Robert B; 01-08-2018 at 21:18.
Robert B is online now   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 21:27   #1523
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,286
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da drace, ce misto!
kobro is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 11:26   #1524
DavidMMM
Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 104
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

nu am gasit un alt thread pentru oldies, atasez si eu un printscreen 3dmark01 cu un Super Socket7 (SS7), Gigabyte GA-5AX rev.4 si un K6-3+ tehnologie 180nm, 768MB SDRAM, nVidia Geforce 5900:

a) k6-2+ si k6-3+ au fost produse in tehnolgie de 180nm fata de 250nm pentru restul de k6-2;
b) cei 128kb/250kb cache L2 la aceeasi frecventa cu CPU contau mai mult decat un spor de frecventa de 100MHz;
c) k6-3+ nu a fost importat in Romania, numai k6-2+ de obicei 500MHz si mai rar 550MHz, in canitati foarte mici exact inaintea aparitiei Athlonului Slot A

k6-3+ la 550MHz:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	3d01_K6-3+ 550MHz_Gigabyte GA 5AX_768 SDRAM_FX5900_s3034.JPG
Views:	42
Size:	208.0 KB
ID:	63505  

Last edited by DavidMMM; 02-08-2018 at 11:30.
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 15:45   #1525
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Jose, Praga
Posts: 2,547
Mentioned: 49 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by DavidMMM View Post
nu am gasit un alt thread pentru oldies, atasez si eu un printscreen 3dmark01 cu un Super Socket7 (SS7), Gigabyte GA-5AX rev.4 si un K6-3+ tehnologie 180nm, 768MB SDRAM, nVidia Geforce 5900:

a) k6-2+ si k6-3+ au fost produse in tehnolgie de 180nm fata de 250nm pentru restul de k6-2;
b) cei 128kb/250kb cache L2 la aceeasi frecventa cu CPU contau mai mult decat un spor de frecventa de 100MHz;
c) k6-3+ nu a fost importat in Romania, numai k6-2+ de obicei 500MHz si mai rar 550MHz, in canitati foarte mici exact inaintea aparitiei Athlonului Slot A

k6-3+ la 550MHz:
Nice! Pune te rog si cateva poze cu PC-ul. Cred ca sunt destui colegi care isi clatesc ochii pe aici inainte de culcare!

Eu unul dorm mai bine daca citesc nitel din @Robert B
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6
fubu is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 17:31   #1526
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,314
Mentioned: 24 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cred ca DavidMMM are destule chestii in visterie insa nu l-am vazut sa puna poze. We'll see.

Next episode will feature my second K7M.

I LOVE SLOT A MOTHERBOARDS!!!





More later.
Robert B is online now   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 19:23   #1527
DavidMMM
Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 104
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Atasata este poza cu GA 5AX rev.4.1, Asus 5900 si diverse controllere: SATA, USB 2.0, placa de retea, SB AWE si alte acareturi:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	GA5AX-min.JPG
Views:	39
Size:	504.2 KB
ID:	63509  
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 19:42   #1528
DavidMMM
Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 104
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Platforma socket 7 ulterior transformata de AMD, VIA, ALi si SiS in Super Socket 7 este poate una din cele mai longevive platforme (ca si LGA1366, care inca se misca bine si astazi):

a) mai jos un 3d mark2001 pe acelasi sistem super socket 7: k6-3+ [email protected]=5,5 x 110 MHz si Gigabyte GA-5AX 512 kB L3 cache (pe care CPUZ nu-l vede) si un Asus nVidia 5900 AGP8x/4x:
b) cei 256 kb L2 cache sunt mai importanti decat frecventa, sporul de performanta fata de un k6-2 clock per clock este de 20%, un k6 III la 450 MHz se misca mai cursiv decat un k6-2 la 600 MHz;
c) este singurul caz in care Intel a facut o greseala pe care nu o va mai repeta niciodata - a licentiat socket-ul AMD si ce a urmat se stie: P1 s-a oprit la 233 MHz si AMD a ajuns cu K6-2, k6-2+ si k6-3+ la 600 MHz (oficial k6-2 570 MHz, dar acesta sare de 600 MHz pe placi de baza care stiu FSB > 100 MHz);
d) multiplicatorul este deblocat, iar de la k6-2 CXT in sus AMD-le vad multiplicatorul 2x drept 6x;
e) pe tehnologia de 180nm ulterior a fost dezvoltat Athlon-ul pe slot A, ala care a juns primul la astronomica - pe vremea aia: 2000 adica - frecventa de 1GHz;
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	3d01_K6-3+ 605MHz_Gigabyte GA 5AX_768 SDRAM_FX5900_s3170.JPG
Views:	43
Size:	301.7 KB
ID:	63510  

Last edited by DavidMMM; 02-08-2018 at 19:45.
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2018, 13:19   #1529
DavidMMM
Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 104
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Intrebari:

1) Care ar fi cea mai rapida placa video AGP 4X pentru SS7? - avand in vedere ca placile AGP8x nu merg pe SS7, si reverse:
2) Care ar fi cel mai puternic / rapid sistem pentru AGP4x - un Voodoo 5 sau 6?
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2018, 15:10   #1530
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,314
Mentioned: 24 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dole & Kom - Phara Oh (Original Mix)

NO SPEED LIMITS!!!



More later.

Last edited by Robert B; 03-08-2018 at 15:16.
Robert B is online now   Reply With Quote
Old 03-08-2018, 16:19   #1531
RaverX
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 139
Mentioned: 11 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by DavidMMM View Post
Intrebari:

1) Care ar fi cea mai rapida placa video AGP 4X pentru SS7? - avand in vedere ca placile AGP8x nu merg pe SS7, si reverse:
2) Care ar fi cel mai puternic / rapid sistem pentru AGP4x - un Voodoo 5 sau 6?
1. Probabil 5950 Ultra, dar depinde si de placa SS7, nu toate placile SS7 care au slot AGP se inteleg bine cu placile "moderne" AGP, tocmai de aia e recomandat un V3 pentru astfel de placi. In plus 5950 Ultra va fi puternic limitata de orice procesor SS7.

2. As spune ca EPoX 8K3A+ si Athlon XP 3200+, versiunea 333 MHz FSB, adica AXDA3200DKV4D. Asta daca e sa zic exact modelul, teoretic orice placa cu KT333 e ok. Sunt si placi sk 478 cu AGP capabil sa furnizeze 3.3V, dar sunt echipate cu chipseturi mai obscure (Sis) si cam au probleme de stabilitate, cel putin personal nu recomand platforme cu procesor Intel si chipset non Intel pentru slot 1, sk 370 si sk 478.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2018, 19:54   #1532
DavidMMM
Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 104
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

@RaverX, merci

1) La un 5900 pe steroizi ma gandeam si eu, nu cred ca e mare diferenta intre 5900 si 5950 Ultra;
2) Cred ca o pereche de Athlon MP cu frecventa cat mai mare si 512 L2 cache, cu o placa de baza gen Tyan S2469, sunt cele mai rapide / puternice, pentru un Voodoo 5 sau 6.

Pentru socket 370 placi dual CPU de workstation cel mai bun chipset este VIA 694X, am vazut placi de baza facute de Epox, Gigabyte, MSI, Supermicro si se misca mai bine decat chipset-urile Intel, 815 are limtari la RAM.
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2018, 22:38   #1533
PasatoiuTD
VIP
 
PasatoiuTD's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,109
Mentioned: 13 Post(s)




Default

Quote:
Originally Posted by DavidMMM View Post
2) Care ar fi cel mai puternic / rapid sistem pentru AGP4x - un Voodoo 5 sau 6?
Voodoo 6 adica Voodoo5 6000, nu? Ca prototipuri functionale ale succesorului lui Voodoo 5, adica Rampage, nu cred sa fie prea multe.

Acum cativa ani cine pusese un adaptor PCI-E 8X la PCI-X si unul Change AGP2PCI si reusise sa testeze un Voodoo5 6000 pe o platforma Sandy Bridge.
http://www.hwbot.org/newsflash/1465_...e_its_possible
PasatoiuTD is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 01:01   #1534
RaverX
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 139
Mentioned: 11 Post(s)


Default

DavidMMM: depinde ce vrei sa faci, sincer eu nu vad rostul unui sistem dual procesor cu Voodoo5, ce vrei sa rulezi pe el?

Primele procesoare dual core au aparut in 2005, jocuri care puteau utiliza cat de cat mai mult de un procesor nu cred sa fi aparut inainte de 2006 si nu cred ca pornesc macar pe V5, deci e inutil un astfel de sistem

Daca tu stii vreun joc/aplicatie care sa stie multi cpu si sa mearga cel putin decent pe V5 te rog sa-mi spui.

5950U vs 5900U: e simplu 475 MHz vs 450 MHz la GPU si 950 MHz vs 850 MHz la memorie, diferenta e intr-adevar mica, pe un sistem puternic (gen P4 EE sau Athlon64 FX-57) la rezolutii mari se va observa ceva, insa pe o platforma SS7 nu cred sa fie diferente.

Aici iar am o intrebare: de ce ai vrea sa pui o placa din perioada 2003-2004 pe un sistem din perioada 1997-1998?

Eu daca fac un sistem retro il fac sa ma joc ce a aparut in perioada respectiva, un fel de time machine pentru nostalgici, dar in unele cazuri chiar pentru ca unele jocuri nu se inteleg deloc cu hardware mai nou si, mai ales, cu sisteme de operare mai noi.

Nu zic ca trebuie sa fii 100% "period correct", in multe cazuri chiar ajuta sa pui un procesor mai puternic, pentru ca "back then" placile video erau limitate puternic de procesor, dar nu vad rostul extremelor, mai ales in sens invers, sa incerci sa pui o placa video puternica pe un procesor mai vechi si mai slab.

N-am inteles niciodata de ce unii fac chestii doar pentru ca "se poate". Am vazut Doom3 modificat sa mearga pe Voodoo2. Da, pornea jocul si rula, insa n-am fost deloc impresionat, se vedea *oribil* si rula, evident, lent. Ce sens are? Mi se pare un comportament masochist, ceva de genul hai sa rulez jocul la detalii mai mici decat "low", cu frame rate mic. De ce?
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 09:12   #1535
DavidMMM
Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 104
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

@TraianD: nici V5 5000 si 6000 nu prea mai sunt; @RaverX: m-am referit strict la compatibilitate, si care este cea mai rapida/puternica configuratie pentru acele placi video.
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 15:48   #1536
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,314
Mentioned: 24 Post(s)

PC-ul meu

Default

Talcioc day today. Era marfa la greu. Am ales doar ce am vrut cu adevarat.

Compaq OEM Geforce 2 GTS 32MB - seamana izbitor cu Creative 3D Blaster Annihilator2 Geforce 2 GTS
WAIMEA 316903700001 R01
179642-001

Intel 80486 overdrive DX4ODPR100 - SZ959 v1.1 de data aceasta l-am gasit cu tot cu heatsink


Last edited by Robert B; 04-08-2018 at 15:50.
Robert B is online now   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 15:58   #1537
G1nX
Member
 
G1nX's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Bucharest
Posts: 37
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Robert B View Post
@G1nX I'm glad that you like my "WORK"

Bun tip-ul cu betigasele cu burete. O sa cumpar si din alea

Avantajul cu betigasele de vata este faptul ca iti permite sa "insisti" pe PCB si astfel poti inlatura pelicula aderenta de mizerie prezenta in special pe spatele componentelor. Trebuie atentie si rabdare insa in cazul meu este ceva natural

Si eu trebuie sa cumpar niste condensatori pentru ca am deja cateva placi de baza care au nevoie de aceasta operatie. Same stuff Nichicon, Rubycon & Sanyo.

Cand ai timp da o cheie la V5 6000 sa o vedem in actiune sau macar pune cateva poze cu frumusetea aia
Chiar nu mai pornisem de ceva vreme sistemul Dual MP2800+
Uite cateva poze cu placa V5 6000 Rev3700A:



Mai am si placa Rev2600A2 dar e in cutia ei.

Quote:
Originally Posted by RaverX View Post
DavidMMM: depinde ce vrei sa faci, sincer eu nu vad rostul unui sistem dual procesor cu Voodoo5, ce vrei sa rulezi pe el?

Primele procesoare dual core au aparut in 2005, jocuri care puteau utiliza cat de cat mai mult de un procesor nu cred sa fi aparut inainte de 2006 si nu cred ca pornesc macar pe V5, deci e inutil un astfel de sistem

Daca tu stii vreun joc/aplicatie care sa stie multi cpu si sa mearga cel putin decent pe V5 te rog sa-mi spui.
Nu e inutil chiar deloc. Uite aici un thread in care se compara performanta Quake3Arena cu si fara SMP. La teste sunt incluse varii placi video inclusiv V4 si V5.
https://www.vogons.org/viewtopic.php?f=63&t=54929

Din defect professional am o placere pt sisteme multi CPU si folosesc mai multe la diferite buil-uri dar daca vrem doar performanta pt placile V5 AGP at KT333 sau SIS651DX sunt chipset-urile cele de top.
Daca se ia in calcul un V5 PCI sau adaptoare AGP2PCI at se largeste plaja dar tot trebuie testat.
De exemplu Asus A7V333 e compatibila cu V5 5500 AGP dar nu si cu V5 6000.

Quote:
Originally Posted by DavidMMM View Post
@TraianD: nici V5 5000 si 6000 nu prea mai sunt; @RaverX: m-am referit strict la compatibilitate, si care este cea mai rapida/puternica configuratie pentru acele placi video.
V5 5000 si V5 6000 se gasesc in colectii private. Iar unele sunt chiar disponibile spre vanzare pe forumuri de specialitate.

Mai jos o poza mai veche cu exemplarele mele V5 5000:

Acestea au limitari in ceea ce priveste compatibilitatea avand drivere neoptimizate pt ele.
__________________
Retro-gamer & VGA collector
Powered by Voodoo5 6000
G1nX is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 18:51   #1538
RaverX
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 139
Mentioned: 11 Post(s)


Default

G1nX, m-ai facut curios. Tin minte ca am incercat prima data r_smp 1 in quake 3 in 2003. Aveam un server vechi (inca il mai am, de fapt) cu dual PII 300, fara AGP, chipset vechi 440FX, cu EDO RAM.

Nu era deloc o "racheta", il tinea in loc mai ales memoria EDO, dar am pus pe el 2 V2-uri in SLI si mergea decent Quake 3 pe el, eu ma jucam pe calculatorul principal, aveam Athlon XP 1700+ si MSI Ti4600, cateodata vinea la mine un prieten si el juca pe server

Atunci am incercat prima data r_smp 1, Q3 a dat crash imediat dupa restart. Mai tarziu mi-am luat primul sistem cu 2 procesoare "logice", P4 3.2 EE, cu HT activat sistemul de operare vedea 2 procesoare, insa acelasi rezultat cu r_smp = 1... crash.

Atunci m-am documentat mai mult de r_smp in Quake 3 si cam toate informatiile indicau ca e strict pentru serverele multiplayer dedicate Q3, nu pentru calculatoarele care ruleaza efectiv si pe care te "joci".

Insa acum iar mi-ai adus aminte si am incercat, culmea n-a dat crash. Insa performata e aproape jumatate. Cu r_smp 459 FPS, fara r_smp 791 FPS. 3840x2160, totul la max, aniso fortat din drivere 16x, fara AA.

Sunt curios de rezultatele tale (si a altor membri) pe masina principala si pe masini retro cu dual (sau quad/etc) procesor. Cand o sa am timp o sa-l incerc si eu pe un dual PIII 1000.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 20:40   #1539
rodarkone
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1,139
Mentioned: 61 Post(s)


Default

Intotdeauna mi-am dorit un V5 6k dar probabil ca nu imi voi permite niciodata

PS: dar ma bucur ca am asta
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0000001 (384).jpg
Views:	36
Size:	94.4 KB
ID:	63533  

Last edited by rodarkone; 04-08-2018 at 20:42.
rodarkone is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 23:32   #1540
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,314
Mentioned: 24 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by G1nX View Post
Chiar nu mai pornisem de ceva vreme sistemul Dual MP2800+
Uite cateva poze cu placa V5 6000 Rev3700A:



Mai am si placa Rev2600A2 dar e in cutia ei.

@G1nX - THANK YOU FOR THE V5 6000 pics! Highly appreciated!
Robert B is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,044
Threads: 19,842
Posts: 608,030
Total Online: 321

Newest Member: maryus84

Latest Threads
- by matose
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 01:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.