lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23-11-2018, 11:12   #1021
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,855
Mentioned: 585 Post(s)

PC-ul meu



Default

Relativ frumos afară de dimineață, adică īnnorat și frig, dar măcar nu ploua... am zis să profit de ocazie și am scos dremelu īn curte și am tăiat prinderile de la cooler.

De la 75x75mm am coborāt la 65x75mm prinderea pentru distanța de la microserver.

Pentru cei ce nu știu coolerul, este un Scythe Kodati, low profile, 2 heatpipes amărāte.




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2018, 13:31   #1022
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,855
Mentioned: 585 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ceva este īn neregulă...

Cu radiatorul stock din aluminiu aveam temperatura pe CPU de 40℃ (dar la un moment dat am văzut și un 41℃).
Cu radiatorul Scythe Kodati am temperatura pe cpu de 40℃.
Cu radiatorul Scythe Kodati cu fan-ul pus pe direct (fără PWM, direct la 12V) am temperatura pe cpu de 40℃.

Mă uit īn iLo management, dar și īn esxi tot așa raportează... 40℃.

Help?



Later edit: se pare că nu arată mai puțin de 40: https://community.hpe.com/t5/ProLian...C/td-p/6734709
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 23-11-2018 at 13:43.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2018, 14:14   #1023
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,184
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Se da urmatoarea problema:
- pe microserver rulez un apahce server si diferite servicii (sonarr, subsonic, webmin, etc)
- pe calculatoarele legate in retea trebuie sa scriu "ip : port" ca sa pot accesa serviciul respectiv

As vrea sa folosesc ceva de genu "serviciu.server" ca sa accesez serviciul respectiv.
Ce trebuie sa fac/instalez pe server ca sa imi redirectioneze url-ul de sus catre ip : port-ul necesar, asta dupa ce am setat ca primary DNS pe calculatorul din retea dns-ul serverului.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager

Last edited by hellfish; 23-11-2018 at 14:32.
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2018, 14:19   #1024
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,855
Mentioned: 585 Post(s)

PC-ul meu



Default

Īn fișierul hosts de pe stație (Windows sau Linux, etc.) īți pui numele (cum vrei tu) și IP-ul serverului.

Sau... īn consola management web, vezi la Network > iLO Dedicated Network Port ai acolo setările pentru hostname. Dar să citești help-ul.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2018, 14:32   #1025
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,184
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Am gasit solutiile, nu vreaus a modific fisierul de pe statia windows, prefer sa schimb dns-ul de pe statie doar. pe langa ip mai am si port-ul care trebuie specificat.

Am mai gasit cv pentru apache, un proxy pe http request....
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2018, 14:43   #1026
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,855
Mentioned: 585 Post(s)

PC-ul meu



Default

De ce trebuie să schimbi portul? Apache-ul stock nu e făcut să ruleze direct pe 80?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2018, 14:57   #1027
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,184
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Ba da, dar serviciile nu. Am pe 10000, 8989, etc Momentan scriu 192.168.1.*:10000 asta as vrea sa transform in http://webmin.server
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2018, 15:18   #1028
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,206
Mentioned: 57 Post(s)


Default

Ai nevoie de DNS server propriu - intern. Redirectul se poate face din virtualmin (apache redirects).

Sent from my ONEPLUS 6 using Tapatalk
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2018, 16:54   #1029
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,440
Mentioned: 1208 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Ceva este īn neregulă...

Cu radiatorul stock din aluminiu aveam temperatura pe CPU de 40℃ (dar la un moment dat am văzut și un 41℃).
Cu radiatorul Scythe Kodati am temperatura pe cpu de 40℃.
Cu radiatorul Scythe Kodati cu fan-ul pus pe direct (fără PWM, direct la 12V) am temperatura pe cpu de 40℃.

Mă uit īn iLo management, dar și īn esxi tot așa raportează... 40℃.

Help?



Later edit: se pare că nu arată mai puțin de 40: https://community.hpe.com/t5/ProLian...C/td-p/6734709
Limita inferioara a senzorului de temperatura este 40 de grade. Eu stiu ca nu iti arata mai putin niciodata.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2018, 17:30   #1030
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,855
Mentioned: 585 Post(s)

PC-ul meu



Default

Se pare că este din firmware. Firmware-ul citește temperatura de pe procesor și dacă e mai mică decāt 40 atunci īi face cap la 40.
Senzorul de temperatură intern pare cel prins īn față, ăla cu 3 fire, dar este doar unul și cred că este temperatura la chassis (ambientul). Restul componentelor au propriul senzor... fiecare, cel puțin așa cred.

I-am pus un SSD cu Windows mai vechi, i-am dat un pic īn goarnă cu linx, și am reușit să īl duc la 90 grade īn răcire pasivă. Īn iLo īmi arăta ceva gen 55 grade.... Mi se pare īn urmă rău și nu face update prea frecvent, pare laggy. Cred că o să īncerc și un FW de iLO mai nou, poate se schimbă ceva.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2018, 20:28   #1031
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,855
Mentioned: 585 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am printat un adaptor de la 2.5 inch la 3.5 inch fără pregătire prealabilă pe ABS, am zis că PLA-ul se va deforma de la posibile temperaturi interioare și mi-a ieșit o barcă.




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2018, 21:18   #1032
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 3,329
Mentioned: 123 Post(s)

PC-ul meu



Default

@Arise Care adaptor ai vrut să-l printezi, ceva de genul ăsta sau altceva?
__________________
The evolution of the Ryne PC
Īnrolează-te azi īn echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2018, 00:24   #1033
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,855
Mentioned: 585 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am printat asta...
https://www.thingiverse.com/thing:112213

Problema e că ce a ieșit nu prea are nici o treabă cu microserverul meu, una din aripile de suport stă īn aer, nu are nici o prindere și nu pricep care e faza īncă...
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2018, 16:57   #1034
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,855
Mentioned: 585 Post(s)

PC-ul meu



Default HP Microserver Gen8 Porn Club

Am desfăcut sursa să văd care e treaba cu ventilatorul.

Are un Delta nenorocit, EFB0412HHD rated 12V, dar este alimentat de la 5.12V pe daughterboard-ul din PSU.

Am īncercat două Scythe Mini Kaze-uri, dar unul nu pornește la 5V singur, iar cel care pornește este mult prea anemic. Cablul este și el prea scurt ar mai fi trebuit vreo 5-10mm... am decis că nu īl tai să fac prelungire, oricum nu pare ce trebuie.

Ventilatorul original cu rezistență īnseriată nu pornește singur nici el.

Am mai īncercat și alt fan noname găsit īn cutia de maimuțe dar e la fel de zgomotos ca cel original.

A īncercat cineva ventilatoarele de 5V, gen Noctua NF-A4x20 5V? Cum sunt comparabil cu cele de 12V subvoltate la 5V?

Sursa e plină de māzgă albă și greu de servisat, īn caz că se strică cred că e mai simplu de schimbat cu totul sau pus un picoPSU.




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 28-11-2018 at 17:14.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2018, 19:01   #1035
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,191
Mentioned: 147 Post(s)

PC-ul meu

Default

Posibil ca fanul sa fie controlat termic, ia da-i un load de 50-75% la PSU pe 12V rail si vezi daca odata cu cresterea temperaturii creste si turatia.

Teoretic asa ar trebui.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5100MHz/1,33V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Aorus RTX2080Ti Extreme WB & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB+2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case Win 10
DjLeco is online now   Reply With Quote
Old 28-11-2018, 23:22   #1036
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,855
Mentioned: 585 Post(s)

PC-ul meu



Default

@DjLeco posibil să ai dreptate, dar īmi este puțin peste mānă să fac testul de care pomenești cu sursa desfăcută pe masă și măruntaiele īmprăștiate.
Dar chiar și așa tot nu m-ar mulțumi, am un pitic care ar vrea să pornească sursa aia din prima, fără load sau alte nebunii.

M-am mai uitat puțin și pe lateral are un pot lāngă care scrie FAN1, pot-ul este lipit cu ceva lipici albastru să stea fixat unde este el setat, am o bănuială că aia este ceva ce īi reglează voltajul la ventilator.

Īn altă ordine de idei, Xeon-ul instalat și coolerul modat pus peste el:




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2018, 23:23   #1037
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,855
Mentioned: 585 Post(s)

PC-ul meu



Default




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2018, 00:27   #1038
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,191
Mentioned: 147 Post(s)

PC-ul meu

Default

Frumos!
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5100MHz/1,33V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Aorus RTX2080Ti Extreme WB & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB+2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case Win 10
DjLeco is online now   Reply With Quote
Old 29-11-2018, 09:46   #1039
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,087
Mentioned: 586 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post



Sent from my iPhone using Tapatalk
Unde si ce ai gaurit ca sa mearga coolerul ala acolo?

Arata supe fain man.
La temperaturi se simte?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2018, 09:55   #1040
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 3,329
Mentioned: 123 Post(s)

PC-ul meu



Default

@kretzu77 A pus pe pagina trecută. https://forum.lab501.ro/showthread.p...206#post606206

Also, I've done this: https://forum.lab501.ro/showthread.p...315#post563315
__________________
The evolution of the Ryne PC
Īnrolează-te azi īn echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gen8, hp_, microserver, proliant

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HP ProLiant ML310e Gen8 v2 and his problems! FeierFlorin Cutia de sub birou 15 30-08-2014 15:41
FSB Club (>600MHz only) matose Overclocking & benchmarking 21 06-05-2010 06:40
AMD HTT Club (>250 MHz only) razvy_10 Overclocking & benchmarking 10 07-09-2009 18:41
Overclocker's club Monstru Overclockers unite 19 14-08-2009 00:59

 
Forum Stats
Members: 8,386
Threads: 21,843
Posts: 655,098
Total Online: 412

Newest Member: Reiku

Latest Threads
- by LAB501
- by Kspic
- by Gotul

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 05:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.