lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20-07-2018, 23:33   #1
Nomood
Member
 
Nomood's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Outer Space
Posts: 26
Mentioned: 1 Post(s)


Default Help - Intel(R) I219-V - imi ingheata sistemul cand placa de retea e solicitata

Va salut!

Ma confrunt cu urmatoarea problema care incepe sa imi scoata fire albe. Am de cateva zile o placa de baza Gigabyte B360N si tot timpul cand placa de retea e solicitata cu download sau upload, imi incetineste tot sistemul, ingheata si isi revine doar dupa ce e gata download-ul sau upload-ul.
Citisem un post cu cineva care avea o problema asemanatoare si cica problema era ca placa de baza era setata pe 10/100 mb, iar el avea conexiune gigabit. Am incercat si eu asta, dar tot asa se comporta.

S-a mai lovit cineva de o problema de genul?
__________________
Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.

Last edited by Nomood; 21-07-2018 at 02:23.
Nomood is offline   Reply With Quote
Old 20-07-2018, 23:47   #2
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 282
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am alta placa de baza dar tot cu I219-V. Il tin setat pe deafault adica auto-negociere si nu am probleme.
Click image for larger version

Name:	I219-v.png
Views:	53
Size:	62.6 KB
ID:	63384
Vezi sa nu fie de pe la router. Daca nu ai AC in casa si e pus undeva unde nu se raceste bine s-ar putea ca surpriza sa fie de pe acolo.
Eventual incearca si un network reset din Network&Internet>Status(am presupus ca ai Win 10)
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2018, 00:49   #3
Nomood
Member
 
Nomood's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Outer Space
Posts: 26
Mentioned: 1 Post(s)


Default

L-am pus acum pe auto negociacion, am incercat si reset, intr-adevar am Windows 10.
Routerul functioneaza fara grija.
Multumesc pentru sfaturi!
__________________
Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
Nomood is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2018, 01:52   #4
bakhus
Senior Member
 
bakhus's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 294
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to bakhus Send a message via Skype™ to bakhus
Default

Mie imi pare mai degraba problema de hdd, daca nu ai ssd.
Daca esti pe HDD si nu e unul tocmai nou si e acelasi si pt OS si pt Download, aici m-as uita.
De blocat calculatorul din cauza routerului, nu cred si n-am auzit asa ceva
__________________
I7 4790k, ArcticLiquidF 240, AsRock Extreme4, 32Gb HyperXFuryBlue, SFLeadex750w,GTX1070, Phanteks Eclipse P400S
bakhus is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2018, 02:22   #5
Nomood
Member
 
Nomood's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Outer Space
Posts: 26
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Da, ma tem ca nu m-am exprimat tocmai corect, e vorba de placa de retea, nu de router. Am modificat titlul threadului.
HDD intern nu am, doar SDD.
__________________
Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
Nomood is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2018, 08:53   #6
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,147
Mentioned: 85 Post(s)

PC-ul meu



Default

Incerca alti driveri.
Ce router ai ?

Sa dai disable la orice power save pe ea din device manager.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2018, 09:56   #7
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,130
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Eu am patit blocaje de-astea - "agatari" dar pe Wireless (am rezolvat cu un TENDA 6dBi USB N300). Pe fir niciodata .... adica ... de ce s-ar bloca ?!
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2018, 10:23   #8
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,147
Mentioned: 85 Post(s)

PC-ul meu



Default

De la update-ul 1.709 micromoale a zbarcit niste driveri care veneau cu install automat recomandat de ei, credeam ca e rezolvata treaba asta cu intel.
totodata dezactiveaza si driver updates de la windows

https://www.laptopmag.com/articles/d...-on-windows-10
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2018, 14:31   #9
Nomood
Member
 
Nomood's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Outer Space
Posts: 26
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Multumesc tuturor pentru sfaturi, voi mai incerca maine sa bibilesc la ea.
Cred ca are ceva de-a face cu Interrupt Moderation sau Offloading options, pentru ca solicita si procesorul.
__________________
Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
Nomood is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2018, 14:51   #10
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 282
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Teoretic daca ai dat network reset cum ti-am zis, eu ar trebui ca totul sa revina la factory settings si sa nu fie cine stie ce setari aiurea...
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2018, 15:11   #11
Nomood
Member
 
Nomood's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Outer Space
Posts: 26
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Am dat, doar ii raspundeam lui ingerulol, ce-ar putea provoca asa ceva, pe langa altele.
__________________
Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.

Last edited by Nomood; 21-07-2018 at 15:20.
Nomood is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2018, 12:07   #12
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,060
Mentioned: 176 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu am avut zeci de probleme cu placa asta, problema vine de la windows update... majoritatea producatorilor au scos driver nou si aici vorbesc de hp,dell, lenovo.
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2018, 21:41   #13
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,908
Mentioned: 210 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Verifică dacă nu cumva ai CPU usage la 100% cānd se īntāmplă asta.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2018, 10:22   #14
Nomood
Member
 
Nomood's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Outer Space
Posts: 26
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Asa se intampla, cand placa de retea e solicitata, solicita si procesorul pana in 100%. Ii facusem si update Bios, dar nu pare sa fi ajutat.
Ieri am stat toata dupa masa si curatat driverele, in cele din urma am ajuns la 20.4.1 care a rezolvat problema.

Multumesc tuturor pentru sfaturi!
__________________
Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.

Last edited by Nomood; 23-07-2018 at 16:37.
Nomood is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Revista NIVELUL2, acum si īn reteaua nationala de magazine Inmedio LAB501 Nivelul2 17 17-05-2016 17:47
Mare problema cu reteaua! delta99 Software 6 03-05-2012 10:29
Problema! - ingheata OS dupa vreo 10-20sec dupa start! xgeox Software 4 20-03-2012 20:26
Reteaua eMag Schumy Zona libera 110 23-10-2010 12:32

 
Forum Stats
Members: 7,947
Threads: 19,469
Posts: 598,892
Total Online: 235

Newest Member: ExtremmeMeltdown

Latest Threads
- by Lowlife
- by DjLeco
- by Monstru
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.