lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-12-2017, 23:31   #61
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 2,892
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Materialul 4K nealterat are peste 32-35 mega/sec, orice e sub, e comprimat.
Compresie = material alterat = diferit de 4k curat.
La asta ma refer.
__________________
GAMING gear™ Kaby Lake i7-7700K/4900Mhz/1,290V||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Gaming Xtreme & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z170 fatal1ty K6+||2x8 Gb [email protected] CL14-1,35V||Samsung M2 SSD+8TB||Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion||Corsair TX850W||BenQ XL2720Z 3D LED 144Hz||Antec 1200 case, Win 8.1+Win 10.
DjLeco is online now   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 00:41   #62
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,622
Mentioned: 159 Post(s)

PC-ul meu



Default

Minutul 2:12
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 00:44   #63
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,790
Mentioned: 429 Post(s)

PC-ul meu



Default

Aberezi grav făra ca cineva să te contrazică măcar. Aberezi doar de dragul să te auzi vorbind.

Discuția era despre rezoluție 4k și dacă avem nevoie de ea, discuția era cum să ai rezoluție 4k pe un monitor și nu 1080p. Atât.

Ai interfața grafică pe MacOS care arată total aiurea în 1080p, ai nevoie de rezoluție Retina ca să arate bine, fonturile și icoanele alea sunt făcute pentru rezoluții 4k, indiferent ce părere ai tu despre materialul 4k nealterat/alterat/împuțit/proaspăt.
În jocuri iar e de preferat rezoluția dacă duce placa video, iar nu are treabă cu materialul 4k.

Revenind la material 4k, nu are importanță dacă e comprimat sau nu, dacă se vede bine nu întreabă nimeni dacă e comprimat sau nu. Ar fi culmea prostiei să livreze cineva material video necomprimat, în cel mai rău caz ți-l pun într-un container lossless dar în nici un caz nu o să îl trimită nimeni pe internet necomprimat. Dar pentru că h264/h265/vp8/vp9 sunt compresii excelente ți-l dau așa, doar ca să te oftici tu și să te cerți cu ceilalți pe aici.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 00:55   #64
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,790
Mentioned: 429 Post(s)

PC-ul meu



Default Philips 4k nu pot seta rezoluţia mai mult de 1080p

Quote:
Originally Posted by DjLeco View Post
Materialul 4K nealterat are peste 32-35 mega/sec, orice e sub, e comprimat.
Compresie = material alterat = diferit de 4k curat.
La asta ma refer.


Faci niște presupuneri total false.

mega/sec nu prea este o măsură dacă nu definești mega. Ce plm e mega?
Peste 32-35 mega este impropriu să spui pentru că nu există decât o valoare care e cam... precisă, 4k vezi ce rezoluție înseamnă, înmulțești și obții numărul de pixeli per frame. Ceea ce e cam degeaba pentru că trebuie stabilit ce biți aloci per pixel, 8bit pentru RGB sau vrei 16bit cu transparency? Sau vrei transparency per channel? Deja matematica e în plop...
Ultima întrebare... despre ce FPS vorbim? 24, 29, 30,60,120?

Deci nu ai 32-35 mega, poți să ai total alte valori, dar e mai simplu să expui teoriile tale că toți suntem proști și tu mai luminat decât conducătorul suprem.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 01:10   #65
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 2,892
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Man, discutia initiala era despre un MONITOR (nicidecum Tv) 4K, care cuplat la o placa video, nu poate seta sa ajunga la rezolutia nativa a monitorului.

I-am propus 2 solutii sa incerce dintre care una a fost ok (cit de cit), a reusit rezolutia dar nu si o rata de refresh multumitoare.
Eu macar l-am ajutat cu ceva, tu?
Ai aparut pe topic incepind direct cu mizerii si misto, fiind cam neinformat despre ce inseamna si cu ce se maninca un 4K nealterat (ai demonstrat de 2 ori treaba asta), acum vad ca ai citit pe google despre H264-265, etc.
Foarte bine, nimeni nu s-a nascut invatat.

Si eu in 1999 cind m-am angajat in televiziune, nu stiam multe, dar am invatat de la altii.

Acum asta e, las-o asa cum a cazut (nu moare nimeni din asta) , bucura-te de MAC si de filmari 4K de pe mobil/go-pro, sint EXACT ce iti trebuie daca te multumeste calitatea video oferita de ele!

Noroc.
__________________
GAMING gear™ Kaby Lake i7-7700K/4900Mhz/1,290V||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Gaming Xtreme & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z170 fatal1ty K6+||2x8 Gb [email protected] CL14-1,35V||Samsung M2 SSD+8TB||Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion||Corsair TX850W||BenQ XL2720Z 3D LED 144Hz||Antec 1200 case, Win 8.1+Win 10.

Last edited by DjLeco; 03-12-2017 at 02:40.
DjLeco is online now   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 06:43   #66
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9,855
Mentioned: 589 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ma ce dracu, dupa DJ Leco singurii care ar trebui sa aiba monitoare 4k ar fi doar editorii care lucreaza cu materialul brut ProRes 4:2:2, tras extern pe un Atomos Shogun Inferno care scrie direct pe SSD si costa 1300$. Restul, da-i in plm sa stea pe monitoare 720p ca oricum ajunge comprimat la ei.

Daca nu vezi diferenta intre 1080p si 4k la bitrate-uri medii pentru ambele rezolutii inseamna ca problema e intre monitor si scaun.

La aia 30fps, daca e comprimat cat de cat ok cu h264 sau h265 care are calitate cu vreo 50% mai mare la acelasi bitrate cu h264, nu o sa observi artefactele. Plus ca sigur nu sta nimeni cand se uita la Netflix sa puna pauza si sa se uite cu lupa la ecran sa vada "block-ul" de compresie intr-un colt.

Materialul BRUT #bolditalicunderline se trage brut si cat mai lossless, la un bit depth cat mai mare pentru headroom in procesare, cand tragi de imagine in stanga si in dreapta cu contrast, curves, saturatie, gradiente, etc. Nu are nicio relevanta in discutia asta.

Hai sa nu mai umplem pagini complet aiurea.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 07:02   #67
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 2,892
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Poate sint eu prea perfectionist...
Poate (inca) mai am ochiul format...
Daca nu ai o camera buna care stie sa faca treaba, degeaba ai restul pe ce sa scrii materialul brut, camera e proasta, materialul e prost.

Deocamdata ma declar multumit de ceea ce poate sa faca A7 Sony, mai ales la low light.

In regim amator.
__________________
GAMING gear™ Kaby Lake i7-7700K/4900Mhz/1,290V||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Gaming Xtreme & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z170 fatal1ty K6+||2x8 Gb [email protected] CL14-1,35V||Samsung M2 SSD+8TB||Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion||Corsair TX850W||BenQ XL2720Z 3D LED 144Hz||Antec 1200 case, Win 8.1+Win 10.
DjLeco is online now   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 09:58   #68
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,790
Mentioned: 429 Post(s)

PC-ul meu



Default

Tocmai că discuția era despre monitor, mult mai puțin probabil să urmărești Netflix pe așa ceva. Dar este normal să vrei rezoluția maximă la un minim de 60Hz, ai cumpărat un monitor 4K atunci nu există scuze să îl ții în 1080p și lasă-l că merge așa.

Legat de prelucrarea video, am lucrat la nivel de amator de-a lungul timpului cu Windows Movie Maker, Premiere și GoPro Studio. Primul export a fost în VP7 și imediat apoi am trecut pe h264. Toate astea în regim amator. Am filme uploadate pe Vimeo și Youtube în rezoluții și FPS max (adică chestii total neobișnuite pentru acele vremuri) care au vechime de 8-9 ani cred, asta vizavi de ce citim fiecare pe Google înainte să ne dăm cu părerea.

Și am filmat mereu cu camere relativ mediocre dpdv al sensorului, adică nu am filmat niciodată cu un A7 Sony, dar deja observ că iar începi să te lauzi, toți suntem proști și lumina ai văzut-o doar tu, mărețul Leco care tragi cu A7 Sony. Geezăs.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 10:55   #69
Rob˙
Ancient friend
 
Rob˙'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 2,970
Mentioned: 106 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cred că se vede super mișto în 4K tema de Win98, muahahahaaa....
__________________
Something happened
Something happened
Rob˙ is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 11:04   #70
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 2,892
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dupa cum va comportati si scrieti in continuare ofensator nu zic decit atit: LA REVEDERE!
Aparatele A7 (pentru ca sint 2), doar am lucrat cu unul dintre ele, nu am scris nicaieri ca Sony A7 este al meu
Poate nu ai inteles sensul "amator" din postarea respectiva...
Nu cred ca cineva isi cumpara A7+gear, ca sa lucreze in regim "amator".
Nu ma laud cu nimic.
Mai degraba tu ai inceput sa te lauzi cu MAC-ul tau, ceva posturi in urma, nu te mai citez ca n-are rost.
In fine.
Fiecare cu treaba lui.
Eu ma bucur ca am putut oferi un ajutor cit de mic, initiatorului topicului.

Mai roby tata, vad ca tii cu tot inadinsul sa arati cit esti de......
In primul rind NU am scris nicaieri ca am 4K, iar in al 2-lea, la mine pe desktop, nu vei vedea "tema" cu gagici goale, material de LABA, sau cu masini, tema de pustani.
Aia e tema de windows 7.
Nici macar atit nu stii.
Sananate tuturor.
__________________
GAMING gear™ Kaby Lake i7-7700K/4900Mhz/1,290V||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Gaming Xtreme & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z170 fatal1ty K6+||2x8 Gb [email protected] CL14-1,35V||Samsung M2 SSD+8TB||Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion||Corsair TX850W||BenQ XL2720Z 3D LED 144Hz||Antec 1200 case, Win 8.1+Win 10.

Last edited by DjLeco; 03-12-2017 at 11:42.
DjLeco is online now   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 11:40   #71
war4peace
Ancient friend
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 5,779
Mentioned: 155 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by DjLeco View Post
Porn 4K?

Prefer realitatea (carne, nu TV), ce naiba nici la 16 ani nu ma uitam la porn...
Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Exact ca spike din desene animate, bagi bățul prin gard, îl iriți nițel și începe să latre.
Acum știm cu toții de ce.

Quote:
Originally Posted by DjLeco View Post
Dupa cum va comportati si scrieti in continuare ofensator nu zic decit atit: LA REVEDERE!
Promiți?
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 11:44   #72
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 2,892
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu, ca sa te oftici!
La revedere de pe topicul asta!
__________________
GAMING gear™ Kaby Lake i7-7700K/4900Mhz/1,290V||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Gaming Xtreme & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z170 fatal1ty K6+||2x8 Gb [email protected] CL14-1,35V||Samsung M2 SSD+8TB||Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion||Corsair TX850W||BenQ XL2720Z 3D LED 144Hz||Antec 1200 case, Win 8.1+Win 10.
DjLeco is online now   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 12:36   #73
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,790
Mentioned: 429 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by DjLeco View Post
La revedere de pe topicul asta!
Stai baws, că nu am terminat noi cu tine, unde te grăbești așea?!?

În primul rând că nu am afirmat nicăieri că am Mac, am avut un Macbook Air acum 2 ani și l-am donat pentru că era degeaba, nu mergea pentru programare, partea ce mă interesa pe mine.
Pentru ce am eu nevoie, folosesc un Hackintosh pentru a rula MacOS, ieftin, bun și practic overkill, singura problemă e că "sufăr" că nu am Retina Display. 1080p nu este o rezoluție suficientă pentru un sistem de operare așa "avansat" se pare.

Eu ți-am explicat cu mult bun simț zic eu că nu folosim 4k doar la materiale filmate cu Sony A7 cum faci tu, unii le folosesc pentru porn, alții ca să ruleze jocuri cu AA ridicat, alții ca să vadă decent niște fonturi pe MacOS.

În schimb tu te-ai apucat să ne ții nouă lecții cum e cu compresia video Netflix, să ne explici cum e bine să faci laba, să ne explici ce martalogi sunt ăia care au Mac, să ne explici cum e cu filmatul cu telefoanele în loc de A7.

Și asta fără să te întrebe nimeni nimic, fără să îți solicite nimeni părerea (care e oricum grav deraiată) pe respectivele subiecte.

Și acum vrei să fugi, pe buuuuune???
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 13:19   #74
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,945
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu



Default

WTF, nu am urmarit thread-ul insa eram curios cum s-a rezolvat problema cu 4K.

Cand, ce sa vezi?!

Trolleala ieftina cu Leco in prim plan.

Pana la urma a putut seta 4K pe monitorul ala?

Last edited by walkman; 03-12-2017 at 13:22.
walkman is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 13:54   #75
war4peace
Ancient friend
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 5,779
Mentioned: 155 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by DjLeco View Post
Nu, ca sa te oftici!
Nu ma oftic. Ma amuz.
Ai niste butoane foarte mari, foarte colorate si foarte usor de apasat.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 14:17   #76
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,608
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by walkman View Post
WTF, nu am urmarit thread-ul insa eram curios cum s-a rezolvat problema cu 4K.

Cand, ce sa vezi?!

Trolleala ieftina cu Leco in prim plan.

Pana la urma a putut seta 4K pe monitorul ala?
Doar cu rezolutie custom si la 30hz... ii trebuie placa mai potenta, ceva din seria noua, merge si GT 1030
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2017, 06:08   #77
DeltaGe
Junior Member
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Voiam sa va zic ca BDM 4350 nu e foarte stralucit, cel putin pentru mine nu a fost.
DeltaGe is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Display LG de 5" 1080p 440ppi LAB501 Articole 0 28-05-2012 17:00
Sfat achizitie monitor 1080p maxim 600 lei. Caponescu Periferice 14 03-12-2010 10:32
Samsung HDTV - 1080p trough VGA - umbre albe la text tphase Placi video 7 12-07-2010 21:18
Nu mai e mult ... Micutzu Pe masa de teste 82 06-11-2009 15:08

 
Forum Stats
Members: 7,124
Threads: 18,105
Posts: 563,274
Total Online: 341

Newest Member: Crc

Latest Threads
- by Kspic
- by Ncmihai
- by PSS
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 01:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.