lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-01-2018, 09:47   #341
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,941
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asta ar insemna sa las toate aparatele in afara casei, la frig. O fi inchisa cu un capac de plastic firida aia, dar nu cred ca protejeaza extrem de ebine.

Prizele de net sunt Legrand in casa. Multumesc mbc, o sa caut modelul ala .
ktf is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2018, 10:16   #342
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,710
Mentioned: 493 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pai afara nu iti trebuie decat routerul.
Routerele serioase au plaja de operare de la -20 la +40 grade ca popa.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2018, 23:57   #343
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Īn afara casei nu este vorba doar de plaja de temperaturi, ci și de umiditate și alți factori similari. Să pui electronice proiectate pentru funcționarea īn casă pe holul blocului este una, să le pui īn afara casei... deja riști să pierzi garanția
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2018, 10:02   #344
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,941
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am dat gaura in perete, am tras firele, sunt toate echipamentele in interior. Trebuie sa merg sa imi iau un cleste pentru sertizare, ala pe care il aveam tocmai i s-a rupt unul din cele 8 picioruse.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2018, 12:03   #345
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,007
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu



Default

piciorusul de ramane nesertizat il poti sertiza cu un cutit pana una alta. cand eram mic si tampitel aka prin clasa 8-a faceam mufele cu cutitul ca nu aveam bani de cleste
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2018, 12:37   #346
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,034
Mentioned: 189 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cu lama de la cuter merge perfect
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2018, 17:19   #347
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,941
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am incercat, nu imi merge nici un cablu O sa iau un cleste calumea.

Si related issue :

- am ZTE-ul lor cu wireless activat
- Asus AC68 in repeater mode temporar
- un RPI si un MyCloudMirror infipte in Asus pe fir

Problema :
- daca ma conectez wireless de pe PC la Asus, vad toate in retea
- daca ma conectez wired la router-ul ZTE, am net si pe PC si la restul din Asus, dar nu pot sa le accesez din PC.

Au astia ceva blocat sau imi scapa mie ceva ?
ktf is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2018, 17:26   #348
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,733
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Vezi cum stai cu ip-urile, gateway, subnet mask. Si le dai ping.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 07-01-2018 at 17:36.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 07-01-2018, 17:34   #349
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,236
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

faci dublu NAT
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2018, 19:29   #350
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,941
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

NAT-ul e disabled pe Asus in repeater mode. Si daca ma conectez wireless pe ZTE, pot sa accesez fara probleme chestiile conectate la Asus. Doar pe fir nu pot.

ZTE-ul e 192.168.1.1, Asus-ul e pus manual pe 192.168.1.2 . Restul nu le schimb IP-urile. Singura diferenta este intre PC-ul fiind wireless sau wired.

Last edited by ktf; 07-01-2018 at 19:40.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2018, 19:50   #351
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,657
Mentioned: 1008 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

cablul din LAN-ul ZTE-ului trebuie sa intre in LAN-ul Asus-ului si asa va merge ok. DHCP dezactivat pe Asus.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2018, 20:01   #352
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,941
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mda, asta in zilele urmatoare. Trebuie sa gasesc o solutie sa trag cablu de net pana la TV, de asta foloseam temporar Asus-ul ca repeater wireless.

LE. am luat alte cuple pana la urma :

https://conectica.ro/retelistica/acc...value-21993004

si merg impecabil. Am verificat, am CAT6 pe toate firele in casa. Am tras fir si pana la TV, am pus un switch acolo si Asus-ul l-am conectat prin fir direct in ZTE. Finally sunt pe fir si pot le accesez pe toate. Acum sa imi caut aplicatie mobila si pentru camerele video si am cam terminat cu retelistica. Probabil o sa pun si ZTE=ul in bridge mode , ca nu am acces la toate chestiile in el si mi-e sa nu imi faca probleme cu porturile.

Last edited by ktf; 15-01-2018 at 09:03.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2018, 23:22   #353
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,337
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

@gogusrl Imi recomanzi si mie te rog un router mikrotik care sa actioneze ca L2TP/IPSEC VPN client? VPN serverul va fi Ubiquiti Edgerouter X-ul meu. M-am tot uitat asa pe net dar nu am gasit o varianta cat de cat ok. Te stiu pe Mikrotik deci merg pe mana ta. Stii cam ce "net" au astia in uk deci stii si ce sa recomanzi. In cele ma ibune conditii ai cam 30mbit constant pe L2TP/IPsec care e foarte bun dupa mine. L-am probat pe italia, germania si e foarte ok. cu "route all traffic through VPN".
Am nevoie sa fac un tunel VPN Romania > UK pentru netflix RO. Vrea un amic. Merci.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 16-01-2018 at 23:28.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2018, 23:41   #354
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

De ce ai vrea Netflix ro īn loc de Netflix UK? Īntreb și eu
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2018, 23:54   #355
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,337
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu n-am nicio problema, omul vrea subtitrari in Romana deh, nu intelege chiar tot, o sta prost cu auzul.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2018, 01:08   #356
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Problema este că nu ai aceleași filme/seriale, īn funcție de zonă Netflix este mai mult sau mai puțin castrat
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2018, 07:37   #357
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,236
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

https://mikrotik.com/product/RB750Gr3

https://mikrotik.com/product/RB3011UiAS-RM
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2018, 08:57   #358
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,941
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

As vrea si eu o recomandare de AP . Sunt pe Digi, routerul lor o sa fie in bridge, stau pe wireless-ul de la un Asus AC RT68U. Nu bate toata casa din pacate, asa ca probabil mai trebuie un AP in pod (am cablu de retea acolo deja). O sa incerc zilele astea si cu routerul standard de la Telekom, sa vad daca il pot folosi pentru asa ceva si are ceva putere .

LE : am folosit wifi analyzer si Asus-ul e pe cel mai ok canal, atat pe 2.4 si cat si pe 5. Dar na, nu bate prin toti peretii de caramida.

Last edited by ktf; 17-01-2018 at 09:12.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2018, 09:58   #359
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,710
Mentioned: 493 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by gogusrl View Post
gogusrl, e super tare RB301. L-am configurat in vacanta de sarbatori. Nici nu se compara cu hex-ul pe gigabit. Multam de pontul de anul trecut.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2018, 10:10   #360
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,236
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

stiu, mi-am comandat si eu unu (finally). eliberez un VM de pe server si acu pot sa umblu in el fara sa raman fara net
gogusrl is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 14:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 16:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 09:15

 
Forum Stats
Members: 7,761
Threads: 18,923
Posts: 586,023
Total Online: 386

Newest Member: tallman

Latest Threads
- by Boggy
- by Victor
- by Artanis

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 22:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.