lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-01-2016, 23:35   #41
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,558
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ceva în genul?
http://m.wikihow.com/Connect-One-Rou...pand-a-Network
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2016, 23:48   #42
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,790
Mentioned: 429 Post(s)

PC-ul meu



Default

Si ce nu iti iese? Totul e simplu. Tp-linkul sa aiba un ip static, dhcp server disabled, si sa fie conectat la asus pe portul lan.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2016, 00:29   #43
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 20,215
Mentioned: 896 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Aaa.. DA. Daca conectezi TPlink cu cablu de Asus, e ok. Am inteles ca vrei wireless.

Daca conectezi cu cablu, faci in felul urmator:

Asus - il configurezi ca un router normal, te descurci tu.
Tplink - dezactivezi DHCP-ul si il pui pe alt canal decat Asus !!! foarte important asta.

De la Asus din port LAN te duci in Tplink tot in port LAN si totul merge. Ideea e sa ai grija sa nu conectezi nimic la portul WAN la tplink. Ala trebuie sa fie liber.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 09-01-2016, 11:51   #44
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,790
Mentioned: 429 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu știu de ce te complici...

TPLink-ul se conectează prin cablu la Asus pe porturile lan (de ambele părți, nu pe wan).

Pe TPLink se pune un IP fix și se dezactivează serverul DHCP. Asta pentru ca toate calculatoarele care se conectează la rețea prin TP-Link să ia IP-urile oferite de Asus.

Pe TPLink și pe Asus se face rețea Wifi cu același SSID/parolă de preferat, astfel încât să te poți conecta la ambele în funcție de locație.

Poți seta pe TPLink o altă rețea wireless (alt SSID) dar de ce ai face asta când e mai comod să ai pe ambele același nume?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2016, 16:21   #45
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,558
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

Fixed, multumesc pentru sfaturi baieti am reusit. Mai greu a fost sa bag cablul mufat prin gaurile facute...

Am o intrebare/curiozitate: cablul de retea poate crea probleme gen sa ia foc? Mai bine zis, trebuie sa il izolez sau pot sa il trag prin pod linistit ca nu ia foc nimic de la el? De asemenea, sunt probleme de ex daca e pe langa un alt cablu (cablu TV sau alt cablu retea) ?
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2016, 16:26   #46
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,790
Mentioned: 429 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu ar trebui sa fie nici un fel de probleme. Eu l-am tras pe langa alte fire si nu am avut probleme, adica a mers inclusiv gigabit. Am si zone unde am testat cablul si nu merge gigabit, dar nu cred ca e de la celelalte cabluri, cablul de retea in sine cred ca e prost.
Pe cablu circula curenti slabi, nu are ce sa ia foc de la cablu in sine.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2016, 18:41   #47
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,558
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mersi @Arise

Evident, in avantul meu de mare retelist am omis un aspect important... legatura intre PC si NAS se face prin tplink care nu e gigabit din cate stiu eu... asa ca o sa urmaresc sa vad daca viteza e indeajuns la nevoile mele. Pentru sync si share in retea de fisiere nu prea mari, ar fi ok.

Imi puteti recomanda un router gigabit ieftin pe care sa il pun in loc la tplink daca o sa fie nevoie? TP Link WR1043ND e ok? Sau mai bine un ASUS RT N-18?
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2016, 18:48   #48
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,547
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu



Default

Asus RT-N18U.
__________________
The evolution of the Ryne PC
Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2016, 18:59   #49
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,790
Mentioned: 429 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu ai nevoie de router, pentru ce vrei tu e suficient un switch.

Un switch gigabit ieftin:
http://www.emag.ro/switch-tenda-5-x-.../pd/DVB3ZBBBM/ 74,51 Lei
sau
http://www.emag.ro/switch-tp-link-5-.../pd/E8272BBBM/ 86,83 Lei

PC-ul și NAS-ul trebuie conectate la switch.

Routerul poți să îl conectezi la switch fără probleme, dar tot ce trece prin el (wifi sau cablu) va funcționa la viteze de 100Mbps, nu gigabit pentru că alea sunt porturile din el.

Dacă într-o locație ai router-ul Asus, atunci firul intră în switch, deci ai ocupat 1 port.
PC-ul tău va intra în Switch, deci încă un port.
NAS-ul va intra tot în Switch, deci încă un port.
Routerul TP-Link intră tot în Switch, deci alt port.

În total ai ocupat 4 porturi, deci mai rămâne 1 singur port liber. Dacă crezi că te extinzi, cumperi de la început un switch TPLink de 8 porturi (125 lei e de fapt prețul switchului TP-Link la Altex), sau mai cumperi ulterior alt switch cu 5 porturi.

E mai ieftin să extinzi o rețea cu switch-uri decât cu routere. Cost mai mic, fiabilitate mai ridicată, adică nu crapă softul în ele cum se întâmplă în routere, nu ai nevoie de configurație, sunt plug and play. Mă refer la routerele unmanaged, pentru că dacă vrei complicații, se găsesc soluții.
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 09-01-2016 at 19:05.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2016, 17:40   #50
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,622
Mentioned: 159 Post(s)

PC-ul meu



Default

@Arise ai cumva experienta cu sw-urile hp seria 5900 ? mai nou ma pune sa schimb parola dupa primu login prin ssh... nu ii dau de cap sa sterg istoricu de parole
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2016, 21:32   #51
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,790
Mentioned: 429 Post(s)

PC-ul meu



Default

Poate gogu. Eu nu am treabă decât cu chestiile consumer mai mult. Switchurile managed ies din sfera mea de necesități.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2016, 13:38   #52
alexkid
Senior Member
 
alexkid's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ploiesti
Posts: 700
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Salut! La multi ani!

S-a jucat careva cu UniFi AC Lite/Long Range? Sunt bune de ceva? Pe net, parerile sunt impartite si nu pot trage o concluzie, decat deca iau unul in teste, ceea ce e mai complicat un pic.

In aceasi bani si facilitati, gasesc ceva mai bun?

Thx!
__________________
Get out there and play!
alexkid is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2016, 19:50   #53
piticu
Ancient friend
 
piticu's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Bucuresti
Posts: 1,120
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to piticu Send a message via Skype™ to piticu
Default

AM de ceva timp un nas synology ds214 in care aveam un hdd wd red de 2 tb, ieri l-am oprit sa mai pun un samsung de 500gb f3 hd500hj, il vede in browser apare neinitializat, dar nu pot sa il accesez din reteaza, , cum pot sa rezolv problema?
piticu is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2016, 20:48   #54
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,076
Mentioned: 39 Post(s)


Default

Trebuie sa creezi un volume pe el din disk manager.

Sent from my SM-T235 using Tapatalk
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2016, 13:13   #55
Firefox
Ancient friend
 
Firefox's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucharest
Posts: 5,772
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Firefox
Default

Tot primesc mesajul asta si sunt deconectat de la internet. Singura solutie gasita pana acum a fost sa dau restart sau reset la router. Aveti alta solutie?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ScreenHunter_25 Feb. 10 11.16.jpg
Views:	216
Size:	60.5 KB
ID:	52240  
Firefox is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2016, 13:24   #56
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,790
Mentioned: 429 Post(s)

PC-ul meu



Default

Unde primești acel mesaj?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2016, 14:00   #57
Firefox
Ancient friend
 
Firefox's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucharest
Posts: 5,772
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Firefox
Default

In browser(mozilla)...in pagina de conectare la interfata router-ului.
Firefox is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2016, 14:29   #58
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,278
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

da un "ping google.com -t" si vezi daca ai packet loss sau latente uriase.

edit: In meniul de la router, ar trebui sa vezi si un log, te uiti acolo daca mai scrie ceva.
Am si eu router asus, iar cand pica netul, apare mesaj asemenator in browser.
__________________
NAS: ASROCK H110-DGS, Intel i3 6100T, 8GB ram, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: i3 550, 12GB DDR3 ECC, ESXi 6.5

Last edited by Pirat; 10-02-2016 at 14:44.
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2016, 14:42   #59
Firefox
Ancient friend
 
Firefox's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucharest
Posts: 5,772
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Firefox
Default

Asa? La retelistica sun praf...nu ma pricep
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ScreenHunter_28 Feb. 10 13.40.jpg
Views:	200
Size:	53.9 KB
ID:	52241   Click image for larger version

Name:	ScreenHunter_29 Feb. 10 13.45.jpg
Views:	202
Size:	51.7 KB
ID:	52242   Click image for larger version

Name:	ScreenHunter_30 Feb. 10 13.50.jpg
Views:	193
Size:	36.9 KB
ID:	52244  

Last edited by Firefox; 10-02-2016 at 14:51.
Firefox is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2016, 14:52   #60
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,278
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

in meniul de la router, advanced settings, system log vezi ce scrie. Il poti salva sau faci print screen.

Daca e ceva cu placa ta de retea, o reinstalare de driver ajuta in multe cazuri.
__________________
NAS: ASROCK H110-DGS, Intel i3 6100T, 8GB ram, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: i3 550, 12GB DDR3 ECC, ESXi 6.5

Last edited by Pirat; 10-02-2016 at 14:54.
Pirat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 16:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 20:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 7,124
Threads: 18,105
Posts: 563,274
Total Online: 344

Newest Member: Crc

Latest Threads
- by Kspic
- by Ncmihai
- by PSS
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 01:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.