lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Carcase si surse
Connect with Facebook

Carcase si surse Nu le ignorati, sunt importante


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-09-2015, 19:42   #1
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,721
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default UPS - de care?

Am stat un pic sa ma gandesc daca pun UPS-ul la surse sau la periferice... parca e mai mult sursa decat periferic.

Asadar, avand in vedere amenajarea spatiului nou, trebuie sa ma gandesc din timp ce UPS imi iau.

Cerinte:
-pure sine wave
-regulator de tensiune (line interactive)
-interfata cu computerul pentru shut down software
-in zona de 650-750VA.

O varianta ar fi cumpararea unui UPS nou, de exemplu APC Smart UPS 750, care costa cam 1100 lei sau cumpararea unui UPS 2nd hand cu baterii noi, care, la specificatii similare e undeva la 400-450 lei.

Care este parerea voastra? Sunt alti producatori buni la care ar trebui sa ma gandesc? Ati vazut vreodata un UPS sa ia foc?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 07-09-2015, 20:20   #2
aditdili
Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 568
Mentioned: 10 Post(s)


Default

Nu recomand decit APC sau MGE, restul e poezie sau nu se gasesc in Ro(PCpower&cooling, etc.) Am Incredere mai mult intr-un APC sh, decit in restul "brandurilor", chiar daca sunt noi.
aditdili is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2015, 20:25   #3
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,307
Mentioned: 96 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu folosesc un APC CS500 cu bateria neschimbata de 8 ani(!), fiind recuperat de la cei ce upgradau sistemul de supraveghere de la locul de munca al sotiei, care voiau sa-l arunce pur si simplu.
Este monitorizat de Powerchute si nu si-a schimbat caracteristicile.
Din cele 4 iesiri tinute de baterie am folosit doar una pentru computer, restul de periferice (monitor/NAS/router/boxe, etc) le am pe un prelungitor adaptat care se alimenteaza din unica iesire stabilizata.
La sistemul din semnatura imi asigura maxim 10 minute de autonomie pe baterie.
Cel mai important este ca timp de 2 ani a fost forjat la maxim (perioada cand am locuit la casa), protejandu-ma de curentul foarte fluctuant (175-250V din log-urile softului), multumita CEZ Oltenia.
Legat de producatori, la serviciu am avut surpriza ca toate Mustek-urile de 300-500VA sa moara in fel si chip in maxim 2-3 ani (circa 50 de bucati).
Ca idee pentru recomandare, pentru PC-urile si sistemele de retelistica utilizate la casele de bilete din statiile CFR se folosesc doar APC . Dar nu sunt deloc convins ca ai nevoie de autonomie prea mare la PC.
Din experienta proprie pot sa-ti zic, de exemplu, ca atunci cand nu mai este curent in bloc/cartier, degeaba ai tu PC-ul pornit, ca modem-urile si net-ul sunt picate oricum...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2015, 22:18   #4
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,721
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ca sa completez un pic cele zise: eu inteleg ca APC este folosit peste tot in corporatii, la toate firmele pe la care am lucrat si clientii aferenti foloseau exclusiv APC la servere si mjoritatea APC si la statii. Ideea era ca sunt multe preconceptii si am vrut sa verific daca, intr-adevar, este meritat locul lui APC.

Eu caut sa cumpar 2 UPS-uri acum: unul pentru statia mea principala si cea secundara (ambele conectate la un UPS) si unul pentru serverul meu (Microserver Gen8) si storage. Mai am un APC Backup CS 650 care va merge la router + media convertor + switch.

Vreau sa fie cu AVR ca sa ma simt eu mai bine, de obicei curentul e destul de curat pe aici. Timpul pe baterie nu e foarte important pentru computer pentru ca am laptopul de serviciu care tine si 10 ore pe baterie, deci il folosesc pe acela in caz de pana prelungita, atata doar ca ar fi dragut sa sta routerul + switchul + media convertorul sus macar o ora.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 08-09-2015, 14:37   #5
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,307
Mentioned: 96 Post(s)

PC-ul meu

Default

Poti face un experiment practic, el e cel mai elocvent. Te conectezi cu consumatorii doriti la porturile tinute doar de bateria unuia dintre APC-uri si apoi te deconectezi de la retea. Poti simula incarcare maxima pentru NAS, router, etc punandu-le "la treaba".
Softul APC iti va indica timpul ramas pana la cei minimum 5% parca, cand face shutdown automat. Sau cronometrezi tu, cel mai bine.
Sa zicem ca faci asta de 3 ori (!) pentru o medie cat mai corecta a timpului de back-up ? Asa stii cat e autonomia pe fiecare sonsumator sau cumulat.
Sau teoretic, poti sa faci suma puterilor si mai adaugi vreo 10%, total pe care-l scazi din puterea oferita de UPS. Prin factorul de multiplicare vei obtine autonomia dar si puterea necesara.
Cam asa mi s-a explicat si mie cand am cerut amanunte.
Rog nu dati cu pietre, ca nu-s vreun specialist. Accept corectiile de orice natura...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2015, 07:24   #6
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cyprus,Limassol
Posts: 3,513
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am 2 APC 1000 Va acasa ,de care am fost foarte multumit.
Nu am folosit alte branduri pentru ca nu am avut motiv sa cumpar altceva,acestea au mers 6 ani in continuu fara nici o problema.
Acum zac printr-o magazie,din pacate. Ia Apc si nu vei regreta,chiar si SH cu baterie noua,tot e un deal bun .

Sent from ....whatever.
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2015, 18:22   #7
burtal
Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 111
Mentioned: 3 Post(s)


Default

pai unde e magazia sa le facem o vizita :P
burtal is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 20:17   #8
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,721
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Astazi mi s-a dus bateria la un APC pentru prima data de cand folosesc UPS-uri APC. L-am cumparat 2nd hand acum vreo 3 ani parca, inainte de a posta acest thread. Bateria zice ca mai duce 2 minute si ca trebuie schimbata. O baterie noua, originala APC costa cam 200 lei. Ce ziceti? Merg pe original? Aftermarket mai ieftin? Aftermarket mai mare?

Merci.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 20:40   #9
aditdili
Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 568
Mentioned: 10 Post(s)


Default

Ia originala, tine mai mult(cam 5 ani), celelalte cam 2, fa si tu socoteala.
aditdili is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2016, 05:01   #10
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,576
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Tot spre original te indrept si eu.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2017, 11:54   #11
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,721
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Desi threadul este vechi, scriu aici ca sa nu deschid inca unul similar. Se da un APC Smart SUA1500 fara baterii si un pack de baterii care are vreo 7 ani acum si care masoara 3v in loc de 24 cu ar fi normal. Merita sa incerc sa le incarc sau sa pun apa in ele inainte sa le incarc? Mai are rost? Sau ar trebui sa cumpar baterii noi si sa le pun pe acelea? Pachetul original este 1000 lei iar bateriile neoriginale ar costa cam 350 lei.

Exista ceva riscuri in cazul in care incerc sa le reconditionez? Sa ma accidentez, sa ma ard cu acid, ceva?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 23-10-2018, 09:06   #12
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,367
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu



Default

reinviu si eu topicul asta, ce UPS ati recomanda in zona de 1000ron?

Load mai mare de 500-600w nu o sa aibe. Management prin USB/lan e un plus dar nu obligatoriu.

Renel face petrecere noaptea, ca suna toate alarmele din cartier.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	pana curent.JPG
Views:	32
Size:	39.7 KB
ID:	64198  
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2018, 10:28   #13
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,721
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Nou sau 2nd hand?

Alarma nu ar trebui sa sune cand se ia curentul. Ar trebui sa ai cel putin o zi autonomie pe sistemul de alarma.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 23-10-2018, 10:34   #14
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,367
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu



Default

Prefer nou, dar ma arunc si la variante second hand daca am de unde cumpara baterii.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2018, 11:35   #15
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,721
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Baterii se gasesc pe toate gardurile, nu e stres. Sunt cateva modele care sunt folosite de toti.

Noi, in zona de 1000 lei:
1100 lei: https://www.pcgarage.ro/ups/cyberpow...pfclcd-1300va/
700 lei: https://www.pcgarage.ro/ups/cyberpow...epfclcd-900va/
Nu este nici unul la 1000 lei se pare.

Eu, daca ar fi sa imi iau nou, mi-as lua minim asta la 1700 lei sau, daca nu, 2nd hand: nou: https://www.pcgarage.ro/ups/apc/smar...-smartconnect/

2nd hand: SUA 1500 sau SUA 1000:
https://www.olx.ro/oferta/ups-apc-sm...tml#6894a20852
https://www.olx.ro/oferta/ups-apc-sm...tml#6894a20852

La SUA 1500 iti trebuie 2 baterii din astea: https://www.emag.ro/acumulator-stati...ch-Action=view

Iar la SUA 1000 iti trebuie 2 baterii din astea: https://www.emag.ro/acumulator-stati...ch-Action=view

Avand in vedere ca bateriile costa la fel, iar cele de SUA 1500 sunt mai mari (17 vs 12ah) SUA1500 e cea mai eficienta cand vine vorba de costuri
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 23-10-2018, 15:26   #16
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,367
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mersi, o sa verific din nou consumul(nas+server+retea) si m-as indrepta pe APC nou la 1700 lei.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2018, 15:40   #17
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,242
Mentioned: 678 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu te feri nici de astea SH, SUA1500 al meu vad ca are 10 ani raportati in soft si merge perfect, am tras 1000W din el fara sa dea semne de oboseala. Ca electronica sunt pretty much bulletproof. De aia 900-800 Ron care-ti raman iti asiguri inca 2-3 ture de baterii cand pica primele. Sau vreo 375l de bere.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2018, 15:54   #18
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,576
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu am luat de la un tip recomandar de Boggy (Ionut il cheama si tot asa il gasesti si pe olx), niste 1500 SH si sunt excelente.
am preferat sa le iau cu baterii noi de la ei si cu 1000 lei (cu totul).
Rock solid.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2018, 20:10   #19
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,367
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am trimis cateva pm-uri si vad ce raspuns primesc. Am lucrat cu APC si-mi plac de partea de management. Va tin la curent.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2018, 20:11   #20
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,721
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Mie imi place APC pentru ca nu se strica. Am unul din 2000 si merge si acum bine-merci. Bineinteles, bateriile au fost schimbate de multe ori.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radeon R9 280X, de care? FireMan Placi video 134 24-08-2014 23:46
Audio Upgrade...dar de care? Bogd4n Periferice 13 23-04-2013 22:02
Un joc cu ski, care are are elemente MMO? suzuki2 Sectiunea de link-uri externe 0 11-12-2012 18:08
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 16:29

 
Forum Stats
Members: 8,054
Threads: 19,885
Posts: 609,061
Total Online: 298

Newest Member: Jimpix

Latest Threads
- by Boggy
- by Kspic
- by Iubitel
- by brhams

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 02:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.