lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 27-03-2016, 12:20   #41
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,083
Mentioned: 969 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Productie foto pe tv-ul ala e un MARE NU! Nu recomanda asa ceva unuia care chiar are nevoie de fidelitate a culorii. Pentru un programator, probabil ca da - pentru ca este rezolutie mare si e el mare - desi chroma 420 nu e tocmai ok pentru text, dar pentru foto, in nici un caz.

TV-ul asta e ok de folosit ca TV ieftin 4k si cam atat - canale tv, filme, jocuri samd.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2016, 12:26   #42
tomkaten
Senior Member
 
tomkaten's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucharest
Posts: 355
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Acuma depinde si la ce nivel de editare ne referim... Omul are un TN de 24 inci in prezent si asta e pasiunea lui, nu castiga bani din asta, are alta afacere... Cred ca saltul ar fi urias de la ce are acum
tomkaten is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2016, 12:34   #43
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,083
Mentioned: 969 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Mai bine isi ia un Dell IPS Full HD daca tot e sa faca upgrade. Nu poti recomanda un produs gresit doar pentru ca acum foloseste alt produs gresit.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2016, 13:35   #44
tomkaten
Senior Member
 
tomkaten's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucharest
Posts: 355
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu ii propun ambele variante, oricum s-ar putea sa i se pare cam mare ala la 43 de inci... Vedem. Oricum, sincer, ne cam impiedicam in detalii... Ma tot uit la toata colectia foto si nu vad diferente.

Stiu ca orice tech junkie ar striga "sacrilegiu", dar realitatea imi arata altceva
tomkaten is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2016, 13:54   #45
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 5,420
Mentioned: 201 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Dell u2515h daca zici ca vrea editare foto.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2016, 13:56   #46
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,083
Mentioned: 969 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Nu e vorba de tech junkie, chiar nu ma pasioneaza fotografia, e vorba ca, daca omul editeaza o poza pe un ecran, acea poza trebuie sa arate pe ecran cat de aproape de varianta printata. Daca tu vrei sa-i recomanzi chestii care nu au nici o treaba cu ceea ce face el, e treaba ta, eu ti-am explicat doar ca e o idee proasta. Plus ca nu am vazut pe nimeni editand poze pe un ecran de 43 inch. De cele mai multe ori editarea se face pe monitor de 23 - 27 inch.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2016, 11:21   #47
Paul771
Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 21
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Salut!De ce mi se schimba culorie la 60 Hz?Cand folosesc acest tv pe post de monitor la 30 Hz culorile sunt foarte bune iar la 60 Hz culorile sunt mai slabe.De ce?Si asta mi se intampla la rezolutie full hd.
Paul771 is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2016, 11:26   #48
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,083
Mentioned: 969 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ala e chroma de care tot povestim noi aici, la 4k. La 1080p nu ar trebui sa fie.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2016, 12:37   #49
Paul771
Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 21
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Nu stiu dar la mine la 1080p la 60 Hz culorile sunt mai slabe decat la 30 Hz.Trebuie sa fac anumite setari cumva sa obtin aceeasi culoare?In amd control centrel la pixel format e setat pe default ycbcr 444.Trebuie sa schimb acolo?
Paul771 is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2016, 13:15   #50
Paul771
Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 21
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Ai incercat sa dai rezolutia la 1080p 60 Hz la desktop?Eu cred ca nu numai la 4k 60 Hz culorile sunt mai slabe decat la 30 Hz la acest tv,dar si la 1080p culorile sunt mai slabe la 60 Hz decat la 30 Hz.
Paul771 is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2016, 13:22   #51
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,083
Mentioned: 969 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Tin minte ca totul era ok la 1080p, dar mai verific cand ajung acasa, adica pe la 4. Oricum, PS4 are interfata in 1080p si 60hz si se vede bine, la fel si Chromecast, dar verific cu un desktop windows.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2016, 15:59   #52
Paul771
Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 21
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Am conectat pc-ul,laptop-ul si tv box-ul android toate prin hdmi la tv.La 1080p 60Hz tv box-ul se vede mai bine decat pc-ul si laptop-ul.Sa fie oare ca pc-ul si laptop-ul nu au hdmi 2.0 sau nu are treaba?Dar nici tv box-ul nu are hdmi 2.0.Am setat din telecomanda la stil activitate pe modul computer la pc si laptop si acum la 60 Hz chiar daca culorile sunt mai scazute,e mai placut ochiului.Inainte era pe stil televizor sau joc si se vedea la fel.Doar tv box-ul l-am lasat pe stil televizor.Tu cum ai setat?
Paul771 is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2016, 16:02   #53
Paul771
Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 21
Mentioned: 1 Post(s)


Default

La stil activitate computer am setat din telecomanda si contrastul la 100 si acum e mai ok.
Paul771 is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2016, 18:23   #54
TheDogg
Ancient friend
 
TheDogg's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Craiova
Posts: 1,447
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to TheDogg
Default

Samsung 50HU9600 rezolutie [email protected]
Am crop-uit imaginea sa se vada rezolutia



Imaginea intreaga:



@mbc ce test este cel din primul post?

Last edited by TheDogg; 29-03-2016 at 18:32.
TheDogg is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2016, 19:03   #55
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,083
Mentioned: 969 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Daca te referi la ala cu OZN-ul, este test de ghosting, adica cata imagine ramane dupa schimbarea cadrului. Orice monitor are un anumit nivel de ghosting, problema este ca daca ai prea mult ghosting, devine neplacut in jocuri gen FPS-uri sau curse auto.

Paul, imediat verific.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2016, 20:01   #56
TheDogg
Ancient friend
 
TheDogg's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Craiova
Posts: 1,447
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to TheDogg
Default

Da, cel cu OZN-ul. Il vreau si eu. Cum se numeste si unde il gasesc?

Last edited by TheDogg; 29-03-2016 at 20:30.
TheDogg is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2016, 21:23   #57
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,083
Mentioned: 969 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

http://testufo.com/ghosting
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2016, 22:05   #58
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,083
Mentioned: 969 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

@Paul771: Am incercat, am conectat un Gigabyte Brix Projector, cu Intel HD 4400, la 1080p 60hz merge foarte frumos, cu toate culorile si tot ce poti dori. Computerul nu are HDMI 2.0 si nu pot testa in 4k 60hz. Am incercat 4k 30hz si merge la fel de frumos dar, bineinteles, in 30hz.

Ce am observat: ai grija sa ai selectat in HDMI color mode: Full color (nu limited sau default).
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.

Last edited by mbc; 29-03-2016 at 22:11. Reason: HD4400 nu 4000
mbc is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2016, 22:13   #59
Paul771
Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 21
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Unde e optiunea asta Hdmi Color Mode?Te referi in control center la placa video acolo unde scrie pixel format?Imi apare pe default ycbcr 444.Mai e ceva cu ycbcr 442,rgb full si rgb limited.Nu stiu care e diferenta intre ele.Zi-mi tu ce ai setat aici la pixel format?
Paul771 is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2016, 22:15   #60
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,083
Mentioned: 969 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

RGB full. Aia e optiunea. Eu am intel, nu arata identic.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problema sau nu la un MVA philips 28 angel247 Periferice 2 02-12-2014 12:33
QuickMobile - impresii mascotzel Magazine IT&C 11 20-11-2014 15:11
Playstation 4 Anuntat - Pareri / impresii / critici / comentarii tphase Gaming 55 05-03-2013 23:01
Monitor LED AOC 23", Wide, Negru/Alb, E2343F2 pareri, impresii hepper Periferice 1 05-10-2011 21:50
Pareri, impresii, salutari! colban Cutia de sub birou 43 06-08-2010 14:19

 
Forum Stats
Members: 7,247
Threads: 18,325
Posts: 573,369
Total Online: 336

Newest Member: mitzager

Latest Threads
- by polter
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 03:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.