lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 15-11-2010, 18:18   #1
seceratoarea
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)


Default ABC overclocking

Stiu ca am nimerit in groapa cu lei ..insa indrasnesc sa deschid aceasta rubrica, ce pare pentru uni cum ar fi ''tabla inmultiri'' pentru mine.
Poate uni dintre voi a-ti avut sansa sa aveti un prieten cunoscator pe linga voi sau poate ceva mai mult timp de studiat, insa eu nu am beneficiat de aceste sanse, dar doresc din tot sufletul sa invat si nu cred ca sunt singurul asa ca am mare rugaminte la cei cunoscatori sa ma ajute in intelegerea proceselor ,termenilor si metodelor ce duc la realizarea overclokului de preferat in limba romana daca ma ajutati cu linkuri.In nebunia mea am achizitionat un sistem performant care merita mai mult decat stiu eu ce sa fac momentan cu el...deja am inceput sa ''sap in jurul lui'' dar parca sap cu lopatica de nisip a fetelor mele si e destul de greu pt ca nu stiu de unde sa incep......
Multumesc anticipat celor care vor contribui la realizarea si completarea acestei rubrici.

Desi cred ca are mai putina importanta sistemul achizitionat e urmatorul:
-procesor i7 950
-palaca de baza:Rampage III Extreme
-2 placi video:Asus GeForce GTX 470 1.28GB DDR5 320-bit
-memorii:Kingston HyperX XMP T1 Tall HS 6GB DDR3 2000MHz CL9 triple channel kit
-cooler:CoolIT ECO-R
-sursa:Cooler Master GX-750W
seceratoarea is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 18:24   #2
whispers
Senior Member
 
whispers's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Bacau
Posts: 350
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to whispers
Default

950-ul nu este un cpu foarte overclockabil din cauza voltajului mare care il cere la atingerea unor frecvente mari, dar poate ai noroc si ai nimerit un cpu bun... Pune si tu niste poze cu "za rig" sa ne luminezi si noua ziua.
whispers is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 18:49   #3
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cyprus,Limassol
Posts: 3,466
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu



Default

1.Bine ai venit !!!
2.Esti sigur ca vrei sa incerci sa faci Oc?E un drum fara intoarcere
3.Cel mai important este sa ne spui configuratia pt a sti cum sa te sfatuim.

Nu cred ca o sa fie cineva pe aici care o sa-ti faca un tutorial ,pas cu pas, la ceea ce trebuie sa faci pt a face Oc pentru ca in principiu este simplu cand ai cateva notiuni de baza dar atata timp cat nu stii ce stie omul respectiv este greu sa-i explici toate aspectele fara a uita ceva.Oricum,fiind un forum de entuziasti se presupune ca aceste cunostinte deja le ai ,in momentul in care te-ai logat,cel putin pe cele "basics".

Ar trebui sa incepi sa citesti topic-urile din aceasta subramura a forumului pentru a-ti face o idee despre lucrurile elementare si apoi poti pune intrebari mai la obiect.

Ps: pozele nu au rost pe acest thread,poti prezenta la "Cutia de sub birou" configuratia ta.
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu

Last edited by suzuki; 15-11-2010 at 18:52.
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 19:10   #4
i860
Ancient friend
 
i860's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5,362
Mentioned: 217 Post(s)




Default

Quote:
Originally Posted by whispers View Post
950-ul nu este un cpu foarte overclockabil din cauza voltajului mare care il cere la atingerea unor frecvente mari, dar poate ai noroc si ai nimerit un cpu bun... Pune si tu niste poze cu "za rig" sa ne luminezi si noua ziua.

Poate tu nu ai avut noroc cu i950 tau, al meu e in daily use la 4.0 Ghz cu 1.29v cpu 1.35 qpi. Stabil sa dus la 4.5 Ghz in 3d Vantage.
Avem aceasi placa de baza insa eu am racire pe apa deci ai grija cu oc.Acesta este biosul pt 4.5 stabil.


Un 4.7 Ghz dar nu e stabil

Last edited by i860; 15-11-2010 at 19:17.
i860 is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 20:14   #5
DanutzuAC
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Onesti
Posts: 1,344
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Ia da 3D Mask 2006 CPU Tests sa vezi de mai e la fel de stabil ca-n Vantage
DanutzuAC is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 20:26   #6
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,967
Mentioned: 523 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

O sa fi uimit, dar nu prea stiu multe bench-uri care sa frece procesorul mai hard-core decat 3DM Vantage.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 21:07   #7
DanutzuAC
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Onesti
Posts: 1,344
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Nu neg faptul ca vantage rupe sistemele in 2 dar mi s-a intamplat mie sa rulez vantage cu CPU-ul in 4750 si sa nu imi tina testele de CPU din 2006 cu aceleasi setari si frecvente...
DanutzuAC is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 21:21   #8
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,863
Mentioned: 24 Post(s)




Default

Vantage cpu test solicita mai tare procesorul, dar se poate intampla din alte cauze (memorie , chipset) sa nu treaca 2006 cpu test.

Daca sistemul este setat cum trebuie, in 2006 urca mai sus. Aici este un test cu RE3 si gulftown unde se poate vedea solicitarea si din temperatura atinsa.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 23:01   #9
seceratoarea
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Problema cea mai mare la mine e ca am memorii :Kingston HyperX XMP T1 DDR3 2000MHz CL9 si nu merg mai mult de 1066MHz ..am facut ultimul update de bios si pot selecta xmp in bios, aducand memoriile la 2000MHz insa tensiunea e pe rosu la QPI/DRAM core voltage. adica la 1.70000 acum nu stiu daca sa dau salvare sau nu?
seceratoarea is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 23:09   #10
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,863
Mentioned: 24 Post(s)




Default

Seteaza manual tot, nu folosi XMP. Pentru 2000mhz cl9 ai nevoie de de maxim 1.5vQPI, oricum trebuie sa gasesti valorile optime prin incercari.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 23:11   #11
i860
Ancient friend
 
i860's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5,362
Mentioned: 217 Post(s)




Default

Eu am dominator gt cl 8 @ 2000 mhz si nu am reusit sa fac pc-ul sa functioneze cu aceste valori, maxim 1774 la mem stabil.
i860 is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2010, 08:37   #12
seceratoarea
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Multumesc celor care au venit cu sfaturi...se pare ca nimeni nu vrea sau ma rog nu are timp sa incropeasca un abc .
suziki..nimic nu e batut in cuie, chair daca se uita ceva se poate reveni cu completari, iar eu cand am spus abc ma refeream la lucruri elementare gen: ce este IOH, de ce ar trebui sa maresc tensiunea acolo,ce nu ar trebui facut,etc..i-mi este greu sa cred ca totul se face pe bajbaite ...normal toate au o corelatie de genul daca maresc BCLK frequency trebuie sa unblu la tensiunea x si nu ma duc hai sa ridic y care nu are nici o legatura ...aste sunt notiuni elementare cum spuneam pentru uni, insa pentru mine si multi alti care sau hotarat de putin timp sa o ea pe calea oc. e greu......

Last edited by seceratoarea; 16-11-2010 at 11:12.
seceratoarea is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2010, 14:18   #13
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Auleu, dar in ce clasa esti tu la scoala primara?
Inainte sa arunci cu vorbe te rog frumos sa inveti sa scrii(ai vazut ultimul i nu? E cazul sa il folosesti si tu).

Let me google that for you
In primul link din google aflii ce este IOH si mai mult decat atat, daca te puneai sa citesti prin overclocking section la rubrica X58 challenge Bclk, ai fi gasit multe chestii care te-ar fi ajutat in obtinerea unei frecvente mai mari...stabile.
Nu e o lege universala despre cum se face un overclock, totul este trial and error, adica...INCERCI PE PIELEA TA, pe piesele tale. Normal, trebuie sa ai o baza cat de cat, dar daca nici macar nu ai bunul simt sa cauti pe google una alta si vrei totul mura in gura... e rau.
ABC? Ma faci sa rad. Ia stai tu atent macar 15min/zi si arunca un ochi peste toate threadurile de pe LAB501 si o sa vezi ca vei avea ROMANE de scris... nu ABC-uri. Aproape in fiecare thread se discuta despre una-alta legat de overclock, banchmarks samd. Doar daca nu vrei sau esti batut in cap... DOAR ATUNCI nu prinzi nimic.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sesiuni de overclocking matose Overclocking & benchmarking 503 27-01-2018 13:29
on board overclocking Pirat Overclocking & benchmarking 1 10-11-2010 02:01
i7 overclocking help BlackBart Overclocking & benchmarking 17 01-02-2010 12:57
Probleme overclocking poparamiro Overclocking & benchmarking 74 31-01-2010 15:58
Overclocking in procente matose Overclocking & benchmarking 8 29-07-2009 14:16

 
Forum Stats
Members: 7,992
Threads: 19,640
Posts: 603,336
Total Online: 439

Newest Member: flowreanu

Latest Threads
- by Otman
- by Monstru
- by Bogd4n
- by Steve-o

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 10:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.