lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-08-2018, 14:39   #1001
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,151
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Am salvat grub.cfg, am scris imaginea noua pe stick, am editat grub.cfg de acolo cu datele din vechiul grub.cfg (VID/PID, mac1 si mac2 valid si sn generat).

Sent from my ONEPLUS 6 using Tapatalk
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2018, 17:17   #1002
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,561
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ce tampenie.
Nu mai ajung la fisier cu windows 10
Pana acum intram pe partitia respectiva si modificam fara probleme.
wtf?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 11-08-2018 at 17:31.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2018, 16:42   #1003
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,561
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

@M3kk, ce solutie sa pun o masina virtuala windows in interiorl DSM am?
Nu pot folosi VMM de la Synology pt ca nu am partitiile BTFS, iar sa le convertesc trebuie reinstall cu totul (fuck that).

Pana acum aveam phpVirtualbox, dar nu mia merg epe noua verisiune.

Daca as putea importa in solutie masina pe care o am deja creata cu phpVirtualbox ar fi genial.

Multam
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2018, 16:46   #1004
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,151
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Nu stiu, nu (mai folosesc asa ceva - VM in DSM).
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2018, 17:51   #1005
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,235
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu



Default

dar ce vrei sa pui in VM pe windows ?
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2018, 21:38   #1006
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,561
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am nevoie de un win x86 pt compatibilitatea 16bit (niste softuri vechi)
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 03-09-2018 at 23:00.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2018, 01:59   #1007
SorinFCS
Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 196
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Salut, am si eu o problema cu un microserver.
L-am mutat in alta locatie si acum cand il pornesc, nu imi vede niciun HDD din cele 4. Chiar si ssd-u pe care il am in portul de dvd, nu il recunoaste.
Precizez ca imi porneste ESXI de pe stick si de acolo observ ca nu exista...
Am incercat sa scot hdd-urile, am schimbat cablul sata de la ssd, insa degeaba....
De la ce credeti ca ar putea fi?...

EDIT: S-a rezlolvat, hdd-urile le-am trantit mai bine in locul lor, insa ssd-ul nu il poate vedea. Cred ca a cedat...

Last edited by SorinFCS; 25-09-2018 at 03:19.
SorinFCS is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 16:13   #1008
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,561
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

@M3kk, help iar.

Ai pus 6.2.1-23824?
Parerile sunt impartite si multora nu me-a mers pe forumul lor.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 16:59   #1009
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,151
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Nu pune ca daca nu ai un NIC (Intel sau Mellanox) separat nu o sa fie vazut in retea.

Sent from my ONEPLUS 6 using Tapatalk
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 17:01   #1010
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,561
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu am.
Am doam reteaua integrata al lui Gen8
Merci
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2018, 01:41   #1011
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,706
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Salut,

Ma ajuta cineva care are subscriptie HPE cu system firmware si ILO firmware pentru Proliant ML10 V2, daca eu lansat ceva mai nou decat ce am eu:

System ROM Date
05/21/2018

iLO Firmware Version
2.40 Dec 02 2015

Merci.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2018, 11:35   #1012
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,151
Mentioned: 53 Post(s)


Default

2.61

Sent from my ONEPLUS 6 using Tapatalk
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2018, 20:41   #1013
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,610
Mentioned: 480 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Is tare curios daca pot rula maOS Server pe jucaria aia. Daca e asa, imi iau unul )
https://www.tonymacx86.com/threads/h...ioning.223775/

Cu mențiunea că nu are UEFI din ce țin minte, parcă are doar un BIOS simplu?

Nu mai țin minte, urmează să primesc și eu unul nou, proc, memorii zile astea pe care o să īl țin pentru VM-uri. Cu ocazia asta aș putea īncerca și un macos... dar direct in esxi.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2018, 21:11   #1014
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,778
Mentioned: 104 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu are UEFI, doar BIOS simplu. Aş fi vrut eu să pun SSD M.2 pe controller PCIe...

Also, I've done this: https://forum.lab501.ro/showthread.p...220#post604220
__________________
The evolution of the Ryne PC
Īnrolează-te azi īn echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2018, 21:24   #1015
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,706
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Trebuie sa aiba si UEFI si NVMe support, altfel nu iti booteaza de pe NVMe.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2018, 21:28   #1016
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,610
Mentioned: 480 Post(s)

PC-ul meu



Default

Kinda offtopic, dar cam ce mai vinde lumea...

https://www.olx.ro/oferta/server-itx...y-ID4u0Tm.html
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2018, 16:43   #1017
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,610
Mentioned: 480 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pentru cei care mai au Microserver.

Ultimul Bios este hacked pentru full SATA speed și eventual hot-swap?
A īncercat cineva hot-swap și funcționează?

Pot face pass-through la o placă video Nvidia normală īn ESXI?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2018, 16:57   #1018
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,151
Mentioned: 53 Post(s)


Default

La Gen8 nu mai sunt hackuri cum a fost la Gen7.
1-2 sunt 6 Gbps, restul 3 Gbps.
Hot-swap merge OK, chiar daca oficial nu e cu hot-swap.
Pentru pass ai nevoie de CPU capabil de asa ceva (celeronul su pentiumul nu stiu asa ceva).

Sent from my ONEPLUS 6 using Tapatalk
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2018, 17:18   #1019
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,610
Mentioned: 480 Post(s)

PC-ul meu



Default

Xeon 1265L pentru proc.
La un simplu search toată lumea e nebună să facă pass-through pe Ryzen, dar din ce am văzut sumar pisica iar se aruncă īn curtea Nvidia, că ăia ar bloca iar virtualizarea din drivere.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2018, 12:28   #1020
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,610
Mentioned: 480 Post(s)

PC-ul meu



Default HP Microserver Gen8 Porn Club

Mă cam plictiseam grav așa că am mai găurit un cooler.
Am marcat zona, am dat găuri de centrare cu un dorn, am găurit cu burghiu de 2 respectiv de 2.5 și am tap-at la final cu tarodul la M3.




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gen8, hp_, microserver, proliant

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HP ProLiant ML310e Gen8 v2 and his problems! FeierFlorin Cutia de sub birou 15 30-08-2014 15:41
FSB Club (>600MHz only) matose Overclocking & benchmarking 21 06-05-2010 06:40
AMD HTT Club (>250 MHz only) razvy_10 Overclocking & benchmarking 10 07-09-2009 18:41
Overclocker's club Monstru Overclockers unite 19 14-08-2009 00:59

 
Forum Stats
Members: 8,052
Threads: 19,865
Posts: 608,475
Total Online: 291

Newest Member: Viper1337

Latest Threads
- by LAB501
- by Shory2k
- by Iubitel

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 02:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.