lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17-09-2018, 18:32   #761
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,563
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by ktf View Post
Hot new Mikrotik

RB4011 series - amazingly powerful routers with ten Gigabit ports, SFP+ 10Gbps interface and IPsec hardware acceleration for a great price!

The RB4011 uses a quad core Cortex A15 CPU, same as in our carrier grade RB1100AHx4 unit. The unit is equipped with 1GB of RAM, can provide PoE output on port #10 and comes with a compact and professional looking solid metal enclosure in matte black.

RB4011iGS+RM (Ethernet model) includes two rackmount ears that will securely fasten the unit in a standard 1U rack space.

~820 RON la noi luna viitoare.
Si daca-l pui pe pppoe presupun ca este la fel de limitat de soft ca si RB3xxx
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2018, 10:35   #762
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,118
Mentioned: 75 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asta ar fi interesant de stiut, avand in vedere ca mai toti folosim Digi.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2018, 15:43   #763
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,563
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pe mine diferenta de la gigibit si cat am efectiv nu ma deranjeaza in mod deosebit. Mai mult conteaza timpul de acces si ip-ul fix la mine.
Nu am digi, dar tot ppoe-ul vietii am.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2018, 02:32   #764
tomkaten
Senior Member
 
tomkaten's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucharest
Posts: 436
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai daca diferenta e de la 950 pe direct la 800+ prin router, normal ca nu deranjeaza. Dar cand platesti gigabit si ai 300 Mbps incepe sa doara.

Totusi, sper ca au ajuns si astia in prezent si pun si ei HNAT, pana si jegurile de cipuri de la Mediatek le au integrate.
tomkaten is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2018, 08:00   #765
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,563
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Deci sa inteleg ca la rcsrds degeaba iei gigabit ca routerul stie numai 300?
Parca am viteze mia mari acum, nu doar 300.
O sa trec in curand la rcs-drs fortat de imprejurari. O sa vad atunci ce si cum

Ca tot veni vorba, HELP:

Stie careva care este treaba cu DDNS-ul de la rcs?
Trebuie facut ceva in router (script de trimitere ip catre DDNS server, cum e la noip.com)?
Sau pur si simplu activezi ddns-ul la rcs si isi actualizeaza ip-ul pe ce primeste pe baza de user pppoe?
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2018, 08:09   #766
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 361
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Setezi ddns la ei pe site și aia e totul.


Sent from my iPhone using Tapatalk
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2018, 08:48   #767
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,563
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Deci routerul meu nu trebuie sa mai faca numic, right?
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2018, 08:58   #768
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 361
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Nu, pe router nu mai faci nimic


Sent from my iPhone using Tapatalk
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2018, 09:57   #769
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,563
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cool. Mai scap de un script. Multam.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2018, 16:16   #770
nikalai
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 200
Mentioned: 10 Post(s)


Default

Din ce imi aduc eu aminte, trebuie sa dai restart la router dupa ce configurezi dns-ul dinamic.
nikalai is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2018, 11:56   #771
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,235
Mentioned: 227 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Se dă o casă cu etaj, cu imposibilitatea de a utiliza wired connectivity.
Se cere o metodă wireless care să asigure viteză cât mai mare pentru un număr de aproximativ 12 devices (PC-uri, tablete, telefoane mobile), cu posibilitatea de a prioritiza viteza pentru anumite device-uri (în funcţie de MAC).
Zona e destul de liberă de reţele wireless (telefonul meu detectează reţeaua locală şi încă una foarte slabă).
Una dintre antenele wireless ar trebui să fie localizată în exterior, pentru a asigura semnal bun în anexele casei.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2018, 12:03   #772
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,707
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Daca are placa de beton, ar trebui sa pui 2 AP-uri, cate unul la fiecare etaj. Nu e nevoie de AP exterior, daca distanta nu e foarte mare (pana la 50 m), o sa bata cele din casa. Ca si modele, ori Ubiquiti AP AC LR ori WAP AC.

Pentru prioritizare, ai nevoie de un router Mikrotik sau Ubiquiti in principiu, dar prioritizare pe wireless nu prea are sens IMO.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2018, 12:26   #773
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,235
Mentioned: 227 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Poate bat cele din casă, dar o anexă va fi folosită drept birou+atelier, şi acolo se vor afla sisteme care trebuie să aibă ţeavă (download). Mă gândeam să trag un AP chiar în anexă, ridicând totalul la 3 bucăţi.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2018, 12:37   #774
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,707
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Cu wireless nu o sa ii mearga cum vrea sa ii mearga. E una sa te dai pe youtube si alta e sa faci salvare de date pe NAS sau alte chestii de serviciu. Trebuie sa traga cablu.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2018, 16:10   #775
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,196
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Babaieti ... fara suparare - pish pe Ubiquiti .

Bate la fel ca TP-linkul prin pereti (adica deloc sau inspre deloc) si costa triplu. Fizica si Faraday sunt prezente indiferent de brand , astfel ca nu va recomand acele echipamente . Daca vreti acoperire WiFi buna , va trebuie MESH cu cablu UTP pe fiecare sau Router cu 2 x AP legate tot cu cablu.
Nu stiu insa cum se descurca 12 echipamente pe AP , dar cu siguranta pe mesh va fi decent . Si nu ma luati ca trebuie UAP LR plm , ca am inca doua pe birou care stau degeaba .

Am avut de acoperit 95mp la bloc in forma de L si am suferit enorm . Deja stiu mai multe decat inaintea acestui proiect . Cablu e Dumnezeiesc .

Last edited by ingerulol; 24-09-2018 at 16:37.
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2018, 17:10   #776
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,707
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Zici mesh cu cablu UTP intre?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2018, 17:12   #777
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,241
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by nikalai View Post
Din ce imi aduc eu aminte, trebuie sa dai restart la router dupa ce configurezi dns-ul dinamic.
la echipamentul lor, nu la al tau, asa se aplica instant DNS-ul...
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2018, 17:36   #778
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,235
Mentioned: 227 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by ingerulol View Post
Daca vreti acoperire WiFi buna , va trebuie MESH cu cablu UTP pe fiecare sau Router cu 2 x AP legate tot cu cablu.
Restricţia e simplu de explicat: casa e amenajată în aşa fel încât nu ai pe unde să tragi cablu UTP decât dacă dai găuri şi pozezi cablu pe pereţi, ceea ce arată urât şi nu se poate. Am căutat o metodă de trecere a cablului UTP prin plinte, dar pe acolo e deja tras cablul de curent.

O altă opţiune ar fi cablu UTP prin pod, pozat acolo, cu gaură prin tavan spre etajul 1 şi pus AP acolo, cu router-ul în pod într-un cabinet, dar nu m-am uitat încă să văd dacă e fezabil planul. Dacă merge, am nevoie de un router bun şi 2 AP-uri de interior şi unul de exterior. În principiu, niciun device de interior nu are nevoie de mai mult de 100 Mbit pe wireless, iar pentru anexă se poate trage încă o linie Gigabit RDS cu un router wireless şi cu asta basta.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2018, 17:40   #779
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,118
Mentioned: 75 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am avut o problema similara. Aveam internet la parter si in pod (luckily). Am router-ul la parter si acolo am pus un hap AC si in pod am folosit un Asus existent, un AC68 si ala acopera etajul (nu am placa de beton intre etaj si pod). Eventual poti sa incerci powerline pe instalatia electrica intre doua AP-uri.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2018, 17:58   #780
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,235
Mentioned: 227 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Instalaţia electrică trebuie extinsă, momentan nu este curent în anexă
Dar am notat, powerline merită încercat.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 16:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 20:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 8,053
Threads: 19,871
Posts: 608,629
Total Online: 387

Newest Member: matzero

Latest Threads
- by brhams
- by Kspic
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.