lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-06-2019, 21:48   #3061
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 619
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Poti incepe prin a activa RTSS in jocuri. Monitorizeaza incarcarea pe CPU si GPU in timp real. Ruleaza de pe SSD jocurile ? Sursa aia e ok ca voltaje, ce vechime are, poate sa incerce cu alta ?
__________________
"Every night is Saturday night, every morning is Monday morning." - Pat McNamara
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2019, 21:53   #3062
blajik
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 230
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Ace99 Eu as verifica daca se comporta la fel cu memoriile setate la 2666
__________________
blajik is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2019, 23:18   #3063
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,015
Mentioned: 1154 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Are ultima versiune de bios? RAM-ul cum e setat in bios?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2019, 09:13   #3064
Ace99
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Bucuresti
Posts: 61
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Am rezolvat , era o problema de windows , am gasit rezolvarea pe forumurile LTT , trebuie pus power plan - AMD Ryzen Balanced si din Advanced Settings modificat Minimum proccesor state la 20% ( default e la 90% ).

Practic procesorul nu se boosta fara setarea asta.

Performanta a crescut considerabil acum . aproape 250 avg fps in CSGO ( de la 140 ) , nu au mai existat freezeuri / spikeuri.

Ramul era si este la 2666mhz ... nu merge orice ai face cu profilul XMP activat ( 3000mhz CL16 ) si omul care foloseste PCul este destul de atehnic asa ca momentan nu isi mai bate capul cu detaliul asta.

@droopy - sursa este noua , tot sistemul este nou ... ceva pre-built de la CEL
@mbc - cu ultimul BIOS sistemul era foarte instabil , boot time crescut , black screenuri la iesirea din jocuri , am dat re-roll la biosul cu care a venit placa de baza ( era din ianuarie 2019 )
Ace99 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2019, 21:39   #3065
blajik
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 230
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ma bucur ca i-ai dat de cap si ca ne-ai impartasit si noua cauza.
__________________
blajik is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2019, 11:52   #3066
Jim Beam
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Brasov
Posts: 321
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

nvm.
Jim Beam is online now   Reply With Quote
Old 23-06-2019, 23:33   #3067
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,402
Mentioned: 265 Post(s)


Default

PC nou asamblat, primul cu ryzen, toate bune, boot, dau drumu la windows install si imi vad de ale mele.
Verific peste un timp care e stadiul si... no video si fara lumini la tastatura de pe usb - si tot asa a ramas. Porneste din buton, se invarte cooleru si.. cam atat. Ce am observat ca e ciudat e ca nu se inchide din buton, adica pot sa tin apasat pana maine ca trebuie inchis de la switchu de la sursa.
Ryzen 3 2200g, Asrock B450m-hdv, 8gb ram(incercat ambele sloturi), sursa super floare - conectat video prin cablu VGA functional (testat)
Baiu' ar fi ca sunt cam presat de timp si n-am componente de schimb la indemana, so orice idee simplu de pus in aplicare e bine venita
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 23-06-2019 at 23:36.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 24-06-2019, 00:34   #3068
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,155
Mentioned: 722 Post(s)

PC-ul meu

Default

Clear CMOS ai incercat, alaturi de scos tot din slot-uri/socket si reasezat?
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2019, 05:35   #3069
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,015
Mentioned: 1154 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
PC nou asamblat, primul cu ryzen, toate bune, boot, dau drumu la windows install si imi vad de ale mele.
Verific peste un timp care e stadiul si... no video si fara lumini la tastatura de pe usb - si tot asa a ramas. Porneste din buton, se invarte cooleru si.. cam atat. Ce am observat ca e ciudat e ca nu se inchide din buton, adica pot sa tin apasat pana maine ca trebuie inchis de la switchu de la sursa.
Ryzen 3 2200g, Asrock B450m-hdv, 8gb ram(incercat ambele sloturi), sursa super floare - conectat video prin cablu VGA functional (testat)
Baiu' ar fi ca sunt cam presat de timp si n-am componente de schimb la indemana, so orice idee simplu de pus in aplicare e bine venita
Daca vrei poti sa vii pana la mine sa ii dam de cap dupa serviciu astazi.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2019, 19:10   #3070
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,402
Mentioned: 265 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Clear CMOS ai incercat, alaturi de scos tot din slot-uri/socket si reasezat?
clear cmos da, schimbat slot la ram altceva n-am ce scoate, poate doar procesorul

M-am uitat si pe mobo dupa prajeli sau alte chestii dar nu se vede nimic.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 24-06-2019 at 21:41.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 25-06-2019, 02:49   #3071
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,889
Mentioned: 60 Post(s)


Default

Altu ramu ai incercat? E fantastice astea 2200g la compatibilitate...ce memorie ai, e pe lista de compatibilitati...zic, doar
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2019, 07:47   #3072
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,015
Mentioned: 1154 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

De obicei, in situatiile in care placa de baza nu raspunde la long press power button, aceasta este defecta. Acuma na... ar putea fi si o problema de sursa. Vedem.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2019, 19:40   #3073
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,402
Mentioned: 265 Post(s)


Default

M-a ajutat @mbc alt ram, alta sursa, mort in papușoi
Trimit mobo in garantie. Partea buna e ca am aflat ca nu mai e urgent

LE: pai am scris mai sus ca e nou, totul e nou
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 25-06-2019 at 19:49.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 25-06-2019, 19:47   #3074
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,192
Mentioned: 235 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mobo era nouă?
Scuze, dar nu mai știu tot istoricul evenimentelor tale.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 22:50   #3075
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 341
Mentioned: 16 Post(s)


Default

Am si eu o problema, poate s-a mai confruntat cineva cu ceva similar si imi da o idee.
Cam odata pe luna calculatorul ingheata sau se reseteaza automat. Cand ingheata, daca ii dau reset de la butonul de reset dureaza cam 2 secunde pana cand face efectiv resetul fizic. In event viewer la windows n-am gasit nimic, doar ca nu s-a "inchis curat"

O singura data mi-a dat blue screen - KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR UsbHub3.sys, in rest freeze sau reset automat.

Configuratia e:
MSI X99s Gaming 7
5820k + cooler macho x2 (totul stock, nimic oc)
4x4 gb corsair lpx 2800 (ruleaza quad channel la 2133)
Corsair RM750i
MSI GTX 1080Ti Gaming X
SSD HP EX900 250GB M2 (cu OS-ul)
3 SSD-uri de 240 GB (2 Kingston si 1 Intel)
Windows 10 Pro (cu licenta)
Corsair K95 Platinum
Corsair Glaive RGB

Sper ca am pus toate componentele, daca am scapat ceva si e relevant sa-mi spuneti.

Ce ma deranjeaza cel mai tare e ca problema apare random si rar si n-o pot reproduce.

Am dat memtest, a mers mai multe pass-uri fara erori

Am dat sa faca arhive mari si apoi le-am dezarhivat.

Am rulat AIDA64 Stability Test, merge perfect.

Cand se blocheaza/reseteaza e complet random, odata eram intr-un joc, odata ma uitam la ceva pe youtube, odata navigam pe net si odata eram pe desktop, era aproape complet idle.

Suspectez placa de baza si sursa, dar sursa a fost anterior pe alt computer si n-am facut figuri. Iar faptul ca problema apare atat de rar ma scoate din minti, daca ar fi ceva buba hardware (si 99% e buba hardware), n-ar trebui sa se manifeste mult mai des?

Apreciez orice idee/sfat, dar as prefera sa fie si argumentata, fara suparare, chestii de genul "schimba sursa" sau "sigur sunt memoriile" nu sunt super utile, astea le gasesc si la microsoft
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 23:13   #3076
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,192
Mentioned: 235 Post(s)

PC-ul meu



Default

Încearcă să folosești sistemul cu două module de RAM, nu 4. Vezi dacă mai crapă.

Am avut probleme asemănătoare cu o placă de bază de server cu Xeon E3 1275, nu dădea reset, dar mergea foarte prost sistemul, ziceai că e un K6-II cu win 10, mergea în reluare, inițial am crezut că problema e de la RAMi, dar s-a dovedit a fi placa de bază.
__________________
Mean machine

Last edited by Bugsy004; 08-07-2019 at 23:16.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 23:34   #3077
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 341
Mentioned: 16 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Bugsy004 View Post
Încearcă să folosești sistemul cu două module de RAM, nu 4. Vezi dacă mai crapă.
Problema e ca incercatul ar trebui sa dureze cel putin o luna. Asta e ce ma enerveaza cel mai mult. Daca as putea reproduce consistent cu un test sau cu ceva as fi rezolvat, am si o alta placa de baza aproape identica, am si surse, etc.

Le-as lua pe rand intr-o sambata sau duminica si gata. Dar nu pot sa tot schimb si sa astept o luna Legat de asta, daca stie cineva ceva test cu care sa "fortez" sa apara problema ar fi super.

Quote:
Originally Posted by Bugsy004 View Post
Am avut probleme asemănătoare cu o placă de bază de server cu Xeon E3 1275, nu dădea reset, dar mergea foarte prost sistemul, ziceai că e un K6-II cu win 10, mergea în reluare, inițial am crezut că problema e de la RAMi, dar s-a dovedit a fi placa de bază.
La mine merge totul perfect, orice joc (rar, recunosc), pot deschide nspe aplicatii, totul se misca excelent. Repet, suspectez si eu placa de baza, dar nu-mi vine sa o schimb si sa astept o luna, sunt mai comod din fire.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2019, 11:03   #3078
labuser
Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 162
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

m-ar ajuta un sfat pc de moment de buget
-un cpu match pt 1080ti pe 1080p 60hz . 2600 sau 2600x ? merge si mai jos ?
-ram low-end capabil de oc 8-16 gb . ce frecventa ?
-punctul dificil
o placa de baza asrock vs msi de buget
asrock parca sta mai bine cu beta bios-uri pt toate placile, msi le selecteaza.
de asemenea, nu m-a incantat bios-ul sobru de la msi chiar si pe x470 entry.
sistemul e burdusit la capitolul racire, deci caldura in principiu nu ar fi o problema.
ma pierd in detalii si mi-a venit randul sa ma incurc la chipset-uri.
daca taiem din inutile (precision boost, store mi etc) cat de jos putem merge cu chipset-ul ?

l.e.
mai am si varianta sa conectez 1080ti-ul cu sursa la laptop
procesorul meu scoate cam cat un Ryzen 5 2500X
www.youtube.com/watch?v=aM3D3cZmqn0
conectez sursa si gpu la adaptor, adaptorul pe mini pci express si aia e.
__________________
nickname anterior: cerulliber
new Ryzen troll.

Last edited by labuser; 14-07-2019 at 11:33.
labuser is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2019, 11:27   #3079
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,250
Mentioned: 141 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca era pe Intel, iti recomandam AsRock, pe AMD nu stiu. La AMD, eu as merge numai pe X-uri.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5100MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10 Pro.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 18:53   #3080
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,051
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Azi de dimineata nu mi-a mai pornit pc-ul desktop de acasa. Mort, mort: nu da nici un semn.

Ieri nu l-am pornit, dar a picat curentul la un moment dat sarind si siguranta diferentiala generala de 25A din tabloul din casa.

In sertar am de 5-6 ani un Releu monofazic protectie tensiune 380131, VP - 32A pe care am tot amant sa-l montez.

Pe principiul: las ca nu mi se intampla mie ...

Am ajuns acum acasa si calculatorul era pornit de 9 ore si jumatate. Adica a pornit la vreo ora dupa ce am incercat eu sa-l pornesc.

I-am dat restart si nu a mai vrut sa plece si nici nu mai raspunde la butonul de power.

Trebuie sa-l desfac dar imi e o lehamite ...

Sursa? Sau sa banui si placa de baza?
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,312
Threads: 21,433
Posts: 644,078
Total Online: 410

Newest Member: vlad.irinescu

Latest Threads
- by Monstru
- by Monstru
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.