lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-06-2010, 13:24   #201
icsu
Ancient friend
 
icsu's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,489
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to icsu
Default

Scuze dar nu am inteles ce face Toolbox si crystaldiskinfo imi arata daca am sau nu TRIM iar de activat cum il activez, sau este ON tot timpul
icsu is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 13:31   #202
DaLiu
Member
 
DaLiu's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brno, CZ
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via MSN to DaLiu Send a message via Yahoo to DaLiu Send a message via Skype™ to DaLiu
Default

Intrebare de noob, daca am deja 2 harduri in sistem si adaug un SSD si modific in BIOS pe AHCI, imi afecteaza cumva treaba asta hardurile curente? Hardurile or sa fie doar pentru stocare de date, SSD-ul o sa fie pentru sistem.
__________________
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
DaLiu is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 17:39   #203
Butcher
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Constanta
Posts: 87
Mentioned: 1 Post(s)


Default

nu cred ca e nevoie de pun firmware-ul, drive-ul e facut pe 1/29/2010, firmware-ul de la intel e din 11/30/2009

Sa incerc totusi ? Ma lasa sa fac update cu un firmware mai vechi sau ma avertizeaza ca sunt la zi ?
__________________
Sistem: CPU I7 [email protected], Mobo Gigabyte Z370 Gaming 5, 32 GB DDR4 G.Skill 3200 MHz CL14, MSI GTX 1080 Ti, Soundblaster Creative Z, Boxe Corsair SP2500, sursa Seasonic X-650W, SSD Intel 730 480GB + SSD Intel 520 240GB, Monitor Asus PG279Q 27", Carcasa Corsair Obsidian 650D
Butcher is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 19:07   #204
marian57
Senior Member
 
marian57's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 283
Mentioned: 0 Post(s)


Default

icsu,crystaldiskinfo arata daca ssd-ul suporta trim.Trim-ul nu se activeaza,daca ssd-ul are ultimul firmware 02HD,fi sigur ca suporta trim-ul.Toolbox nu este neaparat necesar sa-l instalezi,dar are cateva optiuni folositoare pentru ssd-uri.
DaLiu,numai daca ai sistemul instalat in mod IDE si treci pe ahci poti avea unele probleme,daca instalezi pe curat este ok.
butcher,update-ul se face in mod IDE cu butare dupa cd,nu te avertizeaza,dar poti sa refaci update-ul.Ai grija sa nu se intrerupa tensiunea ca ramai cu un breloc.Pune un ups.
Deci,instalati sistemul pe ssd in mod ide sau ahci,diferenta de performanta nu este parea mare,apoi instalati crystaldiskinfo si puneti cate un printscreen aici.Apoi vedem daca facem update-ul.
Era sa uit,dezactivati defragmentarea.

Last edited by marian57; 03-06-2010 at 06:34.
marian57 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 19:32   #205
icsu
Ancient friend
 
icsu's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,489
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to icsu
Default

Defragmentarea de unde se dezactiveaza ?
LE: Am rezolvat din defrag now, schedule off
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ssd crystalinfo.jpg
Views:	250
Size:	185.0 KB
ID:	8966  

Last edited by icsu; 02-06-2010 at 19:40.
icsu is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 19:42   #206
marian57
Senior Member
 
marian57's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 283
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Felicitari icsu,ssd-ul tau suprta trim.Acum instaleaza si toolbox sa te joci si cu optiunile din el.Sa nu te sperii,optimizarea completa dureaza cam 40min.Dezactivarea defragmentarii se face din control panel,administrative tools,services,disk defragmenter,clic dreapta,proprietati,disabled.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	def.jpg
Views:	226
Size:	222.5 KB
ID:	8967  

Last edited by marian57; 02-06-2010 at 19:48.
marian57 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 19:43   #207
icsu
Ancient friend
 
icsu's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,489
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to icsu
Default

Pai am instalat toolbox (v1.3) de cand am bagat ssd-ul dar nu am inteles mare lucru si nici vorba de optiuni ci doar info-uri
Multumesc mult pt rabdare
LE: Gata am dezactivat si defrag, tare faza nu o stiam pe win7.. ms mult

Last edited by icsu; 02-06-2010 at 20:16.
icsu is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 20:07   #208
marian57
Senior Member
 
marian57's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 283
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Cu placere icsu.
Dai si tu run-urile de acolo,intradevar mare lucru nu face toolbox.
La mine nici nu functioneaza in raid0.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	toolbox.jpg
Views:	233
Size:	40.6 KB
ID:	8968   Click image for larger version

Name:	toolbox 2.jpg
Views:	232
Size:	28.8 KB
ID:	8969  

Last edited by marian57; 02-06-2010 at 20:11.
marian57 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 20:21   #209
icsu
Ancient friend
 
icsu's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,489
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to icsu
Default

Pai am facut acel test ca sa zic asa dar a durat putin max 20 sec
LE: am citit tot topicul si faza cu raid-ul, bine ca macar exista TRIM in raid
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ssd crystalinfo1.jpg
Views:	230
Size:	77.0 KB
ID:	8970  
icsu is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 20:44   #210
marian57
Senior Member
 
marian57's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 283
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Da,este trim in raid0 sau un fel de trim.Cand aveam ssd-urile in non raid0 si faceam copy si delete,trim-ul isi facea treaba imediat,acum in raid dureaza un timp.Uite un test facut acum dupa ce am facut cateva copieri si stergeri cam 80% din ssd,aici scaderea este la 4K,unde doare mai mult.Dupa un timp isi revine la 50MB/s.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	as ssd 02-06-10.jpg
Views:	243
Size:	93.6 KB
ID:	8974   Click image for larger version

Name:	as ssd raid dupa format.jpg
Views:	252
Size:	88.5 KB
ID:	8975  

Last edited by marian57; 02-06-2010 at 20:48.
marian57 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 21:15   #211
icsu
Ancient friend
 
icsu's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,489
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to icsu
Default

Da, pai dupa ce am citit cateva articole am vazut ca acolo unde e nevoie mai mare exceleaza intel, la 4k.. destul de mici vitezele in raid, ma asteptam la altceva, il mai tin p-asta 2-3 luni si iau unul mai mare de 80-160gb.

Last edited by icsu; 02-06-2010 at 21:26.
icsu is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 22:41   #212
Butcher
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Constanta
Posts: 87
Mentioned: 1 Post(s)


Default

instalez acum win 7 x64 pe ssd, dar merge ingrozitor de greu, s-a blocat la ultimul pas, l-am formatat si incerc din nou...a mai patit cineva chestia asta ?

Am activat AHCI din bios inainte de instalare..

Si inca ceva..cum se pot restaura peformantele initiale, adica un fel de format cu 0 fill or something..
__________________
Sistem: CPU I7 [email protected], Mobo Gigabyte Z370 Gaming 5, 32 GB DDR4 G.Skill 3200 MHz CL14, MSI GTX 1080 Ti, Soundblaster Creative Z, Boxe Corsair SP2500, sursa Seasonic X-650W, SSD Intel 730 480GB + SSD Intel 520 240GB, Monitor Asus PG279Q 27", Carcasa Corsair Obsidian 650D

Last edited by Butcher; 02-06-2010 at 22:45.
Butcher is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 22:52   #213
marian57
Senior Member
 
marian57's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 283
Mentioned: 0 Post(s)


Default

icsu,naiba sa le ia de ssd-uri,totusi sunt prea scumpe.
butcher,incearca sa instalezi in IDE,eu am patit de multe ori belele cu ahci.
marian57 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 22:56   #214
Butcher
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Constanta
Posts: 87
Mentioned: 1 Post(s)


Default

S-a instalat a 2-a oara...

marian: pai toata lumea aici recomanda instalare in ahci...acum nu imi vede decat ssd-ul dupa ce booteaza/intra in win7, nu mai imi detecteaza nici un harddisk...wtf ?

In BIOS am pus doar:

ICH SATA Controll Mode: AHCI

Trebuia sa pun si eSATA Ctrl Mode si GSATA IDE Ctrl Mode in AHCI ?
Din cauza asta nu imi vede hdd-urile ?
__________________
Sistem: CPU I7 [email protected], Mobo Gigabyte Z370 Gaming 5, 32 GB DDR4 G.Skill 3200 MHz CL14, MSI GTX 1080 Ti, Soundblaster Creative Z, Boxe Corsair SP2500, sursa Seasonic X-650W, SSD Intel 730 480GB + SSD Intel 520 240GB, Monitor Asus PG279Q 27", Carcasa Corsair Obsidian 650D

Last edited by Butcher; 02-06-2010 at 23:05.
Butcher is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2010, 00:13   #215
Butcher
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Constanta
Posts: 87
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Gata imi merge totul perfect acum.

Daca aveti hdd-uri dinamice apar ca foreign disk in disk management si trebuie importate pentru a fi folosite.

Nu i-am facut update de firmware pt ca e totul la zi, crystal disk imi arata trim-ul Se misca bestial totul, instant, pana acum sunt multumit. A ramas in AHCI mode.

In windows 7 a scos scor 7.8 la hdd.

Inca nu am instalat driverele placii de baza ... se strica ceva/le suprascrie pe cele de la microsoft ? ... ar fi recomandat sa nu o fac ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	trim.png
Views:	241
Size:	88.1 KB
ID:	8976   Click image for larger version

Name:	read.png
Views:	242
Size:	163.0 KB
ID:	8977  
__________________
Sistem: CPU I7 [email protected], Mobo Gigabyte Z370 Gaming 5, 32 GB DDR4 G.Skill 3200 MHz CL14, MSI GTX 1080 Ti, Soundblaster Creative Z, Boxe Corsair SP2500, sursa Seasonic X-650W, SSD Intel 730 480GB + SSD Intel 520 240GB, Monitor Asus PG279Q 27", Carcasa Corsair Obsidian 650D

Last edited by Butcher; 03-06-2010 at 01:42.
Butcher is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2010, 06:25   #216
marian57
Senior Member
 
marian57's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 283
Mentioned: 0 Post(s)


Default

icsu si butcher,acum puneti aici si testul in AS SSD Benchmark.
Bucher instaleaza doar driver de chipset .
Tot ce v-am scris eu aici,am invatat de la COCO.

Last edited by marian57; 03-06-2010 at 06:31.
marian57 is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2010, 00:32   #217
Butcher
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Constanta
Posts: 87
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by marian57 View Post
Bucher instaleaza doar driver de chipset.
Am driverul de la chipset instalat...dar in device manager imi apare ca nefiind instalat/fara driver:

- marvel 91xx config ata device

Nu am instalat nimic de pe cd-ul placii de baza de frica sa nu stric driverii pusi de win7 la ssd

Pe cd am:

Gigabyte SATA and RAID Driver
Marvell IDE/AHCI VDriver
Gigabyte SATA and RAID Driver

Pot sa instalez marvell ?
__________________
Sistem: CPU I7 [email protected], Mobo Gigabyte Z370 Gaming 5, 32 GB DDR4 G.Skill 3200 MHz CL14, MSI GTX 1080 Ti, Soundblaster Creative Z, Boxe Corsair SP2500, sursa Seasonic X-650W, SSD Intel 730 480GB + SSD Intel 520 240GB, Monitor Asus PG279Q 27", Carcasa Corsair Obsidian 650D
Butcher is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2010, 00:45   #218
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,526
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

1) Conecteaza SSD-ul la porturile de pe SB-ul Intel, dezactiveaza GSATA3, etc
2) Instaleaza ultimele drivere Rapid Storage Technology si gata
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2010, 01:48   #219
Butcher
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Constanta
Posts: 87
Mentioned: 1 Post(s)


Default

1) am scapat de marvel dupa ce am dezactivat din BIOS gsata3, etc ...
2) Am pus ultimele drivere rapid storage technology, am rulat hdtune pro si nu am observat nici o diferenta de peformanta la read benchmark. In schimb apare in tray o iconita enervanta cu mesajul: intel RST service is not running ... dupa o vreme pare sa apara OK si se face verde...am vazut ca si altii au problema asta....e un mic bug.

Cred ca serviciul tb instalat manual: http://communities.intel.com/message...D2C8.node5COMS

thx matose, marian.

Ar trebui facut un tutorial sticky sau pus in articolul cu ssd-uri, toti pasii astia, ahci, firmware (daca e nevoie), cum vezi daca e trim instalat, ce drivere sa pui, sa nu instalezi driverii sata ai placii de baza, etc.
__________________
Sistem: CPU I7 [email protected], Mobo Gigabyte Z370 Gaming 5, 32 GB DDR4 G.Skill 3200 MHz CL14, MSI GTX 1080 Ti, Soundblaster Creative Z, Boxe Corsair SP2500, sursa Seasonic X-650W, SSD Intel 730 480GB + SSD Intel 520 240GB, Monitor Asus PG279Q 27", Carcasa Corsair Obsidian 650D

Last edited by Butcher; 04-06-2010 at 16:03.
Butcher is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2010, 23:29   #220
marian57
Senior Member
 
marian57's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 283
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Cum este mai bine,activat sau dezactivat write caching? Am gasit teste contradictorii pe net.
Pun doua teste,unul fara bifare si celelalt test cu ambele bifate,in device manager,disk driver,policies http://www.tweaktown.com/articles/31...de/index6.html .
Butcher,urmeaza link-ul de mai sus pentru tweaks in win cu ssd.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	partitia D 04-06-10.jpg
Views:	226
Size:	91.4 KB
ID:	9014   Click image for larger version

Name:	raid dupa dezactivare prefrech si selectarea celor doua casute din write caching.jpg
Views:	245
Size:	87.9 KB
ID:	9015  

Last edited by marian57; 04-06-2010 at 23:32.
marian57 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,312
Threads: 21,435
Posts: 644,094
Total Online: 490

Newest Member: vlad.irinescu

Latest Threads
- by Monstru
- by PauL
- by Victor
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 01:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.