lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > In the lab > Pe masa de teste
Connect with Facebook

Pe masa de teste Discutii si sugestii despre viitoare articole


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 27-03-2012, 11:30   #1
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,813
Mentioned: 19 Post(s)




Default Asus HD7970 DCII TOP

"Marfa" si paznicul, care din pacate doarme in post:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P1280026.JPG
Views:	651
Size:	290.8 KB
ID:	26129   Click image for larger version

Name:	P1280031.JPG
Views:	651
Size:	171.6 KB
ID:	26130   Click image for larger version

Name:	DSC_0685.JPG
Views:	672
Size:	187.4 KB
ID:	26131  
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2012, 12:01   #2
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,010
Mentioned: 66 Post(s)




Default

Seamana cu tine motanu ala ( la aspect ) =)))
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2012, 13:52   #3
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,102
Mentioned: 233 Post(s)


Default

LOL așa doarme și-al meu uneori, lene+++.

În altă ordine de idei, ce-i marfa aia, că arată super interesant etajul de alimentare?

P.S.: de obicei pisicile adoptă atitudinea și obiceiurile stăpânilor; sau invers. Încă nu mi-am dat seama dacă motanul doarme ca mine sau eu dorm ca motanul =))
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2012, 02:24   #4
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,813
Mentioned: 19 Post(s)




Default



Placile au ajuns la mine dupa ce au trecut si prin alte locuri, deci "procedura standard" era sa verfic prima data cum au fost asamblate, pentru ca am mai avut experiente neplacute.

Am schimbat TIM-ul si am facut cateva teste cu racirea stoc, mai ales ca am vazut pe forum tot felul de afirmatii in privinta performantei coolerului stoc.

Coolerul folosit este tot de tip HDT, dar fata de cel folosit la HD7950 DCII are 6 heatpipe-uri de 6mm, ce permit DIE-ului contactul cu 4 din ele (mai multe detalii veti putea vedea in articolul dedicat).


Ambientul a fost de 20 oC, pasta termica folosita PK-1, iar ca heatsink de bench am folosit HC92 + 5400rpm.

- stoc cooler/auto rpm/20 oC ambient/1.17v MM (stoc)/unigine - 66 oC max



- stoc cooler/max rpm/20 oC ambient/1.30v MM/unigine - 63 oC max



- HC92/5400 rpm/20 oC ambient/1.30v MM/vantage - 49 oC max



Frecventa maxima obtinuta in 3DM2011 GT1 a fost de 1310mhz cu racirea de bench si 1260 cu racirea stoc, cu acelasi ambient de 20 oC

- max freq HC92/5400 rpm/20 oC ambient/1.30v MM/3DM2011 GT1 - 1310mhz



- max freq stoc cooler/max rpm/20 oC ambient/1.24v MM/3DM2011 GT1 - 1260mhz



Nu imi place nici designul racirii stoc, nici arhitectura folosita sau dimensiunile prea mari, dar nu pot spune ca este un esec, cele 66 oC in unigine la 1.3v reprezinta o performanta destul de buna pentru un cooler HDT.

Totusi, aceasta categorie de placi video trebuia sa aiba o racire mai buna, lucru defel greu de facut, daca se renunta la arhitectura HDT si se marea putin suprafata de disipare.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	hc92_5400rpm_20c amb_1.3v.png
Views:	929
Size:	316.8 KB
ID:	26159   Click image for larger version

Name:	stoc_auto rpm_20c amb_1.17v_uni.png
Views:	901
Size:	307.2 KB
ID:	26160   Click image for larger version

Name:	stoc_max rpm_20c amb_1.3v_uni.png
Views:	906
Size:	306.3 KB
ID:	26161   Click image for larger version

Name:	stoc_max rpm_20c amb_1.24v_uni_1260mhz.png
Views:	922
Size:	188.9 KB
ID:	26162   Click image for larger version

Name:	P1280139.JPG
Views:	901
Size:	161.0 KB
ID:	26163   Click image for larger version

Name:	69_asic.png
Views:	963
Size:	155.0 KB
ID:	26164  

Last edited by poparamiro; 30-03-2012 at 11:18.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2012, 08:23   #5
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,317
Mentioned: 22 Post(s)




Default

Slabuta placa , inseamna ca vantage merge sub 1300 , memoria nu a mers mai mult ???
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2012, 12:22   #6
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,813
Mentioned: 19 Post(s)




Default

A fost un test pentru a evidentia comportamentul racirii, memoria urca si mai sus.

Presiunea de strangere fiind destul de mica, pentru performante mai bune trebuie sa schimbati pasta stoc cu una mai putin vascoasa si sa aplicati un strat subtire pe toata suprafata DIE-ului. Veti obtine un strat subtire de TIM si un transfer termic mai bun.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC_0713.JPG
Views:	493
Size:	371.1 KB
ID:	26167   Click image for larger version

Name:	P1280161.JPG
Views:	783
Size:	462.2 KB
ID:	26168   Click image for larger version

Name:	P1280200.JPG
Views:	499
Size:	431.1 KB
ID:	26169  

Last edited by poparamiro; 30-03-2012 at 12:25.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2012, 12:26   #7
Steve-o
Ancient friend
 
Steve-o's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: la bloc
Posts: 5,696
Mentioned: 41 Post(s)

PC-ul meu

Default

Motanul cred că a leşinat când a văzut VRM-ul plăcilor...
__________________
Steve-o is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2012, 12:41   #8
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,385
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu



Default

Motanul o fi zis:
Bleah, m-am saturat de atata 7870/7950/7970...
Astept GTX 680 Direct Cu =))
Trag un somn pana atunci!

E bina ca macar cu 7970 nu au dat-o in bara astia de la Asus.
Mie imi pare ca sunt si heatpipeurile sunt mult mai bine finisate fata de 7950.
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.

Last edited by xdan; 30-03-2012 at 12:46.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2012, 13:44   #9
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,813
Mentioned: 19 Post(s)




Default

E drept ca m-am saturat de atatea Radeoane, primul 7970 de abia a mers 1315mhz in 2003, defel rau in general dar mult sub asteptarile mele, si nu scala aproape nimic cu frigul.

Al doilea HD7970 scaleaza cu temperatura mai bine decat orice vga am avut, dar din pacate este foarte dificil de racit pe aer.

Stabilitatea VRM-ului este cea mai buna vazuta de mine pana acum, abia misca 1mv pe MM, chiar si conditiile unui consum in crestere, generat de urcarea temperaturii.


Last edited by poparamiro; 30-03-2012 at 15:52.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2012, 19:47   #10
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,121
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si acum, pentru overclock-ul pe aer care ti s-a parut mai buna: GTX 680 sau HD7970?
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2012, 21:29   #11
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,813
Mentioned: 19 Post(s)




Default

GTX680 are un potential de oc mai bun (lucru normal pentru ca are 800 de milioane de tranzistoare in minus), si 1300mhz vor fi usor de atins pe un design bun, sau chiar pe referinta daca se elimina problemele.

GPU-ul este o reusita, este foarte eficient pentru numarul de tranzistori, dar din pacate nu e destul sa castige in doar un benchmark pentru a fi bagat in seama de entuziasti.

Am facut niste comparatii clock per clock, unde se observa comportamentul foarte bun in 3DM2011 si dezastruos in 3DM2003, dar posibil ca schimbarea OS-ului sa mai reduca diferenta in cel din urma. Am pus si rezultatele cu teselatia dezactivata pentru ca deocamdata HWbot permite dezactivare din drivere a teselatiei, avantajand placile AMD.

Sistem de test:

CPU – Intel [email protected]
MB – Asus PX79 Deluxe
RAM – 4×2GB Kingston DDR3 2400 CL11
PSU – Corsair HX1000W
HDD – Western Digital WD6400AAKS
Racire – Thermalright True spirit 140/ZeroTherm HC92
TIM – Prolimatech PK-1
VGA - [email protected]/1600, [email protected]/1600

Rezultate:

3DM2003 AMD - 147420
3Dm2003 NV - 114302

3DM2011 AMD - 9672
3DM2011 NV - 10689
3DM2011 AMD TESS OFF - 11198

3DM Vantage AMD - 40340
3DM Vantage NV - 37664

UNIGINE AMD - 2388
UNIGINE NV - 2176
UNIGINE ATI TESS OFF - 2824
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2003_nv_2.png
Views:	819
Size:	100.2 KB
ID:	26181   Click image for larger version

Name:	2011_nv.png
Views:	793
Size:	193.8 KB
ID:	26182   Click image for larger version

Name:	uni_nv_2.png
Views:	802
Size:	254.2 KB
ID:	26183   Click image for larger version

Name:	v_nv_2.png
Views:	807
Size:	330.1 KB
ID:	26184   Click image for larger version

Name:	2003_ati.png
Views:	790
Size:	90.1 KB
ID:	26185   Click image for larger version

Name:	2011_ati.png
Views:	836
Size:	184.9 KB
ID:	26186   Click image for larger version

Name:	2011_ati_tess_off.png
Views:	923
Size:	185.7 KB
ID:	26187   Click image for larger version

Name:	uni_ati.png
Views:	778
Size:	219.9 KB
ID:	26188   Click image for larger version

Name:	uni_ati_tess_off.png
Views:	783
Size:	219.2 KB
ID:	26189   Click image for larger version

Name:	v_ati.png
Views:	780
Size:	385.5 KB
ID:	26190  

poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2012, 21:35   #12
GENiEBEN
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3,673
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu



Default

La NV merge dez Tess din cpl ?
GENiEBEN is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2012, 21:50   #13
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,385
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu



Default

La GTX 680 totul depinde de cat schimba situatia un VRM cum trebuie, + bios unlocked.
Cert e ca are nevoie de 150Mhz in medie frecventa peste 7970.
Daca merge 1400Mhz pe aer se mai rezolva problema. Daca nu, nu.
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2012, 23:01   #14
madalin
Senior Member
 
madalin's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,426
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to madalin
Default

Eu nu inteleg de ce au lasat baza HDT, cand suprafata de contact e asa mica? Daca ar fi avut GPU-ul o baza gen GTX4xx, unde suprafata de disipare era mare, atunci era alta treaba.

Daca tot vroiau sa faca treaba buna, trebuia sa puna un shim, sau cum naiba ii zice.. )
madalin is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2012, 23:09   #15
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,504
Mentioned: 65 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Quote:
Originally Posted by GENiEBEN View Post
La NV merge dez Tess din cpl ?
Nope
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2012, 23:46   #16
GENiEBEN
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3,673
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by matose View Post
Nope
Ai PM. Just for fun only.
GENiEBEN is offline   Reply With Quote
Old 31-03-2012, 02:29   #17
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,102
Mentioned: 233 Post(s)


Default

Dar pe bune, rofl, de când e tweak să dezactivezi tesselation? Hai PhysX mai treacă-meargă, dar mâine-poimâine tre' să dezactivezi imaginea ca să dea Radeonul mai bine?

No flame please, chiar sunt curios, orice exagerare trebuie luată ca atare și tratată cu indiferență.
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 31-03-2012, 09:54   #18
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,121
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Raspuns promt si la obiect din partea ta poparamiro, deci merci, din testele tale eu vad ca GTX 680 sufera in primul rand doar din cauza bus-ului in 3DMark2003 si Unigine, care sunt destul de mult dependente de acesta. Daca ai timp ar fi interesante si niste cu un bandwidth mai echilibrat, eu weekend-ul asta trebuie sa ma ocup cu mutatul unei agentii si nu am timp.

Legat de Hwbot pot sa-i acuz de fanboysm , adica Nvidia + PhysX nu se poate, dar AMD - tesselation merge.
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 02-04-2012 at 00:39.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 06:31   #19
sohei
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: cluj
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to sohei
Default

activarea si dezactivarea anumitor functii arata niste caracteristici legate ed constructia si functionarea gpu-ului......"adica Nvidia + PhysX nu se poate, dar AMD - tesselation merge. "
Acuma fiecare este acromat mai mult sau mai putin fatza de anumite culori
__________________
"Nu exista problema care sa nu fie solutionata de o anumita cantitate de explozibil"
sohei is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problema Asus ENGTX560 Ti DCII TOP/2DI/1GD5 h0stile Placi video 11 19-03-2012 12:38
ASUS arata HD7970 DirectCU II TOP Micutzu Stiri 6 20-01-2012 06:31
Alegere placa de baza: Asus P8Z68-V-PRO sau Asus Maximus IV GENE-Z? piticu Placi de baza 8 14-10-2011 14:01

 
Forum Stats
Members: 7,119
Threads: 18,089
Posts: 562,628
Total Online: 473

Newest Member: Randyjew

Latest Threads
- by Iubitel
- by Steve-o
- by mbc
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.