lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13-11-2018, 03:07   #901
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 660
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

La ubiquiti ai edgerouter infinity sau unifi usg xg8, ambele fix acelasi hw doar software diferit. Adica unifi-ul il administrezi prin controller.

Au ambele cate 8 porturi sfp+, din cunostintele mele nu am vazut sfp-uri care sa stie poe.
10Gbit este implementat in principal pe fibra de aceea nici nu s-a ales utilizarea poe.

Nu cunosc nici injectoare poe care sa stie 10Gbit...
Esti sigur ca nu vrei un switch?

Ce device va sta la capat si are nevoie de poe si 10Gbit?



Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2018, 03:46   #902
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,579
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu trebuie 10Gb
1Gb e suficient. Dar sa aiba 8-10 porturi (cu macar un port POE). Si musai router, nu switch.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2018, 08:59   #903
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 660
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default Retelistica - intrebari care nu necesita un thread nou

Ok, scuze, am incurcat cu discutia de mai sus in care se vorbea de 10G.

Atunci mergi pe edgerouter 8 port sau edgerouter pro.
Diferenta e ca pro-ul are 2 sfp cage-uri in loc de rj45 si e mai performant putin.

Pentru partea de poe rezolvi usor cu injectoare, au chiar ubiquiti diverse modele. Nu e cea mai eleganta solutie dar daca zici ca nu poti sa introduci un switch intre...

Oricum, ai zis ca ai nevoie de 2 poe, deci 2 injectoare.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2018, 01:35   #904
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,537
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

A 100,000-router botnet is feeding on a 5-year-old UPnP bug in Broadcom chips
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2018, 01:51   #905
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,733
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Am schimbat portul default de conectare si nu mai tin minte care e (am uitat sa imi notez). Am cum sa il gasesc sau doar reset?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2018, 02:04   #906
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timișoara
Posts: 9,131
Mentioned: 261 Post(s)


Default

Nu poti scana ipul de porturi deschise ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2018, 02:20   #907
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,733
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Holly shit ce obosit sunt. Evident ca pot Merci.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2018, 20:32   #908
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,268
Mentioned: 232 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

A apărut o problemă care mă īnnebunește.
La scurt timp după instalarea unui adaptor Wireless USB Asus AC68 și dezactivarea Trendnet TEW-648UB, Wireless-ul se deconectează și reconectează cu o eroare īn Event Log:

Code:
WLAN Extensibility Module has failed to start.

Module Path: C:\WINDOWS\system32\Rtlihvs.dll
Error Code: 126
Code:
System 

  - Provider 

   [ Name]  Microsoft-Windows-WLAN-AutoConfig 
   [ Guid]  {9580D7DD-0379-4658-9870-D5BE7D52D6DE} 
 
   EventID 10000 
 
   Version 0 
 
   Level 2 
 
   Task 0 
 
   Opcode 0 
 
   Keywords 0x4000000020000000 
 
  - TimeCreated 

   [ SystemTime]  2018-11-17T17:17:44.969927500Z 
 
   EventRecordID 5765499 
 
   Correlation 
 
  - Execution 

   [ ProcessID]  3408 
   [ ThreadID]  11984 
 
   Channel System 
 
   Computer war4peace 
 
  - Security 

   [ UserID]  S-1-5-18 
 

- EventData 

  ExtensibleModulePath C:\WINDOWS\system32\Rtlihvs.dll 
  ErrorCode 126


După cum se vede, problema asta apare foarte des cānd īl apucă. Restart-ul nu rezolvă nimic.

Rtlihvs.dll nu există īn locul menționat. Am ultimul driver de la ASUS instalat. Nu am idee de unde să descarc acest DLL safely. Poate aveți voi DLL-ul pe undeva și mi-l dați și mie. Am Windows 10 x64 1803.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2018, 22:08   #909
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timișoara
Posts: 9,131
Mentioned: 261 Post(s)


Default

Quote:
Logically if the file is not on your computer and the Wireless is working just fine you should be able to remove the Registry Key entire which creates the error Event Log message!!
Go to Reg Key

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0012\Ndi

Look for the Key name " IHVExtensions " & Delete the entire Key and all its sub value data within.
https://www.itninja.com/software/rea...l-error/7-2464
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2018, 23:16   #910
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,268
Mentioned: 232 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Am uitat să menționez că am īncercat, intrarea respectivă nu poate fi ștearsă, oricum nu era acolo, era īn altă parte, but „entry cannot be deleted”.
Cu ocazia asta am făcut upgrade la 1809 īn speranța că se rezolvă. Deocamdată nu a apărut eroarea, dar am mai crezut asta și īnainte, și tot a apărut după o vreme.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2018, 03:58   #911
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,272
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

pe 809-ul relansat se poate face iar upgrade gratis de la 7/8/8.1 la 10... profitati cat se mai poate.... bagati key-ul si cam asta e.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2018, 17:21   #912
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,258
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am setat un L2TP vpn pe un router mikrotik hap lite. Pe iphone/mac merge decent... pe windows viteza de download proasta 2Mbps vs 15Mbps
Marea problema este ca nu pot conecta 2 useri consecutiv unu este dat afara pur si simplu.
LE: in loguri nu vad nimic.
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22

Last edited by vibeup; 18-11-2018 at 19:46.
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 18-11-2018, 21:06   #913
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,537
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
pe 809-ul relansat se poate face iar upgrade gratis de la 7/8/8.1 la 10... profitati cat se mai poate.... bagati key-ul si cam asta e.
se va putea face in continuare daca e un build nou de gatherosstate.dll.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2018, 22:23   #914
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,579
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

@Bennedict, HELP
Ma ajuti sa configurez un open vpn pe un Edgerouter Pro, pls?

Am facut exact ca aici (doar cu schimbare de subnet si port) si nu merge neam

din win imi da eroarea "no server certificate verification method has been enabled" or some shit.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2018, 23:08   #915
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,537
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Code:
# L2TP Config
set vpn ipsec auto-firewall-nat-exclude disable
# also works if you don't specify the ipsec-interface (this is the wan interface)
#set vpn ipsec ipsec-interfaces interface eth0
set vpn ipsec nat-networks allowed-network 0.0.0.0/0
set vpn ipsec nat-traversal enable

# create a new user that is able to connect
set vpn l2tp remote-access authentication local-users username john password supersecret

set vpn l2tp remote-access authentication mode local
set vpn l2tp remote-access client-ip-pool start 172.19.1.20
set vpn l2tp remote-access client-ip-pool stop 172.19.1.70

# change the psk
set vpn l2tp remote-access ipsec-settings authentication mode pre-shared-secret
set vpn l2tp remote-access ipsec-settings authentication pre-shared-secret supersecretpreshareskey
set vpn l2tp remote-access ipsec-settings ike-lifetime 3600

# set your public ip here
set vpn l2tp remote-access outside-address <public-ip>

# change the dns server for the client if you want
set vpn l2tp remote-access dns-servers server-1 8.8.8.8

# don't forget to set NAT if you haven't already
set service nat rule 5003 description NAT-L2TP
set service nat rule 5003 log disable
# set correct outbound interface
set service nat rule 5003 outbound-interface eth0
set service nat rule 5003 protocol all
#  set correct source address ranche
set service nat rule 5003 source address 172.19.1.0/24
set service nat rule 5003 type masquerade


## troubleshooting 
# if you have problems setting up L2TP consider to take a look at the following log files
# /var/log/messages
# /var/log/charon.log
# note that the usernames aren't logged. 
# if you want to see who is currently connected just type: "show interfaces"




Code:
# OpenVPN config

configure

set interfaces openvpn vtun0
set interfaces openvpn vtun0 mode server
set interfaces openvpn vtun0 server name-server 8.8.8.8
set interfaces openvpn vtun0 server domain-name foobar.com
# set your network
set interfaces openvpn vtun0 server push-route 192.168.178.0/24
# set the ranche for the openvpn clients
set interfaces openvpn vtun0 server subnet 192.168.177.0/24

# copy & paste your files in the folder /config/auth/
set interfaces openvpn vtun0 tls ca-cert-file /config/auth/ca.crt
set interfaces openvpn vtun0 tls cert-file /config/auth/server.crt
set interfaces openvpn vtun0 tls dh-file /config/auth/dh1024.pem
set interfaces openvpn vtun0 tls key-file /config/auth/server.key
# optional: set revocation list
set interfaces openvpn vtun0 tls crl-file /config/auth/revocation-list.crl

# config log
set interfaces openvpn vtun0 openvpn-option "--log /var/log/openvpn.log"
set interfaces openvpn vtun0 openvpn-option "--status /var/log/openvpn-status.log"
set interfaces openvpn vtun0 openvpn-option "--verb 7"

## don't forget to set NAT for the openvpn clients


## don't forget to set firewall
set firewall name XXX rule XX action accept
set firewall name XXX rule XX description 'Allow OpenVPN'
set firewall name XXX rule XX destination port 1194
set firewall name XXX rule XX log disable
set firewall name XXX rule XX protocol udp

Code:
# Pentru NAT
configure
set service nat rule 5000 description NAT-TO-WAN
set service nat rule 5000 log disable
set service nat rule 5000 outbound-interface eth0
set service nat rule 5000 protocol all
set service nat rule 5000 source address 172.22.1.0/24
set service nat rule 5000 type masquerade
commit && save && exit
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 18-11-2018 at 23:33.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2018, 01:02   #916
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,537
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
@Bennedict, HELP
Ma ajuti sa configurez un open vpn pe un Edgerouter Pro, pls?

Am facut exact ca aici (doar cu schimbare de subnet si port) si nu merge neam

din win imi da eroarea "no server certificate verification method has been enabled" or some shit.
Da, pentru ca trebuie sa dai browse manual catre locatia certificatului. Eu nu am folosit mai deloc openVPN pt ca-i lent desi s-ar zice ca-i cel mai sigur, l2tp cu IPsec e ce trebuie. Instaleaza OpenVPN Client si bagi datele din serverul openvpn facut pe Edgerouter in el.
Daca ai urmat pasii si nu merge ori ti-a scapat ceva ori n-am idee. Ai pus ultimul firmware?
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 19-11-2018 at 01:06.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2018, 01:13   #917
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,579
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am ultimul firmware. Cum adica sa dau browse manual catre locatia certificatului? Clientul openvpn nu imi cere asta


Intre timp am dat de alta problema.
Nu merge plex-ul: de afara spune ca nu-l gaseste.
Cu toate ca am dat port fw pe ip-ul serverului plex la 32400
Trebuie sa mai fac ceva in WAN_IN si WAN_LOCAL?

eu pe outbount am pppoe0, trebuie eth0?
in polus am facut un bridge cu toate porturile
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 19-11-2018 at 01:18.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2018, 02:10   #918
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,537
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asa arata port forwardingul corect facut pe o conexiune pppoe unde wan-ul este eth0. (In poza eth1 e portul pe care am pc-ul) portul secundar din router, eth0 fiind WAN portul.
Cand faci setarile initiale din wizard alegi WAN2LAN2 ca sa ti faca eth0 (primul port ca wan) si cele 4 bridge adica ca switch lan ports.
Inca o chestie f importanta la wizard sa schimbi TCP MSS clamp ul din 1412 in 1452 altfel s-ar putea sa ai probleme cu accesarea anumitor pagini pe internet.


__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 19-11-2018 at 02:14.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2018, 02:36   #919
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,579
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

pusesem 33400 =))))

a mai ramas openvpn-ul sa-l rezolv si nu pot din pacate

In codul de mai sus legat de open vpn imi poti spune ce este asta:
set interfaces openvpn vtun0 server name-server 8.8.8.8
set interfaces openvpn vtun0 server domain-name foobar.com
?


Eu la push-route am pus 192.168.1.0/24 (ca asta e reteaua mea) si la subnet am pus 192.168.4.0/24

Code:
configure

set firewall name WAN_LOCAL rule 70 action accept
set firewall name WAN_LOCAL rule 70 description OpenVPN
set firewall name WAN_LOCAL rule 70 destination port 443
set firewall name WAN_LOCAL rule 70 protocol udp

set interfaces openvpn vtun0 mode server
set interfaces openvpn vtun0 server subnet 192.168.4.0/24
set interfaces openvpn vtun0 server push-route 192.168.1.0/24
set interfaces openvpn vtun0 server name-server 192.168.1.1


set interfaces openvpn vtun0 tls ca-cert-file /config/auth/cacert.pem
set interfaces openvpn vtun0 tls cert-file /config/auth/server.pem
set interfaces openvpn vtun0 tls key-file /config/auth/server.key
set interfaces openvpn vtun0 tls dh-file /config/auth/dh.pem


set service dns forwarding listen-on vtun0

La NAT care e faza cu 172.22.1.0/24?
La mine nu trebuie 192.168.4.0/24?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 19-11-2018 at 02:42.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2018, 02:38   #920
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,537
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cu alea doua schimbi DNS-ul care sa fie livrat clientilor openvpn si e obligatoriu sa-l pui.
La domain bagi google.com
Atat subnetul cat si push routeul trebuie sa coincida cu cele ale retelei tale. Aici sunt doar exemple. Daca nu-ti iese reverifici modifici comanda, commit;save si aia e.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 19-11-2018 at 02:45.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 16:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 20:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 8,057
Threads: 19,900
Posts: 609,416
Total Online: 396

Newest Member: AdiF

Latest Threads
- by Kspic
- by mbc
- by gogusrl

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 03:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.