lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20-03-2012, 21:51   #1
ionut82
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 76
Mentioned: 0 Post(s)


Default Calculatorul booteaza, intra in windows, dar nu imi afiseaza imagine

Salut baieti,

De cateva saptamani ma confrunt cu o problema ciudata si nu am gasit nici o rezolvare. Ma gandesc ca poate ma ajutati sa identific problema.

Cand pornesc pt prima data calculatorul, dupa ce a fost scos din priza cateva ore, imi incarca windows-ul (se aude sunetul specific incarcarii windows-ului 7) dar nu imi afiseaza imagine. Dupa restart totul revine la normal si imi afiseaza si imagine.
Dupa ce imi porneste windows-ul nu am nici un fel de probleme, calculatorul merge fara probleme.

Totul a pornit de acum 1 luna cand nu-mi mai salva setarile din BIOS dupa oprire/restart. O eroare de genul CMOS checksum error. Am schimbat bateria placii de baza si nu au mai fost probleme cu Bios-ul.

Ce-am incercat sa fac:
-am scos toate memoriile si am incercat cu cate una - nici o schimbare
-am scos unitatea dvd - nici o schimbare
-am scos si am montat din nou procesorul - nici o schimbare
-am curatat placa video de praf - nici o schimbare

Urmeaza sa incerc cu un monitor imprumutat de la cineva si cu o alta placa video.
Alta idee care mi-a venit in timp ce scriam este sa incerc o rescriere de Bios, desi ma indoiesc ca ar ajuta.

Nu am facut overclocking.

Configuratie:

E8400 + cooler stock
Placa de baza Asus P5NT-WS
4GB RAM A-DATA (2x1GB+2GB)
Gainward 8900GT
DVD ROM Asus
Sursa Antec 420W
ionut82 is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2012, 07:00   #2
Teli
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Pitesti
Posts: 36
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

salut, incearca inainte de toate F8 =>VGA Mode/Enable low-resolution video.

PS. Placa video e 9800GT
Teli is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2012, 07:01   #3
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,866
Mentioned: 244 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Vad ca ai 680SLI chipsetul. Incearca sa ridici putin voltajul la MCH/NB. Posibil sa fie cam stresat controllerul de memorie din MCH/NB. Verifica frecventa PCIE, pune-o manual la 100mhz. Mie tare imi e ca sunt ceva setari din BIOS care nu sunt la locul lor. Incearca ce ti-am recomandat si vezi daca mai persista problema.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2012, 10:07   #4
ionut82
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 76
Mentioned: 0 Post(s)


Default

O sa incerc recomandarile voastre,
Multumesc de sfaturi.
ionut82 is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2012, 11:04   #5
a.cristian
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Bucuresti
Posts: 460
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

nu ai spus ce monitor ai
a.cristian is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2012, 12:36   #6
ionut82
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 76
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Am indentificat problema: Monitorul este "vinovatul".

Este vorba de un Samsung 19" 931C.

Se alimenteaza, se aprinde ledul albastru, dar nu afiseaza imaginea.

Aveti idee care ar fi problema?

Ma gandesc sa-l duc la reparat, sper sa fie vorba despre niste condensatori umflati, si nu ceva foarte scump.
ionut82 is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2012, 13:34   #7
Bog
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Busteni
Posts: 247
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu stiu cat de scumpa e piesa respectiva dar probabil e ceva de la circuitul de alimentare al monitorului. Am avut la biroul unde lucram trei monitoare Samsung dar de 24" care au picat pe rand cam in decurs de o saptamana - au functionat fara probleme un timp si intr-o zi nu au mai vrut sa porneasca, se aprindea ledul albastru pe intermitent si atat fara sa redea ceva - . Firma de la care au fost cumparate le-a trimis in service si s-au intors dupa ceva timp cu o piesa schimbata - aceeasi la toate trei - ( nu mai tin minte ce anume ). Ne-au zis ca cei de la Samsung stiau de problema si ca monitoarele respective faceau parte dintr-un lot cu probleme.
Bog is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2012, 13:39   #8
ionut82
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 76
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Monitorul are aprox 4 ani de functionare fara probleme.

Cand au inceput problemele, cateodata afisa imaginea iar alta data nu.
ionut82 is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2012, 13:52   #9
Bog
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Busteni
Posts: 247
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Monitoarele de care am pomenit eu erau mai noi, cam 5 - 6 luni de utilizare, si n-au dat nici un semn cum ca ar avea ceva. Au functionat perfect pana la ultima pornire ( inainte sa fie bagate in service ) cand nu s-au mai aprins. Cei de la service au incercat initial sa dea vina pe noi ( biroul unde lucram ) acuzand ca le-am fi alimentat de la o retea de curent instabila dar nu le-a mers pt. ca aveam surse intreruptibile la toate calculatoarele de la care erau alimentate si monitoarele respective.
Bog is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2012, 21:18   #10
nikfredy
Member
 
nikfredy's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Moreni
Posts: 201
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to nikfredy
Default

Circuitul de alimentare e problema,cu 50-70 lei rezolvi,saptamanile trecute am dus un 913 la service si l-a rezolvat repede
__________________
Everybody tell me lotru because stil lemn from codru but i lemne n-am furat only scandura de brad for my lady bed sa-i fac
nikfredy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nu booteaza cny Cutia de sub birou 3 24-10-2011 00:38
Aspire One - Imagine incorecta. whispers Cutia de sub birou 3 14-03-2011 21:45
CeBIT 2011 - ASUS afiseaza Rampage III Black Edition Micutzu Stiri 0 28-02-2011 17:10
Calculatorul in acvariu Butcher Racire 6 28-11-2010 20:09
Nu booteaza MIss1Le Placi de baza 4 28-10-2010 16:26

 
Forum Stats
Members: 8,413
Threads: 22,006
Posts: 659,245
Total Online: 369

Newest Member: alexandruj91

Latest Threads
- by Gotul
- by Kspic
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.