lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24-09-2018, 22:26   #781
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,174
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Am powerline TP LINK 4220KIT . E bun , dar daca circuitele sunt separate in panoul de sigurante, nu mai e asa bun . La mine intr-un apartament de 95mp , cu greu reuseste sa atinga 100Mbps . In general spune ca e la mai mult de 500 mliniari unul fata de celalalt. Traseul este fir de cupru fi 2.5mm. Fara fir poti sa pui orice vrei - nu functioneaza ! Daca traseul este "bine ecranat" pa si la revedere . Poti sa prinzi 200Mbps , daca ai timp de raspuns 100ms , e ca si cum ai fi pe dial-ul 1/10 dintr-o secunda si apoi vin informatiile si tot asa .... e pur si simplu enervant. Acum incerc sa-mi trag cablu UTP pe langa tevile de caldura (printre tur si retur ca sa nu se vada).
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2018, 23:01   #782
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,210
Mentioned: 85 Post(s)

PC-ul meu

Default

war, cablu de curent prin plinta de la parchet vrei sa zici? Ca asta suna de parca i-a cablat casa femeia de serviciu.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2018, 12:32   #783
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,034
Mentioned: 219 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
war, cablu de curent prin plinta de la parchet vrei sa zici? Ca asta suna de parca i-a cablat casa femeia de serviciu.
Poţi să argumentezi sau trolăm ieftin a la Craiova?
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2018, 13:09   #784
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,522
Mentioned: 1046 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Exista vreo solutie all in one mikrotik / Ubiquiti pentru un router wi-fi dual band cu 4g?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2018, 13:17   #785
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,588
Mentioned: 274 Post(s)

PC-ul meu

Default

Avand in vedere ca nu e nici curent inca tras acolo (daca am inteles eu bine), dupa ce are schema/designul propus de @war4peace pentru retea, poate sa ascunda si restul cablurilor necesare pentru alimentare prin perete. No biggie
LE recitit, doar in anexa nu este.

Oricum, cablul e sfant. O varianta ar fi prize cu repetere/router.

Un amplificator de semnal pe 2.4GHz (repeater)? Am un N18U si tot nu face fata pana in dormitor...si-n la toaleta
As putea sa pun un router ce mai am prin casa (WRT54GL sau TPLink 3600), insa nu am gasit o varianta decenta pentru a trage alimentare.
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2018, 14:14   #786
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,210
Mentioned: 85 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cred ca esti periculos de naiv si inconstient, dar tot nu ai raspuns la intrebarea mea.
Se vede ca n-ai habar despre normele de cablare a locuintelor de construit (conform unui proiect si fara de care nu ti se da autorizatie de construire).
Si nu mai face afirmatii gratuite, ca nu te fac mai destept, eu nu-s din Craiova . Nu ajuta deloc sa fii agresiv si nepoliticos.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2018, 15:42   #787
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,034
Mentioned: 219 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Nici pe tine nu te ajută dacă scoţi două vorbe inutile. Dacă eşti prea puturos să argumentezi, mai bine taci. I don't give a fk de unde eşti.

Prin plintă e tras un singur cablu care pleacă de la priză la TV, spre exemplu. E izolat şi montat de electrician autorizat. Riscul să ia foc este exact acelaşi ca în cazul unui cablu de curent care se află pe parchet.
@mirciusx e prea târziu pentru recablări acum, merg pe un wireless în casă şi gigabit cu cablu separat în anexă şi gata.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2018, 17:17   #788
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,588
Mentioned: 274 Post(s)

PC-ul meu

Default

Guys chill, nu va incordati cablu prea tare ca vine acusi BF si trebuie nervi tari pentru F5

Quote:
Originally Posted by mirciusx View Post
Un amplificator de semnal pe 2.4GHz (repeater)? Am un N18U si tot nu face fata pana in dormitor...si-n la toaleta
As putea sa pun un router ce mai am prin casa (WRT54GL sau TPLink 3600), insa nu am gasit o varianta decenta pentru a trage alimentare.
Ma gandesc sa dosesc un router in alta parte, probabil prin bucatarie, pe laterala frigiderului care e spre perete. De zgarca ce sunt
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2018, 17:23   #789
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,588
Mentioned: 274 Post(s)

PC-ul meu

Default

@war4peace o sa urmaresc testele dupa ce termini cu anexa. Ai gasit vreo solutie la ce vei monta sus, in anexa?

De curiozitate, va avea si alti consumatori, precum 1-3-4 camere de supraveghere pe wi-fi (chiar si alti consumatori - lumini, sunarie, aparate de uz casnic, AC, etc) sau au fost luate deja in calcul fiind incluse in cei 12 consumatori de care ai mentionat?
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2018, 18:23   #790
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,210
Mentioned: 85 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu trebuie sa fii nesimtit, totusi... Nu te-am catalogat cumva. Si puturos ai fost tu ca n-ai raspuns la intrebare de prima data si ti-ai gasit sa ma "cauti" pe unde nu trebuie.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2018, 18:44   #791
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,418
Mentioned: 524 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
war, cablu de curent prin plinta de la parchet vrei sa zici? Ca asta suna de parca i-a cablat casa femeia de serviciu.
Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Poţi să argumentezi sau trolăm ieftin a la Craiova?
E fix norma isu, sa dai cu mopul ud si sa se prelinga apa sub plinta. =)))
Cine a fost inteligentul care a facut asta?
Cablurile electrice trec pe sus, duze si coboara pana la max 20 cm deasupra podelei (priza, intrerupator).
Motivul? Simplu si logic. Sa nu mori electrocutat in caz de inundatie.

O sa si vedeti DTAC-urile facute cu cap pe instalatii, ca apa e pe jos si curentul electric pe sus. Daca ar fi invers, la o problema de imbinare apa, s-ar prelinge pe perete si exista risc de scurt in duza, priza, plm.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 25-09-2018 at 18:47.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 25-09-2018, 18:46   #792
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,034
Mentioned: 219 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by mirciusx View Post
@war4peace o sa urmaresc testele dupa ce termini cu anexa. Ai gasit vreo solutie la ce vei monta sus, in anexa?

De curiozitate, va avea si alti consumatori, precum 1-3-4 camere de supraveghere pe wi-fi (chiar si alti consumatori - lumini, sunarie, aparate de uz casnic, AC, etc) sau au fost luate deja in calcul fiind incluse in cei 12 consumatori de care ai mentionat?
Anexa e în afara casei și acolo va intra fibră optică separată gigabit de la RDS.
Consumatorii ceilalți cum ar fi sistemul de monitorizare se vor conecta la un AP extern care va fi legat de anexă. Acolo voi avea libertate de configurare fizică (de exemplu cablare) deoarece anexa nu e refăcută, deci se poate face orice cu ea (dat găuri, pozat cabluri, etc), deci se pot lega acolo camerele externe și așa mai departe. Înregistrarea de footage video se face pe NAS-ul din anexă. Recunosc că nu m-am gândit deloc la smart home stuff, deocamdată nu e o prioritate. Poate peste câțiva ani
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2018, 18:55   #793
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,077
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Fibra optica separata inseamna ca nu mai ai retea locala intre casa si anexa, which is meh.
ktf is online now   Reply With Quote
Old 25-09-2018, 21:31   #794
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 635
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default Retelistica - intrebari care nu necesita un thread nou

Daca tot esti hotarat sa iti faci un nou abonament, de ce nu cauti o firma sa iti traga un cablu intre casa si anexa?
Cat poate sa coste?

In ceea ce priveste wi-fi in casa, exista solutii dar sunt scumpe. Cele mai ieftine totusi raman ubiquiti si mikrotik. Degeaba compari ubiquiti cu tp-link la ‘cat de departe bate’ , nu au fost facute sa treaca prin ‘nspe pereti sau fier beton etc.
Nu asta e menirea lor.
Sistemul e gandit sa iti imparti aria pe zone/camere fiecare cu AP-ul ei. Fiecare AP setat sa emita cu o putere suficienta pt zona respectiva, fara sa polueze si celelalte zone!

Acum ca tu nu te-ai gandit sa cablezi casa, asta e problema ta. Totusi producatorii s-au gandit la tine si au scos sistemele alea mesh, care teoretic inlocuiesc cablul cu un uplink tot pe wi-fi.

Cat de eficienta e solutia, e de discutat, dar e de luat in seama daca nu exista nici o metoda de a cabla casa.

L.E. 12 device-uri cat zici tu ca ai nevoie, sunt un fleac pt oricare sistem prosumer. Ubiquiti iti zic sigur ca stie sa duca cateva sute fara probleme.

Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master

Last edited by allexb; 25-09-2018 at 21:34.
allexb is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2018, 10:46   #795
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,401
Mentioned: 204 Post(s)

PC-ul meu



Default

W4P
Îți pot împrumuta un router wireless, chiar două, să faci teste în configurație AP.
Am un linksys 802.11n cu antene externe și un netgear care știe și ac.
Ambele zac în cutii, cu alte cuvinte, nu le folosesc.
Cred că mâine după amiază termin drumurile și ne putem întâlni.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 26-09-2018, 10:49   #796
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,077
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Apropo de asta, vreau sa imi mai trag o camera sau doua pe terasa si evident ca nu am acolo cablu de retea. Asa mi-e o scarba sa trag fire si sa se vada....gah. Si nici de spart nu as vrea sa sparg nimic, evident.
ktf is online now   Reply With Quote
Old 26-09-2018, 13:51   #797
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,034
Mentioned: 219 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by ktf View Post
Fibra optica separata inseamna ca nu mai ai retea locala intre casa si anexa, which is meh.
Într-adevăr, traficul o să treacă prin switch-ul de pe stradă, o să am un lag de 5 ms. E același ISP (RDS).

Quote:
Originally Posted by allexb View Post
Daca tot esti hotarat sa iti faci un nou abonament, de ce nu cauti o firma sa iti traga un cablu intre casa si anexa?
Cat poate sa coste?
Nu e vorba de cost, e vorba de faptul că nu se mai pot da găuri prin pereți pentru cablare structurată.

Quote:
Originally Posted by allexb View Post
In ceea ce priveste wi-fi in casa, exista solutii dar sunt scumpe. Cele mai ieftine totusi raman ubiquiti si mikrotik. Degeaba compari ubiquiti cu tp-link la ‘cat de departe bate’ , nu au fost facute sa treaca prin ‘nspe pereti sau fier beton etc.
Nu asta e menirea lor.
Sistemul e gandit sa iti imparti aria pe zone/camere fiecare cu AP-ul ei. Fiecare AP setat sa emita cu o putere suficienta pt zona respectiva, fara sa polueze si celelalte zone!
S-ar putea să fac rost de niște AP-uri Cisco menite zonei corporate. Nu e nimic sigur though.

Quote:
Originally Posted by allexb View Post
Acum ca tu nu te-ai gandit sa cablezi casa, asta e problema ta. Totusi producatorii s-au gandit la tine si au scos sistemele alea mesh, care teoretic inlocuiesc cablul cu un uplink tot pe wi-fi.
După cum am mai spus, casa așa era, persoana care o are în proprietate a avut alte priorități atunci când a făcut-o și a considerat că wireless e suficient. Adevărul e că pentru majoritatea funcțiilor este suficient, anexa fiind totuși cea care necesită gigabit, și acolo va fi tras cablu separat, s-a stabilit deja lucrul ăsta.

Quote:
Originally Posted by allexb View Post
L.E. 12 device-uri cat zici tu ca ai nevoie, sunt un fleac pt oricare sistem prosumer. Ubiquiti iti zic sigur ca stie sa duca cateva sute fara probleme.
Am găsit un sysadmin bun care se va ocupa de toată configurarea, cu optimizări și așa mai departe. Deci din punctul ăsta de vedere e totul OK.

Quote:
Originally Posted by Bugsy004 View Post
W4P
Îți pot împrumuta un router wireless, chiar două, să faci teste în configurație AP.
Am un linksys 802.11n cu antene externe și un netgear care știe și ac.
Ambele zac în cutii, cu alte cuvinte, nu le folosesc.
Cred că mâine după amiază termin drumurile și ne putem întâlni.
Mulțumesc dar momentan nu e nevoie, oricum în cazul în care devine necesar te voi anunța pe PM.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2018, 14:51   #798
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,077
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Stiu ca e acelasi ISP, dar o sa ai mai multa bataie de cap. Daca ai un player in casa si un NAS in anexa , o sa fie putin de chin si port forwarding sa dai dintr-unul in altul.
ktf is online now   Reply With Quote
Old 26-09-2018, 15:42   #799
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,418
Mentioned: 524 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by ktf View Post
Apropo de asta, vreau sa imi mai trag o camera sau doua pe terasa si evident ca nu am acolo cablu de retea. Asa mi-e o scarba sa trag fire si sa se vada....gah. Si nici de spart nu as vrea sa sparg nimic, evident.
Curent ai? Daca da, poti sa bpui niste camere cu wifi.
Si acumulatori si wifi ... well ... not so sure.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 26-09-2018, 16:00   #800
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,077
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Erau niste camere de la Anker Eufy wifi si cu acumulator, dar nu puteau face streaming continuu... Eh , o sa trag probabil curent si retea de la camerele existente, ca am cate 2 cabluri din fiecare la toate cele 4 colturi ale casei. Nu m-am gandit din pacate sa mai trag unul si sub acoperisul de la terasa.
ktf is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 16:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 20:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 7,996
Threads: 19,655
Posts: 603,883
Total Online: 341

Newest Member: serious.mike

Latest Threads
- by GreuHip
- by Ares
- by Monstru
- by Steve-o

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.