lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 16-08-2016, 00:34   #21
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 284 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
War, uita-te cate vrea omul sa faca cu serverul.
Da man, am testat N5810 exact pe treaba asta, FTP server + PLEX + torrents + copiere în LAN.
Eu ziceam de J1900 că merge, nu un celeron dual-core. Ideea era că nu are nevoie de i3 minim, ci de un CPU care să ţină. De exemplu un C2750 merge strună, e făcut exact pentru NAS-uri.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2016, 02:37   #22
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,798
Mentioned: 570 Post(s)

PC-ul meu



Default

E facut exact pt NAS-uri unde netul e la o zecime viteza fata te aici.
Torrent+Plex pe vitezele noastre indoaie C2750-ul al de-l face U.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2016, 08:45   #23
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,146
Mentioned: 1170 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Omul a scris clar ca are platforma H77 deja, presupun ca placa de baza si RAM daca procul e in discutie. Celeronul de care zici tu nu exista pentru H77. Nici cel octa core. El trebuie sa puna ceva Sandy sau Ivy pe placa aia de baza.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 16-08-2016, 11:49   #24
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 284 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
E facut exact pt NAS-uri unde netul e la o zecime viteza fata te aici.
Torrent+Plex pe vitezele noastre indoaie C2750-ul al de-l face U.
Vom vedea

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Omul a scris clar ca are platforma H77 deja, presupun ca placa de baza si RAM daca procul e in discutie. Celeronul de care zici tu nu exista pentru H77. Nici cel octa core. El trebuie sa puna ceva Sandy sau Ivy pe placa aia de baza.
Cu tine chiar nu se poate discuta?
Ai scris "Daca faci transcoding folosind Plex ai nevoie de i3 minim." - la modul general, se poate şi fără "i3 minim", iar ontopic într-adevăr ce are el acolo nu îi este suficient.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2016, 12:06   #25
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,146
Mentioned: 1170 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Se poate discuta doar ca tu exagerezi acum. In plus, nu m-am adresat tie ci lui. I-am zis ca are nevoie de i3 minim, implicit m-am referit la nevoile lui, inclusiv la faptul ca discutam de H77. Or fi procesoare care pot decoda la limita, aia nu inseamna ca voi recomanda cuiva vreodata un Celeron pentru transcodare.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 16-08-2016, 12:13   #26
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,798
Mentioned: 570 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ba halalerelor, lasati topicul omului in pace
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2016, 22:37   #27
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,810
Mentioned: 25 Post(s)


Default

M-am jucat cu un Hp Elite 8200 G620 si Plex server a mers in retea foarte incet. Ca sa vizionez in retea un film 720p trebuia sa astept 7min ... Am si un i3 2100 si o sa testez ce diferenta este, insa performanta m-a dezamagit. Aceleasi hdd din HP, pus in rack si conectat la router pe usb 3.0 a accesat acelasi film in 15sec.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2016, 21:24   #28
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,434
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

De ce am spus sa iei i3(am acum i3 6100T), transcoding setat pe automat - 480p
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	transcoding 480p.JPG
Views:	183
Size:	51.7 KB
ID:	55032  
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7
Pirat is online now   Reply With Quote
Old 25-08-2016, 20:11   #29
mascotzel
Ancient friend
 
mascotzel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,478
Mentioned: 25 Post(s)




Default

Se schimba putin situatia.
In caz ca nu pot folosi kitul actual i3 + h77 ( carcasa, sursa si hdd raman aceleasi)
- pe ce sa merg accesibil ?
- cum pot extinde stocarea de pe h77 ( standard are 6 porturi) ?
__________________
pensionar...ciocu' mic

Last edited by mascotzel; 25-08-2016 at 20:13.
mascotzel is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2016, 21:01   #30
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,434
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

- fara transcoding, mergi pe AM1 sau N3150/J1900 daca vrei ieftin. Daca vrei transcoding, recomand i3 ceva... microserver? ai de unde alege, depinde totul de buget.
- controllere SATA/SAS pe PCIe.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7
Pirat is online now   Reply With Quote
Old 25-08-2016, 21:48   #31
Snowbawls
Ancient friend
 
Snowbawls's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Bucuresti
Posts: 943
Mentioned: 40 Post(s)

PC-ul meu

Default

Controller de buget: Adaptec 2271700-R 6405E 4 Port 6Gbps PCIe Serial RAID Controller Kit
__________________
- Not to brag, but I've got the latest quad core HHD, my megabytes are 60 Ghz, my wireless RAM is Pentium, I can run websites on my BIOS and blog on my desktop, my GUI is like faster than yours, and I've got the best chipset - over 1 terabyte! Eat it, noob.
Snowbawls is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2016, 22:11   #32
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,296
Mentioned: 557 Post(s)

PC-ul meu



Default

La ce mă rog îi trebuie acel controller când are suficiente porturi SATA pe placa de bază?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2016, 23:31   #33
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 284 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by Pirat View Post
- fara transcoding, mergi pe AM1 sau N3150/J1900 daca vrei ieftin. Daca vrei transcoding, recomand i3 ceva... microserver? ai de unde alege, depinde totul de buget.
- controllere SATA/SAS pe PCIe.
Dude, again, J1900 şi PLEX merg împreună de minune.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2016, 00:09   #34
mascotzel
Ancient friend
 
mascotzel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,478
Mentioned: 25 Post(s)




Default

prima mea intrebare e redundanta, nu stiu ce am vrut sa zic
H77 ( eventual H87) era deja stabilit ca plan pentru raid-ul pe care-l ofera
prefer sa pastrez carcasa asa cum o am ,in ciuda marimii, fiindca imi suporta minim 8 HDD si e silent
Nu vreau sa stau sa mai schimb la un microserver ( bani separati mai multi) sau (deocamdata) NAS dedicat

H77/H87 ofera standard 6 porturi, pe termen lung vor fi probabil mai mult de atatea discuri ( e si un SSD pe care il am deja pt SO)
__________________
pensionar...ciocu' mic
mascotzel is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2016, 10:01   #35
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,296
Mentioned: 557 Post(s)

PC-ul meu



Default

Asamblează ce ai, pune de test, vezi cum merge și dacă ești mulțumit, apoi mai vezi dacă trebuie să îmbunătățești ceva.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2016, 11:07   #36
Snowbawls
Ancient friend
 
Snowbawls's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Bucuresti
Posts: 943
Mentioned: 40 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am un propus un controller separat și decent (a se înțelege acceptabil la preț / performanță) din motive de siguranță și expansiune. Părerea mea este că raid software Intel este un gunoi. Acum fiecare își cunoaște necesitățile, planurile și bugetul .

Sent from my HTC One using Tapatalk
__________________
- Not to brag, but I've got the latest quad core HHD, my megabytes are 60 Ghz, my wireless RAM is Pentium, I can run websites on my BIOS and blog on my desktop, my GUI is like faster than yours, and I've got the best chipset - over 1 terabyte! Eat it, noob.
Snowbawls is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2016, 13:32   #37
mascotzel
Ancient friend
 
mascotzel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,478
Mentioned: 25 Post(s)




Default

Multumesc tuturor pentru feedback-ul curent.
__________________
pensionar...ciocu' mic
mascotzel is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Probleme SSD / HDD / stocare alex17 GTX Memorii & stocare 35 12-04-2016 11:00
Stocare mobilă Neo Memorii & stocare 10 22-10-2013 04:27
Un mic sfat la capitolul stocare? MazuX Memorii & stocare 12 17-07-2010 23:20
Ce metoda de stocare recomandati? sevenrulz Memorii & stocare 4 08-01-2010 22:27

 
Forum Stats
Members: 8,335
Threads: 21,532
Posts: 646,795
Total Online: 582

Newest Member: gigel_t

Latest Threads
- by Kspic
- by Boggy

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.