lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-08-2016, 13:28   #1
mascotzel
Ancient friend
 
mascotzel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,478
Mentioned: 25 Post(s)




Default Server stocare din bucati

Ce vreau sa fac pe el :
- torrent seed
- backup date
- stocare date
- server ftp
- server media ( sau cel putin fisierele media vor fi accesibile in retea catre dispozitivile capabile - TV, telefon...)
- VPN

Stiu deja de existenta HP Microserver, dar sunt axat pe un sistem din bucati, fiindca am deja mare parte din componente :
- sursa ATX Gold
- carcasa Antec Solo, silentioasa, cu spatiu suficient pentru mai multe hdd-uri (desi nu mica)
- platforma Intel H77 actuala (din alt sistem) sau una asemanatoare

Intrebarile mele :
- care ar fi cerintele de putere pentru ce vreau ; am un pentium G T si un i3, si vreau sa stiu daca e de ajuns Pentium-ul ( consum mai mic)
- raid pe h77 sau raid hardware separat ( sistemul nu are nevoie de placa video, asa ca am doua sloturi PCIeX 8X la dispozitie)
- windows sau altceva? ( nu prea am avut contact cu altceva)
- 8GB ram sunt de ajuns?
__________________
pensionar...ciocu' mic
mascotzel is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2016, 15:36   #2
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,406
Mentioned: 562 Post(s)

PC-ul meu



Default Server stocare din bucati

Stai pe windows, pui remote desktop, pentium e suficient daca nu faci streaming sau heavy seeding, 8 GB este suficient.

Altfel poți īncerca să pui un OMV (openmediavault) dar ai de configurat nițel la el, e linux iar pluginurile nu funcționeaza mereu perfect, tot mai ajungi prin linia de comanda.

Later edit:
Dacă e vorba de backup pentru chestii importante atunci exclus ceva bazat pe Linux dacă nu ai mai avut tangențe cu el. Linux nu se īnvață pe mașina de backup.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 14-08-2016 at 15:41.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2016, 16:04   #3
EXxx
Senior Member
 
EXxx's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: another dimension
Posts: 690
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to EXxx
Default

am avut pentium si nu cred ca e destul. As merge pe un i3. i3-urile de pe 1150 supporta memorie ECC, daca vrei sa mergi pe varianta aia.
la windows ai remote desktop si e misto. poti da share in retea si vezi si de pe mobil/tableta.
la raid ai mai multe optiuni, raid pe h77, separat (cea ami buna optiune), sau daca pui win10 ai System Storage
EXxx is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2016, 18:15   #4
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,198
Mentioned: 56 Post(s)


Default

Foloseste XPEnology (SYnology pe hardware-ul tau). Raid vei face software, direct din DSM (asa se cheama aplicatia Synology). Daca ai nevoie de ajutor PM.
M3kk is online now   Reply With Quote
Old 14-08-2016, 22:02   #5
mascotzel
Ancient friend
 
mascotzel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,478
Mentioned: 25 Post(s)




Default

vreau sa folosesc cat mai mult din ce am acum

ceea ce momentan e un sistem secundar i3 + h77 ( nu stiu inca daca o sa ajung sa-l folosesc), plus inca un pentium G 2020T luat in ideea de a fi un pic mai economic

e esential ECC?
__________________
pensionar...ciocu' mic
mascotzel is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2016, 22:24   #6
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,406
Mentioned: 562 Post(s)

PC-ul meu



Default

In mod normal nu, doar pentru freenas cu partitii z-raid.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2016, 22:48   #7
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,438
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

8gb e ok, pentium merge, dar pentru transcoding esti mai pe partea sigura cu i3. Oricum o sa stea in idle majoritatea din timp, ce consuma in load e neglijabil.

Nu faci raid cu intel on board, hardware raid e scump, are nevoie de racire suplimentara si daca pica placa, ai mai multe batai de cap. De exemplu, la xpenology, am schimbat platforma, mutat sticul usb+harduri si a pornit din prima, n-a trebuit sa setez/activez nimic.

Ca software, freenas sau xpenology, sunt tutoriale destule. Windows o sa mearga ok.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7

Last edited by Pirat; 14-08-2016 at 22:52.
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2016, 22:59   #8
mobra
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 244
Mentioned: 5 Post(s)


Default

Eu am avut aproximativ ce ai avut tu acum ( I3/I5 platforma cu H, carcasa antec) si am facut raid sub win, torrent seed, share ..media play- a fost foarte ok. Am schimbat pe microserver pe procesoare cu T -castig pentru ce ai enumerat tu mai sus-.. foarte foarte mic.Am trecut de la procesor normal la procesotr cu T( ma refer aici la platforma 1150 /1155), de la sursa bronze la sursa gold, cooler box vs cooler tower ( cu tot ce insemna pe langa -carcasa ,ventilator etc)- din considerent consum ; am schimbat diverse carcase din considerent spatiu ( pt stocare vs spatiu fizic pt pus carcasa )- castiguri majore nu au fost sau mai bine zis nu au justificat pretul upgrade-urilor.
Am inteles ca ai acum un i3 , un h77, un antec solo si ai mai avea nevoie de o sursa gold ( sau poate o ai si pe asta). Eu consider ca is suficiente, dar as adauga un ups si pt datele importante hdd-urile pe care le consideri tu cele mai bune( red /purple bla bla ce stii tu - de fapt aici mi se pare ca ar fi investitia majora).
Ah! as mai adauga ceva ... retea pe fir facuta cat mai bine astfel incat sistemul asta sa il pui in coltul din camera/ casa in care sa fie aerisit si sa nu te deranjeze zgomotul ( ventilatoarelor cu care te poti lupta dar si a vibratiei hardurilor si rezonantei carcasei pe care o atenuezi mai greu)

Last edited by mobra; 14-08-2016 at 23:04.
mobra is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2016, 00:38   #9
mascotzel
Ancient friend
 
mascotzel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,478
Mentioned: 25 Post(s)




Default

Carcasa e destul de ok in a tine hdd-urile potolite.
Oricum ma bazez pe hdd-uri low rpm si pe moment o sa le folosesc pe cele pe care le am deja ( non raid), pana strang finante pentru raid.
HGST-urile arata bine la fiabilitate insa sunt toate 7200 rpm si nu stiu cum se aud.

am o sursa seasonic deja.
__________________
pensionar...ciocu' mic
mascotzel is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2016, 01:20   #10
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,838
Mentioned: 572 Post(s)

PC-ul meu



Default

G-ul o sa te cam dea in jos la media server.
Cu i3-ul cred ca o sa fie ok. O sa ai pe el 4k si alte nebunii?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2016, 01:32   #11
mascotzel
Ancient friend
 
mascotzel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,478
Mentioned: 25 Post(s)




Default

nu 4k
__________________
pensionar...ciocu' mic
mascotzel is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2016, 15:49   #12
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,838
Mentioned: 572 Post(s)

PC-ul meu



Default

Atuni lasa i3 si vezi daca e cazul sa iei altceva sh mai incolo.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2016, 17:53   #13
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,208
Mentioned: 1177 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Daca faci transcoding folosind Plex ai nevoie de i3 minim.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2016, 18:07   #14
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 284 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

PLEX merge perfect cu Celeron J1900 pe Auto. Nu merge cu "make my CPU hurt" dar nici nu e nevoie.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2016, 18:30   #15
EXxx
Senior Member
 
EXxx's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: another dimension
Posts: 690
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to EXxx
Default

am avut in NAS un celeron G1840. Era incet. faceam remote desktop si vroiam sa caut ceva pe el (chrome/ff) mi se parea ca mergea incet, cum am schimbat cu un i3 a inceput sa zburde totul.
pentru tot ce vrei sa faci tu, un celeron in principiu AR face treaba, INSA multa lume se ia dupa TDP si crede ca un celeron consuma mai putin. In idle diferenta dintre celeron si i3 e aproape inexistenta, in load exista, insa un i3 termina mai repede treaba decat un celeron.
Mai ales daca il ai si nu trebuie sa il cumperi n-as sta pe ganduri sa pun i3-ul in NAS
EXxx is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2016, 18:35   #16
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,208
Mentioned: 1177 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

War, uita-te cate vrea omul sa faca cu serverul. Celeronul de desktop este dual core. Nu o sa ii mearga niciodata bine totul in timp ce face streaming. I3-ul, pe langa ca e procesor de desktop, are si 4 threaduri si frecventa un pic mai mare.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2016, 20:19   #17
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,846
Mentioned: 194 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu am un g620 pe un h61 cu un gtx560 pentru tv si procu sta mai mereu in 100% la youtube fullhd, 4k deja sughita.
__________________
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 15-08-2016, 21:31   #18
Namerklan
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 144
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pentru ce vrei sa faci cu el, i3-ul ar fi mai indicat.
Decat RAID software, mai bine fara...
Poti incerca diferite distributii pentru NAS; gen FreeNAS, Xpenology, Openmediavault, etc. Dar va trebui sa-i acorzi ceva timp sa instalezi/configurezi toate plugin-urile.
Sau ramai pe Windows + Plex.
Daca nu te apuci sa faci Raid-Z/ZFS si alte balarii, e mai mult decat suficient 8GB RAM
Namerklan is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2016, 21:42   #19
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,208
Mentioned: 1177 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pana la controllerele alea scumpe gen 500-1000 euro, totul e RAID software. Daca il faci din windows 2012 sau din B120 din Microserver, tot un drac este.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2016, 23:10   #20
EXxx
Senior Member
 
EXxx's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: another dimension
Posts: 690
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to EXxx
Default

LSI ftw
EXxx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Probleme SSD / HDD / stocare alex17 GTX Memorii & stocare 35 12-04-2016 11:00
Stocare mobilă Neo Memorii & stocare 10 22-10-2013 04:27
Un mic sfat la capitolul stocare? MazuX Memorii & stocare 12 17-07-2010 23:20
Ce metoda de stocare recomandati? sevenrulz Memorii & stocare 4 08-01-2010 22:27

 
Forum Stats
Members: 8,340
Threads: 21,579
Posts: 648,002
Total Online: 511

Newest Member: libelula_alba

Latest Threads
- by RAYNOR
- by Steve-o
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.