lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Telefoane mobile si alte gadgeturi
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20-11-2019, 11:47   #1
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,277
Mentioned: 131 Post(s)

PC-ul meu

Default Ajutor HTC U11

HTC U11 intra in bootloop permanent de azi-dimineata, nu mai vrea sa incarce, sa-l ia dracu.
Cum salvez date? Am incercat cu adb dar nu vede device-ul, desi incarca partitia de boot.
Sunt convins ca toti o sa faca rom recovery fara back-up in service...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2019-11-20_104548.jpg
Views:	50
Size:	128.7 KB
ID:	67507  
kobro is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2019, 12:23   #2
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,233
Mentioned: 595 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu am patit asa ceva.
Intra in bootloader si vezi daca poti de acolo ceva.
Da-i si clear cache (inclusiv D cache).
Vezi sa nu dai erase.
Ca sa intri cu adb nu.trebuie sa fii in bootloader recovery sau ceva de genul?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2019, 15:33   #3
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,277
Mentioned: 131 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ba da, dar al meu intra doar in bootloader. Cand selectez restart to recovery se restarteaza si apare intermitent desenul cu bateria goala, 0%, si clipeste led-ul orange. Deci nici gand de clear cache. Ideea e ca vreau sa copiez datele cumva, ca la garantie nu se streseaza nimeni...
Adb il vede, dar asta al meu are one si nu are recovery partition...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2019, 12:54   #4
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,277
Mentioned: 131 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am dus telefonul pentru garantie. Vreau sa obtin o diagnoza, sa vada daca e posibil sa fie remediat fara a se sterge datele. Contactez suplimentar regenersis sa ma asigur ca nu fwut telefonul ca berbecii. Le explic pe larg ce si cum. Nu stiu cine raspunde, dar ultimul raspuns este:

Buna ziua,
Nu se poate face o diagnoza intrucat nu doriti sa pierdeti datele.
Il putem returna fara interventie de indata ce il primim.
Multumim
.

Deci sunt perplex....
Ziceti-mi si mie ce sa fac, ca nu mai judec ca omul acum...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2019, 13:19   #5
cristispot
Ancient friend
 
cristispot's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: bucuresti
Posts: 1,066
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

https://thedroidguy.com/2019/11/htc-...-guide-1078651

banuiesc ca ai incercat variantele de aici nu?
cristispot is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2019, 13:30   #6
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,233
Mentioned: 595 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Am dus telefonul pentru garantie. Vreau sa obtin o diagnoza, sa vada daca e posibil sa fie remediat fara a se sterge datele. Contactez suplimentar regenersis sa ma asigur ca nu fwut telefonul ca berbecii. Le explic pe larg ce si cum. Nu stiu cine raspunde, dar ultimul raspuns este:

Buna ziua,
Nu se poate face o diagnoza intrucat nu doriti sa pierdeti datele.
Il putem returna fara interventie de indata ce il primim.
Multumim
.

Deci sunt perplex....
Ziceti-mi si mie ce sa fac, ca nu mai judec ca omul acum...
Naspa
Dar tu nu aveai setat auto back-up in google drive?
Ce anume nu vrei sa pierzi, ca mai toate sunt sincronizate in google acum (contacte, calendar, tasks etc)?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2019, 13:35   #7
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,277
Mentioned: 131 Post(s)

PC-ul meu

Default

cristispot, ma pricep un pic la asta de ceva vreme. Dar ca sa ai acces cu adb trebuie sa faca secventa de boot de pe bartitia de boot si apoi acceseaza partitia de sistem. Daca e eroare de acumulator, n-ai sansa sa faci asta acasa.

kretzule, pai nu mergea wifi-ul bine, se deconecta in timpul upload-ului si abandona procedura.
Am tot lalait-o ca descarc pe NAS eu totul, manual, dar ce pot sa mai zic acum?
Daca dadea cel mai mic semn de eroare ma alarmam cumva.
Ma scoate din sarite prima propozitie, fiindca eu banuiesc ca accu s-a supra-descarcat (mi s-a inchis telefonul in timpul unei convorbiri) si nu-l mai vede la boot-are. Deci un simplu test cu alt acumulator ar face diferenta dar pentru asta trebuie sa accept sa stearga datele...

Last edited by kobro; 28-11-2019 at 13:38.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2019, 13:39   #8
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,233
Mentioned: 595 Post(s)

PC-ul meu



Default

Presupun ca l-ai lasat la incarcat cu incarcatrul lui peste noapte sa vezi daca se intmpla ceva, nu?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2019, 13:49   #9
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,277
Mentioned: 131 Post(s)

PC-ul meu

Default

Categoric... Imi arata ca e gol, cu iconita de baterie goala permanent si se restarteaza permanent.
Cand apas volum + intra in bootloader dar nu vrea sa intre in recovery sau download sau altceva, doar semnul intermitent cu bateria goala
kobro is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2019, 14:10   #10
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,233
Mentioned: 595 Post(s)

PC-ul meu



Default

daca il pui la incarcat in momentul in care este in bootloader nu se incarca?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2019, 14:18   #11
cristispot
Ancient friend
 
cristispot's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: bucuresti
Posts: 1,066
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

sau comanzi cea mai ieftina baterie de pe aliexpress(sau pe olx, gsmnet, sau un acelasi tel dar cu display spart ceva) si o folosesti doar sa poti sa pornesti telu? poate il pacalesti asa sa o ia si sa nu mai considere bateria consumata.
cristispot is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2019, 14:35   #12
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,277
Mentioned: 131 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu se incarca deloc, kretule...
Nu as vrea sa cumpar baterie. Mi-a deschis mintea cineva sa incerc sa bag separat bateria la incarcat pe un charger pana-i ridic tensiunea s-o vada telefonul, apoi m-as descurca.
Doar ca telefonul e la tampitii aia care imi zic ca nu pot face diagnostic fara sa ststearga datele...
Pai cum scrii datele daca nu poti porni telefonul? Si pe xda mi s-a spus ca e imposibil sa scrii soft si apoi sa faci diagnostic....
kobro is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2019, 20:52   #13
nooxy
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: BUFTEA
Posts: 325
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu stiu daca e un sfat bun, dar merita sa incerci sa pui bateria la incarcat pe o sursa de curent externa. Bateriile lithium-ion fac probleme la incarcare. Se incarca de obicei doar cu incarcatoare dedicate lor, si daca sunt sub o anumita tensiune nu se pot incarca. Am salvat acum 3 ani o baterie lithium-ion de pusca cu aer comprimat. Era parca de 9v, dar utilizatorul a reusit sa o descarce pana pe la 2v . Incarcatorul ei nu o incarca deloc. Am pus bateria pe o sursa de cc initial cu 4v, apoi cu 6v si 8v in final. Dupa a fost vazuta si incarcata de incarcatorul ei original. Iti recomand sa incerci , dar ai grija sa nu gresesti polaritatea. Bateriile lithium-ion pot face usor booom .....
ps: nu sunt profesionist in domeniu, si e doar o idee.

Last edited by nooxy; 28-11-2019 at 21:08.
nooxy is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2019, 21:05   #14
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,586
Mentioned: 741 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca-ti arata mereu ca e bateria descarcata probabil a puscat sistemul de incarcare. Bateria se ridica la voltaj "cat s-o ia" si pusa cateva secunde in paralel cu o 18650 incarcata, nu ai nevoie de incarcator dedicat. E greu de desfacut?

L.E. Nu pare asa greu.


www.youtube.com/watch?v=iKyl36LHPJc&vl=en
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 28-11-2019 at 21:10.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2019, 14:57   #15
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,277
Mentioned: 131 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu e greu... Daaaa...
De o saptamana discut cu ei
Miercuri l-am dat pt efectuare diagnosticare la Telekom Unirii cu nr de fisa. In fisa de reparatie am specificat clar ca nu doresc in nici-un caz interventii care pericliteaza datele.
Am trimis mail preventiv sa nu faca vreo tampenie. In toate raspunsurile mi-au zis ca daca nu accept stergerea datelor mi-l returneaza. Le-am zis sa-l returneze.
Dat si 2 telefoane ieri. Dialog cu acelasi continut. Oamenii sunt si cam agresivi cu clientii.
Azi,la deschiderea programului lor,dau telefon sa ma asigur ca il trimit inapoi.
Iar mi se da cu flit. Sun si la Telekom sa faca presiuni sa-l dea dracului inapoi.
INSA la ora 12.00 primesc mesaj ca telefonul a fost resoftat si ca s-au dus dracului datele..
Pai sa nu futi in gura toata firma cu toti angajatii si rudele lor?
De ce dracu te pun sa scrii observatii in fisa daca nu respecta protocolul?
Abia astept sa ajung acasa sa ma ocup ca la carte de o reclamatie catre ANPC
kobro is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2019, 15:09   #16
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,118
Mentioned: 208 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cand l-ai lasat in service cred ca ti-ai dat acceptul ca datele vor disparea chiar daca ai zis tu la observati ca nu vrei...
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2019, 15:10   #17
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,586
Mentioned: 741 Post(s)

PC-ul meu

Default

Doamne, daca asta nu e caz de facepalm, nu stiu ce e. Fuck, sorry man. Arde-i cu ANPC-ul.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2019, 16:13   #18
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,233
Mentioned: 595 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Nu e greu... Daaaa...
De o saptamana discut cu ei
Miercuri l-am dat pt efectuare diagnosticare la Telekom Unirii cu nr de fisa. In fisa de reparatie am specificat clar ca nu doresc in nici-un caz interventii care pericliteaza datele.
Daca in fisa avea asta trecut si ti-au ras datele, well ... ANPC
Suplimentar, ii poti da in judecata pentru pierderea datelor si sa ceri daune morale.
Numai ca iti trebuie un evaluator (platit) care sa cuantifice valoarea prejudiciului. Te consulti cu avocatul.
Dar asta cere ceva timp si bani.
Daca sunt service autorizat HTC, poti face scndal la HTC HQ, poate le ridica dreptul de a mai repara HTC-uri (oricum HTC e cam pa si nu conteaza prea mult asta).
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2019, 16:38   #19
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,277
Mentioned: 131 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Cand l-ai lasat in service cred ca ti-ai dat acceptul ca datele vor disparea chiar daca ai zis tu la observati ca nu vrei...
Eu trebuie sa stiu procedurile lor ? Nu. Am solicitat sa fie diagnosticat. De fapt nici nu puteau sa faca resoftare fara o diagnosticare. Resoftarea o faceau la sfarsit.
Pe fisa aia scria ceva. De ce nu l-au trimis inapoi daca asta am precizat in fisa, in 7mail-uri si de 3 ori la telefon.
Eu inteleg ca suport clienti este sa ajuti. Ca telefonul nu face 2 bani.
Adica clientul o suge din momentul in care duce produsul la garantie? E dreptul meu sa decid asupra lui, ce se intampla cu el, daca sunt informat.
Ce inseamna ca iti pare rau dupa ce eu avertizez in 3 feluri si repetat?
kobro is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2019, 17:01   #20
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,118
Mentioned: 208 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu zic sa citesti fisa de service sa vezi ce zice in legatura cu datele, daca nu este nimic precizat ca ei nu sunt raspunzatori atunci esti bine.
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ajutor HDD?!?! Misteryo007 Memorii & stocare 16 18-07-2012 07:29
Un pic de ajutor cu un mic O/C tomkaten Overclocking & benchmarking 7 04-11-2010 09:25
Un pic de ajutor va rog :) Warden Placi de baza 4 14-10-2010 00:50
Ajutor icebird Placi video 14 28-09-2010 21:56

 
Forum Stats
Members: 8,414
Threads: 22,010
Posts: 659,380
Total Online: 297

Newest Member: constantinbutucstudio

Latest Threads
- by LAB501
- by Kspic
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 06:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.