lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 15-01-2020, 14:07   #3281
Ares
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Cluj Napoca
Posts: 411
Mentioned: 30 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by labuser View Post
ai instalat MasterPlus software?
din ce am citit pe newegg, utilizatorii au pierdut 30% din performanta pe rtx 2080ti, deci e explicabil cand iti merge si cum iti merge.
l.e. cred ca mai bine pui adaptorul pe ebay la pret mare.
se plang americanii ca e out of stock.
De ce as pune acel software cand adaptorul e o placa metalica + panglica PCi-E ?
Ares is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2020, 14:40   #3282
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 534
Mentioned: 11 Post(s)


Default

Am o belea cu laptopul, isi ia shutdown direct, din senin. Altceva nu face.
Singura chestie care apare in event log, poate aveti voi vreo idee.

SPOILER:

Log Name: System
Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Date: 1/15/2020 1:33:25 PM
Event ID: 41
Task Category: (63)
Level: Critical
Keywords: (70368744177664),(2)
User: SYSTEM
Computer: DESKTOP-RONNIGG
Description:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>6</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000400000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2020-01-15T11:33:25.915045100Z" />
<EventRecordID>14443</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>DESKTOP-RONNIGG</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">0</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
<Data Name="BootAppStatus">0</Data>
<Data Name="Checkpoint">0</Data>
<Data Name="ConnectedStandbyInProgress">false</Data>
<Data Name="SystemSleepTransitionsToOn">0</Data>
<Data Name="CsEntryScenarioInstanceId">0</Data>
<Data Name="BugcheckInfoFromEFI">false</Data>
<Data Name="CheckpointStatus">0</Data>
</EventData>
</Event>
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2020, 14:44   #3283
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,705
Mentioned: 1237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Nu-mi zice ca asta pe care l-ai luat acum.

Indiferent de care e vorba:
1. Memtest - https://www.memtest86.com/ - iei installerul pentru usb.
2. Prime 95 - maximum heat + realtemp sau coretemp sau HWinfo64 pentru monitorizarea temperaturii. Vezi la cat ajunge temperatura.
3. HD Sentinel - surface scan - aici iti trebuie varianta Pro, altfel nu merge scanul. Daca nu gasesti asta, da-mi de stire si iti fac share.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2020, 14:44   #3284
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,661
Mentioned: 259 Post(s)

PC-ul meu



Default

Poți furniza mai multe detalii, ce laptop, ai adus modificări hardware recent, ce temperaturi ai etc.?
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2020, 14:49   #3285
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 534
Mentioned: 11 Post(s)


Default

Nu, e ala vechi. Hp OMEN 15 cu 7700HQ. Fac memtest, e singura chestie plauzibila, cu temperaturile n-am problema, n-am mai randat pe el.
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2020, 16:33   #3286
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,490
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am mai patit la HP sa se opreasca din senin cand se descarca bateria, chiar daca e conectat la priza.

Poate e blestemat?

www.youtube.com/watch?v=SMPReyKN1vM
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Mellanox ConnectX-2 10Gb, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Matrox PCIe 1x, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Mellanox ConnectX-2 10Gb, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7

Last edited by Pirat; 15-01-2020 at 16:36.
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2020, 16:42   #3287
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,356
Mentioned: 628 Post(s)

PC-ul meu



Default

Poți să ai bug pe EC/ACPI și atunci nu prea ai ce să îi faci decât să ți-o iei în freză.

Mai apar probleme de reset când ești pe baterie dacă ai un driver custom pe USB, în special pentur USB3. Ai pus Windows-ul în mod test, să accepte drivere fără signature? Dacă da, scoate asta, lasă doar driverele signed și vezi dacă mai face figuri.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2020, 20:29   #3288
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 534
Mentioned: 11 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Pirat View Post
Am mai patit la HP sa se opreasca din senin cand se descarca bateria, chiar daca e conectat la priza.

Poate e blestemat?

www.youtube.com/watch?v=SMPReyKN1vM
o sa razi.

fix asta e.

fmm viata.

Later edit: m-am gandit toata ziua la asta, in timp ce lua memtest ok. Initial am dat vina pe ram, parca cand am instalat-o nu a vazut-o din prima, apoi le-am inversat in sloturi si n-a mai facut nimic. De fiecare data s-a oprit cand m-am plimbat prin depozit si apoi m-am asezat la birou. De fiecare data eram imbracat cu acelasi hanorac (da, m-am uitat pe camere...)

Last edited by gg0; 15-01-2020 at 20:41.
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2020, 15:01   #3289
Dacus
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Bucuresti
Posts: 200
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dacă nu ți-ai luat hanorac special de la HP
https://store.hp.com/us/en/pdp/omen-...odie-p-5rv85aa

ieftin, numa' 40 USD
__________________
"Spatiul public e ala care nu dispare daca trag eu serverul din priza. - Monstru dixit"
Dacus is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2020, 21:43   #3290
Spawn
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 578
Mentioned: 13 Post(s)


Send a message via Yahoo to Spawn
Default

Ala din clip are in birou o porcarie de laminat care e perfect pentru incarcare electrostatica.
Spawn is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 22:57   #3291
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 6,904
Mentioned: 270 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Am probleme cu adaptorul ethernet de pe msi unify...

Pis pe el, aparent e o problema comuna, uneori pierde conexiunea de internet.

Windows network diagnosis zice: the default gateway is not available. Dupa un troubleshooting reseta placa de retea si isi reveni.

L.E. Vad ca au scos alt driver acum 3 zile, revin dupa ce fac update.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.

Last edited by augustus; 19-01-2020 at 23:00.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 23:36   #3292
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,661
Mentioned: 259 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ce adaptor ethernet? Te referi la portul ethernet RJ45 de pe placa de bază?
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 23:55   #3293
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 6,904
Mentioned: 270 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Realtek® RTL8125
Da, rj45 de pe placa de baza. Instalai driverul de pe site-ul msi, sa vedem, ca nu face tot timpul, cam la 2-3 zile. Dar e deja a 3a oara intr-o saptamana. Pana acum neavand problema asta am crezut ca si-a dat duhul echipamentul digi, dar aparent e din placa de baza.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2020, 19:33   #3294
Jim Beam
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Brasov
Posts: 407
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

Incearca sa pui setarile manual, nu dhcp.
Jim Beam is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2020, 22:09   #3295
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 241
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sunt usor offtopic, dar iti ofer o posibila rezolvare (radicala).
Am dat de o problema la NIC-urile cu chipset Realtek pe 2 placi de baza si cu sisteme de operare diferite (Gigabyte GA-990XA-UD3 si Windows 7, Asus Prime B350-PLUS si Windows 10): ma trezeam cu reteua setata la 100Mbps si isi revenea doar dupa restart calculator. Am facut update de drivere (realtek, vendor placa de baza), am gadilat optiunile de green ethernet si ce mai erau prin setari la NIC-urile Realtek, am crezut ca am rezolvat, dar problema se manifesta la fel.
Dupa un an in care am patit de mai multe ori problema, am renuntat la Realtek si am cumparat doua adaptoare Intel gigabit SH. De atunci nu mai am probleme. Singurul neajuns ar fi ca NIC-urile ocupa cate un slot PCIe 1x.
In plus, pe actuala placa Gigabyte GA-AB350M-Gaming 3, NIC-ul sta lipit de placa video, iar intre ele este inghesuit SSD-ul NVME. Nu am probleme cu temperaturile SSD-ului sau placii video.

IP-urile erau si sunt puse manual, fara DHCP.

Last edited by dic1; 23-01-2020 at 22:22.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2020, 22:43   #3296
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 6,904
Mentioned: 270 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

De la ultima postare am mai intampinat o singura data niste ,,dificultati", adica in timp ce se descarca un joc pe steam a scazut viteza la 0, dar si-a revenit in cateva secunde.
Nu pot sa spun ca m-a deranjat prea tare, dar cateodata poate fi putin frustrant. Inca nu sunt la partea de placa de retea dedicata.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2020, 01:53   #3297
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,250
Mentioned: 214 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu am un Killer E2200 pe placa de baza z97 gaming 5 gigabyte si pateam la fel cu viteza de la 1gb la 100mb problema era lungimea cablului tot ce este peste 15 metri face figuri.
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2020, 02:21   #3298
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 6,904
Mentioned: 270 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Nu cred ca este cablul, problema a aparut cand am trecut de la o platforma la alta. Cablul e cat6, 2m lungime. Ideea e ca nu scade la 100 mbps, ci pierde conexiunea si isi revine dupa un anumit timp.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2020, 03:41   #3299
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,250
Mentioned: 214 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pateam si asta... trebuia sa ii dau disable/enable
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2020, 11:58   #3300
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,396
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am luat un dock/ hub ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 03X7133 si nu il vede laptopul de nici un fel. Imi incarca laptopul, butonul de power face power up / down si la laptop dar cam atat. Nici un monitor nu merge, nici retea sau periferice pe USB.

Am instalat absolut tot din Lenovo Vantage, Windows 10 la zi, instalat firmware si software the Thunderbolt , nimic. O singura data mi s-a aprins pentru foarte scurt timp un monitor si atat, dupa aia cateva ore de teste si nimic. E de vina dock-ul / cablul ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	vantage.jpg
Views:	40
Size:	229.0 KB
ID:	68152   Click image for larger version

Name:	firmware.jpg
Views:	33
Size:	64.3 KB
ID:	68153   Click image for larger version

Name:	firmware2.jpg
Views:	34
Size:	66.7 KB
ID:	68154   Click image for larger version

Name:	port.jpg
Views:	29
Size:	17.9 KB
ID:	68155  
ktf is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,452
Threads: 22,186
Posts: 663,446
Total Online: 669

Newest Member: Dante112

Latest Threads
- by DeDeRa
- by mbc
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 10:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.