50 micro metri inseamna 0.05mm.
Da. Dar pentru cat de ieftina poate sa fie trebuie sa spui si scopul
Uite o idee de inceput: https://3dinsider.com/high-resolution-3d-printers/
Sau upgrade la una mai iefina, la juma de pret, dar costa si timp, si bani si trebuie pricepere, indemanare si pasiune.
Luat ieri Anet ET4 de pe Ali, $150 totalul ($10 reducere adițională față de prețul afișat cu niște cupoane cu ocazia 11.11), expediere din Cehia.
Sunt curios cum se va prezenta, din puținul feedback de pānă acum de pe net pare a fi ok, rămāne īnsă de văzut.
Ce am aflat pānă acum (de la seller) este că nu e varianta silent cu drivere TMC2208, ci cu 4988.
Pare interesanta, dar parca as fi luat tot Ender 3.
Nu de alta, dar e mult mai populara si ai variante ieftine de upgrade pentru placa de baza
Dar daca are drivere pe care le poti inlocui, posibil sa iesi ieftin
Zic ca merge un SKR Mini fara probleme. Poate o fi nevoie sa umble la toti parametrii, in caz ca foloseste alte pinioane fata de Ender, dar de mers merge.
In alta ordine de idei. Am facut niste calcule de $ pentru BLV Cube. Era sa lesin. Is multi care zic de rulemtii aia lineari chinezesti, ca-s praf. Apai aia originali nu-si merita banii daca nu produci. In plus Thomas Sanladerer facu upgrade cu rulmenti d'aia scumpi la i3, iar dupa spusele lui iese mai prost decat cu aia originali obositi.
N-am idee unde as putea posta in alta parte...
Am un carlig forma Y, cu 2 varfuri. Vreau sa lungesc bratele. Ceva extrudare pe sectiune, unde imi extrudeaza cate o fasie.
Fisierul este "3d faces" in autocad iar in blender si alte programele bajbai de cateva ore.
Am incercat transformare in solid dar nu reusesc...
Ma intereseaza sa modific mijlocul varfului "carligului" pentru a acomoda diverse dispozitive.
Am incercat un simulacru de plan de sectiune pentru "extrude".
Fratele meu alb, multumesc din tot sufletul, te rog sa-mi explici .
Eu m-am apucat sa modific fisiere cu cunostinte initiale de acad R2, sper sa ma intelegi daca nu realizez unele lucruri
Deci prima problema este ca folosesti Blender 2.80, ceea ce e un Blender nou, interfața modificată, tutoriale puține, bla bla, adică recomandarea ar fi pe 2.79 să rămāi o perioadă.
A doua problemă e că vii cu o chestie īn 3D care este triangulizată de alte aplicații, obiectul tău nu a fost lucrat īn blender, sau dacă a fost lucrat a trecut prin alte aplicații.
Nu este obligatoriu dar mie īmi place să lucrez curat sau să blenderizez puțin lucrurile.
Deci prima chestie ar fi sa simetrizam obiectul. Se adauga un plan īn scena, se scaleaza aproximativ egal cu standul tău, se roteste pe axa X 90 de grade, se scaleaza iar sa fii sigur ca taie obiectul apoi se pune modifier de boolean si se taie standul cu planul.
Edit mode, tai juma din vertecsi, rămai cu restul.
Pui un modifer mirror si faci obiectul iar simetric.
Apoi, alegi o fața de pe talpa aia pe care vrei sa o lungesti, si setezi fata aia ca punct de referinta (transform orientation + add face).
Selectezi īncă o față de lāngă astfel īncāt să ai quad, duplicate, P pentru split si faci split pe selection. Cu obiectul nou scalezi cāt e nevoie, īn edit mode Alt+J să convertesti īn quad, back to object mode.
Scalezi astfel īncāt să taie planul ăsta standul tău, īl muți pe Z (ai deja transform orientation cam unde ai vrea să faci locul de alungire) și apoi pui iar modifier boolean.
Apoi selectezi vertecsii de pe picior și faci translate (din nou, ai transform orientation pe față) și o să meargă.
Si mie imi place sa lucrez curat, ba chiar reiau toate etapele la obiectele prelucrate pentru a asimila corect si usor procedurile si procedeele. Dar nu e jobul meu la baza si timpul nu-mi permite sa jonglez mai mult.
Maine sunt plecat toata ziua, dar pana luni m-apuc sa blenderizez. Stiu ca sunt cam ruginit pentru un soft cu viziune diferita fata de ce stiu eu sa lucrez.
Saptamana asta am facut update la translatie axa Y si am schimbat rolele originale cu rulumenti liniari.
Operatiunea a fost minim invaziva,fara modificari in structura de baza a imprimantei si urmeaza sa montez si la axa X dar acolo e mai mult de lucru.
A fost doar un moft,fara a fi necesar neaparat si vorbesc de Ender3.
Salutare baieti, oare exista la imprimantele 3D transmisii mai mari?
Ma refer la dimensiunile, cuplajelor, rotilor de curea, surub trapezoidal, rulmenti liniari.
Ce am vazut pe la noi, toate sunt de 8mm.
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube