lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-02-2014, 08:26   #1
xpmari
Member
 
xpmari's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Brasov
Posts: 218
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default Problema software sau hardware

Inculpatul este sistemul de la specs. care de vre-o 2 zile a inceput sa faca fitze si mai exact se intepeneste aleatoriu.
Incep cu solutiile mele de a rezolva problema insa din pacate au esuat toate.

-reset de bios(toate setarile sunt default)
-resinstal de sistem win 7 x64 curat fara nimic(doar drivere si atat)
-scanare/monitorizare HDD cu HD-pro(scanarea suprafetei discului/monitorizare) totul este perfect fara nici o eroare
-testarea memoriei ram(si aici nici o eroare)
-temperaturile sunt foarte bune

Mentionez ca placa de baza are ultima versiune de bios disponibila pe site-ul producatorului.

Eu am cam ramas fara solutii, accept cu placere sfaturile/solutiile voastre.

Multumesc.
xpmari is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 08:50   #2
parpales
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 517
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ce inseamna se intepeneste , se blocheaza in vreo aplicatie , da ecran albastru , artefacte etc ? Personal as testa doar cu un stick de memorie .
parpales is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 09:01   #3
xpmari
Member
 
xpmari's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Brasov
Posts: 218
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu se intepeneste la propriu si nu o face intr-o aplicatie anume, nu da bsod, pur si simplu orice aplicatie as rula sta si gandeste aprox. 1-2 min insa nu o face tot timpul, are momente cand merge brici.

Mentionez faptul ca am facut teste si cu un singur stick de memorie insa rezultatul este acelasi.
xpmari is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 10:26   #4
ciuli
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 80
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Cand "gandeste", se aprinde "hdd led"? Daca da, e de la hard, chiar daca l-ai testat. Verifica cum e pus procesorul. Am patit chiar daca eram absolut sigur ca l-am pus bine, dupa ce l-am dat jos si l-am pus iar la loc in aceeasi pozitie sa scap de problema. Ai incercat vreun live-cd? Daca nu, incearca... Cu cat elimini mai multe posibilitati cu atat esti mai aproape de rezolvare...
ciuli is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 11:10   #5
xpmari
Member
 
xpmari's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Brasov
Posts: 218
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ciuli, cand gandeste nu se aprinde ledul de la hdd, nici macar procesorul nu trece de utilizare5/10% iar legat de pozitia procesorului nu prea cred, asta ori merge ori nu, pana acum 2-3 zile a mers perfect, n-a umblat nimeni in carcasa sa modifice pozitia procesorului.

edit: ciuli, am scos procesorul, l-am curatat, totul arata impecabil pe placa de baza, face la fel(

update In event viewer nu raporteza nici o eroare. Foarte ciudat.

Last edited by xpmari; 06-02-2014 at 12:36.
xpmari is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 12:21   #6
mitty
Senior Member
 
mitty's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: cluj-napoca
Posts: 1,170
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to mitty Send a message via Skype™ to mitty
Default

O alta solutie ar fi sa mergi prin eliminare, alti rami, hdd...
__________________
...dar banii zici ca sunt ursi polari pentru mine. Ii vezi doar la televizor...'' by bogzilla ''
mitty is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 13:28   #7
ciuli
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 80
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Poti sa pui un print screen cu un bench hd tune? Am patit sa fie dus controlleru sata si sa mearga cu max 2MB/s...
ciuli is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 13:41   #8
xpmari
Member
 
xpmari's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Brasov
Posts: 218
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

ciuli, ms de pont,la bench-ul asta nu m-am gandit, l-am testat, arata foarte urat, am sa-i schimb cablul.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	191
Size:	405.9 KB
ID:	41905  

Last edited by xpmari; 06-02-2014 at 13:43.
xpmari is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 13:51   #9
mitty
Senior Member
 
mitty's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: cluj-napoca
Posts: 1,170
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to mitty Send a message via Skype™ to mitty
Default

Nu cred ca alt cablu rezolva problema, hdd arata jalnic in bench
__________________
...dar banii zici ca sunt ursi polari pentru mine. Ii vezi doar la televizor...'' by bogzilla ''
mitty is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 13:57   #10
ciuli
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 80
Mentioned: 0 Post(s)


Default

La "health", apare ceva cu alta culoare inafara de verde? Vreo linie galbena/rosie?
ciuli is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 14:16   #11
xpmari
Member
 
xpmari's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Brasov
Posts: 218
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

mitty, v-om vedea dupa ce-i schimb cablul, partea prosta e ca hdd-ul e nou are 2 luni vechime si e fara garantie
ciuli, la health totul arata perfect.

test cu cablul schimbat se misca si arata ceva mai bine
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled 1.jpg
Views:	197
Size:	506.7 KB
ID:	41906  

Last edited by xpmari; 06-02-2014 at 14:23.
xpmari is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 15:30   #12
xpmari
Member
 
xpmari's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Brasov
Posts: 218
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sa rezolvat, cablul sata a fost problema. Multumesc celor ce au venit cu idei.
xpmari is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Probleme cu retea : software sau hardware? mascotzel Periferice 3 11-04-2013 16:07
Problema hardware.. walkman Procesoare si chipseturi 16 13-08-2011 10:51
problema hardware walkman Cutia de sub birou 3 22-05-2011 14:31
Problema Software placa sunet ASUS XONAR D1 sevenrulz Periferice 8 27-07-2010 19:50
software fan control - help razvy_10 Placi de baza 2 15-02-2010 21:37

 
Forum Stats
Members: 7,252
Threads: 18,327
Posts: 573,442
Total Online: 306

Newest Member: RaymondDax

Latest Threads
- by LAB501
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.