lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-10-2018, 19:55   #1
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 402
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default Problema mb sau cpu ?

Salutare. Nu stiu daca este sectiunea ideala, dar am o problema si nu stiu exact cum sa o rezolv. Azi dimineata, la vreo 15minute dupa ce am pornit pc-ul, s-a oprit brusc, dupa care n-a vrut sa mai booteze. M-am gandit initial ca o fi de la sursa noua ( avand probleme cu un Seasonic SII520W cumparata prin iunie, resigilata, ce a tinut 3 luni ). Dar, am observat ca ledul de pe placa de baza sta aprins, lucru care m-a facut sa investighez in continuare. Am descoperit ca daca deconectez cablul de alimentare 8Pins CPU, pc-ul porneste, dar daca-l conectez la loc, nimic. Am incercat procesorul pe placa de baza veche, un Asrock P67Pro3, ce mi-a tot facut probleme in ultimii ani si intr-un final am zis sa o schimb, cu actuala Asus P8P67. Cu mufa 8Pins conectata, pc-ul porneste, dar pe placa de baza este afisat codul 00, Cpu error. Treaba e ca nu pot sa zic cu certitudine ca procesorul ar fi murit ( desi il tineam in conditii bune, la 4,4ghz, cu 1,32v si LLC medium, stabil si cu temperaturi ok ), pentru ca vechea Asrock nu era tocmai cea mai stabila placa de baza...Alt procesor nu am la indemana, ca sa pot testa mai precis, asadar sunt in lipsa de idei. Se poate defecta asa random, chiar daca nu era facut OC puternic pe el, iar placa de baza fiind una destul de ok ? Sau e placa de baza ? Vreo parere ?
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2018, 20:21   #2
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,109
Mentioned: 276 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

1.32v pentru 4.4ghz e enorm. Probabil ai vreun 2600k. E posibil sa se fi dus procesorul. Pentru a elimina placa de baza incearca sa faci rost de un cpu sandybridge si vezi ce si cum.

Last edited by augustus; 14-10-2018 at 20:24.
augustus is online now   Reply With Quote
Old 14-10-2018, 21:09   #3
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 402
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, procesorul de la specs, un 2600k. Din cate stiu, pentru [email protected], orice voltaj sub 1.35 e considerat safe...si nu stiu pe nimeni care sa aibe un procesor pe 1155 momentan...
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2018, 22:54   #4
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,109
Mentioned: 276 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

https://www.olx.ro/oferta/oferta-pro...tml#1561e67011


Din ce tin minte, era recomandat un maxim de 1.35v pentru sandy bridge. Dar gandeste-te ca procesorul ala are o varsta, pana la urma va(a) ceda(t).

Mie mi se pare foarte mult, pe 3570k am rulat superpi si vantage parca la 5Ghz cu 1.29v. 4.5Ghz am vazut ca sta cu 1.25-1.26(pt ibt).

Last edited by augustus; 14-10-2018 at 23:02.
augustus is online now   Reply With Quote
Old 09-05-2019, 01:15   #5
renorin
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)


Default

MB
renorin is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2019, 07:10   #6
ZorracK
Ancient friend
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 468
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

am eu un 2500k de vanzare daca te intereseaza!
ZorracK is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2019, 01:38   #7
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,915
Mentioned: 164 Post(s)

PC-ul meu



Default

cat asa de curiozitate pret , nu cumpar fafc doar comparatie cu ce e la mine

Eu am 1.35 pentru 4.5 ghz de cand l am cumpart si tin si i3 6100 pe ddr3 1.5v , dar nu stiu daca sunt norocos sau chiar nu afecteaza asa mult...
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
Server discord Lab501 https://discord.gg/FcDNnRe
polter is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,670
Threads: 22,672
Posts: 678,325
Total Online: 776

Newest Member: Kristian

Latest Threads
- by Boggy

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.