lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Carcase si surse
Connect with Facebook

Carcase si surse Nu le ignorati, sunt importante


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-11-2011, 01:32   #21
CyberCSX
Senior Member
 
CyberCSX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,106
Mentioned: 3 Post(s)


Default

@ Arise

Depinde pe ce Ebay urmaresti. Īn ebay-ul nemtesc, gasesti de ex. surse HEC 120SA-7FX de 120 wati ce de regula sīnt montate īn carcase compucase ITX pt. preturi din astea mici.
Toata carcasa cu sursa cu tot costa īntr-e 50 si 60 EURO.
uite AICI

Daca urmaresti linkul pus de mine timp mai mult, apar unii vīnzatori ce-ti ofera carcasa cu sursa cu tot la 26 EURO. Scot sursa, vīnd carcasa si-mi scot 50% din investitie, lejer si-mi iese atunci un pret la sursa de 10 - 15 EURO.
Asta daca nu prind o sursa cu pret de start la 1 EURO. ocazii sīnt destule. Trebuie numai avuta putina rabdare.

Eu am aici o sursa HEC 120SA-7FX de 120 wati si de curiozitate am s-o pun īn locul celeia de 400 Wati dar va trebui s-o adaptez īn suporti deoarece forma nu este tipica ATX.
Sursa e luata asta vara (īnainte de a ateriza eu la spital) de pe ebay cu 12 EURO.

La PC-ul lui fiu-meu, are un dual core AMD si placa video PCIe si nu on board ca "gioasa office" a lui fica-mea.
Ei bine ala duce īn load cu acelasi test la 115 Wati. OK. poate daca-i mai stressam paralel si GPU, cred ca ar mai fi urcat. Totusi, PC-ul ala are sursa de 650 wati si saracul nu ajunge nici la jumatate din capacitate.

@ mbc

Sursa are prea putin deaface cu carcasa PC-ului deoarece are carcasa ei.

Ai carcasa unde sursa este sus, din aia tip vechi, suge ventul sursei caldura CPU, deci racire..... ioc, abureala de 2 lei.

Ai carcasa moderna cu pozitionarea sursei jos, suge ventul sursei aer curat de afara de sub case si-l sufla afara īn spatle sursei, si astfel o doare-n pix cīte gaurele are case-ul pc-ului ca raceste independent.

@ Arise

Chit ca "suna" putin aberant, dar parerea mea este, a achizitiona o sursa monstru de 1500 wati pe care o ti īn sertar si o folosesti numai la test. Adica, compui un nou PC, pui sursa test, testezi sistemul la consum limita īn load si ulterior cumperi sursa adecvata. OK. Asta ar cam fi rentabil daca compui PC-uri la comanda si nu unul la 5 ani sau ai mai multe proiecte de modding si lucrezi numai cu hardware nou.

Last edited by CyberCSX; 14-11-2011 at 01:38.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 01:38   #22
Apocalypse Now
Ancient friend
 
Apocalypse Now's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: under the bed
Posts: 2,408
Mentioned: 11 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Sunt ignorant?
Evident
__________________
...Indienii mei tot așa fac, mai uită o virgulă, programul crapă, eu bag buguri īn sistem, viața trece, leafa merge, suntem cu toții fericiți. - Arise
Apocalypse Now is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 07:48   #23
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,339
Mentioned: 252 Post(s)


Default

Sistemul meu de exemplu are nevoie de sursă de 650W scriși pe ea, care-i și scoate (Antec Signature 650W).

Problema de care mă lovesc eu acum este UPSul, care este de 800VA, și dacă mă joc și pornesc și sistemul cu Pentium III conectat la același UPS, am overload alarm instant, care nu dispare dacă nu īnchid "the old guy".



De asemenea, sunt perfect de acord că un computer office are nevoie de o sursă mult mai mică (alegerea mea era Sirtec 360W pānă au īnceput ăștia să scoată componente din ele și mai degrabă bagi Delux īn comp). Pe de altă parte, trebuie să fie una de calitate, nu chinezărie din aia, că de obicei un PC office are un utilizator care nu stă-n patru labe cu aspiratorul prin comp la fiecare 2 săptămāni, iar praful este fatal mai degrabă unei surse proaste.
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 08:40   #24
Apocalypse Now
Ancient friend
 
Apocalypse Now's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: under the bed
Posts: 2,408
Mentioned: 11 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Neo View Post
Sistemul meu de exemplu are nevoie de sursă de 650W scriși pe ea, care-i și scoate (Antec Signature 650W).
Tu mai poti adauga lejer un 560Ti la sistemul ala.. nu tragi nici 450W in full load
__________________
...Indienii mei tot așa fac, mai uită o virgulă, programul crapă, eu bag buguri īn sistem, viața trece, leafa merge, suntem cu toții fericiți. - Arise
Apocalypse Now is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 08:49   #25
BlackLoTuS
Senior Member
 
BlackLoTuS's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Germany
Posts: 2,186
Mentioned: 8 Post(s)


Send a message via Skype™ to BlackLoTuS
Default

Ehhh...Din cauza unor astfel de topicuri am schimbat si eu acel animal de 1000W de la Corsair cu o frumoasa sursa de la Antec si anume Basiq 550P-ul..
__________________
Only God can Judge me...others are IgnoreD
BlackLoTuS is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 09:42   #26
CyberCSX
Senior Member
 
CyberCSX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,106
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Neo View Post
De asemenea, sunt perfect de acord că un computer office are nevoie de o sursă mult mai mică (alegerea mea era Sirtec 360W pānă au īnceput ăștia să scoată componente din ele și mai degrabă bagi Delux īn comp). Pe de altă parte, trebuie să fie una de calitate, nu chinezărie din aia, că de obicei un PC office are un utilizator care nu stă-n patru labe cu aspiratorul prin comp la fiecare 2 săptămāni, iar praful este fatal mai degrabă unei surse proaste.
Nu e chiar asa si-ti spun si de ce:

1 - Am vazut surse scumpe de asa zisa calitate, frumos vopsite cu logouri lucitoare, management de cablaj si fel de fel de fite iar īn interior arata ca o gioasa no name de prin pampa chinezeasca, cu radiatoarele tranzistoarelor de putere facute din cea mai ordinara tabla de aluminiu, electrolitice ce le primesti pt. 0,5 Euro-centi la fiecare magazin de piese la kg.

2 - Sa nu crezi ca daca cineva utilizeaza un office PC īl neglijeaza. Sīnt mii de utilizatori care le īngrijesc la fel ca cei ce au PC-uri de joc ce costa mii de EURO.

3 - Īn ceea ce priveste praful, cu cīt ai mai multe venturi, cu atīt ai mai mult praf. Īntr-un Office PC ai cel mult doua. Unul pe CPU si unul pe sursa si īn situatia asta, e clar ca nu se aduna atīt praf īn el asa cum se aduna īn unul ce are 10 venturi si nu trebuie sa stai saptamīnal cu aspiratorul pe el ci cel mult o data la 3 luni.

Capitolul praf si racire l-am abordat acum un an daca-mi aduc bine aminte dar īmi repet parerea pe scurt:

- Sa sti ca sīnt foarte multi utilizatori care-si monteaza INUTIL o colectie īntreaga de venturi īn PC fara sa fie īntradevar nevoie de ele. Le monteaza numai pt. ca sīnt frumos colorate sau pt. ca au citit pe undeva ca sistemul ar avea nevoie, fara sa-si testeze sistemul sa verifice temperaturile ca sa fie siguri daca are nevoie sau nu.
Īn situatia asta, e clar ca PC-ul se transforma involuntar īn aspirator de praf si arata īn timp record ca o cocina.
De multe ori ma īntīlnesc prin forumurile nemtesti cu modderi ce-si prezinta hardware-ul pt. proiecte si din start cumpara 8 sau 10 venturi numai pt. ca au auzit ca ar trebui dar ei nici macar n-au despachetat hardware-ul darmite sa verifice daca trebuie sau nu.

Fiecare om cu cap, īntīi īsi monteaza sistemul, īl testeaza īn standard folosind doua softuri de citire temperaturi simultan pt. a merge la sigur si ulterior cumpara si monteaza venturi daca e nevoie si nu aiurea.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 11:25   #27
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,608
Mentioned: 480 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Bati campii.. scuza'mi franchetea.
Nu văd de ce te-aș scuza. Dar te pot ignora pe viitor.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Ce anume va 'deprima' sursa?
Nu se va deprima sursa, se vor "deprima" capacitorii dacă va ține load pe un singur rail.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Regimul de folosire dicteaza asta, daca ti sistemul in full load 24/7(folding, mining,etc) sau esti bencher maniac atunci evident vrei o sursa oarecum supradimensionata.. in alte circumstante supradimensionarea sursei face proba ignorantei.
Regimul de folosire e una, să ții o sursă subdimensionată doar pentru că duce e alta. Nu știu alții cum sunt, dar eu nu aș vrea să umflu capacitorii la un Antec doar pentru că ar putea să ducă un sistem ca al lui mbc.
Eu sunt și mai sentimental așa, mă atașez de componente, parcă nu mi-ar veni să īmi stric un Antec doar pentru că unu Apocalipsă mi-a zis pe un forum că īmi va duce fără probleme.


Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
E un Seasonic S12 de prima generatie(2005), figureaza ca triple rail insa in realitate e single rail.
Captain obvious, toată lumea știe că īn realitate sursele sunt single rail.

Iar alea triple rail nu prea īl ajută, dacă are 16A pe fiecare nu īnseamnă că va avea disponibil 48A pe toată linia de 12V.
Mă rog, nici nu zic că īl īncurcă...

P.S. A nu se īnțelege greșit, nu sunt obsedat de surse mari și puternice, sufăr de religiozitate "green eco", īn casă am două calculatoare alimentate cu surse picoPSU și nu conectez nimic la priză fără să īl verific īn prealabil cu un Wattmetru.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 11:27   #28
DeDeRa
Īncepător
 
DeDeRa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11,513
Mentioned: 202 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ma intreb daca e chiar serios tipu' sau ne incearca sa vada cum reactionam. Hmmm :-?
__________________
DeDeRa este pt. orice forum romānesc precum butonul like pt. FB. Pe sistemul: "cine dracu e Monstru ăla care a deschis poll cu DeDeRa?". (gsi16v)
DeDeRa, cānd vă face idioţi, ştie ce spune. (augustus)

Blog cu si despre nutritie, antrenament si suplimente www.ergogeneza.ro
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 11:54   #29
CyberCSX
Senior Member
 
CyberCSX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,106
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by DeDeRa View Post
Ma intreb daca e chiar serios tipu' sau ne incearca sa vada cum reactionam. Hmmm :-?
Te referi cumva la mine?
Daca da, atunci gresesti. Eu stiu ca marea parte dintr-e noi sīntem moderi si extremisti dar sa nu uitam ca nu numai hardware-ul costa bani dar si curentul.
O fi ca aici unde sīnt eu, curentul e mai ieftin ca īn RO si salariile mai mari dar tot nu e nimic gratis.

Pe mine la povestea asta cu sursele ma irita doua puncte:

1 - De ce sa pun o sursa supradimensionata cīnd eu nu consum nici jumatate? = Bani aruncati - Dau bani pe capacitate ce nu folosesc.

2 - Ma irita acei 5 Wati / ora consumati moca īn STAND BY īn timp ce PC-ul este stins si eu plecat de acasa. E curent consumat deampulea fara rost care tot eu trebuie sa-l platesc. La un calcul SUMAR, 5 W/h x 24 ore =120 wati x 365 zile pe an este 43.800 wati (43,8 kw). Asta daca n-am folosi PC-ul tot anul lasīnd-ul numai īn priza. Nu este cazul deoarece īl si folosim, asa ca JUMATATIM PAUSAL acest curent consumat VRAISTE si avem 21,9 kw PE AN consumati si platim. Acuma daca ai vreo 4 PC īn casa, ajungi rapid la 100 kw pe an ce platesti aiurea.
Acuma spune-mi care-i pretul curentului pe kw īn Romānia.

Paralel se vaita toti ca..... "Vaaaai ce scump e curentul" si zeci de oferitori si vīnzatori povestesc..... CAI VERZI PE PERETI - GREEN PC - PC ECOLOGIC.

Acuma, unde-i logica?
Ne furam cumva singuri caciula sau sīntem tinuti de prosti?

Un consum ZERO am numai īn situatia cīnd deconectez sursa din comutatorul ei. Partea proasta ca unele surse ASA ZIS MODERNE (!) nici macar nu mai au acest comutator si trebuie sa recurg la o prelungire cu comutator sau pur si simplu sa scot stecherul.

Last edited by CyberCSX; 14-11-2011 at 12:03.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 12:46   #30
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,608
Mentioned: 480 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by CyberCSX View Post
Te referi cumva la mine?
Cred că pe mine mă viza.

Quote:
Originally Posted by CyberCSX View Post
Acuma spune-mi care-i pretul curentului pe kw īn Romānia.
0,433 lei per kVh. Fără TVA. Deci nu uita să incluzi și TVA-ul cānd faci estimări.

Exact problemele astea de consum mă macină și pe mine, oricum doar ca exemplu de eficiență, HTPC-ul īn idle īmi consuma 46W cu sursa ATX, am pus PicoPSU și mi-a scăzut la 33W.

Later edit:
M-am uitat pe o factură și ăștia văd că mai percep două taxe (destul de mici se pare), una este:
-contribuția cogenerare, īn valoare de 0,01850 lei pe kVh
-acciza necomercială, īn valoare de 0,001 euro pe kVh (se calculează īn lei la cursul din data facturării)

Last edited by Arise; 14-11-2011 at 12:54. Reason: ...
Arise is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 12:59   #31
ursulache
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Īle-de-France
Posts: 1,833
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Salut,

Saptamana trecuta am facut si eu o masuratoare a consumului la pc. Am folosit ceva aparat de masura ieftinache (15-20 eur) prin bunavointa unui coleg de munca.

ROUTER (tp-link 1043): 10-12

PC (cel din semnatura stock):
-idle: 150 (mi se pare cam mult, cred ceva nu e in regula cu setarile de power save)
-Lynx: 245
-Kombustor: 229
-BF3: 245

MONITOR: 50

Noroc ca am o sursa ce are curba de eficienta buna si in consecinta nu pierd f mult ca o incarc asa de putin.

Last edited by ursulache; 14-11-2011 at 13:01.
ursulache is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 13:16   #32
CyberCSX
Senior Member
 
CyberCSX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,106
Mentioned: 3 Post(s)


Default

@ Arise

OK. Nu stiu acum īn EURO care-i pretul per kw īn RO dar cred ca e mai mare ca aici si salarile sīnt mai mici. Eu am 0,19 EURO / kw Nu reusesc īnsa sa descifrez daca e TVA inclus sau nu.

Oricum, anul trecut am consumat 4800 kw, anul asta numai 4300 kw. Cu economiile mele, eliminarea partiala stand by la aparatura, trecerea la iluminat eco, utilizarea īn mare numai a HTPC cu sursa externe de 19 V / 90 Wati, renuntarea la PC de joc si trecerea la PS3 am economisit 500 kw.

Īn 2012 am īn plan sa trec īntregul iluminat din casa pe LED si o serie de alte modificari la capitolul PC sa reduc consumul si mai mult.

Exemplul tau cu trecerea de la sursa ATX la pico unde apare o economie 13 wati e foarte clara, si asta ar trebui sa dea unora de gīndit.

Daca HTPC-ul tau ar merge permanent 365 de zile, asta este o economie anuala de 113.880 wati care cu siguranta se simte la buzunar īn mod favorabil.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 13:48   #33
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,608
Mentioned: 480 Post(s)

PC-ul meu



Default

@CyberCSX : cursbnr.ro

De dragul rotunjirii, să zicem că acum 1 euro = 4,4 lei.

Nu toți sunt așa zgārciți la curent ca noi. Pe mulți nici nu interesează. Oricum, nu plătesc ei, plătesc părinții.

Doar ca idee, am un Z-5500 pentru audio. Ai idee cāt consumă ăsta īn standby?
Arise is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 13:55   #34
kruder
Member
 
kruder's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: BV
Posts: 210
Mentioned: 1 Post(s)


Default

cum sa consumi 4000+ KW pe an ai bulldozer ?
__________________
MAGGOTS !!
kruder is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 14:19   #35
CyberCSX
Senior Member
 
CyberCSX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,106
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by kruder View Post
cum sa consumi 4000+ KW pe an ai bulldozer ?
Nu. Nu am buldozer dar aici se gateste cu curent trifazic si nu cu gaz metan ca īn Romānia. Īn afara de asta, nici apa calda nu vine de la CET ci exista BOILERE de īncalzire instant a apei īn locuinta ce merg si astea cu curent trifazic.

Deci, ca atare se consuma ca nu pot mīnca numai mīncare rece sau la McDonallds si nici sa-mi fac baie īn apa ghiata.

La prima vedere apare mult dar nu e deoarece comparativ cu Romānia, aici platesti ce consumi TU si nu vecinu si apa calda e APA CALDA de oparesti gaina si nu apa cloaca ce abea ajunge la 30°C si dupa 5 minute iesi din vana cu pneumonie si nici nu platesc gazul vecinului care face colaci īn timp ce eu sīnt īn concediu si nu consum nici un centimetru cub de gaz

Quote:
Originally Posted by Arise View Post

Nu toți sunt așa zgārciți la curent ca noi. Pe mulți nici nu interesează. Oricum, nu plătesc ei, plătesc părinții.
Pai chiar asta e problema de ce unii nu se amesteca īn discutie si altii ne iau īn derīdere.

Eu cel putin, decīt sa dau bani pe curent consumat fara rentabilitate fizica, fara sa ma folosesc de el sau sa consum cu consumatori excesivi, de banii astia, mai bine bag benzina si ma plimb sau merg la un restaurant si ma las rasfatat umplīndu-mi burta.

Last edited by CyberCSX; 14-11-2011 at 14:23.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 14:29   #36
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,703
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

sa trec de la computer la ps3 pentru consumul de curent? asta deja e prea de tot. atunci daca ai ps3 de ala vechi care consuma mai mult decat un pc, cumperi un ps3 de ultima generatie? cam scump pentru a fi economie.

iar iluminatul cu becuri economice e destul de trist, cel putin in romania. becurile halogen (nu spoturi, nu le confundati) mi se par net superioare celor economice. am in baie, dar doar pentru ca sunt greu de schimbat odata puse.

Am facut si eu partea mea de chestii, dar strict ce am stiut ca nu ma afecteaza negativ. Mi-am luat sursa de inalta eficienta pentru computer - cel putin la vremea aia era decenta, mi-am luat frigider care consuma putin, cu un singur compresor si doar marimea de care avem nevoie (fiind doar doi), centrala termica cat de eficienta la pret normal si calorifere de aluminiu dimensionate corect pentru toate incaperile. Mi-am pus si geamuri termopan calumea si am izolat casa in vara aceasta.

Asa fac eu economie. Daca mai renunt si la computer full size pentru ca mananca prea mult curent, sau la tv-ul de 94 de cm si sunetul de la Z5500 cand ma joc pe PS3, sa-mi fie cu iertare, dar eu pentru ce mai traiesc? O sa ajung sa sting si lampa de sare portocalie cand fac sex pentru ca consuma si nu are bec economic.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 14:47   #37
CyberCSX
Senior Member
 
CyberCSX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,106
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Halogen la 12 V mai am īn dormitor si pe hol. Nu sīnt de loc greu de schimbat dar becurile sīnt mai scumpe ca ecologicele alea..... tzītza caprei.

Referitor la PS3 sa sti ca nu-i diferenta īntr-e primele tipuri si slim-urile actuale.
Īntrebarea se pune, OARE ti o PS3 atītea ani? Hai sa fim seriosi.
Avantajul la PS3, (cel putin pt. mine) jocurile sīnt mai ieftine si mult mai multe ca cele de PC si nu trebuie sa dau 300 EURO pe o placa grafica īn HD, pret cīt costa o īntreaga PS3 ce-mi da aceasi varza īn HD.

Sa nu comparam capra cu varza. Cu pretul cīt dau pe un PC de joc cu placi grafice HQ īn crossfire, cumpar 3 bucati PS3 sau o PS3 si benzina Duisburg - Resita si retur, sau o PS3 + o saptamīna de prajit la soare īn Mallorca.

Sa nu uitam si de marimea unui PC Tower ATX + curent consumat + colectie de venturi + "salata de cablaj" ce nu e comparabil cu o PS3 ce face aceasi treaba, are 2 cabluri si e mai mica ca un VHS recorder de pe vremea adolescentei mele
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 14:54   #38
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,608
Mentioned: 480 Post(s)

PC-ul meu



Default

@mbc nu trebuie să citești printre rānduri. Aici nu discutăm de consumurile instant sau consumurile in full load, etc. Vorbim strict de ce se "scurge" cu țārāita atunci cānd nu folosim respectivele echipamente.

Văd că faci destule investiții de tip "eco" deci nu ești chiar străin de ideea asta.

Ar fi chiar o tāmpenie să renunți la tehnologie.

Cānd am luat acum 1 an televizorul, m-am uitat la consum și la LCD și la LED și la plasmă. Am cumpărat plasma pentru calitatea imaginii, și mi-am băgat picioarele īn consum și orice alte aspecte negative ale plasmei. Pentru că aprind televizor de 2 sau de 3 ori pe săptămānă cānd mă uit la un film luat de pe torrente. Nu țin televizorul pornit non stop.

Sistemul audio Z-5500 eu de regulă īl țin oprit, nu īl țin īn standby. Da, pot să fac "upgrade" la noul model Z906 sau cum s-o numi, care e mult mai eco, doar ca să īl pot uita īn standby, dar... e praștie calitativ.

Am trecut și eu prin faza cu becuri "economice" dar nu mi s-a părut afacere. Lumina tot nu mă mulțumea iar becurile astea garantate 10 ani se ardeau cam des.
Doar că omul zicea de led-uri. Asta īncă nu am testat.

Ideea de bază era că dacă ai un calculator pentru office use, fără placă video potentă nu īți trebuie o sursă ATX de sute de watti, una PicoPSU e alegerea perfectă.
La fel cu servere vechi, calculatoare ținute la seed 24/7, etc.

Dar dacă vrei un sistem de jocuri (adică cu o placă video discretă), atunci e simplu. Calculează cāt consumă, mai adaugă 200W să fii sigur și aia e sursa.
Consumul va fi același īn ambele cazuri, doar că cea cu 200W mai mulți va fi mai scumpă la achiziție. Asta era ideea primului post de altfel.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 16:18   #39
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,703
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by CyberCSX View Post
Halogen la 12 V mai am īn dormitor si pe hol. Nu sīnt de loc greu de schimbat dar becurile sīnt mai scumpe ca ecologicele alea..... tzītza caprei.

Referitor la PS3 sa sti ca nu-i diferenta īntr-e primele tipuri si slim-urile actuale.
Īntrebarea se pune, OARE ti o PS3 atītea ani? Hai sa fim seriosi.
Avantajul la PS3, (cel putin pt. mine) jocurile sīnt mai ieftine si mult mai multe ca cele de PC si nu trebuie sa dau 300 EURO pe o placa grafica īn HD, pret cīt costa o īntreaga PS3 ce-mi da aceasi varza īn HD.

Sa nu comparam capra cu varza. Cu pretul cīt dau pe un PC de joc cu placi grafice HQ īn crossfire, cumpar 3 bucati PS3 sau o PS3 si benzina Duisburg - Resita si retur, sau o PS3 + o saptamīna de prajit la soare īn Mallorca.

Sa nu uitam si de marimea unui PC Tower ATX + curent consumat + colectie de venturi + "salata de cablaj" ce nu e comparabil cu o PS3 ce face aceasi treaba, are 2 cabluri si e mai mica ca un VHS recorder de pe vremea adolescentei mele
Becurile sunt economice in acest moment si se schimba greu din cauza tipului de corp de iluminat.
Jocurile PS3 sunt mai scumpe intotdeauna fata de PC, in cel mai rau caz sunt la acelasi pret.
Jocurile PS3 sunt majoritatea 720p, unele chiar mai putin si upscalate. Pe pc am pretentia sa ma jos la 1080p si cu detalii cat mai multe, deci in nici un caz nu e aceeasi chestie. Pe pc ma pot juca jocuri piratate, pe PS3 practic nu. Nu-mi zice ca se poate moda pentru ca nu se poate moda ca la carte (gen xbox360).
Eu nu am probleme cu spatiul in general si imi place sa fie computerul mare. Nu are nici o treaba marimea lui cu consumul, dar banuiesc ca asta stim deja.

PS3-ul l-am luat de 1 an, dar intentionez sa il tin mult si bine. Nu l-am luat cand a aparut din motive financiare, nu ca nu mi l-as fi dorit. PS4 sper ca o sa il iau la lansare si o sa il tin iarasi mult si bine.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2011, 16:59   #40
Apocalypse Now
Ancient friend
 
Apocalypse Now's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: under the bed
Posts: 2,408
Mentioned: 11 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Nu se va deprima sursa, se vor "deprima" capacitorii dacă va ține load pe un singur rail.
Bati campii.
Quote:
Regimul de folosire e una, să ții o sursă subdimensionată doar pentru că duce e alta. Nu știu alții cum sunt, dar eu nu aș vrea să umflu capacitorii la un Antec doar pentru că ar putea să ducă un sistem ca al lui mbc.
Bati campii.
Quote:
Eu sunt și mai sentimental așa, mă atașez de componente, parcă nu mi-ar veni să īmi stric un Antec doar pentru că unu Apocalipsă mi-a zis pe un forum că īmi va duce fără probleme.
Just, nu ar trebui sa pleci urechea la ce spune unul Apocalipsa.. avand in vedere circumstantele, cred ca ce spune unul Terapie te'ar ajuta mai mult



Quote:
Captain obvious, toată lumea știe că īn realitate sursele sunt single rail.
Sindromul Chipicao?
Quote:
Iar alea triple rail nu prea īl ajută, dacă are 16A pe fiecare nu īnseamnă că va avea disponibil 48A pe toată linia de 12V.
Mi'e teama ca nu inteleg.. un paragraf mai sus toata lumea stia ca sursele sunt single rail..
Quote:
Calculează cāt consumă, mai adaugă 200W să fii sigur și aia e sursa.
De ce nu 400W?.. sau 800W?.. sau mai bine te abtii de la postat prostii.
__________________
...Indienii mei tot așa fac, mai uită o virgulă, programul crapă, eu bag buguri īn sistem, viața trece, leafa merge, suntem cu toții fericiți. - Arise
Apocalypse Now is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Aparat de masura consum ? red Cutia de sub birou 15 28-03-2013 11:26
Consum memorie RAM bluelord Memorii & stocare 10 27-05-2011 11:16
Consum MSI Hawk 560 raz Placi video 21 19-05-2011 23:36
Consum baterie Boggy Telefoane mobile si alte gadgeturi 19 22-02-2011 13:53

 
Forum Stats
Members: 8,050
Threads: 19,860
Posts: 608,346
Total Online: 386

Newest Member: TzapInferno

Latest Threads
- by Monstru
- by Boggy
- by Monstru
- by GRIP

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.