lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 25-08-2015, 23:58   #1
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 874
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default Achizitie licenta adobe cs6

Salut baieti,

Ma chinui sa achizitionez o suita de la adobe, mai exact Adobe Creative Suite 6 Design Standard. Am intrebat pe la nici nu mai stiu cate magazine daca au pe stoc si nu gasesc niciunde. Toti imi spun ca pot aduce numai ultima versiune, respectiv Adobe Creative Cloud (CC).

Singura varianta pe care am gasit-o este sa cumpar o varianta digitala de aici:link.

Problema se pune in felul urmator: nu pot face eu direct achizitia, trebuie sa-l cumpar printr-un furnizor ce imi poate da factura, motivul fiind ca aceasta achizitie se face in cadrul unui proiect pe fonduri europene unde trebuie sa justific orice leu cheltuit doar prin facturi.

Aveti vreo idee cum pot obtine o asemenea licenta?

Am contactat adobe romania care mi-a dat deja datele de contact a doi retaileri: Romsys si Apcom. Nu m-au putut ajuta cu nimic. Am cautat apoi in baza lor de retaileri si am luat la rand mai mult de jumatate din cei pe romania si pana acum nici un raspuns pozitiv. Nu am apucat sa-i contactez pe toti pentru ca deja trecuse de ora 6 si nu mai raspundea nimeni.

Asa ca sper poate are cineva de pe aici vreo idee sau sfat care ma poate ajuta.

Multumesc!
codpin is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2015, 00:34   #2
globula_neagra
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: UK
Posts: 444
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

De ce nu incerci la un retailer din afara care iti pot da factura ?
globula_neagra is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2015, 00:34   #3
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,658
Mentioned: 265 Post(s)


Default

Pentru ce îți trebuie? CS6 din câte știu nu mai are update la camera raw, deci camere noi canci.
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2015, 08:52   #4
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 874
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Prefer CS6 pentru ca vreau sa am o licenta perpetua si nu sa dau cate 600-700 euro pe an pentru varianta CC. Iar camera raw nu folosesc.

Stiu ca e o situatie mai aparte, dar incerc sa vad daca gasesc vreo solutie.

Din ce am cautat momentan, ca si retailer din afara nu prea am gasit. Am gasit ceva pe amazon.com dar nu stiu cata incredere sa am si acolo. Mai cercetez.
codpin is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2015, 09:55   #5
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

Quote:
Originally Posted by codpin View Post
Problema se pune in felul urmator: nu pot face eu direct achizitia, trebuie sa-l cumpar printr-un furnizor ce imi poate da factura, motivul fiind ca aceasta achizitie se face in cadrul unui proiect pe fonduri europene unde trebuie sa justific orice leu cheltuit doar prin facturi.
Pai si ce te face sa crezi ca nu primesti factura daca-l cumperi online de pe Adobe Store? Primesti factura electronica ca la orice magazin.
https://helpx.adobe.com/ro/x-product...yment-faq.html
Quote:
Cum primesc o recipisă pentru achiziţia efectuată?

Adobe trimite automat o chitanţă prin e-mail pentru achiziţia dvs. Recipisa este trimisă la adresa de e-mail asociată contului dvs. Dacă nu aţi primit o chitanţă prin e-mail, verificaţi folderul de e-mail Spam sau Junk. De asemenea, puteţi găsi recipisa dvs. online:

Accesaţi Adobe Store pentru ţara dvs.
Faceţi Sign in la contul dvs. şi faceţi clic pe Istoric comenzi.
Faceţi clic pe numărul de comandă corespunzător, apoi faceţi clic pe butonul Chitanţă.

Si nici nu e nevoie sa-l iei din regiunea MENA, il gasesti peste tot doar ca nu apare direct in lista, trebui sa folosesti functia de cautare ca sa te lase sa-l cumperi.

RO: http://www.adobe.com/ro/products/cat...ivesuite6.html (click pe Cumpara, nu pe titlu)
UK: http://www.adobe.com/uk/products/cat...ivesuite6.html
US: https://store1.adobe.com/cfusion/sto...8&store=OLS-AP

Daca nu esti convins contacteaza-i aici: https://helpx.adobe.com/ro/contact.h...nvoices-orders
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Adobe_Store_checkout.PNG
Views:	414
Size:	48.7 KB
ID:	50615  
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2015, 10:28   #6
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,963
Mentioned: 578 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pe link-ul de Ro poti cumpara direct dupa ce alegi limba parca.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2015, 12:34   #7
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 874
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc Chipicao pentru linkuri.

Furnizorul care mi-a facut deja factura pe echipamente si licente s-a bazat pe niste preturi din vechi si acum a constatat ca nu mai poate aduce CS6 pentru ca adobe mai vinde acum doar CC. Singura metoda e cea de download din linkurile furnizate de Chipicao.

Am vorbit cu cei de la support de la adobe si mi-au spus ca indiferent de pe ce link comand, eu primesc chitanta/factura de la Adobe Irlanda => ca daca furnizorul care mi-a facturat deja ar cumpara de acolo ar insemna import de produse si de aici a plecat toata nebunia. El nu vrea sa faca import ca vine controlul peste el, eu am deja niste bani dati din fondurile unui proiect si trebuie sa platesc facturile respective si e o fugareala in care eu incerc sa gasesc solutii si furnizorul doarme pe el.

Sunt efectiv blocat intre ciocan si nicovala, cum s-ar spune. De aia cautam poate mai are cineva prin stoc in RO asa ceva. Se pare ca nu. Si se pare ca asta e singura modalitate de a mai cumpara CS6, asa ca o sa fac cumva sa conving acel furnizor sa il cumpere de acolo si sa mi-l vanda mie mai departe in baza acelei facturi deja eliberate.

Ma doare capu de cata incompetenta este la fiecare nivel, in fiecare institutie fie de stat fie privata, cu care colaborez. Si pe langa asta si un morman de acte ce trebuiesc completate si mutate de colo colo.

Multumesc inca o data pentru raspunsuri! Sper sa gasesc o cale de mijloc sa rezolv.
codpin is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2015, 15:46   #8
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,963
Mentioned: 578 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by codpin View Post
Am vorbit cu cei de la support de la adobe si mi-au spus ca indiferent de pe ce link comand, eu primesc chitanta/factura de la Adobe Irlanda => ca daca furnizorul care mi-a facturat deja ar cumpara de acolo ar insemna import de produse si de aici a plecat toata nebunia. El nu vrea sa faca import ca vine controlul peste el, eu am deja niste bani dati din fondurile unui proiect si trebuie sa platesc facturile respective si e o fugareala in care eu incerc sa gasesc solutii si furnizorul doarme pe el.
Daca i-ai dat deja banii, ii refacturezi licenta cumparata de tine din Irlanda pe baza unei minute atasata la contractul existent prin care el nu face rost de licenta, faci tu, urmand ca el sa-ti returneze suma.
Sau face el factura de stornare pt c-val licentei luata de tine si iti da banii inapoi.
Atentie la TVA, ca trebuie sa colectezi TVA la suma de pe factura cand ii faci lui refacturare (tie factura o sa-ti vina fara TVA din Irlanda si iti vei face taxare inversa aici).
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2015, 16:26   #9
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 874
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Urmeaza sa am o discutie diseara, face 2 face, cu furnizorul si o sa ma lamuresc ce si cum facem in continuare. Ori il conving sa cumpere el de acolo si sa imi vanda in baza acelei facturi ori renunta la achizitia acelei licente, imi face storno doar pentru suma respectiva si asta este, vad eu mai departe cum ma descurc cu cei de la proiect.

Cert este ca eu direct nu pot face achizitia. Cel putin nu in situatia de fata. Ar trebui sa depun un act aditional la acordul de finantare din cadrul proiectului si sa iau licenta cu banii mei si ei sa-mi ramburseze suma. Toata treaba asta care poate pare simpla, ar dura vreo 45 de zile. Lots of fun!
codpin is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2015, 16:59   #10
sleepy_j
Senior Member
 
sleepy_j's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 1,125
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu gasesti nici varianta de MAC ? Din cate stiu Adobe iti permite sa schimbi licenta ulterior pentru una de Win.

L.E. Am dat un goagal rapid si pe site la astia apare ca fiind disponibil : http://www.rotelshop.ro/adobe/844-65163188.html

Last edited by sleepy_j; 26-08-2015 at 17:11.
sleepy_j is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2015, 18:40   #11
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 874
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

@sleepy_j

Am vb telefonic cu cineva de la ei, mi-a zis sa le trimit si pe mail ce ma intereseaza si urmeaza sa-mi raspunda daca intr-adevar e pe stoc sau nu.

Credeam ca am cautat si eu destul de bine, da se pare ca ma bate google. Mersi sleepy!

Revin dupa ce aflu mai multe...
codpin is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2015, 03:09   #12
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,617
Mentioned: 565 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

De ce nu folosesti CS2 care e moca?
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is online now   Reply With Quote
Old 27-08-2015, 14:39   #13
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 874
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Stiu ca e gratis CS2 dar e destul de vechi si nu are multe din feature-urile care te ajuta la workflow pe care le au CS6 si CC.

Pe langa asta, banii sunt din fonduri europene si la partea de echipamente HW aveam plafon maxim de 20% din proiect, deci trebuia sa cheltui altfel banii. Pt studio oricum imi trebuia software cu licenta si asa am hotarat sa iau ultima versiune de adobe care are licenta perpetua si nu pe abonament, astfel incat dupa ce cheltuiam fondurile respective sa raman cu ceva nu sa fi platit doar un abonament ce urma sa expire.

Practic toate fondurile se duc pe HW, SW si salarii pe 4-5 luni. Asta e perioada de implementare. Si totul ar fi destul de simplu de facut daca nu ar avea tot felul de proceduri idioate si oameni incompetenti ce se ocupa de astfel de proiecte.
codpin is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2015, 14:50   #14
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

Ce ti-a zis pana la urma importatorul?


CS2 nu e deloc gratuit. A fost o confuzie in momentul in care au oprit serverele de activare si au publicat un kit de instalare cu tot cu serial care nu necestia activare. Insa pana la "gratis" si "licenta" e cale lunga, asa ca aveti grija la firme.

https://helpx.adobe.com/creative-sui...downloads.html
Quote:
Adobe has disabled the activation server for CS2 products, including Acrobat 7, because of a technical issue. (...) Only customers who legitimately purchased CS2 or Acrobat 7 and need to maintain their current use of these products may use the serial numbers provided during the download.
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2015, 15:06   #15
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 874
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Inca astept raspuns de la Rotel Shop, linkul dat de sleepy_j

Am vb de aseara cu ei, m-au amanat pt azi dim, si nici pana acum nu am aflat ceva concret. Macar au fost singurii care nu mi-au spus un NU categoric.

Din ce am inteles, ei ar fi dispusi sa furnizeze si licenta digitala, in caz ca nu mai gasesc vreo copie fizica prin stocuri.

Cum aflu ceva, scriu si aici, poate se mai loveste si altcineva de problema asta.
codpin is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2015, 15:07   #16
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,617
Mentioned: 565 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Chipicao am zis gratuit nu licentiat...
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is online now   Reply With Quote
Old 27-08-2015, 15:10   #17
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

Am inteles, adica "functionabil fara crack"
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2015, 16:23   #18
sleepy_j
Senior Member
 
sleepy_j's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 1,125
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vezi si la astia : http://shop.everestcomputers.ro/prod...ducts_id=11853 , nu scrie daca il au in stoc sau nu, dar nu strica sa le dai un telefon.
sleepy_j is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2015, 23:50   #19
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 874
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

O sa incerc si la ei, mersi sleepy_j

Ca si concluzie, momentan am hotarat sa renunt la licenta asta, am pus furnizorul sa-mi dea storno la factura. Acum trebuie sa trimit banii inapoi celor de la proiect si o sa hotarasc in urmatoarele saptamani ce fac mai departe.

Graba era sa eu sambata dimineata plec din tara 2 saptamani si trebuia sa rezolv tot pana atunci, altfel ori nu as fi putut pleca ori nu as fi stat linistit tot concediul. Asa cel putin castig niste timp in care o sa mai trimit mailuri poate poate gasesc totusi vreo licenta ratacita pe la vreun furnizor.

Cand revin in tara o sa reiau problema si o sa scriu si aici ce am reusit sa fac.

Multumesc pt ajutor!
codpin is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2015, 17:47   #20
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 874
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Update:

Am reusit sa cumpar o licenta de CS6 Design & Web Premium de la birotp.ro. Baietii de acolo au fost de ajutor in sensul in care mi-au tinut in stoc licenta vreo 3 saptamani pana cand am putut sa depun si urmatoarea cerere de plata.

Inca mai caut licenta de CS6 Design Standard, dar imi cam pierd speranta.
codpin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nelamurire Adobe programs BigBoy Placi video 9 10-11-2013 14:37
Adobe After Effects CS 5/6 Rendering Benchmark Amok Overclocking & benchmarking 22 16-05-2012 02:21
Ce placa video e nevoie pt randare video/ adobe premiere cs5 icsu Placi video 13 16-07-2011 13:29

 
Forum Stats
Members: 8,362
Threads: 21,709
Posts: 651,748
Total Online: 554

Newest Member: gabej

Latest Threads
- by LAB501
- by Brunch

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 17:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.