lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-07-2017, 11:37   #181
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,160
Mentioned: 97 Post(s)

PC-ul meu

Default

EXxx poate ai pus driverul video pe Performance.
__________________
Viata nu se masoara īn numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2017, 23:20   #182
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,620
Mentioned: 22 Post(s)


Default

Cat de mult conteaza single channel vs dual channel la Ryzen, deoarece am vazut Cinebench la un r5 1600 stoc single channel 2660mhz si rezultatele erau mai bune decat ce am vazut pe net, adica 1136 vs 1120 sau similar la 2400mhz (probabil dual channel)?
scutyjunior is online now   Reply With Quote
Old 17-07-2017, 00:18   #183
zamoldac
Senior Member
 
zamoldac's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Bucuresti
Posts: 580
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default



Am incercat sa testez personal dar vad ca C6H nu vrea disable la dual ch. si nu am spatiu sa scot un dimm...
zamoldac is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2017, 16:10   #184
zamoldac
Senior Member
 
zamoldac's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Bucuresti
Posts: 580
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Comparatie 2400-3333Mhz

Sursa: http://www.overclock.net
zamoldac is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2017, 18:18   #185
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,823
Mentioned: 1011 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

AMD R5 1600. GB AB350 Gaming 3. 1x DDR4 2666 Corsair, sursa Sirtec 500w. Drive primar un SSD, drive secundar un Hitachi de 2.5inch de 500 GB.

Problema este ca HDD-ul secundar merge foarte incet, respectiv 31MB/s. Am schimbat cablul SATA, am schimbat portul, nici o modificare. Am pus HDD-ul intr-un adaptor USB 3 to SATA si merge bine - ~100 MB/s.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 26-09-2017, 19:24   #186
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,871
Mentioned: 501 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pai .. cam driver SATA
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 27-09-2017, 00:00   #187
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,823
Mentioned: 1011 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pai e driver de chipset si e actual.

Tocmai am realizat ca Gaming 3 asta nu are header serial. Pfuuuu. Nu pot calibra un UPS.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 27-09-2017, 00:01   #188
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,510
Mentioned: 80 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asrock AB350m pro4 rulz. Are serial are di tati.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 27-09-2017, 12:49   #189
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,076
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

@madhorsefuzzy @mbc - ce serial ? la ce kill va referiti
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 27-09-2017, 15:10   #190
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,823
Mentioned: 1011 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ma refer la header (conector) pentru port de comunicatie serial. Com. Cand am luat placa aia de baza nu ma gandeam la asa ceva, oricum am nevoie doar temporar de portul ala. Am rezolvat treaba folosind un desktop Lenovo M81 SFF care are porturi seriale.



__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 27-09-2017, 20:56   #191
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,076
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Wtf ... habar nu aveam ca mai exista ! Asta e ca-n bancul ala cu painicile alea mici mici mici ... aveti ... DA ! Si cine le cumpara )) muhhahahaha
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 27-09-2017, 21:13   #192
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,823
Mentioned: 1011 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

In ziua de astazi sunt foarte putin folosite. UPS-ul asta de care ziceam are 18 ani vechime si nu are port USB. In rest, multe case de marcat functioneaza de port serial, unele imprimante specializate si unele aparate de masura.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 28-09-2017, 10:19   #193
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,871
Mentioned: 501 Post(s)

PC-ul meu



Default

Serialul asta e deja unicorn pe placile noi.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2017, 10:53   #194
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,823
Mentioned: 1011 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

X370 Pro de la Asus are. Nu e foarte folosit in general, acasa, doar ca UPS-ul ala e super si unul nou similar este cam 1000 lei deci sunt ecologist si prelungesc cat pot viata echipamentului actual
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 11-12-2017, 00:18   #195
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 774
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am luat si eu un Ryzen 5 1600 pentru o ruda si nu sunt lamurit, asa latenta mare are memoria comparativ cu platforma intel? e cam dubla fata de 7700k, si se pare ca in testele din Aida64 datorita faptului ca am luat doar o memorie de 8Gb si merge in single channel performanta scade foarte mult, practic se injumatateste, in real life nu cred ca afecteaza prea mult.
In Cinebench si alte teste vad ca obtine rezultate asemanatoare cu ce am vazut prin review-uri.

Are ceva daca bag 1,35v la memorie pt overclock de la 2133MHz la 2666, am vazut ca e stabila memoria la 2400 cu 1,23v si la 2666 cu 1,35v, memoria fiind una fara radiator, ea in specs avand 1,2v, la pretul care sunt acum in magazine nu si-a permis ceva mai bun.

Vad ca sunt ok si temperaturile desi putin mai mari fata de intel in idle.

Si SSD-ul nu stiu daca functioneaza la capacitate maxima, mi se pare cam dubios rezultatul in CrystalDisk.
Procesorul nu l-am vazut deloc sa ajunga la frecventa turbo de 3600MHz si l-am testat si in prime si alte teste, frecventa maxima a fost 3400Mhz, dar ciudat e ca in benchmark-ul din Aida apare la 3700MHz
Nu vreau sa-i fac overclock pentru ca placa de baza e una ieftina si coolerul e cel stock, oricum nu are nevoie.
Nu am mai pus mana pe ceva de la AMD de pe timpul Athlon 64.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	latenta.jpg
Views:	61
Size:	328.5 KB
ID:	61073   Click image for larger version

Name:	jjhjhjhik.jpg
Views:	63
Size:	246.3 KB
ID:	61074   Click image for larger version

Name:	ssd WD green.jpg
Views:	55
Size:	142.9 KB
ID:	61075  

Last edited by Danos; 11-12-2017 at 00:20.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2017, 17:08   #196
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,076
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

@Danos - daca e fara radiatoare eu zic sa nu dai volt deloc in ea . Vezi daca poti OC fara voltaj , daca nu ... las-o asa ... ca se deterioreaza repede . (doar zic)
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2017, 18:25   #197
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 774
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu avea nici pe naiba, la 2400MHz mergea cu 1,23v, insesizabil crescut voltajul si memoria era rece, oricum am facut deja cerere de returnare ca nu imi placea cum mergea, performanta scade destul de mult cu o singura memorie, i-am comandat un kit dual channel Corsair la 2400Mhz CL14 cu radiatoare la 350 lei de la resigilate, tot tipul acesta am si eu in sistem doar ca sunt la 3200Mhz, sper sa fie ok si sa nu fie defecte cumva.
Pretul a luat-o in sus rau de tot la memorii, acum 1 an si ceva preturile erau aproape la jumatate.

Last edited by Danos; 13-12-2017 at 18:28.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2017, 00:00   #198
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Iasi, Praga
Posts: 2,377
Mentioned: 45 Post(s)

PC-ul meu

Default

BIOS nou Asus Crosshaire VI : https://www.asus.com/us/Motherboards...Desk_Download/

CROSSHAIR VI HERO BIOS 3008
Update to AGESA 1071 for new upcoming processors.
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6
fubu is online now   Reply With Quote
Old 23-12-2017, 13:47   #199
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,389
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu



Default

1600X si Biostar X370GT7 + un Kit 2*4gb( a dreacu de scumpe memoriile) Gskill 3200 16-16-16.
4GHZ 1.395v -MEM 3466 CL 16
Placa e destul de solida VRM(8+4faze) + conectori FAN destui + DUAL BIOS cu switch + butoane POWER /RESET + iluminare LED radiatoare.

Primul bios cam nasol, mergea numai 2666 cu memoriile.
Am facut update la ultimul, vad ca pot atinge si 3466 stabili cinebench.
In continuare biosul cam multe optiuni aiurea, fara voltaj mare la memorii( CPU 2.1v), si nu chiar toate latentele de controlat.
Procesor ok merge 4ghz cu 1.395v setat in bios.
Ramane de vazut limita lui.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1600X 4ghz.jpg
Views:	51
Size:	545.5 KB
ID:	61135  
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.

Last edited by xdan; 23-12-2017 at 13:51.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2017, 14:42   #200
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 774
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

Memoriile care merg default la 1,2v au ceva daca stau la 1,27v ? Sunt niste Corsair LPX cu radiatoare rosii la 2400Mhz si le-am setat la 2666Mhz cu 1,27v, am cumparat un kit de la resigilate emag cu 350 lei 2x4Gb, dupa ce am returnat memoria Crucial, era destul de evidenta scaderea de performanta in single channel, vad ca sunt ok, stabile in toate testele, probabil la 1,35v sa mearga si la 3000Mhz dar n-am incercat.
Danos is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experiente cu Samsung 960 kvarq Memorii & stocare 107 15-05-2018 13:43
Discutii si experiente cu IvyBridge MadMaxXx Procesoare si chipseturi 591 20-12-2017 22:43
Discutii si experiente cu SandyBridge gmc Procesoare si chipseturi 2080 12-10-2017 23:21
Discutii si experiente cu NVidiaInspector rage fuury Placi video 2 05-04-2013 14:35

 
Forum Stats
Members: 7,833
Threads: 19,077
Posts: 589,802
Total Online: 513

Newest Member: Highstrike

Latest Threads
- by Monstru
- by ionut82
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 18:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.