lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23-01-2014, 20:20   #1
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,270
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default HP Microserver Gen8 Porn Club

Se da HP Microserver Gen8 care suporta procesoare skt 1155 (ivy/sandy seria E3 si cateva i3-uri / celeroane), 2 x 8 gb ram max, 4 x 3.5 hdd si 1 x 2.5 hdd, 1 x pci-express 8x.

Se cere ESXi sub care ruleaza

VM1 : RouterOS / pfSense / etc care sa duca 1gbps routing.
VM2 : Freenas / Nas4free/napp-it cu ZFS
VM3 : Torrent client / Plex server (poate merge integrat in VM2).
VM4 : other stuff
....
VMx :

Am deja microserver-ul cu Celeron® G1610T (2 core, 2.3 GHz, 2MB, 35W) cu 8gb ram care-mi tine un RouterOS sub ESXi pe la 80% cpu @ 930mbps.

Planul este sa schimb procul pe un e3-1230v2, inca 8gb ram, si 4 x 2/3 tb + 1 ssd intel 30-60gb (de preferat SLC) pentru cache (zil / l2arc).


Optional in slotul PCI-E :
- Controller raid pentru passthrough in VM-ul de storage care ar trebuii sa ofere performante mai bune si/sau cpu load mai mic.
- Placa de retea (am deja un pro1000/pt dual 1gbps) pentru dual WAN (am un romtelecom de backup) si DMZ
- 10gbps ethernet pentru iSCSI pe desktop (destul de scumpicel, ~200$ 2 placi + cabluri).


Nu am reusit sa gasesc multe informatii care-mi sa-mi spuna la ce cpu/ram load ma pot astepta cand routez 1gbps (cu QoS) spre VM-ul de storage unde se trage torrentul la peste 700-800 mbps si de pe care poate privesc si eu un film (cu sau fara transcoding).

Poze o sa vina cand imi repar camera de la telefon
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2014, 21:38   #2
dracu' gol
Member
 
dracu' gol's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cluj-Napoca
Posts: 192
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Fain ce vrei sa faci!!! Cred ca esti singurul de pe aici cu un All-In-One sub ESXi

Ca si sugestii:
- as merge cu pfSense; au suport pt. vmware, in packages gasesti VMware Tools etc... ii super super stabil/avansat, ce vrei tu... acuma testezi si vezi care iti place mai mult.
- nu stiu cum vrei sa faci raid-ul fara un controller dedicat... esx-ul iti v-a vedea doar driveurile fiecare in parte, daca nu le faci un hardware raid cu controller dedicat... si sa iti prezinti in esx 4 driveuri separate, si sa faci acolo 'avioane' cu raidz etc... nu stiu daca e cel mai indicat. Cred ca faza cu ZFS se preteaza cel mai bine pe un sistem care doar pt. storage il vei folosi. asa cu mai multe VM-uri... hmm eu m-as duce pe un controller raid hardware dedicat, si aia e.


Is curios de faza cu 10gbps si conexiunea la desktop Nu stiu daca nu e un pic prea mult dar merita incercat.


Spor cu 'proiectul' si chiar astept update-uri!
dracu' gol is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2014, 00:05   #3
ibm390s
Janitor Member
 
ibm390s's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,503
Mentioned: 9 Post(s)


Default

subscribed.
__________________
Nu am nimic impotriva miscarii feministe... numai sa fie ritmica.
ibm390s is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2014, 01:58   #4
Steve-o
Ancient friend
 
Steve-o's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: la bloc
Posts: 5,714
Mentioned: 41 Post(s)

PC-ul meu

Default

Super să ne ții la curent.
__________________
Steve-o is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2014, 08:47   #5
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,270
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

dracu'gol, si eu am zis la fel, pfsense ca are VM-Tools & crap dar nu am reusit sa-l fac sa sara de 700 mbps.

Am pus si routerOS de test si se ducea in 900 mbps speedtest si 700 mbps torrents iar dupa update-ul la ultimul beta (6.8rc1 care aduce improved performance for ppp/pppt/pppoe on multicore systems) am urcat la 900-930 mbps speedtest/torrents.

Am facut si un test cu intel pro/1000 PT dual port (dual gigabit pci-e) si surprinzator merge mai prost decat cu placile integrate care sunt Broadcom BCM5720 (800-850 mbps max).
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2014, 16:31   #6
dracu' gol
Member
 
dracu' gol's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cluj-Napoca
Posts: 192
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Inca la asa viteze 'avionoase' nu am ajuns. Ce inseamna sa testezi cu mana ta...
Interesanta faza cu placa intel. In mod normal ar trebui sa 'rupa' tot, dar uite cotrariu...
Ai incercat sa pui placa pe alt sistem mai puternic pe CPU si sa testezi acolo pppoe? Sau prima data sa pui RouterOS sau pfSense direct pe HP, fara ESX...

In orice caz, super interesant La partea de wi-fi te-ai gandit sa o integrezi, sau nu mai ai unde?
dracu' gol is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2014, 09:02   #7
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,270
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Intelu dual port a stat la mine in desktop si cu cablul bagat pe direct aveam ~80% cpu load(i5-2300) la torrent download (80-90 MB/s). M-am gandit ca-i din drivere sau ceva dar nu m-am obosit sa investighez.

Am incercat sa pun pfsense / routeros si nu s-a instalat niciunul (probabil lipsa de drivers pentru NIC-uri / controller) dar nici nu m-am agitat ca nu l-am luat sa fie doar router.

Wifi-ul o sa fie extern cu un AP sau ceva de genul. Nu sunt mare fan wifi, nu m-am agitat prea mult pe partea asta.

Mi-am luat un swith HP ProCurve 1800-8G (8 porturi gigabit managed) si o sa ma joc weekendul asta cu NIC bonding / link aggregation.

Sper saptamana viitoare sa schimb procesorul si apoi vine dificila problema in a alege modelele si capacitatea hdd-urilor pe care o sa le folosesc. Pe scurt n-am idee pe ce sa merg.


edit : un screenshot mai vechi ca sa fie macar o poza p'aci

gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2014, 09:34   #8
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,355
Mentioned: 469 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu mă uit la cāt costă HDD-urile alea și dintr-o problemă dificilă devine una extrem de simplă.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2014, 09:58   #9
kvm
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 308
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Poti avea tot ce vrei cu un linux. Parerea mea este ca nu se justifica crearea unor masini virtuale. Nu in cazul asta. In plus pe linux o sa iti mearga intelurile bine.
Nu vei putea dowloada si viziona filme in acelasi timp de pe acelasi hdd.
Pe linux vei putea face si soft raid care e destul de ok. Fata de solutiile integrate pe placa de baza clar e mai bun.
kvm is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2014, 10:59   #10
BlackLoTuS
Senior Member
 
BlackLoTuS's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Germany
Posts: 2,186
Mentioned: 8 Post(s)


Send a message via Skype™ to BlackLoTuS
Default

Tin sa te contrazic..Bine, poate nu zic eu ceva corect, dar pe ubuntu(nush daca se considera distributie linux) pus pe ssd cu 3240/8Gb rami, rtorrent/rutorrent 0.9.2 in download pe la 110MB/s pe WD Red Raid0 3Tb bucata m-am uitat linistit la Blueray de 40Gb, fara sa clinteasca macar sau sa dea vreun semn de sacadare...
__________________
Only God can Judge me...others are IgnoreD
BlackLoTuS is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2014, 11:31   #11
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,270
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

https://calomel.org/zfs_raid_speed_capacity.html

Mai exact :
4x 2TB raid6, raidz2 3.6 terabytes ( w=268MB/s , rw=117MB/s , r=249MB/s )

Si trebuie tinut cont ca sub ZFS se poate folosii SSD pentru cache la read / write.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2014, 19:17   #12
kvm
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 308
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Posibil ca hdd-urile noi gen wd de 3TB sa fie mult mai performante decat cele mai vechi de sub 1TB.
kvm is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2014, 23:02   #13
dracu' gol
Member
 
dracu' gol's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cluj-Napoca
Posts: 192
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by gogusrl View Post
Mina de aur

Din cate am citeam, WD Red is de toata minunea, un fel de rebuturi la WD Back parca? Nu stiu sigur daca la WD Black, da la ceva serie WD is rebuturi 100%.
Cel putin pe NewEgg la rating is dezastru, gen din 6 HDD-uri, 4 ajungeau busite, sau in scurt timp decedau.

Eu mi-as lua WD RE ) sau Black, de restu (WD) m-as feri ca 'dracu de tamaie'.
Nici Constellation ES nu's rele )


Da tot is curios cum iti 'prezinti' HDD-urile sub ESX si sa faci deacolo ZFS Ma gandesc ca iti faci un VM cu FreeNAS sau ce vrei tu, si ii pui 4 vmdk-uri de cate 1800GB sau ceva de genu, pe fiecare din cele 4 HDD-uri...?

Ce proc pui pe HP?
dracu' gol is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2014, 23:16   #14
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,355
Mentioned: 469 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cred că am luat vreo 30 de Red-uri pānă acum. Statistic vorbind, nu a picat nici unul.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2014, 00:48   #15
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,270
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Quote:
Originally Posted by dracu' gol View Post
Mina de aur

Din cate am citeam, WD Red is de toata minunea, un fel de rebuturi la WD Back parca? Nu stiu sigur daca la WD Black, da la ceva serie WD is rebuturi 100%.
Cel putin pe NewEgg la rating is dezastru, gen din 6 HDD-uri, 4 ajungeau busite, sau in scurt timp decedau.

Eu mi-as lua WD RE ) sau Black, de restu (WD) m-as feri ca 'dracu de tamaie'.
Nici Constellation ES nu's rele )


Da tot is curios cum iti 'prezinti' HDD-urile sub ESX si sa faci deacolo ZFS Ma gandesc ca iti faci un VM cu FreeNAS sau ce vrei tu, si ii pui 4 vmdk-uri de cate 1800GB sau ceva de genu, pe fiecare din cele 4 HDD-uri...?

Ce proc pui pe HP?
da, daca nu pun un raid controller / hba la care sa-i fac passthrough o sa le prezint ca vmdk-uri. procu o sa fie un e3-1230v2 (cel mai bun raport pret / performante imo).
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 11:47   #16
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,270
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

O tona de informatii despre controller-ul pe care vreau eu sa-l folosesc daca ma decid sa fac passthrough.

http://www.servethehome.com/ibm-m101...ed-lsi-92208i/
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 20:01   #17
dracu' gol
Member
 
dracu' gol's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cluj-Napoca
Posts: 192
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by gogusrl View Post
O tona de informatii despre controller-ul pe care vreau eu sa-l folosesc daca ma decid sa fac passthrough.

http://www.servethehome.com/ibm-m101...ed-lsi-92208i/
M1015 e cel mai recomandat controller/HBA (daca ii umblii in firmware) de cei de la FreeNAS pt. ZFS, deci ft. buna alegere

Uite un video care sa te ajute putin: http://www.youtube.com/watch?v=CzcWd9veVuQ
Daca 'sapi' putin o sa gasesti hypervizorul de la Citrix, care face passtrough la dispozitivele fizice fara VT-d din cate stiu eu... nu am incercat, numa iti dau ceva idei

Ideea e ca ai nevoie de CPU si MB care sa suport Intel VT-d.

Cum vad eu:
1. ESXi pe stick USB
2. VM2 - Storage-u (FreeNAS, OpenFiller etc...) faci passtrough la HDD-uri, si acolo RAID-Z1/RAID-Z2, dupa care in ESXi prezinti storage-ul creat ca datastore
2. VM1 - Gateway-ul (RouterOS/pfSense etc...) si restul VM-urilor pe datastore-ul prezentat anterior

E putin incurcat, dar v-a iesi frumos, daca reusesti sa faci passtrough la HDD-uri direct in VM-ul de Storage
Evetual poti incerca sa faci passtrough si la placa Intel, direct in VM-ul de Gateway, poate o sa ai performante mai bune

De unde iti iei M1015-ul? (eBay?)

LE: din cate am vazut "Intel® C204 Chipset" si "E3-1230 v2" suporta VT-d deci go go go!

Last edited by dracu' gol; 02-02-2014 at 20:07.
dracu' gol is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 20:10   #18
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,270
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Exact asta e planul. Nu pot sa fac pass through la placa de retea ca am doar un pci-e si o sa fie ocupat de hba.

M1015 a fost chiar aici pe lab501 la 120 lei dar nu l-am vazut la timp. Continui sa caut aproape zilnic pe okazii & ebay sa vad daca prind ceva decent ca pret.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 20:15   #19
dracu' gol
Member
 
dracu' gol's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cluj-Napoca
Posts: 192
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mi-a scapat un amanunt... Trebe sa te gandesti pe ce stochezi VM-ul de storage... dat fiind ca toate HDD-urile o sa le prezinti in acel VM... nu stiu, poate pe un alt stick USB...

LE: Inca ceva ajutator, dar e pt. USB3. Ideea e la fel si pt. alte device-uri: http://www.tinkertry.com/usb3passthru/

Last edited by dracu' gol; 02-02-2014 at 20:27.
dracu' gol is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 20:38   #20
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,270
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Placa de baza are slot micro-SD si usb integrate si mai are si un s-ata pentru cd-rom (adica 5 pe total) si pot sa mut cablul de la backplane in M1015 si ramane s-ata-ul de la cd-rom).

http://b3n.org/m1015-hba-in-the-hp-gen8-microserver/

Momentan am un usb de 16gb intern de pe care bootez ESXi si un ssd de 60gb ca data store.

S-ar putea sa merg pe 3 hdd-uri de 3.5" si un ssd pentru zil/l2arc toate passthrough-uite in freenas. Inca nu m-am interesat de performantele oferite si pret vs capacitate (comparat cu 4 hdd-uri).
gogusrl is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gen8, hp_, microserver, proliant

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HP ProLiant ML310e Gen8 v2 and his problems! FeierFlorin Cutia de sub birou 15 30-08-2014 14:41
FSB Club (>600MHz only) matose Overclocking & benchmarking 21 06-05-2010 05:40
AMD HTT Club (>250 MHz only) razvy_10 Overclocking & benchmarking 10 07-09-2009 17:41
Overclocker's club Monstru Overclockers unite 19 13-08-2009 23:59

 
Forum Stats
Members: 7,954
Threads: 19,503
Posts: 599,669
Total Online: 339

Newest Member: brinco218

Latest Threads
- by Fab
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.