lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17-10-2018, 13:29   #541
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,089
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai kretzu spunea ca pe PPOE e limitat :

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Si daca-l pui pe pppoe presupun ca este la fel de limitat de soft ca si RB3xxx
ktf is online now   Reply With Quote
Old 17-10-2018, 13:38   #542
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,556
Mentioned: 1052 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Mie nu mi se pare limitat. Am viteze de genul 960 Mbps.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2018, 13:39   #543
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,089
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ok atunci presupun ca ai router-ul lor pus in bridge si al tau pe PPOE ?
ktf is online now   Reply With Quote
Old 17-10-2018, 13:40   #544
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,556
Mentioned: 1052 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu nu am router, doar media convertor de la RDS.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2018, 14:47   #545
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,089
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ultima data cand am verificat, parca nu puteai sa pui routerul tau pe fibra, se poate acum ? Eu am media convertor si router-ul lor pe care il folosesc fara WiFi, am un hac AC dupa el care face asta.
ktf is online now   Reply With Quote
Old 17-10-2018, 14:54   #546
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 9,051
Mentioned: 259 Post(s)


Default

Man, din media convertor(simplu) iese cablu de retea rj45 pe care il bagi in routerul tau. Media converterul nu face conexiune PPPOE, ci doar media converteste din fibra in utp rj45 + catv.
La inceput stiu ca dadeau ONT ZTE F625 (ala negru) care nu avea functie de router, mai nou n-am auzit.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 17-10-2018 at 15:03.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2018, 15:04   #547
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,556
Mentioned: 1052 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Daca n-as fi avut TV, as fi putut conecta fibra direct la router, prin portul SFP. Asa vine fibra, intra in media convertor iar din media convertor iese coax pentru tv si ethernet pentru internet. Tot acolo este si telefonul fix, pe care nu il folosesc (nu sunt abonat).
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2018, 15:05   #548
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,089
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ok, eu am un GPON care are intrare de fibra si iesire fibra + TV. In routerul lor (Huawei cred) intra fibra si are o singura iesire gigabit. Deci in teorie pot sa scot de tot routerul lor si sa pun un hap AC2 de ex ?

Last edited by ktf; 17-10-2018 at 15:14.
ktf is online now   Reply With Quote
Old 17-10-2018, 15:18   #549
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 637
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ce ai tu este splitter de semnal, din care iese coax pt tv.
Cutia de dupa ala este GPON.

Si nu cred ca poti sa folosesti un media converter pur si simplu, ai nevoie ori de un device ONT ori de un SFP module care sa fie ONT.

GPON e fibra pasiva, e diferita fata de cablajele dintr-un datacenter.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2018, 15:21   #550
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,556
Mentioned: 1052 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

GPON e modul de functionare a retelei de fibra optica, n-are mare legatura cu ce echipamente ai in casa. Daca tu ai de la RDS 2 echipamente, adica media convertor + router, scoti routerul si pui routerul tau in loc. Problema rezolvata.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2018, 15:22   #551
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 9,051
Mentioned: 259 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by ktf View Post
Ok, eu am un GPON care are intrare de fibra si iesire fibra + TV. In routerul lor (Huawei cred) intra fibra si are o singura iesire gigabit. Deci in teorie pot sa scot de tot routerul lor si sa pun un hap AC2 de ex ?
Mai bine scrie denumirile dispozitivelor de la rds sau faci o poza
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2018, 15:34   #552
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,089
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca as fi fost acasa, iti dai seama ca asta as fi facut Vad diseara.

LE : uite un topic pe tema asta :https://forum.softpedia.com/topic/10...ea-ont-ul-rds/

De aici si din alte threaduri similare stiam ca nu se poate sa schimbi echipamentul de fibra cu echipamentul tau.

Last edited by ktf; 17-10-2018 at 15:56.
ktf is online now   Reply With Quote
Old 17-10-2018, 16:09   #553
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 637
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
GPON e modul de functionare a retelei de fibra optica, n-are mare legatura cu ce echipamente ai in casa. Daca tu ai de la RDS 2 echipamente, adica media convertor + router, scoti routerul si pui routerul tau in loc. Problema rezolvata.


Ba fix asta e problema, nu merge sa pui orice router. Ai nevoie de unul care sa stie GPON sau SFP care este facut pt GPON.




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2018, 16:49   #554
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,454
Mentioned: 525 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Daca n-as fi avut TV, as fi putut conecta fibra direct la router, prin portul SFP.
Nope. Nu ar fi mers. Am testat eu cu fostul ISP.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2018, 16:51   #555
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,454
Mentioned: 525 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by allexb View Post
Ba fix asta e problema, nu merge sa pui orice router. Ai nevoie de unul care sa stie GPON sau SFP care este facut pt GPON.
Dap. Mikrotik-urile astea (chiar si RB3x/RB4x) sigur nu merg.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 10:51   #556
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,271
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

https://mikrotik.com/product/SFPONU

nu l-am testat dar ma mananca
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 11:18   #557
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,454
Mentioned: 525 Post(s)

PC-ul meu



Default

@gogusrl
Am testat eu si nu a mers. Avea fostul meu ISP asa ceva.
Sau, vorba lui, "sunt eu prea prost pentru chestia asta".

Tu ai de la RCS? Daca da, ma mananca si pe mine daca merge la tine. Poate la RCS merge.
Dar asta cu plug&play, fara sa mermeleasca ISP-ul chestii la el, no chance in hell pe tipul nostru de infrastructura.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 18-10-2018 at 15:27.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 14:19   #558
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 637
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Au si cei de la ubiquiti ceva similar https://www.ubnt.com/ufiber/ufiber-nano-g/

Din ce am citit in documentatie trebuie configurat brand ul OLT-ului si inca niste setari.

Ma indoiesc ca o sa vrea cei de la rds sa ne dea astfel de informatii din moment ce ei inca nu accepta sa ai un router al tau si nu iti ofera suport daca il ai conectat.

Jucaria in schimb nu e scumpa si ma mananca si pe mine sa incerc...


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 15:25   #559
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,454
Mentioned: 525 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cum sa nu accepte sa ai routerul tau?
Eu le-am spus ca vreau routerul meu si ei sa-mi faca doar pass-true prin device-ul lor (sa-l puna in bridge).
Si s-a rezolvat in 10 minute. 15 max.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 15:27   #560
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,089
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cred ca se referea la media convertor. Iar la ala nu cred ca o sa mearga niciodata cu alt echipament, pentru ca ala trebuie sa aiba acces la reteaua lor si setarile lor, pe care nu o sa le dea niciodata.

Din ce vad eu, singura solutie este sa faci bridge la device-ul lor si sa pui orice vrei tu dupa aia.
ktf is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nokia 808 PureView lansat oficial in Romania LAB501 Articole 8 12-06-2012 21:34
Samsung Galaxy S III lansat oficial in Romania Micutzu Stiri 8 18-05-2012 12:15
Nokia Lumia 610NFC anuntat oficial Micutzu Stiri 0 11-04-2012 19:30
3DMark 2011 anuntat oficial Monstru Stiri 12 27-05-2010 10:47

 
Forum Stats
Members: 8,007
Threads: 19,688
Posts: 604,729
Total Online: 368

Newest Member: Kingragnar

Latest Threads
- by mbc
- by Brunch
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 11:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.