lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28-07-2017, 15:01   #201
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 5,511
Mentioned: 165 Post(s)

PC-ul meu



Default

^ true that!
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 07-09-2017, 20:32   #202
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,080
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu



Default

se da un mikrotik hAP AC scos din cutie care-mi face nervi o tona pe 2.4ghz
rds abonament de 300.
teste efectuate pe beta.speedtest , nperf si torrent download, toate au acelasi rezultat.

toate bune si frumoase pe lan, viteza misto...
interfata si multe altele liquid porn... multumit etc

pe 5ghz e okeish ~220-250Mb/s banda , cam la fel ca Archer C2 deci download cam 20-25
pe 2.4 abia daca trec de ~40Mb/s banda si nu stiu de ce pusca mea.

in aceleasi conditii archer C2 mergea mai bine, cand zic conditii ma refer strict la aceleasi canale alese pe ambele dupa scanare.
sunt multe SSID-uri in zona mea pe 2.4, pe 5 doar 2-3 cu tot cu mine.
cred ca fac un thread separat pt mikrotik, daca nu ii dau de cap retur scrie pe el si-mi pare rau ca e fain rau.

LE: am reusit sa scot cu optiunea de superchanell pe 2.4 ~80Mb/s banda si dw 8-9 in torrent, e acceptabil, vad ca abia acum negociaza 300Mb/s pe 2.4, pana acum imi dadea 144.


CE e de facut ?
Summonez cativa detinatori de d'astea: @mbc @gogusrl @kretzu77

Last edited by agarici cu pedale; 07-09-2017 at 20:38.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 07-09-2017, 20:52   #203
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,962
Mentioned: 98 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

deschide consola si da un

/interface wireless export compact

si copy / paste chestia aici.

edit : in export o sa fie parola ta de wifi (in caz ca vrei sa o cenzurezi).
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2017, 20:55   #204
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,080
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sure, Danke.

Last edited by agarici cu pedale; 09-09-2017 at 18:02.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 07-09-2017, 20:55   #205
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,290
Mentioned: 822 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Sunt departe de a fi specialist in Mikrotik, mai bine te ajuta gogu. Am avut si eu problema si s-a rezolvat cu schimbarea frecventei.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 07-09-2017, 21:00   #206
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,080
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu



Default

De era asa simplu. Pe 2.4 nici macar nu puteai sa stai ca pica imediat la cate SSID_uri sunt. Vin cu poze soon.
I-am facut si fw update, cred ca ii dau un full reset si o iau de la zero pentru ca nu i-am dat pana acum, l-am scos din cutie si asa l-am setat.

Last edited by agarici cu pedale; 09-09-2017 at 18:01.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 07-09-2017, 21:00   #207
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,962
Mentioned: 98 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

err, din obisnuinta am zis compact (care arata doar diferentele fata de default) cand vroiam sa zic verbose

P.S. asta o sa spameze un pic, cel mai simplu e sa-l dumpuiesti intr-un fisier si faci copy / paste de acolo.

/interface wireless export verbose file=wifi.txt
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2017, 21:06   #208
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,080
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu



Default

Gata. Am obosit cat am stat pe el, iau o pauza de 10-15 min
ERROR! e SSID-ul de 2.4
ERROR!! e SSID-ul de 5

Last edited by agarici cu pedale; 09-09-2017 at 18:01.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 08-09-2017, 12:00   #209
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,080
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu



Default

Retur scrie pe el, 5 milioane dati de pomana.
Abia daca am vazut de 1-2 ori pe 2.4 95Mbs banda cu laptop-urile la 10cm de el iar uploadul maxim 120Mps, in realitate media e de 40Mps cu 60 upload.
Pe 5Ghz se chinuie pe la 200-230 amarati asta daca ai noroc, rar de tot vezi 270+

Am luat fiecare canal in parte si f*t*t pe toate partile, imi ajunge, job done.
E incredibil pe slab pe Wifi sau e defect, pe lan nu am ce sa-i reprosez. Maine sau Luni il duc inapoi.

Pacat, era asa misto si customizabil.
Am in casa si o mizerie de TPLink obosit ceva model 740 cu o antena ca rezerva, merge mai bine pe 2.4, am dat 50RON pe el acum un secol aproape.
Am pus C2-ul inapoi pe care am rock solit 140Mbs pe 2.4 si 290 pe 5Ghz
Sad!
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 08-09-2017, 12:24   #210
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,962
Mentioned: 98 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Aia e, baga tp-link in continuare. Sunt curios de ce ai ales mikrotik ca daca vrei doar viteza cum zici si tu, rezolvi cu 50 lei.

p.s. garantat routeru nu e defect
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2017, 12:43   #211
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,080
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu



Default

era o gluma retardata aia cu vitezele pe cel de 50RON si din pacate trist dar adevarat. nici pe 2.4 nici pe 5 nu poate tine viteza, negociaza prost, printr-un perete deja netul e aproape lipsa si nu inteleg de ce, am stat toata noaptea sa aleg canalele doar doar.

acum incerc fw mai old (6.38.7) ca am gasit ceva pe net, daca pana luni nu-i dau de cap il duc, sunt in discutii cu cei de la mikrotik.ro de la suport.

forumul e plind de probleme de genul in combinatie cu intel wifi (2x2), doar ca la mine nu e problema doar pe laptop si pe tv (2x2) si pe telefon (1x1)

de ce l-am ales ? pt ca e complex si poti face multe cu el, brand bun etc.
aveam de ales intre ubiquity router plus AP dar nu-mi ajungeam banii asa ca l-am luat pe asta.

Last edited by agarici cu pedale; 08-09-2017 at 12:51.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 08-09-2017, 14:34   #212
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,080
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu



Default

Routerul nu are nimic, merge bine sigur cum zice si @gogusrl dar in acrylic am gasit ca vecinul are o racheta cu 4 antene mai puternice decat al meu si e perete-n perete cu mine. GG

LE:
Am facut 2.4/5Ghz sa mearga bine, aparent pakage-ul wireless din OS mikrotik era vinovatul si driverul de intel din laptop.
Problemele de negociere incorecta de viteza au disparut pe ambele canale.

LE2: Singura problema actuala este DHCP-ul. Imi da la coada IP-urile dar nu mi-am batut capul sa vad de ce fiindca n-am avut timp. Bug aparut dupa downgrade.

LE3: e feature de la mikortik de 10 ani, incep de la coada alocarea.
LE4: aparante daca setezi range-ul de ip scurt de la 10 la 50 de ex iti da incepand cu 10 in sus.

Last edited by agarici cu pedale; 10-09-2017 at 15:09.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 10-09-2017, 13:10   #213
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,080
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Ce zici, care ar fi ideea mai buna: sa il vand sau sa invat sa configurez cisco? Il pot face server de VPN, de exemplu?
Am ratat mesajul asta ca am fost plecat cam 2 luni pe drumuri, sorry.
Nu o sa scoti mare grozavie pe el dar e bun pt maretial de test.
Eu nu stiu sa configurez cisco de la zero.
La fost firma foloseam doar d'astea in orice magazin ca sa avem VPN acces si tot ce trebuie la nivel bun.
Aveam bkp pt config la fiecare locatie si cand puneam unul nou doar modificam un config actual, ip-ul provider-ului si lan-ul plus alte cateva detalii si era eazy.

In mare daca ai deja un config facut sau te poate ajuta cineva sa-l faci UP to go apoi e pistol cu apa.

Personal l-as tine si as face VPN cu el dar ai zis ca ai si un mikrotik cu care poti face VPN zdravan, alegerea e a ta.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 10-09-2017, 13:39   #214
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,290
Mentioned: 822 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

L-am vandut intre timp.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 14:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 16:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 09:15

 
Forum Stats
Members: 6,985
Threads: 17,620
Posts: 549,723
Total Online: 359

Newest Member: HelllBoy

Latest Threads
- by Monstru
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.