lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 27-11-2013, 19:57   #1
MadMaxXx
Senior Member
 
MadMaxXx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: UK
Posts: 1,123
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to MadMaxXx Send a message via Skype™ to MadMaxXx
Default Discutii si experiente cu sandy-E / ivy-E

Haideti sa discutam aici si despre platforma 2011.

Incep eu si va rog o parere, nu stiu ce fel de cpu am nimerit. 4.4 GHz cu 1.224 V es bun sau acceptabil ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	4930@4.4.jpg
Views:	350
Size:	492.0 KB
ID:	40347  
__________________
-- II --
MadMaxXx is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2013, 20:20   #2
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bratislava
Posts: 2,223
Mentioned: 22 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu e rau, in mare din cate am citit trebuie vazut cat duce cu 1.3V

Vad ca nu au rezolvat la extreme bugu cu bus speed.

Al meu merge lejer 4ghz cu 1.1V, mai sus nu am incercat din lipsa de racire, astept memorii si apoi dau in casa dar si pe frig
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2013, 20:28   #3
Steve-o
Ancient friend
 
Steve-o's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: la bloc
Posts: 5,665
Mentioned: 40 Post(s)

PC-ul meu

Default

"Bug-ul" ăla e din CPU Spread Spectrum, și pe V Gene este, activează-l și atunci stă stabil la 100MHz.
__________________
Steve-o is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 23:40   #4
MadMaxXx
Senior Member
 
MadMaxXx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: UK
Posts: 1,123
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to MadMaxXx Send a message via Skype™ to MadMaxXx
Default

Cred ca am prins un exemplar bunicel. Am testat in mai multe teste/jocuri si am 4.6 GHz cu 1.24 V perfect stabil.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	4600@4390k.jpg
Views:	303
Size:	438.0 KB
ID:	40644  
__________________
-- II --
MadMaxXx is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2013, 06:56   #5
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,125
Mentioned: 43 Post(s)

PC-ul meu



Default

Fain procesorul
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2013, 07:13   #6
MadMaxXx
Senior Member
 
MadMaxXx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: UK
Posts: 1,123
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to MadMaxXx Send a message via Skype™ to MadMaxXx
Default

Am testat si la 4.8 cu 1.275 V. Pare stabil, dar mai vreau mai multe teste. Daca am noroc ajung la 5 Ghz cu 1.3 V )
__________________
-- II --
MadMaxXx is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2013, 19:57   #7
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bratislava
Posts: 2,223
Mentioned: 22 Post(s)

PC-ul meu



Default

Geam deschis, 1.4V urci si vezi cat duce pentru SPi

edit: pui un ventilator sa sufle pe placa de baza.
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2013, 23:55   #8
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,374
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu



Default

MadMaxXx, daca te-ai pricepe un pic la 32M sa dai pe 2011 cu IB-E, sa-l scoti pe ramiro cu SB-E, 1s daca ai scoate sub el si atunci cred ca ar intra ramiro din nou cu scorul pe 1366.
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2013, 00:08   #9
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,513
Mentioned: 412 Post(s)

PC-ul meu



Default

ramiro īși poate retrage oricānd scorul, nu?
Arise is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2013, 00:09   #10
MadMaxXx
Senior Member
 
MadMaxXx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: UK
Posts: 1,123
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to MadMaxXx Send a message via Skype™ to MadMaxXx
Default

Incerc cand am timp. Adica sambata si duminica, deocamdata 85-90 % stau pe mediaPC (pentium g2020) pt ca asta mare e bagat la lucru. Sambata , duminica daca am timp fac ce test vreti voi.

O intrebare, credeti ca merita sa dau jos coolerul H100i si sa pun din nou un Silver Arrow ? Mi se pare cam calduti cu H100i...
__________________
-- II --
MadMaxXx is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2013, 00:14   #11
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,374
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu



Default

La 4ghz cat e proba merge linistit si H100, cred ca poti sa scazi voltajul la 1.200, 1.150.
Trebuie pus un xp tweakuit putin, memoriile cat mai sus, la 2400 ar fi bine.
Treaba e ca am vazut scor cu 7.50min cu IB-E, ramiro a dat 8.06 cu SB-E, deci e ceva diferenta chiar daca tie nu-ti ies toate tweakurile si mem. is mai slabe.


Proba e pana duminica la 23...
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2013, 00:16   #12
MadMaxXx
Senior Member
 
MadMaxXx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: UK
Posts: 1,123
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to MadMaxXx Send a message via Skype™ to MadMaxXx
Default

OK... daca am timp ma bag.
__________________
-- II --
MadMaxXx is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2013, 00:18   #13
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,513
Mentioned: 412 Post(s)

PC-ul meu



Default

Da' pentru Romānia, da?!?
Arise is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2013, 00:20   #14
MadMaxXx
Senior Member
 
MadMaxXx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: UK
Posts: 1,123
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to MadMaxXx Send a message via Skype™ to MadMaxXx
Default

Esti simpatic, Arise...normal ca pt RO.
__________________
-- II --
MadMaxXx is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2014, 22:24   #15
MadMaxXx
Senior Member
 
MadMaxXx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: UK
Posts: 1,123
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to MadMaxXx Send a message via Skype™ to MadMaxXx
Default

Am jucat un pic.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	golden chip.jpg
Views:	252
Size:	449.8 KB
ID:	41301  
__________________
-- II --
MadMaxXx is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2014, 15:40   #16
Schumy
Ancient friend
 
Schumy's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ålesund, Norway
Posts: 774
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Salutare!

De vreo 3-4 luni procesorul meu (3930k C2) a stat default cu totul pe auto ca nu am mai avut nici timp nici chef de el dupa ultimul rebuild. Inainte de asta a stat in jur de 8-9 luni permanent la 4.7 cu 1.375V si ram-ul 2133 1.65 cu vtt <1.20 si vccsa la fel.

Problema a aparut ieri cand am incercat sa il readuc “pe calea ce dreapta” si nu am mai reusit nimic. Acum cu 1.35 nu pot mai mult de 4.3 GHz iar la 4.4 imi iau rapid freeze si cu 1.425. Ram-ul l-am lasat pe auto ca daca ii dau 2133 nu intra in win.

Are cineva idee de ce se intampla asta? Auto al placii de baza e posibil sa imi fi degradat in asa hal procesorul? Aceleasi setari ca si inainte ma duc la 4.3 si 1600 ram cl11

Multumesc!


LE: racirea nu e o problema!
Schumy is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2014, 16:15   #17
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bratislava
Posts: 2,223
Mentioned: 22 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai facut bios update? Vezi cu ramu pus la 1333 cu 1.5V cat urca procu.

Unii au probleme mari pe SB-E daca pun bios mai nou de 4206. Sursa: http://rog.asus.com/forum/showthread...untry=&status=

Last edited by Pirat; 14-01-2014 at 16:21.
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2014, 16:18   #18
Schumy
Ancient friend
 
Schumy's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ålesund, Norway
Posts: 774
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ultimul update e pus. Am incercat cu ramul relaxat si e aceeasi treaba...
Schumy is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2014, 16:23   #19
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bratislava
Posts: 2,223
Mentioned: 22 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dai rollback la Bios 4206 si ai rezolvat problema. Vezi ce bios mai ai pe al doilea chip.
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2014, 16:47   #20
Schumy
Ancient friend
 
Schumy's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ålesund, Norway
Posts: 774
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Bine...Nu chiar ultimul ca observ ca au mai scos 2 de la inceputul anului, 4701 am acum

De ce tocmai 4206? E vreo probl cu IVB-E?

Incerc diseara cand ajung acasa. Chiar sunt curios.

Multumesc de raspuns!
Schumy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experiente cu SandyBridge gmc Procesoare si chipseturi 2080 12-10-2017 23:21
Experiente cu evoMAG vladTGS Magazine IT&C 650 29-09-2017 19:22
Discutii si experiente cu IvyBridge MadMaxXx Procesoare si chipseturi 590 27-02-2017 15:13
Discutii si experiente cu Radeon Pro rage fuury Placi video 2 07-04-2013 16:59
Discutii si experiente cu NVidiaInspector rage fuury Placi video 2 05-04-2013 14:35

 
Forum Stats
Members: 7,012
Threads: 17,781
Posts: 552,797
Total Online: 375

Newest Member: Stefan6

Latest Threads
- by Kimi
- by Bogd4n
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 09:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.