lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-08-2015, 04:04   #1
MadMaxXx
Senior Member
 
MadMaxXx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: UK
Posts: 1,123
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to MadMaxXx Send a message via Skype™ to MadMaxXx
Default Discutii si experinte cu Skylake

Cateva teste rapide. Am nimerit un procesor mediocru
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	4.6.jpg
Views:	736
Size:	178.1 KB
ID:	50541   Click image for larger version

Name:	4.6xxx.jpg
Views:	660
Size:	210.4 KB
ID:	50542  
__________________
-- II --
MadMaxXx is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2015, 15:26   #2
cristi_io
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Bucharestina
Posts: 1,835
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vad bine dar la 4600MHz are nevoie de 1.345V? rezolutia e cam mica la poza.
Probabil ca primele loturi nu sunt asa bune in OC.
__________________
Through quiet reflection and great dedication Master the art of karate,
Lo, we shall rise up And then we'll make the bugger's eyes water
cristi_io is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2015, 22:49   #3
MadMaxXx
Senior Member
 
MadMaxXx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: UK
Posts: 1,123
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to MadMaxXx Send a message via Skype™ to MadMaxXx
Default

Da, asa este...imi trebuie 1.345 V.
__________________
-- II --
MadMaxXx is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2015, 01:19   #4
MadMaxXx
Senior Member
 
MadMaxXx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: UK
Posts: 1,123
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to MadMaxXx Send a message via Skype™ to MadMaxXx
Default

FireStrike test.

CPU: 4.6 GHz
VGA: 1325 MHz.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	FS.jpg
Views:	532
Size:	375.3 KB
ID:	50565  
__________________
-- II --
MadMaxXx is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2015, 01:08   #5
MadMaxXx
Senior Member
 
MadMaxXx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: UK
Posts: 1,123
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to MadMaxXx Send a message via Skype™ to MadMaxXx
Default

Am mai jucat un pic cu placa de baza:

4.68 GHz - 1.32 V (aici e interesant, la 4.7 cere 1.34 V, iar la 4.68 ajunge 1.32 V)
4.80 GHz - 1.38 V
4.90 GHz - 1.45 V
5.00 GHz - 1.475 V booteaza in win, dar in max 20 de secunde BS.

Voltajul am reglat in adaptive.

Pt jocuri am facut un profil de 4.6 GHz cu 1.30 V, si 70-72 de grade in IBT, iar nu trece de 55 dupa 2 ore de Crysis 3.

(pompam la 2300 rot/min, 3 ventilatoare la 750 rot/min)
__________________
-- II --
MadMaxXx is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2015, 08:06   #6
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,371
Mentioned: 435 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Ce am observat eu până acum pe plăcile de bază Gigabyte - musai să setezi LLC-ul pe High ca să obții stabilitate cu cel mai mic voltaj.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2015, 18:32   #7
MadMaxXx
Senior Member
 
MadMaxXx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: UK
Posts: 1,123
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to MadMaxXx Send a message via Skype™ to MadMaxXx
Default

Asa este....cativa ziceau aceasi lucru. Poate mai tarziu pun mane pe o placa Gigabyte
__________________
-- II --
MadMaxXx is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2015, 13:51   #8
MadMaxXx
Senior Member
 
MadMaxXx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: UK
Posts: 1,123
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to MadMaxXx Send a message via Skype™ to MadMaxXx
Default

Chiar nimeni nu are skylake pe acii ?
__________________
-- II --
MadMaxXx is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2015, 20:07   #9
MadMaxXx
Senior Member
 
MadMaxXx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: UK
Posts: 1,123
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to MadMaxXx Send a message via Skype™ to MadMaxXx
Default

Niste teste:

ventilatoare: 750 rot/min, fix.
radiatorL: 360
pompa: D5, 2100 rot/min, fix.
vantilatoare de carcasa, (3 buc.): 500 rot/min, fix.
4.63 GHz @ 1.30 - 1.315 V (1.29 setat in BIOS, adaptive mode)

Cinebench multi: 1003 puncte
Cinebench single: 198 puncte
IBT very Hight - 134-135 GFlops

72-76-78-74 temperaturile.
__________________
-- II --
MadMaxXx is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2015, 08:48   #10
bmf
Senior Member
 
bmf's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Arad
Posts: 1,333
Mentioned: 23 Post(s)




Default

[email protected] 4510 mhz cu 1,350 v in bios
naspa rau
placa da baza Asrock Z170 Extreme 4

ciudat si felul in care se raporteaza temperatura si voltajul (da, iubi, :P am facut modificarea in cpuz)
bmf is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2015, 14:41   #11
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,656
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Cu IMC-urile cum stati? Al meu e varza, nu vrea sa treaca peste 3200 MHz cu G.Skill TridentZ 3200 MHz.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2015, 18:50   #12
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,939
Mentioned: 60 Post(s)




Default

Stam bine coane

Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2015, 20:32   #13
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,656
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Coane Alex, de ce umbli cu prostii, de ma faci sa nu mai dorm noaptea ==)))) ?
stivut is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2015, 12:46   #14
bmf
Senior Member
 
bmf's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Arad
Posts: 1,333
Mentioned: 23 Post(s)




Default

Quote:
Cu IMC-urile cum stati? Al meu e varza, nu vrea sa treaca peste 3200 MHz cu G.Skill TridentZ 3200 MHz.
la mine nu trece de 2900. La 3000 cu vccio la 1.150 v si ram la 1.365 v nu-i stabil pt bench.
cu g skill ripjaws ddr4 3200mhz
http://www.3dmark.com/pcm8/8985962 cpu la 4,4 ghz ram 2900
bmf is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2015, 19:33   #15
Gremlinsro
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 76
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Gremlinsro
Default

mb gigabyte z170x
+ i7

ma intreb eu la ce dracu ma ajuta oc ca in bf4 dota sau tanculete nu castig mai mult de 5% fps ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	test_i7_6700k.PNG
Views:	512
Size:	370.4 KB
ID:	51256  

Last edited by Gremlinsro; 01-11-2015 at 19:35.
Gremlinsro is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2015, 23:02   #16
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,371
Mentioned: 435 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Baga un 3dsmax ca sa vezi la ce te ajuta...
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2015, 12:24   #17
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,656
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

De data asta mi-a picat unul ceva mai rasarit. Merge CB R15 la 4800MHz cu 1.31 V in BIOS.
N-am timp azi sa ma ocup de el. O sa vad ce si cum dupa ce-i fac delid.
Click image for larger version

Name:	1.JPG
Views:	459
Size:	217.2 KB
ID:	51344
stivut is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2016, 15:08   #18
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,939
Mentioned: 60 Post(s)




Default

L-am prins si eu pe vasilica,dupa muuulte incercari.

Scurt ,batch-ul e absolut irelevant,ultimele 4 cifre ale S/N asemenea,totul tine de noroc... Voltajele de mai jos sunt cele reale,pe placile Asus level 6 LLC e cel mai apropiat de ce e setat prin bios.

Din 37 bucati am avut:

1 bucata 4800 1.29 R15 , 5 ghz cinebenc [email protected] 1.42 ,5 ghz XTU 1.46
1 bucata 4800 1.31 R15 5 ghz cinebench 1.45 ,XTU nema la 5 GHZ
1 bucata 4800 1.32 R15 5 ghz cinebench 1.47 XTU nema la 5 GHZ
1 bucata 4800 1.335 R15 5 ghz hwbotprime 1.400,nema restu stabil.

Iar acum 2 zile a venit bizonul:

4800 @1.21 Cinebench R15,1.26 Prime95 AVX,5 ghz cinebench R15 1.32,5 ghz XTU 1.36

Restul procesoarele inclusiv 7 din acelasi batch cu asta nu intra in windows cu voltaj limitat 1.50V .Racire pe apa serioasa(480 rad,2pompe serie,etc),ambient 24-25 grade.Sa precizez ca fara delid stabilitatea este in pom,toate rezultate mai sus mentionate sunt dupa delid si Kryonaut DIE-IHS .



Acum sa vedem ce stie pe azot , la prima sesiune pe single stage -57 a dus 32M+3D [email protected] 5900 [email protected]

Last edited by Iubitel; 10-03-2016 at 15:17.
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2016, 15:18   #19
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,374
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu



Default

Bravo man ca l-ai gasit, da eu nu cautam 37 bucati sa gasesc asa ceva nici mort.
Oricum cam slab potential la Skylake.
Cred ca aveai mult mai multe sanse sa prinzi asa exemplar cu IB sau Haswel, adica din mai putine proace unu golden.
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2016, 15:24   #20
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,939
Mentioned: 60 Post(s)




Default

De gasit gasesti la fel de greu un haswell bun,la 4770K tot vreo 30 am testat si am gasit fix **** .

Dar pentru ce vreau eu sa fac cu el un Skylake este cu 200-300 mhz mai bun c/c ca si un haswell,cu IB nu mai vorbesc , un Skylake la 5300 ce poate asta pe apa 3D e echivalentu unui haswell la 5600 in 2001

Last edited by Iubitel; 10-03-2016 at 15:28.
Iubitel is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experinte cu Haswell ryo Procesoare si chipseturi 575 23-01-2017 16:57
Skylake ? Intel Core i7 6700K Review LAB501 Articole 40 17-08-2015 22:25
IDF 2014 – Edison, Skylake si Cancer research LAB501 Stiri 0 29-09-2014 12:50
IDF 2014 ? Edison, Skylake and Cancer research LAB501 Articles 0 10-09-2014 23:10
Mai multe detalii despre Intel Skylake LAB501 Stiri 1 14-02-2014 01:01

 
Forum Stats
Members: 7,008
Threads: 17,778
Posts: 552,586
Total Online: 364

Newest Member: JosephLieli

Latest Threads
- by tphase
- by polter
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 15:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.