lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28-06-2017, 13:38   #441
Artanis
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2009
Location: capitala
Posts: 574
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Valorifica-l tu...eu l-am dat in cele din urma pe un 7700k. Cel actual. Mediocru ce-i drept, dar nu mai fac oc...
Artanis is offline   Reply With Quote
Old 28-06-2017, 14:17   #442
SAMBA
Ancient friend
 
Join Date: Aug 2009
Location: Craiova
Posts: 448
Mentioned: 4 Post(s)




Send a message via Yahoo to SAMBA
Default

Quote:
Originally Posted by Artanis View Post
Valorifica-l tu...eu l-am dat in cele din urma pe un 7700k. Cel actual. Mediocru ce-i drept, dar nu mai fac oc...

Noi doi l-am folosit fara delid.Eu i-am prevazut un potential foarte bun dupa delid si nu m-am inselat.
__________________
I7 7700 K ,Water Cooling,ASUS Rog MAXIMUS APEX IX,Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti, 2 X 8 Gb G.Skill- 4266 [email protected] Mhz , SSD SAMSUNG 840 PRO - 256 GB ,HDD WD10EZEX -1TB,SSD Samsung 256 GB - 850 Evo,SSD Intel 240 GB - 520 Serie, PSU Sirtec Element SMART 750W, Monitor LG 24MA53D.
SAMBA is online now   Reply With Quote
Old 28-06-2017, 20:08   #443
miker2ka
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Bucuresti
Posts: 134
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by suzuki View Post
Multumesc @Miker2a .
Pentru "putin"

La mine cb15 5400 cu 1.39 .... pacat ca vine mocf-u' dupa ce l-am dat.
Daca scaleaza la fel si pe LN2 cred ca e cel mai bun i5 pe care l-a vazut hwbotu'
miker2ka is online now   Reply With Quote
Old 03-07-2017, 22:18   #444
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 431
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am si eu o intrebare, la kaby lake asa se intampla cand dai un restart la PC, se opreste tot si dupa 1 secunda porneste iar ?
Nu era normal sa nu se opreasca procesor, coolere, sursa, hdd-uri, ci doar sa se restarteze sistemul de operare ?
Nu mai tin minte dar parca la inceput nu facea asa ceva, am observat ca daca las memoriile pe default, atunci se restarteaza normal, fara sa se mai opreasca PC-ul.
E normal asa ceva, daca memoriile sunt overclock-ate chiar si cu profil XMP sa se intample acest lucru ?
Am facut tot felul de setari in bios si cu procesorul default si cu el overclock-at, se pare ca nu influenteaza cu nimic overclock-ul la procesor dar la memorii da, deci daca las memoriile pe default la setarile default din bios la 2133MHz, atunci totul functioneaza ok.

Daca le setez eu manual la 3200MHz sau XMP tot la 3200MHz, in prima faza daca dau restart se restarteaza normal, dar apoi daca inchid PC-ul, dupa ce-l repornesc si ii mai dau o data restart, face aceeasi figura, se opreste tot si apoi reporneste dupa 1s, ca si cum ar salva setarile in bios dupa overclock , nu stiu care-i faza, o fi vreo setare ceva in bios si nu stiu eu, ar fi trebuit sa aleg altceva nu Gigabyte , pe fosta placa de baza Asrock si 2500K nu pateam asa ceva.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2017, 22:20   #445
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,939
Mentioned: 60 Post(s)




Default

Da,e normal,poti sa activezi fast boot din bios si vezi daca rezolva problema.
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2017, 22:23   #446
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 431
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai e problema sau asa e normal ? parca am activat si fast boot dar doar prima varianta, am vazut ca are 2 setari, fast boot si superfast sau ceva de acest gen, o sa incerc si cu superfast sa vad daca merge.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2017, 22:54   #447
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 431
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

lol !!! am activat ultrafast boot si acum e atat de fast ca nici nu mai pot intra in bios, nu mai apuca sa se initializeze si tastatura si gata intra in secventa de boot, acum trebuie sa desfac carcasa si sa fac clear cmos
Oricum problema tot nu a rezolvat-o dar daca e normal sa faca asa o las asa si nu-mi mai bat capul oricum nu o sa dau mereu restarturi la pc.

Hai ca am reusit sa nu mai dau clear cmos, aveam aplicatia App center a placii de baza in windows si am setat de acolo pe normal boot.

Last edited by Danos; 03-07-2017 at 23:09.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2017, 02:05   #448
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brasov
Posts: 376
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

nu-ti mai bate capul, asta cu boot e de la mobo, Z170/270 shit
la asus nu se stinge complet cand dau shut down, mai raman luminite & shit
daca sting complet complet si de la sursa si dau restart, ma uita sfintii :P

nu stiu cum e la gigi, dar urmatoarele setari ajuta la un boot mai rapid:
DRAM Timings
MRC FAST Boot [enabled]
MCH Full Check [disabled]

daca ai SSD M.2, pentru PCH Strorage Configuration
Smart Self Test [disabled]
iar la Boot
Fast boot [enabled]
W10 only: CSM Disabled
W7: CSM enabled, apoi la setari detaliate selectati [Uefi only]
__________________
La orice comanda PC Garage folosind voucherul XM43PKVG se beneficiaza de un discount de 1% pentru orice produs.
kvarq is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2017, 12:46   #449
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brasov
Posts: 376
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pentru Asus Z270 au aparut bios-uri noi... vers 10XX (depinde de modelul placii de baza, versiunea difera)
Alaturi de clasicele "stability and compatibility improvements" cica e îmbunatatit boot time...
Dupa update, folosind exact aceleasi setari în bios, POST-ul (de la buton pana ce apare ceva pe ecran) a crescut de la 6.5 sec la 9 sec =)) - deja e timpul cand intram direct în windows pe vremea lui 4790K & Z97
eu nu înteleg la ce se gândeste =))

Totusi partea interesanta e ca pare sa nu prea mai supravolteze atât de mult ca înainte, de exemplu VID-ul în loc de 1.152 V e acum 1.120 V (exact cât arata pe un Asrock, de exemplu acelasi procesor pe IX Code îmi arata 1.136 V), iar VCCIO si VCCSA de la 1.33V au scazut la 1.15V.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bios1010.jpg
Views:	41
Size:	33.6 KB
ID:	60155   Click image for larger version

Name:	170821180456.JPG
Views:	46
Size:	85.6 KB
ID:	60156  
__________________
La orice comanda PC Garage folosind voucherul XM43PKVG se beneficiaza de un discount de 1% pentru orice produs.
kvarq is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2017, 14:48   #450
Artanis
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2009
Location: capitala
Posts: 574
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

In screen-ul ala pare sa fie memoria subtactata. Nu stiu daca influenteaza sau nu voltajele...
Artanis is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2017, 16:09   #451
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brasov
Posts: 376
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

pentru VID memoria nu e XMP
le-am alternat de cateva ori, si da, arata VID-ul diferit într-adevar
old (0906) & new (1010) again
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	0906.JPG
Views:	60
Size:	90.9 KB
ID:	60173   Click image for larger version

Name:	1010.JPG
Views:	294
Size:	91.1 KB
ID:	60175  
__________________
La orice comanda PC Garage folosind voucherul XM43PKVG se beneficiaza de un discount de 1% pentru orice produs.
kvarq is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2017, 17:56   #452
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brasov
Posts: 376
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

ultimele teste rapid fara tuning înainte de Coffee :P
min voltage pentru cinebench @ 5.0 GHz si 5.3 GHz (1.19 V respectiv 1.37 V, LLC 6, cache 4.5 GHz)
mi-e lene sa scot un dimm de 16GB, merge mai bine fata de 32GB
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	5.0.JPG
Views:	189
Size:	375.2 KB
ID:	60476   Click image for larger version

Name:	5.3.jpg
Views:	189
Size:	390.9 KB
ID:	60477  
__________________
La orice comanda PC Garage folosind voucherul XM43PKVG se beneficiaza de un discount de 1% pentru orice produs.
kvarq is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2017, 21:48   #453
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brasov
Posts: 376
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

< 7 sec
parca nu mai îmi vine sa îl dau :P
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	pi_5.4GHz.JPG
Views:	119
Size:	495.7 KB
ID:	60561  
__________________
La orice comanda PC Garage folosind voucherul XM43PKVG se beneficiaza de un discount de 1% pentru orice produs.
kvarq is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2017, 22:47   #454
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 2,651
Mentioned: 52 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cit ai cerut pe el pina la urma?
__________________
GAMING gear™ Kaby Lake i7-7700K/4900Mhz/1,290V||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Gaming Xtreme & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z170 fatal1ty K6+||2x8 Gb [email protected] CL14-1,35V||Samsung M2 SSD+8TB||Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion||Corsair TX850W||BenQ XL2720Z 3D LED 144Hz||Antec 1200 case, Win 8.1+Win 10.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2017, 23:10   #455
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cyprus,Limassol
Posts: 3,197
Mentioned: 106 Post(s)

PC-ul meu



Default

@kvarq -dezactiveaza htt si lasa in 2c,o sa mearga cu 100 mhz mai sus la acelasi voltaj.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2017, 01:14   #456
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brasov
Posts: 376
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

nu a vrut chiar la acelasi voltaj, i-am dat 1.39 V cu LLC 8 :P / HT dezactivat
mai mult cu voltaj nu vreau sa ma duc

cand am crescut la 5.5 GHz chiar si doar pe 2 core a trebuit sa scad ramii la 3100 MHz - da stiu, nu ma ajuta deloc draciile astea pe 32GB cu Hynix pe ele si mi-e lene tare sa scot un slot :P - e o reactie in lant, trebuie sa dau jos si ventilator de pe H105 sa ajung la rami etc

la 5.4 GHz cu mare chin îi tineam la 3200 (fata de 3000 cat sunt pe xmp) pentru ca nu reuseam de nicio culoare sa deschid paint-ul si sa fac prtscreen =))
si chiar am avut si scoruri mai bune la 3200 (6.640s parca), dar asta e
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	pi-5.5Ghz.JPG
Views:	105
Size:	509.0 KB
ID:	60564  
__________________
La orice comanda PC Garage folosind voucherul XM43PKVG se beneficiaza de un discount de 1% pentru orice produs.
kvarq is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experiente cu IvyBridge MadMaxXx Procesoare si chipseturi 590 27-02-2017 15:13
Ghidul articolelor LAB501 & NEXT pentru lansarea Kaby Lake LAB501 Stiri 7 06-01-2017 13:17
Review ? Acer Aspire VX15 ? Kaby Lake + GTX 1050Ti LAB501 Articole 0 03-01-2017 20:10

 
Forum Stats
Members: 7,012
Threads: 17,781
Posts: 552,797
Total Online: 381

Newest Member: Stefan6

Latest Threads
- by Kimi
- by Bogd4n
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 09:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.