lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17-04-2020, 15:48   #1
billytwinner
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 204
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default upgrade ryzen

Salut dragi colegi

Am in jur de 1400 de euro pentru a upgrada toata unitatea fara placa video, pentru ca o am deja.

Am un monitor msi mag322 1440p 144hz
placa video 5700xt thic III

Vreau procesor 3900x , ramane batut in cuie

Placa de baza sa fie stabila si rezistenta, nu stiu daca se merita overclock la
seria asta ryzen, din ce vad pe net nu prea e indicat.

Ma gandesc sa cumpar MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI

Cooler am un noctua DH15, sa trec pe liquid cooling?
Arctic Liquid Freezer II 280 ?

16 g skill 3200mhz cu cl14. Aici as vrea 32 dar mai astept

evo 970 m.2 1 tb

Sursa corsair 600m , o am . cred ca mai duce cativa ani

Daca trec pe liquid cooling trebuie sa schimb si carcasa, ceva recomandari ?

Sa astept seria 4 ryzen?
billytwinner is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2020, 16:06   #2
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,969
Mentioned: 239 Post(s)

PC-ul meu



Default

"Vreau procesor 3900x , ramane batut in cuie"
Ce vrei sa astepti?
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2020, 17:11   #3
Iubitel
VIP
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 9,388
Mentioned: 224 Post(s)




Default

Seria 4 la iarna, e ceva de asteptat

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2020, 17:41   #4
billytwinner
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 204
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai am zis ca 3900x batut in cuie ca vreau sa fac unitatea cu procesorul asta. Nu stiu ce placa de baza sa iau si racire.
Cutia e un corsair silencio 500
billytwinner is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2020, 21:00   #5
billytwinner
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 204
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am nevoie de o carcasa care sa suporte cable management, freezer arctic 360mm , Rgb fans. Se gaseste ceva pe lângă de lian li 01d ?
Multumesc
billytwinner is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2020, 01:44   #6
billytwinner
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 204
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

au venit piesele
am cumparat
asusx570 e
32gb g skill 3600
gigabyte aorus 1tb nvme
3900x
Puteti sa ma ajutati cum sa configurez sistemul?sa optimizez procesorul ptr overclock?
Multam
billytwinner is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 12:11   #7
tiribomba
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Romania
Posts: 815
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu zic sa cauți pe YouTube ce poți face sau pe alte forum-uri....aici majoritatea sunt zei și primesti numai răspunsuri din cur si mai fac si misto.... tu spui clar ca vrei apa plata si ei iti baga pe gat minerala ca au e impresia ca e mai buna....cauta in alta parte raspunsuri pe forum-uri cu oameni decenti
__________________
Cel ce va fi prins cu stromeleagul invartosat primrejurul partilor fatatoare ale muerii,i se va taia scarbavnicul madular spre vesnica lui nefolosire.
tiribomba is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 12:32   #8
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,819
Mentioned: 115 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hai mai ca nu sunt asa de rai.

Uite il ajut eu: piesele nu sunt ce trebuie. Fa-le retur!

P.S. In primul rand dai un bios load defaults si baga un Windows (sau ce vrei). Si verifici temperaturi si frecvente cu Ryzen Master ruland un Cinebench R20
Apoi aplici XMP-ul pentru memorii si reverifici cele de sus.
Apoi activezi PBO in BIOS si reverifici cele de sus.

Apoi mai citesti pe topicul Discutii si experiente cu Ryzen.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 22:58   #9
billytwinner
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 204
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

M am uitat de când le am primit și am rezolvat. Multam!
Xmp nu exista la ryzen pe x570 se numește altfel. Mereu am ajut pe altii cu Intel sa facă OC. Dar asa e, când ai nevoie de ajutor nimeni nu te ajuta exact.
billytwinner is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 22:59   #10
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19,253
Mentioned: 614 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Quote:
Originally Posted by tiribomba View Post
Eu zic sa cauți pe YouTube ce poți face sau pe alte forum-uri....aici majoritatea sunt zei și primesti numai răspunsuri din cur si mai fac si misto.... tu spui clar ca vrei apa plata si ei iti baga pe gat minerala ca au e impresia ca e mai buna....cauta in alta parte raspunsuri pe forum-uri cu oameni decenti
Ma...daca nu iti place aici....
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 23:04   #11
tiribomba
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Romania
Posts: 815
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Post

Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
Ma...daca nu iti place aici....
pe majoritatea postarilor sunt cativa care o placere de a se pisa cu bolta pe cei care cer ajutor fa-ti timp si exploreaza....daca nu am dreptate poti sa mi stergi contul
__________________
Cel ce va fi prins cu stromeleagul invartosat primrejurul partilor fatatoare ale muerii,i se va taia scarbavnicul madular spre vesnica lui nefolosire.
tiribomba is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 23:06   #12
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19,253
Mentioned: 614 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Acum, tu intelegi ca asta este un forum fondat de niste oameni care au fost campioni mondiali la overclocking, care a atras oameni cu aceeasi pasiune la origini. Daca tu vi si intrebi ceva de baza... ai cam gresit forumul, sincer. Aici se presupune ca ai un nivel nimim de cunostinte inainte sa pui o intrebare
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 23:18   #13
billytwinner
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 204
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

pai daca nu am fost pe amd ce sa ii fac?stiu la intel
billytwinner is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 23:21   #14
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19,253
Mentioned: 614 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Nu ma refeream la tine, stai linistit.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 23:24   #15
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 19,267
Mentioned: 636 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by billytwinner View Post
pai daca nu am fost pe amd ce sa ii fac?stiu la intel
Daca nu esti dispus sa sapi pe net si sa testezi ore in sir, ramai pe intel parerea mea.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 23:30   #16
billytwinner
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 204
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

kretzule hai sa inchidem topicul asta ca am stat si am facut research ore in intregi cand era simplu macar la inceput cineva cu o placa de baza ca a mea sa imi dea 2-3 optiuni.
billytwinner is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 23:47   #17
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19,253
Mentioned: 614 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Quote:
Ma gandesc sa cumpar MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI
E o placa ok

Quote:
Cooler am un noctua DH15, sa trec pe liquid cooling?
Arctic Liquid Freezer II 280 ?
Stai pe Noctua

Quote:
16 g skill 3200mhz cu cl14. Aici as vrea 32 dar mai astept
16 e suficient

Quote:

Sa astept seria 4 ryzen?
Nu

Quote:
Puteti sa ma ajutati cum sa configurez sistemul?sa optimizez procesorul ptr overclock?
Ce anume vrei sa stii? Punctual?

Quote:
Xmp nu exista la ryzen pe x570 se numește altfel.
Da, A-XMP... e mare diferenta


Adica eu pierd sute de ore testand ca sa aveti astfel de articole pe site, voi nu sunteti in stare sa le cititi, ca sa vedeti ca aveti screenshot-uri din BIOS cu setarile pentru fiecare tip de IC care merge bine pe Ryzen si apoi va plangeti ca nu primiti ajutor cand intrebati "cum sa setez sa fie bine"? Pe bune??? Ce anume nu stii in rest? Sa cresti gradual multiplicatorul si tensiunea de alimentare????
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...

Last edited by Monstru; 02-05-2020 at 23:50.
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2020, 00:57   #18
billytwinner
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 204
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

nu e a-xmp, e D.O.C.P. Monstrule eu citesc articolele cu mare drag dar nu puneti setarile din bios la OC. Nu e doar multiplicator si voltaj. Am modificat peste 10 setari.
In primu rand placa video msi carbon wifi nu e buna ptr un 3900x, etajul de alimentare al placii de baza e slab.
billytwinner is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2020, 01:28   #19
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19,253
Mentioned: 614 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Quote:
nu e a-xmp, e D.O.C.P
Sigur...mai baga o fisa... Nu ma intereseaza cum se numeste in BIOS-ul tau, profilul non-JEDEC pentru procesoarele AMD se numeste A-XMP, de la Amd Xtreme Memory Profile.
Quote:
Am modificat peste 10 setari.
Pentru ca nu stii ce faci. Eu iti spun ca vCore si multiplicator e tot ce ai nevoie sa modifici pe aer, in afara de frecventa memoriei, latente, vDIMM si vSOC (dar alea tin de memorie si le vezi in screenshot-urile mele).

Dai pe azot si vrei sa spargi recorduri? Atunci discutam de altceva.

Ok, etajul de alimentare de pe Carbon nu este la fel de solid ca ala de pe Godlike, de exemplu, asa e. Dar tu ce vrei sa obtii de la platforma aia? Recorduri, sau oleaca performanta in plus?

Daca vrei ceva mai multa performanta, atunci trebuie sa te incadrezi in limitele componentelor pe care le ai. Si in cazul asta, multi si vCore e suficient. Daca aveai nevoie sa umblii si la alte setari nu intrebai cum sa setezi, cam asta e filozofia mea cand spun asta si nu o spun din rautate, ci din experienta practica.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...

Last edited by Monstru; 03-05-2020 at 01:40.
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2020, 01:50   #20
billytwinner
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 204
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Monstrul multam fain
Îți zic din experienta asta scurta care o am cu amd ca nici voltajul nu trebuia modificat, doar multiplicatorul. Amd e super, atatea opțiuni de configurat în bios și ne oprim doar la asta.
De asta am și întrebat dacă cineva are placa asta asus și a făcut un pic de research, am vrut sa copiez la examen și m ai prins. Mi am făcut temele și totul decurge lin.
Am zis ca e un forum de it și oc, întrebările mele sunt banale ptr oameni ca tine cu experienta.
Ptr mine a fost un soc trecând de la Intel. Am zis sa ajut amd și sa le mulțumesc ca datorita lor e competiție din nou.
Puteau sa optimizeze și bios-ul nu sa aibă atâtea opțiuni și probleme cu ramul.
O noapte faina
billytwinner is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD Ryzen 4000 Mobile ? Part II ? Lenovo IdeaPad 5 ? AMD Ryzen 5 4500U & AMD Ryzen 7 LAB501 Articole 14 31-03-2020 23:36
AMD Ryzen 4000 Mobile ? Part IV ? Asus TUF Gaming A15 ? AMD Ryzen 5 4600H vs AMD Ryze LAB501 Articole 4 31-03-2020 03:39
AMD Ryzen 3000 ? Part V ? AMD Ryzen 5 3600X, AMD Ryzen 5 3600 & AMD Ryzen 5 3400G LAB501 Articole 15 30-07-2019 19:42
AMD Ryzen 3000 ? Part II ? AMD Ryzen 9 3900X & AMD Ryzen 7 3700X LAB501 Articole 11 08-07-2019 20:14

 
Forum Stats
Members: 8,711
Threads: 22,975
Posts: 686,511
Total Online: 1538

Newest Member: adyz

Latest Threads
- by mbc
- by Monstru
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.