lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29-10-2014, 14:30   #17321
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,051
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am o problema cu Loganu: dupa schimbul de roti de iarna (janta+cauciuc) masina trage stanga. Cu cele de vara nu tragea deci exclud directia.
Am pus rotile de pe spate din sezonul trecut pe fata. Din cate imi amintesc in primavara nu tragea stanga.

Poate fi doar din echilibrare?

Am mai avut aceeasi problema cu un set de Sava Eskimo care dupa 4-5 sezoane cica s-au uzat inegal si nu aveau ce sa le faca din echilibrare ca sa nu mai traga masina stanga. Atunci am incercat toate posibilitatile de mutatii /permutatii si degeaba: toate erau uzate la fel desi vizibil nu parea nimic la ele. Sau poate m-au vrajit aia de la Autosoft Baneasa ca nu stiau ce sa le mai faca.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2014, 15:39   #17322
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,692
Mentioned: 567 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pai din ce altceva sa fie decat din echilibrare daca ai exclus sistemul de directie al masinii?
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2014, 15:42   #17323
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,017
Mentioned: 1154 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu zic sa nu excluzi directia neaparat. Acestea fiind spuse, daca ai profil asimetric si cauciucurile au fost puse aiurea se poate intampla ce zici tu.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2014, 18:02   #17324
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=XobdCFfTuCU[/yt]
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2014, 12:35   #17325
[email protected]
Senior Member
 
M@nu's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 8,293
Mentioned: 135 Post(s)


Default

http://www.westernmorningnews.co.uk/...ail/story.html
M@nu is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2014, 12:38   #17326
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,155
Mentioned: 722 Post(s)

PC-ul meu

Default

Numai mie mi se pare ciudata cifra de 4.2s acceleratie care e identica si la X5 si la X6? Au aceeasi greutate si latime a cauciucurilor?
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2014, 13:17   #17327
pishky
Senior Member
 
pishky's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: constanta
Posts: 1,124
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

au acelasi motor, probabil aceeasi transmisie (judecand dupa top speed si consum perfect identice), pana la 100 - aerodinamica influenteaza putin,
sunt foarte similiare, de acolo si cifrele legate de performate identice,
totusi e greu de crezut ca sunt perfect identice.
revenind la oi mai normale, sunt diferente intre - sa zicem - meganuri cu acelasi motor (1,5 dci - fix aceiasi kw) dar echipari diferite - kg diferite, (posibil combo-ul cauciuc jante diferit de la 195 / 15 la 225 / 17 ), si de acolo consumuri si performante diferite.
e dubioasa similaritatea asta, pe care bine ai semnalizat-o.


exista diferente si intre un cauciuc normal si alea energy de la Michelin, chiar scad consumul (in detrimentul sigurantei / performantelor) - putin ( cred ca undeva la maxim 0,5 l/100km), dar il scad.
pishky is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2014, 22:45   #17328
[email protected]
Senior Member
 
M@nu's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 8,293
Mentioned: 135 Post(s)


Default

M@nu is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2014, 23:00   #17329
idbaghera
Senior Member
 
idbaghera's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 1,773
Mentioned: 18 Post(s)


Default

Salut baieti,
se da urmatoarea problema:
Golf 4 1.4 16V motor AXP, bujii noi NGK, EGR nou, clapeta acceleratie curatata, senzor temperatura nou, baterie Varta noua, curatat regulatorul de presiune de la rampa de injectoare si schimbat oringurile, nici o eroare pe calculator... NICIODATA, DAR NICIODATA NU PORNESTE LA PRIMA CHEIE dimineata.

Indiferent ca este cald afara sau ca este mai frig , niciodata nu porneste dimineata la prima cheie, dar la a doua porneste imediat. Switchul din usa este schimbat si functioneaza perfect, cand deschid usa se aude pompa...

E posibil ca sa fie vrei problema din electromotor? dar de ce nu face si in cursul zilei, chiar daca o tin mai mult de 7-8 ore parcata ?

Ce-i drept cand o pornesc stau destul de sus/mult cu cheia sa porneasa, nu stiu cum sa ma exprim, adica nu porneste la "sfert"

Se manifesta exact ca aici:

Aici pornirea mea dimineata:
__________________
MSI Z370 Krait | i7 8700K | Custom made WC Loop|32 GB DDR4 Corsair | Gigabyte RTX 2080 OC cooled by Heatkiller IV |Samsung 960EVO 500Gb M2 |SSD Kingston 256Gb | Case HomeMade & Seasonic X-750 | Predator XB271HU | G900 & Logitech G910 +

Last edited by idbaghera; 31-10-2014 at 11:57.
idbaghera is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2014, 23:26   #17330
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,631
Mentioned: 264 Post(s)


Default

Așa, deci puneți jucăriile la păstrare.

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=4v3pq1jnLtY[/yt]
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 00:10   #17331
i860
Ancient friend
 
i860's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5,362
Mentioned: 217 Post(s)




Default

@idbaghera
Sa nu fie de la compresie. La tigaie asa se manifesta compresia slaba, numai ca aia are motor rotativ. Dimineața învârtea de nebuna pana pornea în timpul zilei pornea ok.
__________________
Spread mustard over it as well as it will give you an extra 20 FPS
i860 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 03:17   #17332
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Sau de la pompa de combustibil.
Astea două fac așa.

Sent from Xperia Z1 Compact KitSlim_AMG [Evo 9] using Tapatalk.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 08:54   #17333
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,692
Mentioned: 567 Post(s)

PC-ul meu



Default

Si la mine facea asa.
Nu avea cum sa fie de la bujie ca era vara.
Am schimbat-o totusi si nicio imbunatatire.
Mecanicul mi-a pus o valva cu sens unic nu stiu pe unde sa nu se mai intoarca toata motorina nu stiu unde si acum merge bine.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 09:04   #17334
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,017
Mentioned: 1154 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Benzina foloseste bujiile (cu scanteie) tot timpul. La diesel, in functie de motor si temperatura sunt folosite doar pentru pornire, eventual si pentru cateva minute dupa pornire.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 09:08   #17335
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,692
Mentioned: 567 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu am diesel si am spus ce s-a intamplat la mine.
Probabil valva aia ajuta pompa din cate imi dau eu seama.
Ca de la bujii nu a fost sigur la mine.
Acum astept sa pice pompa.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 10:48   #17336
Steve-o
Ancient friend
 
Steve-o's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: la bloc
Posts: 5,722
Mentioned: 41 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by idbaghera View Post
Salut baieti,
se da urmatoarea problema:
Golf 4 1.4 16V motor AXP, bujii noi NGK, EGR nou, clapeta acceleratie curatata, senzor temperatura nou, baterie Varta noua, curatat regulatorul de presiune de la rampa de injectoare si schimbat oringurile, nici o eroare pe calculator... NICIODATA, DAR NICIODATA NU PORNESTE LA PRIMA CHEIE dimineata.

Indiferent ca este cald afara sau ca este mai frig , niciodata nu porneste dimineata la prima cheie, dar la a doua porneste imediat. Switchul din usa este schimbat si functioneaza perfect, cand deschid usa se aude pompa...

E posibil ca sa fie vrei problema din electromotor? dar de ce nu face si in cursul zilei, chiar daca o tin mai mult de 7-8 ore parcata ?

Ce-i drept cand o pornesc stau destul de sus/mult cu cheia sa porneasa, nu stiu cum sa ma exprim, adica nu porneste la "sfert"
Verifică debitmetru de aer să vezi dacă nu e murdar eventual curăță-l cu alcool izopropilic ca safety measure. Ce zici tu sună a senzor de temperatură bușit (acul de pe bord e de obicei la termostat și de obicei nu are nicio legătură cu temperatura pe care o ia ECU la pornirea motorului) ar trebui să ai un senzor secundar undeva care îți măsoară temperatura agentului de răcire și trimite informația către ECU pentru un mix optim de aer/carburant la pornire.
Nu trebuie să-ți apară neapărat o eroare în bord sau în soft deoarece, clasic VW, senzorii de temperatură nu se corelează între ei și ajunge să fie o diferență de 15 ~ 20 grade față de temperatura ambientală și mixul aer/carburant la pornire va fi în pom (prea bogat sau prea sărac). Eventual poți verifica în VAGCOM valoarea pe care o primești la senzorul secundar, la mine pe 1.8T AUQ era 102 la sensors.
__________________
Steve-o is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 11:53   #17337
idbaghera
Senior Member
 
idbaghera's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 1,773
Mentioned: 18 Post(s)


Default

Debitmetru nu are masina mea
Senzorul de temperatura a fost schimbat fix acum 2 zile cu un HELLA care este defapt cel OEM. Senzorul de temperatura este compus din G2 si G62 unul care da comanda pt amestec iar celalalat care iti afiseaza in bord temperatura.De aceea l-am si schimbat pentru ca cel anterior avea o diferenta de cca 15 grade ce imi arata in bord si ce imi arata pe calculator.
Enzo daca era pompa de benzina ar fi trebuit sa porneasca daca puneam de mai multe ori contactul fara ca sa o pornesc, adica sa amorseze.
De ce spun ca senzorul de usa este bun, pentru ca la deschiderea masinii pompa deja amorseaza, si chiar se aude, plafoniera functioneaza la deschiderea usii ...
Am uitat sa precizes ca masina o am pe GPL, insa nu cred sa fie din asta pentru ca intotdeauna pornirile sunt pe benzina, iar masina facea asa dinainte de a monta instalatia. Problema asta o am de cca 4 ani si acum chiar vreau sa o rezolv

Ma gandeam sa pun o supapa de sens pe tur.
O sa incerc sa iau si o compresie..
Alte sfaturi?
__________________
MSI Z370 Krait | i7 8700K | Custom made WC Loop|32 GB DDR4 Corsair | Gigabyte RTX 2080 OC cooled by Heatkiller IV |Samsung 960EVO 500Gb M2 |SSD Kingston 256Gb | Case HomeMade & Seasonic X-750 | Predator XB271HU | G900 & Logitech G910 +

Last edited by idbaghera; 31-10-2014 at 11:59.
idbaghera is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 12:15   #17338
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Ce sistem GPL ai? Știi că sistemul GPL multipunct preia semnalul de la injecție, îl citește, apoi da drumul la injecție gaz, oprește injecția pe benzină și minte ecu, că injecția pe benzină merge?
Calibrarea la GPL ai făcut-o după 8000km?
Cred că tocmai ti--ai răspuns singur la întrebare. Ia ca punct de plecare sistemul de GPL și verifica la un service GPL problema. Aceeași problemă e la Logan mașinile de taxi care folosesc stag200. Calibrarea în púlă făcută și mașinile ajung să nu mai pornească pe benzină decât la a doua / cincea cheie.
Supapă de sens nu e o idee rea, iar o pompă care funcționează nu e neapărat în parametrii de presiune.

Sent from Xperia Z1 Compact KitSlim_AMG [Evo 9] using Tapatalk.

Last edited by Enz0; 31-10-2014 at 12:20.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 12:19   #17339
idbaghera
Senior Member
 
idbaghera's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 1,773
Mentioned: 18 Post(s)


Default

Instalatia o am de cca 4 ani, si in fiecare an am fost la revizie si verificat harta etc.
Este un Tomaseto Stag 300+
Tu spui ca este din instalatia de gpl?
__________________
MSI Z370 Krait | i7 8700K | Custom made WC Loop|32 GB DDR4 Corsair | Gigabyte RTX 2080 OC cooled by Heatkiller IV |Samsung 960EVO 500Gb M2 |SSD Kingston 256Gb | Case HomeMade & Seasonic X-750 | Predator XB271HU | G900 & Logitech G910 +
idbaghera is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 12:25   #17340
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Dacă ai verificat harta atunci e ok.
Pe tester nu e nici o eroare înregistrată?
Era bine dacă îți măsura presiunea în rampă atunci când ai schimbat.
GPL e exclus dacă are revizii.
Rămâne alimentarea.
O idee. Stag300+ îți dă posibilitatea de a comuta și manual pe GPL. Când motorul e fierbinte și mașina e oprită încearcă o pornire strict pe GPL. Dacă pornește la sfert ai schimbat la injecție mai toate degeaba. E clar pompa sub parametrii.

Sent from Xperia Z1 Compact KitSlim_AMG [Evo 9] using Tapatalk.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Solutii tehnice pentru micsorarea consumului energetic ibm390s Zona libera 9 17-03-2012 15:16
Monitor, sfaturi. toxic Periferice 44 26-12-2011 07:56
Sfaturi mirciusx Cutia de sub birou 17 20-12-2011 18:39
Sfaturi, intrebari.. khrypt Cutia de sub birou 9 29-03-2011 00:57
Sfaturi pt configuratie Iulius Cutia de sub birou 18 16-11-2010 20:07

 
Forum Stats
Members: 8,312
Threads: 21,435
Posts: 644,094
Total Online: 473

Newest Member: vlad.irinescu

Latest Threads
- by Monstru
- by PauL
- by Victor
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 01:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.