lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-06-2018, 16:48   #2881
gmc
Senior Member
 
gmc's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Bucuresti
Posts: 430
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by gmc View Post
E bulit au ba?
Doar in HDTune sunt erorile alea..
Il avea cineva la 450lei, l-am dat inapoi si mi-am luat un 850evo, piticii sunt relaxati
gmc is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2018, 17:49   #2882
gmc
Senior Member
 
gmc's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Bucuresti
Posts: 430
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by reflavius View Post
Daca ai 8gb ram, disable direct , tot, inclusiv hibernate....daca ai pe la 32 GB, faci suspend to ram virtual , garantat nu o sa simti lipsa scrieri pe ssd

Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk 2
Quote:
Originally Posted by mbc View Post
La 8GB, disable... cred ca iti place sa traiesti periculos Plus ca unele programe functioneaza ca un porc fara virtual memory.
Trezesc un mort din 2014, mai folositi virtual memory? Pe SSD? Ma gandeam sa-i dau disable..
gmc is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2018, 17:52   #2883
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,703
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Unele programe nu merg bine fara virtual memory. N-are nici o treaba cu SSD sau cu cati RAM ai. Ce treaba are ca e SSD? Doar nu o sa pui pe HDD ca sa stai dupa el.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2018, 19:09   #2884
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,232
Mentioned: 677 Post(s)

PC-ul meu

Default

Confirm, 32gb RAM here si cand am incercat fara VM am avut tot felul de probleme. La ce fac eu, 15gb VM pe SSD sunt ideali.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2018, 12:37   #2885
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 92
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by gmc View Post
Trezesc un mort din 2014, mai folositi virtual memory? Pe SSD? Ma gandeam sa-i dau disable..
Eu am setat manual 1GB de virtual memory peste tot (am 8GB RAM la laptop si 16GB, respectiv 24GB RAM la cele 2 desktop-uri). Sunt programe care aloca virtual memory si apar erori daca nu ai disponibila; pana acum nu am primit erori la 1GB.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 30-06-2018, 10:28   #2886
Artanis
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2009
Location: capitala
Posts: 634
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Default

My new little SSD:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P1340667.JPG
Views:	134
Size:	345.6 KB
ID:	63163   Click image for larger version

Name:	970evo.jpg
Views:	133
Size:	72.2 KB
ID:	63164  
Artanis is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2018, 23:30   #2887
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Jose, Praga
Posts: 2,547
Mentioned: 49 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Artanis View Post
My new little SSD:
Artanis ce temperaturi ai? Vreau si eu un NVME de 500GB si nu stiu daca sa iau un 970evo/pro sau un WD Black
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6
fubu is offline   Reply With Quote
Old 20-07-2018, 22:16   #2888
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,836
Mentioned: 58 Post(s)


Default

Daca tii la date Samsung, nu va cădea din senin , daca e vb de buget, si nu sunt importante datele, nu mai contează ...

Trimis de pe al meu Redmi Note 5 folosind Tapatalk
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 20-07-2018, 22:36   #2889
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,703
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ar trebui sa ai backup, corect?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2018, 16:47   #2890
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,663
Mentioned: 276 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am ajuns cu SSD-ul de sistem la 21Tb scrisi. Este ceva aplicatie care ar putea sa imi spuna ce fisiere scriu sau cat s-a scris pe zi sau ceva info legat de asta?
Ce as putea verifica pana una alta?

Eu ma uit la SSD-ul meu de lucru, pe care il frec de il ia mama soarelui, desi cu fisiere mici, sunt cu miile, iar scrisi am 5.4Tb. Iar aici includ si pagefile.sys (1Gb) si cache-ul la programele cu care lucrez.

LE. Chiar daca bat nitel campii, oare ar putea fi de la utorrent sau chrome? Astea stau mereu deschise. Am un numar mare de taburi, acum sub 100, insa in general sar de 300-500, iar la utorrent am nelimitat. Intre timp, pana gasesc o aplicatie sau o modalitate sa aflu despre ce e vorba, pe al 2-lea monitor voi lasa Resource Monitor deschis.
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci

Last edited by mirciusx; 16-08-2018 at 16:50.
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2018, 17:56   #2891
Otman
Senior Member
 
Otman's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2,762
Mentioned: 56 Post(s)

PC-ul meu

Default

Poate fi utorrent.
Daca bine stiu el default downloadeaza in folderul lui de instalare.
Chiar daca ii pui alt download location, el le face download in folderul lui si cand e gata il muta unde ii spui tu.
Is mai multe setari la preferences/download, citeste acolo si te prinzi.
__________________
"I am wrath, I am steel, I am the mercy of angels"
SPOILER:
Otman is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2018, 18:46   #2892
EXxx
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: another dimension
Posts: 487
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to EXxx
Default

Quote:
Originally Posted by mirciusx View Post
Am ajuns cu SSD-ul de sistem la 21Tb scrisi. Este ceva aplicatie care ar putea sa imi spuna ce fisiere scriu sau cat s-a scris pe zi sau ceva info legat de asta?
Ce as putea verifica pana una alta?

Eu ma uit la SSD-ul meu de lucru, pe care il frec de il ia mama soarelui, desi cu fisiere mici, sunt cu miile, iar scrisi am 5.4Tb. Iar aici includ si pagefile.sys (1Gb) si cache-ul la programele cu care lucrez.

LE. Chiar daca bat nitel campii, oare ar putea fi de la utorrent sau chrome? Astea stau mereu deschise. Am un numar mare de taburi, acum sub 100, insa in general sar de 300-500, iar la utorrent am nelimitat. Intre timp, pana gasesc o aplicatie sau o modalitate sa aflu despre ce e vorba, pe al 2-lea monitor voi lasa Resource Monitor deschis.
chrome sigur scrie ceva.
la fel si uTorrent.
pb mea e acei 21TB in cat timp i-ai scris? vad in semnatura un 840 si un 850, nici unul nu e chiar nou.
Also pentru 840 e un test aici cu anduranta. Eu zic ca esti ok, atat timp cat n-ai scris acei 21TB in cateva zile. Also de ce naiba ai folosi uTorrent pe ssd?
EXxx is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2018, 18:46   #2893
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,663
Mentioned: 276 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Otman View Post
Poate fi utorrent.
Daca bine stiu el default downloadeaza in folderul lui de instalare.
Chiar daca ii pui alt download location, el le face download in folderul lui si cand e gata il muta unde ii spui tu.
Is mai multe setari la preferences/download, citeste acolo si te prinzi.
Ah, nu e cazul. Nu am downloadat ever pe system decat pe vremea cand aveam HDD de maxim 1Tb.. Ma referea la un swap sau ceva, daca face in local.
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2018, 18:51   #2894
EXxx
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: another dimension
Posts: 487
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to EXxx
Default

Quote:
Originally Posted by mirciusx View Post
Am ajuns cu SSD-ul de sistem la 21Tb scrisi. Este ceva aplicatie care ar putea sa imi spuna ce fisiere scriu sau cat s-a scris pe zi sau ceva info legat de asta?
Ce as putea verifica pana una alta?

Eu ma uit la SSD-ul meu de lucru, pe care il frec de il ia mama soarelui, desi cu fisiere mici, sunt cu miile, iar scrisi am 5.4Tb. Iar aici includ si pagefile.sys (1Gb) si cache-ul la programele cu care lucrez.

LE. Chiar daca bat nitel campii, oare ar putea fi de la utorrent sau chrome? Astea stau mereu deschise. Am un numar mare de taburi, acum sub 100, insa in general sar de 300-500, iar la utorrent am nelimitat. Intre timp, pana gasesc o aplicatie sau o modalitate sa aflu despre ce e vorba, pe al 2-lea monitor voi lasa Resource Monitor deschis.
chrome sigur scrie ceva.
la fel si uTorrent.
pb mea e acei 21TB in cat timp i-ai scris? vad in semnatura un 840 si un 850, nici unul nu e chiar nou.
Also pentru 840 e un test aici cu anduranta. Eu zic ca esti ok, atat timp cat n-ai scris acei 21TB in cateva zile. Also de ce naiba ai folosi uTorrent pe ssd?
EXxx is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2018, 19:25   #2895
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,663
Mentioned: 276 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by EXxx View Post
chrome sigur scrie ceva.
la fel si uTorrent.
pb mea e acei 21TB in cat timp i-ai scris? vad in semnatura un 840 si un 850, nici unul nu e chiar nou.
Also pentru 840 e un test aici cu anduranta. Eu zic ca esti ok, atat timp cat n-ai scris acei 21TB in cateva zile. Also de ce naiba ai folosi uTorrent pe ssd?
840-ul e doar pentru sistem si nimic altceva. Si programe, bineinteles, cateva. Eh, mai am chestii pe desktop, ca toata lumea, dar in principiu sunt doar niste iconite identice cu denumiri diferite si care sunt shortcut-uri de pe hddurile interne sau externe (cand sunt conectate).

850-ul cache W7 si librarii de date, cache programe.

Pentru uT am un 2x1Tb in desktop. Sunt hdduri cu chestii amestecate.

Pentru cataloagele de pe 850 am un 2Tb cu originalele, proiecte care sunt in munca.

Restul e extern, doar backup.

Eu nu fac mare lucru cu calculatorul doar prelucrez si ma uit la un film si dau emailuri in proportie de 70% din timp, nu ma joc (decat pe telefon cand am putin timp liber), mai fac un bench, o chestie, ca sa nu imi ramana creierul stafida.

Maleware si Avast totul ok.

Cei 21Tb s-au scris in timp, dar fiind doar sistem, comparativ cu hddul meu de lucru, 850-ul, e o diferenta foarte mare. Teoretic trebuia sa fie tot un 4-6Tb scrisi. Diferenta fiind enorma! Este foarte mult aceasta cantitate de 21Tb. Si creste...nefacand nimic.
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2018, 19:40   #2896
Spawn
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 552
Mentioned: 12 Post(s)


Send a message via Yahoo to Spawn
Default

... doar lasand +300 tabs deschise
Task Manager - View - Select Columns - I/O Write Bytes
Sau Process Monitor - Filter - Operation - WriteFile si CreateFile. Lasi sa ruleze sa zicem 24h si vezi la Tools - File summary - Write bytes care-o are mai mare.
E o problema cunoscuta si la Chrome si la Firefox.
Spawn is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2018, 03:36   #2897
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,663
Mentioned: 276 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Spawn View Post
... doar lasand +300 tabs deschise
Task Manager - View - Select Columns - I/O Write Bytes
Sau Process Monitor - Filter - Operation - WriteFile si CreateFile. Lasi sa ruleze sa zicem 24h si vezi la Tools - File summary - Write bytes care-o are mai mare.
E o problema cunoscuta si la Chrome si la Firefox.
Mersi! Am sapat pe net si am gasit despre ele pe un forum. De 2 zile stau cu monitorul in portrait mode cu ambele deschise. Insa stateam la panda.

Folosesc W7, sunt in Resource Monitor - Disk - Write ^

La Process Monitor ce nu am gasit insa sunt setarile respective. Nu sunt singurul care a intreba pe net. Totusi, nestiind ce sa setez, am setat Operation - Begins with - si am pus tot ce e am gasit cu cuvantul write - iar la action am setat Include.

Ca o mica observatie cat am stat cu ochiul pe ele, Chrome se pare ca mananca mult, insa as face setarile corecte inainte sa trec la ceva concret. Stii mai exact care?

O alta observatie ar fi ca cele 4 fisiere ale Windowsului cu $ in fata au o activitate foarte intensa. Mai sap.


Intre timp am mai cautat si alte aplicatii, taman asta doream sa aflu, care o are mai mare.
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2018, 09:10   #2898
Spawn
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 552
Mentioned: 12 Post(s)


Send a message via Yahoo to Spawn
Default

Operations - is - WriteFile - Include - Add si CreateFile - Include - Add.
In Resource Monitor la mine nu vad decat Write (B/sec), nu si un total.
Folosesc FF. Sunt o droaie de chestii pe care le dezactivez si nu stiu care sunt corespondentele in chrome. De ex new tab cu toate smecheriile de pe-acolo. browser.sessionstore.interval nu l-am modificat pentru ca nu ma loveste problema (cateva zeci de tab-uri maxim din cand in cand, inchid browserul cand termin o sesiune de lucru - btw, in Chrome parca e ceva setare "Continue running background apps when Google Chrome is closed") si corespondentul chrome "disable better session restore" se pare ca l-au scos. Ar fi solutia mentionata acolo cu extensia "The Great Suspender" dar nu e actualizata si are ceva probleme cu youtube din cate am spicuit prin comentarii.
Spawn is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2018, 10:24   #2899
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 746
Mentioned: 27 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to doru
Default

Īn Windows poți pune cache-ul browser-ului īn RAM? Īn Linux, si eu aveam activitate mare pe ssd, dar i-am pus cache-ul browser-ului īn RAM și alte cāteva optimizări īn sistem, iar acum scrierile sunt reduse semnificativ pe discul de sistem.

Actualizările și backup-ul acestora mai ocupă mult spațiu pe disc (implicit și tb scriși). Cred că e valabil și pentru Windows.
doru is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2018, 15:33   #2900
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,663
Mentioned: 276 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Spawn View Post
Task Manager - View - Select Columns - I/O Write Bytes
Quote:
Originally Posted by Spawn View Post
In Resource Monitor la mine nu vad decat Write (B/sec), nu si un total
Sa le luam pe rand.

In W7, in Task Manager, eu nu am ce ziceai tu mai sus. Resource Monitor, am ce am scris intr-un post anterior, vezi mai jos.

Quote:
Originally Posted by mirciusx View Post
Folosesc W7, sunt in Resource Monitor - Disk - Write ^
Total nu apare, nu stiu daca era important, insa este mentionat pe fisiere, ceea ce ma si intereseaza de fapt.

Quote:
Originally Posted by Spawn View Post
Folosesc FF. Sunt o droaie de chestii pe care le dezactivez si nu stiu care sunt corespondentele in chrome. De ex new tab cu toate smecheriile de pe-acolo. browser.sessionstore.interval nu l-am modificat pentru ca nu ma loveste problema (cateva zeci de tab-uri maxim din cand in cand, inchid browserul cand termin o sesiune de lucru - btw, in Chrome parca e ceva setare "Continue running background apps when Google Chrome is closed") si corespondentul chrome "disable better session restore" se pare ca l-au scos. Ar fi solutia mentionata acolo cu extensia "The Great Suspender" dar nu e actualizata si are ceva probleme cu youtube din cate am spicuit prin comentarii.
The Great Suspender nu il mai folosesc. Nu mai stiu de ce, au trecut ceva cateva luni. Nu am avut probleme cu youtube, insa am renuntat eu la cele foarte multe taburi. Acum am vreo ... sub 150 si nu e cazul.

Setari manuale am si eu, duc +800 taburi cu 16Gb ram plus sa imi fac treaba pe langa. Simtitor mai greu, mai ales cand dau de lucru la cele 8T o data inclusiv scrieri multiple si concomitente.

Hmm, daca tot ai zis de browser poate ar trebui sa dau un ochi si la Iron, caci l-am sodomizat pana acum cateva luni.

In ultimele cateva luni nu am folosit desktopul, am stat "pe" laptop, reiau activitatea pe el si problemele ramase.
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,050
Threads: 19,857
Posts: 608,322
Total Online: 319

Newest Member: TzapInferno

Latest Threads
- by matose
- by Bogd4n
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.