lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24-07-2017, 17:53   #1
Dany90
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default STRIX X370-F Crash

Salut,
Mi-am facut si eu un build cu Ryzen 1800X si am probleme de stabilitate aleatoriu.
Dupa ce booteaza in windows ori in idle or in load se stinge ecranu si se aprinde ledu galben(memory) de pe placa de baza intermitent si rgb-ul placii video la fel (alb/coloarea default) nu raspunde decat la reset.
Probleme de performanta nu sunt, e racheta in toate benchmark-urile

Specs:
AMD Ryzen 1800x
ROG STRIX x370-F
2x8GB HyperX 3200Mhz
STRIX 1080Ti
Sursa FSP HYDRO G 750
Cooler CPU Hydro Series™ H55
Carcasa Segotep SG-K7

Am incercat tot felul de teste indiferent ca e in load sau idle crapa
Fratele meu are sun build similar mai putin placa video si in combinatie cu placa mea video a avut acelasi simptom
dar la mine cu alta placa a facut la fel
am incercat alta sursa
am interschimbat cu fratele meu componente (ram, placa video) chiar si carcasa
am facut update la bios
nu stiu ce sa mai incerc are cineva vreo idee?
Dany90 is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2017, 18:21   #2
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4,982
Mentioned: 92 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si ce setari ai la memorii?
__________________
Viata nu se masoara īn numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2017, 18:22   #3
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,071
Mentioned: 792 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Update de bios la ultima versiune trebuia facuta prima data, inainte de orice test. Dupa care load bios defaults si lasi ramii la 2133 si faci testele. La Ryzen, mai ales daca nu ai RAM Samsung B-die sunt probleme cu vitezele mari.

Daca e stabil asa, urci usor RAM-ul in sus si vezi unde e instabil. In cel mai rau caz schimbi RAM-ii.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2017, 00:29   #4
Dany90
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

momentan asa si pare mai stabil dar tot mi-a crapat odata fix dupa lock screen
fratele meu cu acleasi sistem dar cu un 1070 ii ruleaza stabil la 3000Mhz
Iar update-u la bios il am la zi si am facut update si cand am luat placa de baza ca stiam ca e inca la inceput ryzen
ma gandeam sa schimb ramii cu g.skill
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ram.png
Views:	75
Size:	25.7 KB
ID:	59844  
Dany90 is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2017, 10:19   #5
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4,982
Mentioned: 92 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mai scade frecventa la memorii, oricum castigul adus de memorii la frecventa mare nu este semnificativ in real life.
__________________
Viata nu se masoara īn numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2017, 10:43   #6
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,071
Mentioned: 792 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

la AMD este semnificativ pentru ca comunicarea intre CCX-uri se face la aceeasi frecventa ca a memoriilor. Din acest motiv sunt atat de cautate Samsung B-die pentru AMD.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2017, 10:50   #7
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4,982
Mentioned: 92 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si cu cat te ajuta asta cand te joci? Iar frecventa intre CCX-uri este la jumatate fata de cea a memoriilor.
__________________
Viata nu se masoara īn numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 25-07-2017 at 11:02.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2017, 11:21   #8
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,071
Mentioned: 792 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Daca te joci Solitaire sau Farcry4, care sunt exact la fel de bine optimizate multicore (adica deloc), nu conteaza. Daca te joci un joc care stie ce inseamna multicore, adica Battlefield 1 sau 3 / 4, conteaza foarte mult.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2017, 12:37   #9
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4,982
Mentioned: 92 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nici macar acolo nu este adevarat decat daca cobori memoria foarte mult, in partea de sus nu se schimba mai nimic.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	BF1.jpg
Views:	90
Size:	43.4 KB
ID:	59852  
__________________
Viata nu se masoara īn numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2017, 14:15   #10
Dany90
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

am dat pe auto si imi coboara fregventa ram-ului la 2400Mhz si tot la fel, imediat cum a bootat in windows am incercat si linux si acelasi comportament
Dany90 is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2017, 14:51   #11
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,071
Mentioned: 792 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Dar testele le-ai facut? Ne putem invarti in jurul cozii, dar daca nu faci testele nu rezolvi nimic.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2017, 20:41   #12
Dany90
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Dar testele le-ai facut? Ne putem invarti in jurul cozii, dar daca nu faci testele nu rezolvi nimic.
Nu inteleg la ce teste te referi? sa pornesc de la
2133Mhz sau ce?
Dany90 is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2017, 22:38   #13
Dany90
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

S-ar putea sa imi trebuiasca G-Skill sau Corsair sunt mai recomandate dupa lista lor pt placa asta de baza
Dany90 is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2017, 23:19   #14
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,071
Mentioned: 792 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Cred ca am scris in alt thread, sorry. Eu zic sa faci memtest o ora, vezi daca da erori. Dupa care faci prime95 cam o ora, vezi daca ala face probleme. Dupa aceea incerci un Furmark vreo 30 de minute.

Eu as mai incerca si sa scot memoriile si sa le pun inapoi si as verifica in manualul placii ca memoriile sa fie conectate in sloturile corecte.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2017, 23:52   #15
Dany90
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

dupa manual le-am pus in sloturile ideale, am facut memory test la fregvente mai mari se repornea la fregvente mai mici trecea testu am facut si benckmark-uri cu 3dmark crash-ul era total random nu conta ca faceam foloseam resursele cel mai des cade dupa login in windows daca nu cade imediat cade peste cateva min / ore chiar.
Am trimis si un mesaj la asus support tehnic sa vedem ei ce zic, intre timp am gasit o lista cu memorii certificate de ei si in lista e doar Corsair si G-Skill nu vad nimic despre kingston
Dany90 is offline   Reply With Quote
Old 28-07-2017, 00:08   #16
zamoldac
Senior Member
 
zamoldac's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Bucuresti
Posts: 502
Mentioned: 30 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cel mai rapid si sigur gasesti problemele de stabilitate cu IBT AVX - Very High.
zamoldac is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2017, 16:59   #17
Dany90
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

e stabil cu IBT AVX - Very High nu l-am lasat foarte mult dar pare stabil, am observat ca face crash de obicei imediat dupa ce intra in windows, am contactat si suportul tehnic de la asus cara acum e si in romania, mi-au zis sa reflash-uesc bios-u sa il resetez la default(chestii de bun simt care le stie oricine), in ultimul mesaj mi-au dat sa ma uit in lista QVL si intr-adevar RAM-ul pe care il am nu e in lista din pacate au trecut 14 zile si nu mai pot returna RAM-ul cei de la asus recomanda G.Skill sau Corsair la 3200Mhz sunt si cateva modele de hyperX la 2666Mhz
Dany90 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2017, 17:34   #18
Dany90
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

ce ziceti de G.Skill F4-3200C14D-16GTZR ?
am dat deja comanda
Dany90 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2017, 17:41   #19
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,071
Mentioned: 792 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

De astea am eu (in mare parte). Ar trebui sa mearga ca unse.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2017, 09:55   #20
Dany90
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

aproapoe 2 sapt a durat sa imi vina si mie niste rami amarati si scumpi sa aflu ca i-am luat degeaba, macar se aprind frumos mai am 2 componente in ecuatie procesorul si placa de baza
Dany90 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Computex 2017 ? Placi de baza X299 si X370 de la MSI LAB501 Stiri 0 01-06-2017 12:30
Crash Bandicoot se īntoarce? LAB501 Nivelul2 0 11-06-2016 13:51
TL-WR841ND crash after DD-WRT FeierFlorin Periferice 14 30-06-2013 20:53
internet browser crash aFter Software 22 11-06-2011 17:57
Starcraft 2 freeze, crash si alte cele kvm Gaming 2 28-11-2010 19:47

 
Forum Stats
Members: 6,940
Threads: 17,495
Posts: 546,724
Total Online: 194

Newest Member: 1m2r3a

Latest Threads
- by LAB501
- by LAB501
- by Monstru
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 05:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.