lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-02-2020, 15:36   #1421
Ares
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Cluj Napoca
Posts: 411
Mentioned: 30 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc pentru raspunsuri. Am sa incerc sa iau un AP Lite si LR in test sa vad cum va fi viteza in camere.
Ares is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2020, 17:49   #1422
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,096
Mentioned: 112 Post(s)

PC-ul meu



Default

LR e mai ok
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2020, 14:38   #1423
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,850
Mentioned: 1244 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Domnilor, am nevoie de un KVM IP enabled cu HDMI si USB. Imi puteti recomanda ceva?

Merci.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2020, 00:33   #1424
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,587
Mentioned: 615 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nici nu stiu ce e aia. =)))))))))
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2020, 07:16   #1425
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,743
Mentioned: 636 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Nici nu stiu ce e aia. =)))))))))

Păi ia și tu unul ca să afli.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2020, 08:32   #1426
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,850
Mentioned: 1244 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Nici nu stiu ce e aia. =)))))))))
Pe scurt, e un aparat care in 90% din cazuri e folosit pentru servere si conectezi la el cateva servere - se conecteaza video si un USB, astfel poti administra 4 servere sa zicem printr-o singura interfata, asta inseamna KVM. IP Enabled inseamna ca eu, in loc sa fiu in aceeasi camera cu serverele alea sunt undeva la distanta si ma conectez prin IP (o interfata web de exemplu) si pot face switch intre cele 4 servere, la fiecare pot sa ii vad ecranul si sa folosesc tastatura si mouse-ul.

Mie imi trebuie HDMI si USB pentru ca vreau sa servicez la distanta laptopuri si am nevoie sa pot sa ii dau restart, sa ii introduc key-ul de bitlocker, sa ii schimb setarile in bios SAMD.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2020, 08:41   #1427
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,587
Mentioned: 615 Post(s)

PC-ul meu



Default

Multam. Deci face cam ce face ilo, dar pt orice. Fain.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2020, 10:08   #1428
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,453
Mentioned: 139 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Daca ai procesoare cu vPro poti sa folosesti IPMI-ul de la Intel.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2020, 19:08   #1429
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,096
Mentioned: 112 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Pe scurt, e un aparat care in 90% din cazuri e folosit pentru servere si conectezi la el cateva servere - se conecteaza video si un USB, astfel poti administra 4 servere sa zicem printr-o singura interfata, asta inseamna KVM. IP Enabled inseamna ca eu, in loc sa fiu in aceeasi camera cu serverele alea sunt undeva la distanta si ma conectez prin IP (o interfata web de exemplu) si pot face switch intre cele 4 servere, la fiecare pot sa ii vad ecranul si sa folosesc tastatura si mouse-ul.

Mie imi trebuie HDMI si USB pentru ca vreau sa servicez la distanta laptopuri si am nevoie sa pot sa ii dau restart, sa ii introduc key-ul de bitlocker, sa ii schimb setarile in bios SAMD.
Noi avem de la Dell ceva rackabil cu tot cu display, sunt destul de marfa. Ceva modele mai old, nu am idee exact ce si cum. Dai un ban dar face.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2020, 08:43   #1430
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,453
Mentioned: 139 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

mbc, ai testat sa vezi daca laptopurile respective iti booteaza in mod clone la display-uri ca daca nu degeaba ai tu hdmi-ul infipt acolo
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2020, 09:38   #1431
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,850
Mentioned: 1244 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Zici tu ceva acolo, dar eu ma bazam pe a alege la primary video "HDMI out" si atunci, cat timp e conectat la HDMI il considera pe ala iesirea primara. Dar ai dreptate, nu am testat. Voi testa cand imi vine urmatorul transport de T495 si 7400.

Merci de heads up!
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2020, 13:26   #1432
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 644
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Default

Intrebare inrebatoare pt. cei care cunosc: se da un router de pe la Telekom care are 4 porturi lan dar se pare ca doar primele 2 pot fi folosite pt. internet la pc laptop etc. celelalte pt iptv gen doar.
Daca e conectata o imprimanta in portul 1 de la router si in portul 2 se pune un switch care sa duca la mai multe pc-uri, pc-urile respective vor vedea imprimanta? sau e obligatoriu sa fie si imprimanta conectata la switch?
Sau se poate oare schimba sa fie toate porturile folosite de pc? Asta in cazul in care e chestie software si nu hardware-nu ma pricep la asta
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2020, 13:33   #1433
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,445
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu are legatura cum le legi, switchul o sa fie transparent in ecuatie , e ca si cum ar fi toate conectate pe router. Nu ai nimic de setat.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2020, 15:46   #1434
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 644
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ms. de raspuns.
Teoretic stiam ca e asa. Practic ...nebanuite sunt caile it-ului . Nu strica sa intreb inainte decat pe urma dupa ce arunc banii pe lucruri care nu folosesc .
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2020, 10:18   #1435
Sunshine
Senior Member
 
Sunshine's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Bucuresti
Posts: 370
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Recomand īn astfel de situații să pui ip fix la imprimantă și să scoți ip-ul respectiv din pool-ul DHCP al router-ului astfel īncāt să nu te trezești că routerul va aloca același ip cu cel setat de tine imprimantei unui alt dispozitiv și totodată te asiguri că imprimanta va fi găsită de device-uri mereu.
Sunshine is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2020, 11:39   #1436
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 644
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Default

rezolvat cu accesul la internet+imprimanta.
Problema acum e de partajare foldere:
-de pe pc cu win10 vad pc cu win7 si pot accesa fisierele
-de pe pc cu win7 vad pc cu win 10 dar nu pot accesa nomic, imi zice ca nu am permiaiunea sa accesez...
Pe pc cu win 10 am dat partajare si toate cele, am pus sa nu ceara parola. Ceva idei?
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2020, 11:41   #1437
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,809
Mentioned: 265 Post(s)

PC-ul meu



Default

Trebuie să creezi conturi cu parolă pentru acces, altfel știu că nu merge.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2020, 11:45   #1438
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 644
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Bugsy004 View Post
Trebuie să creezi conturi cu parolă pentru acces, altfel știu că nu merge.
Stiu ca o sa ma injuri dar sunt obosit mort, un link ceva se poate sa vad exact cum fac ca abia pot lega 2 fraze
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2020, 11:46   #1439
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,096
Mentioned: 112 Post(s)

PC-ul meu



Default

trebuie sa pui parola sau sa dai drepturi de everyone pe share si pe security
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2020, 12:04   #1440
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 644
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Default

LE: am gasit. Nu gaseam ca au bagat pasii cu contul windows inainte de optiunea de local si combinat cu limba diferita + oboseala ....

Pai asta e problema ca dadusem pe everyone si nu vede...
cum pisici fac conturi ca e windowsul in romana si ma uit ca matza in calendar, parca nu e win-ul pe care il stiu...

Last edited by guest13; 16-03-2020 at 12:19.
guest13 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 14:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 16:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 09:15

 
Forum Stats
Members: 8,503
Threads: 22,358
Posts: 669,535
Total Online: 360

Newest Member: Opptur

Latest Threads
- by Arise
- by Steve-o
- by LAB501
- by LAB501
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 02:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.