lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-02-2012, 18:49   #1
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default AMD E2-3200 - nivel de performanta

Am cumparat un sistem HP cu Pentium E5800 dar mi-au livrat din greseala un AMD Llano E2-3200.

Merita sa ma ostenesc cu returul? Nu gasesc nicaieri un review, nici macar pentru fratii sai mai mari. Macar are 2 nuclee, sau sunt 2 nuclee stirbe " la AMD"?
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 18:54   #2
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

E echivalentul unui Athlon X2, dar din pacate ruleaza la 2400MHz. Video integrat in schimb e decent, tu cu ce VGA ai comandat initial?
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 18:56   #3
dev
Ancient friend
 
dev's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,277
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Conform astora:

http://www.cpubenchmark.net/mid_range_cpus.html

e cam tot aia dar video integrat e ceva mai capabil.
__________________
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Sa nu fim pizde, va rog.
dev is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 19:48   #4
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

Mersi, m-am mai linistit...
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 09:42   #5
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

Scuze matose, nu am vazut postul tau. Ai idee si ce generatie de X2 mai exact, sa stiu sa caut niste teste?
VGA-ul comandat era integrat, GMA4500 probabil. Clar mai slab dar pe de alta parte nici nu e prea important, e vorba de un sistem strict de birou (office, excel, si ceva browsing).

Cred totusi ca la 1872 de lei n-a fost o afacere proasta, pentru o unitate cu 2GB RAM, HDD de 320, monitor de 20" si periferice (toate HP)...
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε

Last edited by Chipicao; 07-02-2012 at 09:54.
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 10:23   #6
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,359
Mentioned: 105 Post(s)




Default

Nu a fost o afacere proasta ,a fost o afacere foarte proasta ...
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 10:37   #7
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

Poate-mi dai si o alternativa mai buna in banii aia, ca sa ma lamuresti
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 10:43   #8
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,737
Mentioned: 535 Post(s)

PC-ul meu



Default

Tinand cont ca e brand HP, e chiar bun pretul, stai linistit.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 10:48   #9
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

Nu ca as avea incredere prea mare in HP, dar am incercat sa fac o configuratie similara pe componente, si tot cam pe-acolo am iesit...
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 11:40   #10
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,359
Mentioned: 105 Post(s)




Default

Quote:
Originally Posted by Chipicao View Post
Scuze matose, nu am vazut postul tau. Ai idee si ce generatie de X2 mai exact, sa stiu sa caut niste teste?
VGA-ul comandat era integrat, GMA4500 probabil. Clar mai slab dar pe de alta parte nici nu e prea important, e vorba de un sistem strict de birou (office, excel, si ceva browsing).

Cred totusi ca la 1872 de lei n-a fost o afacere proasta, pentru o unitate cu 2GB RAM, HDD de 320, monitor de 20" si periferice (toate HP)...
http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/472626/

Poftim.Preturile sunt de la garaj,daca faci un pic de research pe piata mai scazi cativa zeci de lei.Si sigur gasesti si un hdd pana la cati bani ai dat tu.

Sa fim seriosi,ai facut o afacere sinistra.Nu am nimic cu tine sunt doar obiectiv
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 11:44   #11
florinmugurel93
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 996
Mentioned: 5 Post(s)


Default

Iubitel sa fiu sincer si ce i-ai propus tu este o afacere proasta.Pui memorie RAM de 210ron cand pe un asemenea sistem merge si de 80 ron?Nu cred ca se va face OC extrem.
Sursa aia o fi ea Delta inside dar tot scumpa e.
__________________
Foloseste in comenzile tale la PCGARAGE codul 4T1A7IDE si ai 1% discount.Te scuteste de ceva bani munciti.
florinmugurel93 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 11:47   #12
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,359
Mentioned: 105 Post(s)




Default

Ii pun 8 gb de ram,nu 2,aia e diferenta,faci o regula de trei simpla si vezi ca daca 2 gb costa 80 ron,8 gb nu costa 320,inseamna ca e mai avantajos sa iei 8.Plus ca poti sa iei 8 la 180 ron,dar na,eu niciodata nu iau ce e mai ieftin posibil spre deosebire de fanii AMD

A vazut radiatoarele florinx si a tras concluzia inteligenta ca sunt pentru oc extrem....

Ma rog ideea mare era ca in aceiasi bani iti iei procesor mai bun,8 gb de ram,iti alegi carcasa sursa periferice etc fara sa dai banii pe marca HP.

Monstru here - Iubitel - Limbajul futu-i mama ei de treaba!!!!!
__________________
oMU'IE inainte de toate ....

Last edited by Monstru; 07-02-2012 at 13:25.
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 11:57   #13
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

1. Deja ai atins bugetul fara HDD, iar unul de 320/500GB e 350 de lei.
8GB pentru office este totusi exagerat cand ai un buget restrans, dar 4G as intelege pentru ca e cam acelasi pret cu un kit de 2GB.

2. Cu cat e mai bun acel A6-3500 in regim office? Are in plus doar 1 core si niste cache, in rest aceeasi arhitectura.

3. Noi vorbim aici de achizitia unui sistem pentru firma; nu am timp sa alerg la 10 magazine pentru cel mai mic pret, si nici sa depasesc bugetul pentru o performanta usor mai buna. Iar de asamblat... sa zicem ca as avea timp, dar nu-mi convine sa raspund pentru buna functionare a componentelor. Daca pica ceva nu zice nimeni ca X producator are rebuturi, mi se zice mie ca am facut o alegere proasta.

P.S. Retine ca afacerea nu am facut-o eu, "mi-a fost facuta" ca sa zic asa...
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε

Last edited by Chipicao; 07-02-2012 at 12:02.
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 12:04   #14
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,359
Mentioned: 105 Post(s)




Default

Pai mergand dupa principiul asta poti sa iti iei un sempron 140

Mai sunt 110 ron pana la buget,pui hdd asta,iei cele mai ieftine memorii de 8 gb si aia e:

http://www.sigmanet.ro/Western-Digit...BPVT--id45470?

Probabil nu merita bataia de cap pentru un sistem office care nu e al tau.
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 12:16   #15
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

Corect, puteam sa pun un procesor mai slab. Sincer sa fiu am ales E5800 pentru ca era singurul CPU decent cu monitor la pachet.

Seful are un fix cu HP iar eu n-aveam chef de discutii si explicatii, mai ales pentru un sistem care asa cum ai spus nu e al meu

Am vrut doar sa ma asigur ca nu am primit ceva mult mai slab care sa nu justifice pretul.
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 12:31   #16
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Quote:
Originally Posted by Chipicao View Post
Scuze matose, nu am vazut postul tau. Ai idee si ce generatie de X2 mai exact, sa stiu sa caut niste teste?
E bazat pe nucleul Regor usor mai rapid clock-per-clock si portat pe 32nm. Nu ai facut o afacere proasta, oricum e mult mai bine decat daca-ti trimiteau ce-ai comandat initial, GMA4500 ala e odios
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 13:08   #17
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

Multumesc tuturor pentru lamuriri! Se pare ca ramane, poate chiar il iau eu in locul actualului E5200
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2012, 12:47   #18
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

Platforma asta Llano asta nu merge cu SO pe 32 de biti? Am incercat Win 7 (imagine oficiala) atat pe DVD cat si pe flash drive, BSOD de fiecare data.
Win 7 64-bit in schimb merge perfect, nu ca as avea ce face cu el pe 2GB de RAM.

Referitor la RAM, exista posibilitatea de a stabili cata memorie este alocata procesorului grafic? Momentan trage 512MB si ma cam doare... N-am gasit nimic in BIOS si nici in AMD VISION Engine Control Center.
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2012, 13:23   #19
dev
Ancient friend
 
dev's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,277
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Probabil e o problema de drivere la versiunea de 32bit. Fa un cd cu driverele oficiale si baga-l inainte sa porneasca instalarea.
__________________
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Sa nu fim pizde, va rog.
dev is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2012, 14:08   #20
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

Problema e ca e vorba de driverul video.
Sincer sa fiu abia am reusit sa-mi dau seama ce driver trebuie sa descarc de la AMD pentru dracia asta, daramite sa-ncerc sa-l integrez in pachetul de instalare....

Acum sa zicem ca nu ma mai deranjeaza chestia asta, dar tare as vrea sa modific memoria alocata pentru GPU.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	14022012015.jpg
Views:	306
Size:	250.6 KB
ID:	25063  
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε
Chipicao is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pret/Performanta, ce sa aleg ? cszrabi Cutia de sub birou 67 26-08-2011 00:54
Performanta ATI si utilizarea CPU Raptor Placi video 12 26-04-2010 08:01

 
Forum Stats
Members: 8,103
Threads: 20,119
Posts: 614,201
Total Online: 320

Newest Member: vitelu2002

Latest Threads
- by Secttor

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.