lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-02-2012, 22:07   #1
x3ckid
Banned
 
Join Date: Nov 2011
Location: Deva, Hunedoara
Posts: 569
Mentioned: 2 Post(s)


Default Need help !Probleme cu modemul wireless

Recent am obeservat ca modemul meu wireless incepe sa imi faca figuri ,nu ma mai pot conecta la internet iar beculetul de status la modem tot palpaie ca si cum ar fi in standby , am incercat sa schimb cablul , sa resetez sa il reconfigurez dar nimic , momentan folosesc routeru care l-am primit prin abonament de la Upc) si vad ca merge ,dar nu merge sa folosesc wireless-ul nu stiu ce sa fac am tot incercat , am sunat si la service la Upc si ei mi-au spus ca netul meu n-are nicio problema , ca ar fi problema cu routeru wireless.
x3ckid is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 00:05   #2
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,181
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Ar fi o idee buna sa dai si un model pe langa descrierea problemei. Explica configuratia wireles/wired.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 17:14   #3
x3ckid
Banned
 
Join Date: Nov 2011
Location: Deva, Hunedoara
Posts: 569
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Deci am cautat pe cutie si scrie Router-wireless Dl-524
x3ckid is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 17:19   #4
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,181
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Cu routeru te conectezi la un modem de la UPC? Din router pleaca conectiuniile la PC-uri? Exemplifica mai pe larg ce si cum.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 17:23   #5
MundoX
Member
 
MundoX's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Brasov
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

ai facut cumva update de firmware ?
__________________
simplify or simply fly
MundoX is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 17:51   #6
x3ckid
Banned
 
Join Date: Nov 2011
Location: Deva, Hunedoara
Posts: 569
Mentioned: 2 Post(s)


Default

nu cred ca am facut update ,de unde se poate face . Pai internetul vine dintr-un cablu coaxial in modem ii meodel ( Scientific Atlanta ) dupa care am un cablu care porneste sa conecteze modemu cu routeru wireless si din wireless am un cablu care se conecteaza la calculator( asa merge inainte sa se strice ) acu folosesc de la modem sa intre direct in calculator cablul de internet nu mai trece prin router vad ca merge asa.
x3ckid is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 17:53   #7
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,181
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

La tine se conecteaza routeru prin modem la net. Apoi imparte netu la restu PC-urilor. Verifica datele de conectare din router, si sa fie setat in modul PPPoe.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 19:40   #8
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Un simplu reset to factory defaults e suficient ca sa isi revina.
Detin si eu DI-524 si pot spune ca e cel mai prost router ever (desi eu am varianta cumparata din DE, cu firmware nemtesc). Am avut pe mana si varianta noua a DI-524 cu firmware in engleza si era mai prost. Blocari aiurea, deconecta reteaua cand avea chef, pierde legatura internet cu ISP. Ce mai, o minunatie de router. Sa nu mai pun semnalul wireless care este execrabil. Routerul e in pod, iar de la el sa zicem la prima baie (citesc presa ) nu stiu daca sunt 10m. In baie...no signal pe telefon (LG Optimus One sau Nokia E51) si am doar un tavan si un perete de BCA tencuit la baie ce ne desparte.

O sa merg sa imi iau altul mai de doamne ajuta si routerul asta o sa il scot pe centura sa il calce TIR-urile pentru ca daca l-as face cadou mi-as primii blesteme.

PPPOE selectezi in cazul RDS/Akta/Clicinet unde ai un username si parola ca sa te conectezi la net (un fel de un fel de ADSL la unii si ADSL pur la altii).
La UPC daca nu ma insel, modemul face tot (adica acolo e parola si el face conectia), deci nu este nevoie de setarea PPPOE ci doar dinamic IP adress in router. Daca nu aveai nevoie de wireless, un simplu switch/hub cel mai moka iti facea treaba.

Sfat: 192.168.0.1 user admin:
Wizard->Run wizard-> si te duci cu next pana dai de Tipul conectiei unde selectezi Dinamic IP adress
sau
WAN, selectezi dinamic IP adress (verifici daca la WAN nu cumva e pus pe clone mac adress, in cazul ala apesi pe restore mac adress), MTU=1500, auto reconnect ON, TTL+IGMP=enabled. Dai apply si mergi la tools->Misc...reboot.

Last edited by Enz0; 08-02-2012 at 19:45.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 19:42   #9
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 3,501
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Nu Nu...la UPC nu e pe PPPoe. La UPC trebuie pus Dynamic IP la router configuration.

Oricum descrierea e vaga.

Ai modem de cablu simplu? Adica o cutie patratoasa mica in care intra cablu coaxial si are doar un port ethernet.

Sau ai "abonamentul" wireless de la UPC, adica router wireless cu modem incorporat?

Daca e prima varianta, pui pe direct. Adica legi modemul de cablu direct la PC si daca nu ai internet e problema de la ei. Daca ai internet, resetezi router-ul la configuratia de fabrica si faci din nou setarile.

Vezi daca ai router, sa nu ai pus cablul de retea care vine din modem gresit. Adica sa fi sigur ca e bagat in portul de WAN.
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recomandare Casti usb fir/wireless ninjaskija Periferice 5 13-03-2012 14:00
Adaptor Wireless MIss1Le Notebooks & netbooks 3 24-07-2011 23:17
Casti wireless dexter Telefoane mobile si alte gadgeturi 0 26-05-2011 13:52
Transmisie wireless la aprox 2 km. kpy_here Zona libera 7 29-12-2009 01:25

 
Forum Stats
Members: 8,103
Threads: 20,119
Posts: 614,199
Total Online: 374

Newest Member: vitelu2002

Latest Threads
- by Secttor

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.