lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 27-11-2009, 21:09   #1
ihlades
Lazy lemur
 
ihlades's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: ~
Posts: 644
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default We have lift-off

Am luat si eu microbul... Iar asta seara am vrut sa vad ce pot, singur, daca merit sa fiu infectat. Tudor m-a ajutat cu tubul, am avut norocul sa gasesc un termometru bun relativ ieftin, asa ca singurul lucru de care mai aveam nevoie era dice-ul. Doua zile si cateva mail-uri mai tarziu, nu mai lipsea nimic.

Ca aproape orice sesiune de OC, si aceasta a inceput cu stabilirea obiectivelor (neclare si acum, dar ma rog...), respectiv printarea topurilor de pe hwbot.org, iar apoi prin prepararea unui HDD pe IDE cu WinXP. SP3, nLited, tweaked, etc.

Click image for larger version

Name:	DSCF1128.JPG
Views:	210
Size:	239.4 KB
ID:	4494Click image for larger version

Name:	DSCF1130.JPG
Views:	228
Size:	300.5 KB
ID:	4495

Prima oara am incercat sa gasesc frecventa maxima pe care o poate duce procesorul, iar dupa vreo ora m-am oprit la 248.4x21, pentru care n-am validare din pacate (lame, uitasem de Brink OC). Urmatoarea este la 246.4x21.

Rezultatele in benchmark-uri sunt acestea:
SuperPi 1M = 7.782s;
SuperPi 32M = 7m 09.281s;
PiFast = 16.5s;
wPrime 32M = 4.64s;
wPrime 1024M = 2m 32.859s;

Temperatura la care am dat benchmark-urile se invartea pe langa -45 de grade, cu mentiunea ca in wPrime 1024M la sfarsitul singurului test terminat, pe termometru scria -13 grade. Poate am facut eu ceva prost, poate nu am prins tubul cum trebuie... Sau poate chiar cer prea mult.

Rezultatele ma multumesc partial. Locul 2 in wPrime 32M pe i7 920 sau primul SuperPi 1M pe Nehalem din Romania suna bine (dupa hwbot.org), desigur, dar cat timp e loc de imbunatatiri, nu-i corect sa fii multumit. Sesiunea a fost dedicata benchmark-urilor 2D, tocmai ca sa ma obisnuiesc cu astfel de temperaturi. Evident, aventura s-a incheiat cu "the F word" si cu "the FF Classified word".
Click image for larger version

Name:	DSCF1140.JPG
Views:	226
Size:	281.6 KB
ID:	4496Click image for larger version

Name:	DSCF1144.JPG
Views:	205
Size:	256.0 KB
ID:	4497Click image for larger version

Name:	DSCF1152.JPG
Views:	232
Size:	243.4 KB
ID:	4498
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1m-7.782s.PNG
Views:	253
Size:	97.8 KB
ID:	4489   Click image for larger version

Name:	32m-7.09.281s.PNG
Views:	234
Size:	101.9 KB
ID:	4490   Click image for larger version

Name:	pifast-16.5s.PNG
Views:	225
Size:	104.2 KB
ID:	4491   Click image for larger version

Name:	w-4.64s.PNG
Views:	235
Size:	89.9 KB
ID:	4492   Click image for larger version

Name:	w1024-152.859s.PNG
Views:	226
Size:	90.2 KB
ID:	4493  

Last edited by ihlades; 27-11-2009 at 21:17.
ihlades is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2009, 21:16   #2
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19,244
Mentioned: 611 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Felicitarile mele, rezultatele sunt foarte frumoase, iar o prima sesiune este intotdeuna ceva frumos de vazut.

O mica observatie, ai scos 4.64, nu 6,4, in WPrime 32M, corecteaza

Interesanta treaba cu temperatura, cam cat alcool ai pus in tub inainte sa torni dice-ul, si de care anume?

Alta chestie, de ce nu ai folosit fluturasii si te-ai chinuit cu suruburi normale?
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2009, 21:19   #3
ihlades
Lazy lemur
 
ihlades's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: ~
Posts: 644
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

Alcool am pus cam 1/3 din tub, era etilic tehnic, 90%. Fluturasii nu i-am folosit pentru ca... N-am nicio scuza, poate emotiile.
ihlades is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2009, 21:20   #4
foxthemad
Ancient friend
 
foxthemad's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucuresti
Posts: 278
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Felicitari! Ai avut rezultate pentru prima sesiune, si pentru primul bench sub zero pe cont propriu.
Pe scurt: "Jos Palaria!"
__________________
EP45-Extreme | Q9650 | 4Gb TeamExtreem 900Mhz CL3 | CM Hyper 212 | Asus 4870 DK | Custom Lian Li Case
foxthemad is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2009, 21:21   #5
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19,244
Mentioned: 611 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

1/3 din tub este prea mult. Trebuie sa pui cat sa fie partea de cupru plina, si inca 1-2 CM mai sus. Alcoolul tehnic e ok, dar e si mai bine sa incerci cu alcool alimentar, de o puritate cat mai mare (>98%).

O alta chestie apropo de transfer, care este extraordinar de important atunci cand dai cu DICE. Trebuie sa intinzi bine pasta pe procesor, si la fel, sa intinzi un strat foarte fin de pasta pe tub, apoi sa pui putin intre ele si sa montezi tubul. Stiu ca noi facem putin altfel la azot, dar acolo nu prea conteaza (exceptand Deneb), pentru ca este oricum mai rece decat e necesar.
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2009, 21:23   #6
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,526
Mentioned: 71 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Te felicit si aici! Prima sesiune este cea care iti ramane intiparita cel mai bine in memorie
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2009, 21:24   #7
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,867
Mentioned: 26 Post(s)




Default

Felicitari domnule, pentru prima sesiune este foarte bine.
Din cate tin minte am avut ~ -35c la wprime 1024 cu i7 la 1.6v

Last edited by poparamiro; 27-11-2009 at 21:32.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2009, 21:26   #8
ihlades
Lazy lemur
 
ihlades's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: ~
Posts: 644
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
1/3 din tub este prea mult. Trebuie sa pui cat sa fie partea de cupru plina, si inca 1-2 CM mai sus. Alcoolul tehnic e ok, dar e si mai bine sa incerci cu alcool alimentar, de o puritate cat mai mare (>98%).

O alta chestie apropo de transfer, care este extraordinar de important atunci cand dai cu DICE. Trebuie sa intinzi bine pasta pe procesor, si la fel, sa intinzi un strat foarte fin de pasta pe tub, apoi sa pui putin intre ele si sa montezi tubul. Stiu ca noi facem putin altfel la azot, dar acolo nu prea conteaza (exceptand Deneb), pentru ca este oricum mai rece decat e necesar.

Damn, ce pasta?! O sa tin minte treburile cu alcoolul si pasta, pentru lucruri de genul asta si vreau sa fie primele sesiuni.

Last edited by ihlades; 27-11-2009 at 21:30.
ihlades is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2009, 21:28   #9
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19,244
Mentioned: 611 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

In general pasta alba (Ceramique, etc)
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2009, 21:29   #10
ihlades
Lazy lemur
 
ihlades's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: ~
Posts: 644
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nuuu, doar imi exprimam sentimentele creeate de lipsa de pasta din casa.
ihlades is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2009, 21:32   #11
Triplu_Z
Subzero Wins
 
Triplu_Z's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: OC Club
Posts: 3,029
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu



Default

Felicitari dom`le .... o prima sesiune foarte reusita !
Sper sa curga pe banda rulanta ,de-acu` , rezultatele tale
__________________


Quote:
DICE = Doing Incredibly Crazy Experiments
Triplu_Z is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2009, 21:34   #12
ihlades
Lazy lemur
 
ihlades's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: ~
Posts: 644
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

Merci baieti, ma bucur sa primesc incurajarile voastre.
ihlades is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2009, 20:26   #13
ihlades
Lazy lemur
 
ihlades's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: ~
Posts: 644
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

Progamatorii de la EVGA si bug-urile lor au bagat procesorul in sperieti se pare - click. Treaba e validată.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	853037.png
Views:	285
Size:	25.5 KB
ID:	4548  
ihlades is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2009, 21:13   #14
Schumy
Ancient friend
 
Schumy's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ålesund, Norway
Posts: 774
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

ce bine ar fi fost sa fie adevarat
Schumy is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2009, 21:15   #15
Triplu_Z
Subzero Wins
 
Triplu_Z's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: OC Club
Posts: 3,029
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai incercat sa rulezi un sPi la frecventa aia sa elimini orice dubiu ?
__________________


Quote:
DICE = Doing Incredibly Crazy Experiments
Triplu_Z is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2009, 21:16   #16
Schumy
Ancient friend
 
Schumy's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ålesund, Norway
Posts: 774
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

da ce i-ai facut de l-ai convins sa arata asa ceva?
Schumy is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2009, 21:18   #17
ihlades
Lazy lemur
 
ihlades's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: ~
Posts: 644
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nope, e bug in E-Leet mai mult ca sigur. Eram cu multiplicator 21x si incrementam BCLK-ul cu cate o unitate. La 249MHz a aparut frecventa aia si imediat BSOD. Still... a salvat un fisier de validare necorupt.

Edit: Am văzut de vreo trei ori așa ceva, cea de sus e singura validare necoruptă. Alt exemplu - click.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	853150.png
Views:	231
Size:	27.9 KB
ID:	4549  

Last edited by ihlades; 28-11-2009 at 21:23.
ihlades is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2009, 21:28   #18
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,238
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Frumoase rezultate, si din partea mea felictari.
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2009, 02:27   #19
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19,244
Mentioned: 611 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

E un bug de CPU-Z, Eleet foloseste API-ul CPU-Z. I-am atentionat pe aia de acum 3-4 versiuni de CPU-Z, dar vad ca nu au rezolvat-o.
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2009, 11:53   #20
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,526
Mentioned: 71 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Stiu ca si mie imi facea asa cu i7 920 dar nu bagam in seama validarile astea. Voi cum credeti ca are coolaler validari la frecvente imposibile cu mai multe procesoare? La i7 920 e evident ca e un bug dar daca vezi la un 975 sau la un xeon scoruri cu multi 25x sau 26x nu ai cum sa te prinzi daca e fake sau pe bune
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,692
Threads: 22,856
Posts: 683,315
Total Online: 1029

Newest Member: Mrerror

Latest Threads
- by Brunch
- by Gotul
- by Crusher
- by Arise
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 15:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.