lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-12-2015, 00:39   #2161
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,800
Mentioned: 265 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by pacpac View Post
Buna seara , am o MARE problema !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aseara am dat shut down ca de fiecare data , dimineata l-am trezit si...totul mergea in el doar ca nu aveam imagine , l-am lasat asa , am bagat un dus si cand m-am intors i-am dat un restart de la buton si a luat-o...eh , o eroare ceva , am ajuns acasa pe la 14:00 si acelasi lucru , buton - totul zumzaia - ioc imagine , in spate , butonul CMOS aprins , pe placa cod 53 (memorie) , l-am desfacut , am scos tot de pe el , cmos , baterie jumper la gramada , am pus 1 stick ram , eroare 15 , i-am pus pe amandoi eroare 53 , am pus gpu eroare d6 , am conectac hdd-urile si ssd-ul eroare d7 , l-am injurat de mama + oprirea sursei de la buton , aprins iar , mergea doaaaar ca reboot and select proper boot device...oprit iar , schimbat porturile sata , se bloca la logo-ul windows , nu e panica , reinstalare . Am reinstalat windows-ul daaaar daca inchid mizeria , acelasi lucru face , fara imagine dupa ce il pornesc , lasat 15-20 de minute si un restart , merge...ceva sugestii ??? Am dat memtest all good , furmark all good , prime all good , hddtune all good.....ciocan inca nu dar....multumesc anticipat.

PS : pc specs -
CPU E3 1220 xeon
MOBO - Asrock Z68 estreme 3 gen 3
RAM - Kingston Fury 2 x 4 gb 1333mhz
GPU - Gigabyte r9 270X oc
SSD - ADATA SP900 128gb
HDD - 2 x 500gb Samsung HD502HJ
PSU - Sirtec HP 700W
CASE - HAF922 ( 6 x 120mm 1 x 230mm) + fancontroller Scythe
MONITOR - Benq 24HDBL
Am pățit și eu ceva asemănător, nu mai vroia să pornească deloc, și problema a fost de la sursă, o sursă Seasonic G450 de un an. Am īnlocuit sursa și nu mai sunt probleme.
Īncearcă sistemul cu altă sursă.



Quote:
Originally Posted by cristianpetre View Post
Salut,

Am un notebook Asus U43JC si as vrea sa-i instalez Windows 8 sau 10, dar nu reusesc Imi da urmatoarea eroare, imediat dupa boot...apare logo-ul cu windows-ul si dupa un timp, blue screen. Am incercat instalarea de pe CD-ROM si de USB drive, la fel face.


Din cate am vazut pe Google, e destul de comuna problema, dar nu am inteles ce ar trebui sa fac. Cred ca e ceva legat de placa video si de NVidia optimus. Ma gandeam sa incerc instalare doar cu placa video integrata, din procesor, dar, din BIOS-ul care este cam sarac in optiuni, nu pot dezactiva placa video dedicata.

Windows 7 se instaleaza fara probleme. Aceeasi eroare imi apare si pe HDD si pe SSD.

Dati-mi, va rog, o solutie. Multumesc!
Vezi aici și aici.
__________________
Mean machine

Last edited by Bugsy004; 06-12-2015 at 00:43.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2015, 11:15   #2162
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,850
Mentioned: 26 Post(s)


Default

Vezi sa nu ai undeva in bios optiune Win8 mode si Win7 mode. Si eu am tot Asus si cu optiunea de Win7 mode activata si tentativa de instalare Win8 asa imi dadea si mie.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2015, 11:23   #2163
cristianpetre
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Brasov
Posts: 63
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc Bugsy004 si scutyjunior! Voi incerca sugestiile voastre cand ajung acasa...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
cristianpetre is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2015, 16:33   #2164
pacpac
Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 309
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Bigsy004 l-am pus pe un corsair hx 1000 si aceeasi chestie , sa fie biosul corupt ? Windos-ul l-am reinstalat , dupa acele 15 minute bineinteles , a durat 8 minute instalare clean , am doar driver gpu si mobo , acelasi lucru , am 2.30 bios version , daca pun pe un stick 1.30 il pot instala sau trebuie ceva dupa 2.30 ?
pacpac is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2015, 17:26   #2165
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,800
Mentioned: 265 Post(s)

PC-ul meu



Default

Din primul post am īnțeles că nu pornea PC-ul deloc. Nu cred că poți face rollback la BIOS. Care este ultima versiune de BIOS de la producător?

LE:
Am văzut că ultima versiune de BIOS este 2.30, iar procesorul este suportat de la 2.10.
__________________
Mean machine

Last edited by Bugsy004; 06-12-2015 at 17:29.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2015, 01:21   #2166
pacpac
Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 309
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Porneste doar ca nu am imagine , 1523 de coduri si dupa 15 minute un simplu restart si se comporta ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Citisem undeva ca pot instala un bios mai vechi peste unul mai nou , in caz contrar...sa astept sa decedeze ? Sunt sanse sa-mi i-a ceva cu ea in raiul mobo-urilor ??
pacpac is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2015, 16:32   #2167
firewind
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 176
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by pacpac View Post
Porneste doar ca nu am imagine , 1523 de coduri si dupa 15 minute un simplu restart si se comporta ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Citisem undeva ca pot instala un bios mai vechi peste unul mai nou , in caz contrar...sa astept sa decedeze ? Sunt sanse sa-mi i-a ceva cu ea in raiul mobo-urilor ??
Cel mai probabil ai o lipitura rece undeva pe placa de baza, iar dupa ce se incalzeste, datorita dilatarii se face contact.Ai putea incerca sa o duci undeva unde au aparatura aka statie de lipit cu IR sa ai dai un aer cald, peste chipset si in zona bios-ului, sau daca mai ai garantie, trimite placa si ti-o schimba.
firewind is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2015, 20:27   #2168
pacpac
Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 309
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc Bugsy004 si firewind s-a rezolvat....cum ??? nu stiu!!! Am dat jos tot de pe carcasa si de pe mobo , am pus totul la loc , pe orice mufa am apasat cu simt de raspundere , am testat placa doar cu cpu si o placuta ram , pass...cu doua , pass , cu gpu , pass , ssd + hdd-uri , pass , am bagat tot la loc , am folosit toate cablurile aursei ( pana atunci foloseam doar un cablu 6+2 x 2 pentru gpu) si nu mai arata nici o eroare , cand porneste arata toate combinatiile pe afisaj si se opreste (afisajul), ce a fost...habar nu am , i-am dat prime 1 ora , totul bun chiar dubios de bun (61 grade) singura chestie e (dubioasa) ca pe front panel imi vede doar mic in , castile ioc .
pacpac is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2015, 21:47   #2169
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,800
Mentioned: 265 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cu plăcere.
Mai verifică īncă o dată mufa audio pt front panel, poate e doar o chestie de contact.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 09:09   #2170
bmf
Senior Member
 
bmf's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Arad
Posts: 1,644
Mentioned: 37 Post(s)




Default

Se da o placa MSI 7770 1 gb cu un singur fan. Acel fan nu mai functioneaza decat daca il setez manual din afterburner la 90-100% din turatia maxima, doar asa porneste.
De indata ce-l pun la 88% se opreste in 3 sec.
Ce poate sa fie defect, ventilatorul sau modulul de comanda de pe placa?
ps: ventul se misca usor cu mana.
nu, nu porneste daca-l ajut putin...
bmf is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 10:20   #2171
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,081
Mentioned: 112 Post(s)

PC-ul meu



Default

Daca se misca extrem de usor inseamna ca bobina are problema la prima vedere si necesita voltaj mai mare pentru a il misca dar eventual va crapa definitiv. Intrebarea e alta, cat de puternic se misca vantilatorul cand il dai la 100 vs ultimul pas la care functioneaza 89% , orientativ fata de cum era inainte ? de ex vezi pe forumuri de teste ce viteza prindea ventul.

Daca a prins ceva in interior si nu-l lasa sa se miste corect, vezi daca cursa se face corect si extrem de usor, de ex. daca suflii in el puternic ar trebui sa se miste lejer cateva curse.

Ultimatum, daca nu ai garantie la placa trebuie schimbat sau eventual desfacut, am gasit o metoda de a desface si ventilatoarele capsulate dar nu garantez 100% repararea lui fiindca sunt sanse sa crape plasticul cand il fortezi si sa se rupa definitiv dar cel mai bine e sa gasesti ceva asemanator sau dai masca jos si pui unul de carcasa.

Last edited by agarici cu pedale; 08-12-2015 at 10:23.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 10:51   #2172
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,827
Mentioned: 1244 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu, in locul tau, as pune un vent alimentat de pe placa de baza. Nu merita acum sa bagi bani in alt cooler pentru placa aia.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 11:12   #2173
bmf
Senior Member
 
bmf's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Arad
Posts: 1,644
Mentioned: 37 Post(s)




Default

Placa nu-i a mea. Apartine unui fost coleg.
La 100% se aude tare.. mai putin si astepti sa leviteze case-ul. Daca reduc la 90%, are 2-3 drop / up-uri > apoi gata, s-a oprit. (ii foarte brusca pornirea, si aproape la fel oprirea).
Si eu ma gandeam sa-i pun un vent alimentat din mobo. Sa vad cum il pot elimina pe cel actual si cum setez un profiil sa nu faca galagie insa sa raceasca placa.
Si normal, sa vad ce decide proprietarul. Garantie nu mai are din august
bmf is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 13:50   #2174
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,081
Mentioned: 112 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu alimenta la placa video, pune-l pe molex direct fie la 12v daca ai unul silent fie faci un adaptor pt molex, sub nici o forma nu-l pune pe minim.

Placa e una rece deci nu-ti trebuie cine stie ce.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2015, 08:49   #2175
bmf
Senior Member
 
bmf's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Arad
Posts: 1,644
Mentioned: 37 Post(s)




Default

Colegul se gandeste si la o alta placa, pana in 1000 ron
Ce sa fie? 960 sau R8 380? 2 sau 4 gb?
bmf is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2015, 09:25   #2176
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,081
Mentioned: 112 Post(s)

PC-ul meu



Default

http://www.emag.ro/placa-video-asus-.../pd/D24CYMBBM/

are pret bunicel.

la putin peste 1000 ai 385X

http://www.emag.ro/placa-video-gigab.../pd/D5ZCRBBBM/

Noroc.

Last edited by agarici cu pedale; 10-12-2015 at 11:23.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2015, 09:41   #2177
bmf
Senior Member
 
bmf's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Arad
Posts: 1,644
Mentioned: 37 Post(s)




Default

Ori īmi este mie somn ori a greșit ceva pe acolo.. După acel link nu am īnțeles nimic.
Are momentan un 4460 + z97+ 16 gb ddr3 și o sursă bluestorm 2 de 500w.
bmf is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2015, 02:19   #2178
pacpac
Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 309
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si am revenit....il pornesc , nu am imagine , il las 30 de secunde si ii dau restart...am imagine , am desfacut tot si aveam un distantier in + , l-am aruncat , montat totul la loc si 4 zile a mers perfect. E o chestie dubioasa : am un nzxt mesh 6 canale , cand urc sau scad turatia si apas mai tare pe el , pentru o secunda opreste alimentarea dupa care 3 secunde toate venturile sunt in full . Daca am un ...scurt , nu stiu cum sa-i zic , e logic sa se intample treaba cu "fara imgine pana la restart "? Pana sa dau restart daca apas butonul power se opreste instant , ca si cand ar intra in protectie. Si am 2 ventilatoare carora le-am smuls ledurile , daca se ating firele intre ele ( ca nila nu le-a izolat) pot fi cauza anomaliei ? Multumesc anticipat.
pacpac is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2015, 16:01   #2179
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,748
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Default

Alta sursa ai probat?
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2015, 16:19   #2180
pacpac
Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 309
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Bennedict , am probat cu un Corsair HX 1000 si Sirtec-ul meu l-am pus pe un sistem cu sli de gtx 560 TI si nu a avut nici un stres , ok se auzea ventilatorul si scotea un aer cald dar o ora a mers brici. Procesorul e perfect , socket-ul la mobo perfect , placa video la fel , memoriile la fel , am testat fiecare componenta pe un alt sistem si ele sunt in regula. Dupa ce asamblez sistemul in carcasa apas power , porneste totul dar nu am imagine , dupa 20 de secunde apas restart si totul e ok. Am facut tot felul de teste , prime- furmark- memtest-hdtune-ssd si nimic. Temperaturile dupa 30 de minute / componenta : cpu 51 (in gaming nu a trecut de 43 in sc2 legacy of the void maxxed out totul) gpu 68 ( in rest nu sare de 50 cu fan-urile setate la 40%) memoriile erau sa zic caldute (au stat ceva la memtest) hdd-urile au 23-24 si ssd-ul 26 , sursa era silent.
pacpac is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,494
Threads: 22,345
Posts: 669,145
Total Online: 420

Newest Member: vld28

Latest Threads
- by Arise
- by Gotul
- by Brunch

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 15:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.