lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17-07-2018, 10:34   #681
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,376
Mentioned: 133 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Mikrotik hAP ac2 duce gigabit pe pppoe (rds) cand torrentuiesti ?

Eu m-am jucat un pic cu un 3011 si am fost dezamagit de el (se pare ca nu stie sa faca load balancing pe cele 2 core-uri).
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2018, 14:04   #682
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,798
Mentioned: 570 Post(s)

PC-ul meu



Default

Din pacate nu tine de hw.
SW e problema.
Si toate cum cam la fel.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2018, 22:48   #683
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,674
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cu FastPath ar trebui sa duca dar mai are de primit update-uri pana sa fie ce trebuie.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2018, 09:53   #684
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,376
Mentioned: 133 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Fastpath e o frectie. Pierzi prea multe features.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2018, 10:29   #685
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,420
Mentioned: 266 Post(s)


Default

So.. degeaba ai gigabit daca ai mikrotik ? ce viteza duce pppoe ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2018, 10:36   #686
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,146
Mentioned: 1170 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Hai sa nu generalizam totusi.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 18-07-2018, 10:56   #687
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,596
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by carcozep View Post
Your post made me dig some information. Damn, la 300 RON cu tot cu transport primesti practic un RT-AC58U [+/- niscaiva acoperire wireless]. Please do share test results. Mai toate rezultatele publicate pana acum au parte de fluctuatii masive functie de ce este rezolvat sau nu in ultima versiune de firmware.
Depinzi foarte mult de cate SSID_uri ai in jur, daca zgomotul de fond e mare nu-ti merge niciunul cum trebuie cand altul face trafic pe acelasi canal. Pe HAP AC avea ceva probleme cu niste driveri intel la placile wifi mai old pe negociere dar se rezolva.
Pe HAP AC normal in locatia dinainte unde am stat 2.4 nu aveam viteza deloc, fluctuatii mari de tot fiind mult zgomot de la 30 de SSIDuri iar 5ghz-ul destul de slabut fiindca multi erau pe canajele de jos. Nervi si spume multa vreme, apoi l-am setat pe outdoor si l-am pus pe jumatate si ii beleam pe toti fiindca erau pe auto si mie imi mergea binisor. Partea proasta cu outdoor-ul e ca radiaza mult iar daca ai trafic pe wifi mai serios parazileaza device-urile pe wifi gen tastaturi si mousi etc ) La un momentdat vazusem imaginea tremurand pe monitor de la puterea wifi-ului, stateam la etajul 8 si jos la parter eram conectat la wifi pe partea cealalta a blocului dar nu aveam net.

Acum in locatia noua unde stau, pe 5ghz sunt singur cuc si merge de rupe, pe 2.4 la fel. Bloc de batrani.
Wifi-ul nu mi-a picat niciodata nici in locatia veche dar se simtea la streaming uneori ca e trafic pe canal.
La un momendat am facut niste teste pe 2.4 si l-am lasat pe auto, e primul router care facea jumping si nu lesina conexiune iar viteza era mai buna decat orice setare manuala.

Sunt tentat maxim sa-mi iau si eu un HAP AC 2 si sa-l dau pe asta.

Last edited by agarici cu pedale; 18-07-2018 at 11:13.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2018, 19:58   #688
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 284 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
So.. degeaba ai gigabit daca ai mikrotik ? ce viteza duce pppoe ?
Sunt și eu surprins de asta. Adică mizeria aia de GPON de care vine cu RDS merge strună Gigabit și chiar prind 100 MB/s cu torenții, și Mikrotik nu poate? Mi se pare dubios.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2018, 20:45   #689
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,798
Mentioned: 570 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu. Nu cred ca poate.
Eu mai mult de 60 nu am avut.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2018, 23:16   #690
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 284 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Bummer.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2018, 21:43   #691
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,434
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

M-am mutat intr-un apartament lung . Netul teoretic in jumatatea casei, dar pana la locul unde am PC , sunt 3 pereti . 5GHz merge cu 10Mbps si dupa ceva timp pica, iar pentru 2.4 GHz am luat un Tenda 6dBi USB si merge brici. Brici in sensul de functional .
Am fost obisnuit pe cablu si mi se pare ca e suferinta foarte mare (sunt consumator de Youtube). . HELP !!!

Netul e FL1000 - Routerul este TPLInk WDR3600 - am USB AC51, TENDA U6, TP Link 727N, ARCHER T2U si un GPON cu WiFi Huawei HG8121H . GPON-ul este pus in bridge ca functiona intermitent. Aveti vreo idee de router cu raza mare de acoperire ? Ce pareri aveti despre RE`? Recomandati ceva ? Sa mai iau un router/ap sa le pun sau gauresc peretii si trag cablu pana la PC ?

HELP
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2018, 23:01   #692
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,146
Mentioned: 1170 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Salut,

Eu iti recomand sa iei un AP calumea de la Ubiquiti sau Mikrotik si sa il pui in mijlocul apartamentului, dezactivezi wi-fi-ul din router si il folosesti strict din AP. Nu lasa toate activate ca faci zgomot wi-fi degeaba. La ambele trebuie sa tragi doar cablu de retea, alimentarea se face prin PoE, de langa router sau de oriunde pe traseu, care e inclus in pachet.

https://www.mikrotik.ro/wireless-soh...5hact2hnd.html
https://www.evomag.ro/retelistica-ac...ource=price-ro
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 21-07-2018, 23:12   #693
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,420
Mentioned: 266 Post(s)


Default

Nu e mai ieftin si mai bine sa tragi cablu ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2018, 23:19   #694
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,146
Mentioned: 1170 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Si cum conectezi cablul la telefon? Evident ca e mai ieftin dar nu e mai bine daca vrei wi-fi.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 21-07-2018, 23:52   #695
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,434
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Decat cele doua , mai pun ceva si iau MESH . Am gresit si am calculat incorect - am pus cablu ETH doar de la intrare pana in living . Trebuia sa dau in toate camerele .. retardat ))
Acum ma zgarii pe ochi renovarea s-a terminat.
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2018, 23:57   #696
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,420
Mentioned: 266 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Si cum conectezi cablul la telefon? Evident ca e mai ieftin dar nu e mai bine daca vrei wi-fi.
Din ce am inteles eu, problema e pe pc, unde are nevoie de teava mai mare, de aia zicea de 5ghz.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2018, 23:58   #697
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,146
Mentioned: 1170 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Daca vrei sa pui Mesh pentru ca suna misto, go ahead! Daca vrei sa iti mearga netul bine, trebuie sa pui una dintre cele 2 sau ceva similar.

Doar o intrebare am: Mesh intre ce si ce? Ce treaba are meshul cu ce iti trebuie tie?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 22-07-2018, 10:33   #698
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,434
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Unhappy

Am schitat rudimentar planul .
WDR3600 uneori face fata ,alteori nu .
Mesh as pune pentru ca o pereche de 3 poate acoperi necesitatile (am vazut intr-o casa foarte lunga montat si era super functional (150Mbps wireless testat de mine in camere).

O sa iau de test un router DIR 842 cu 3antene 5dBi . TPlinku` are 2x3dBi si poate rezolvam toate problemele . In configuratia actuala cu Tenda U6 USB nu sar de 10Mbps constant si continuu incat sa sustina streamul de youtube FHD ceea ce este enervant . Culmea e ca upload-ul este 40-50Mbps .
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	schema.png
Views:	74
Size:	12.6 KB
ID:	63396  
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2018, 10:53   #699
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,146
Mentioned: 1170 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Acolo iti trebuie un access point. Nu poluare wi-fi ce vrei tu sa faci care va merge oricum foarte prost daca esti in bloc din cauza altor care habar nu au si fac zgomot aiurea.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 22-07-2018, 10:53   #700
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,434
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Luni la munca o sa intreb un partener cu cat imi aduce TENDA NOVA 3X MESH
https://www.vexio.ro/router-wireless...-mesh-3-pack/?

AP fara fir ca daca aveam fir era simpla treaba ...

Last edited by ingerulol; 22-07-2018 at 10:59.
ingerulol is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 14:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 16:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 09:15

 
Forum Stats
Members: 8,335
Threads: 21,535
Posts: 646,829
Total Online: 679

Newest Member: gigel_t

Latest Threads
- by Kspic
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 17:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.