Ar trebuie sa aleg intre doua macbookuri pro de 13 cu chip M1 sau i5 pentru munca (tech role deci o sa am nevoie de VMs si alte nebunii). Sa zicem ca RAM si Storage e la fel, inteleg ca astea noi au Magic Keyboard (adica un keyboard functional lol), la capitolul porturi (m-am resemnat, its ok, nu platesc eu).
Daca aveti careva un macbook cu chip M1 sau i5, ce-mi puteti spune despre experienta voastra? Baterry life, calitate overall in timp, probleme comune sau orice credeti ca ma poate ajuta sa iau o decizie. M-am uitat destul la reviewuri si parca toate sunt trase la indigo, M1 e Dumnezeu pe Pamant /s
Daca nu ti trebe windows decat in VM cu Parallels e ok M1, mult peste X86 ca experienta de utilizare.
Treaba cu SSD-ul nu-i chiar asa nasoala, eu am scris intr-o luna 2TB deja, si nicio uzura. Poti verifica cu aplicatii gen DriveDx sau CoconutBattery cati TB ai scris/citit.
Overall cu Mac Mini M1, ma declar multumit. Au rezolvat destule buguri si inca mai e loc.
Autonomia bateriei iarasi e un punct forte pe MacBook Pro cu M1.
Am fost cel mai mare sceptic, dar M1 e Dumnezeu pe Pamant pentru baterie, il incarc la 3 zile. Ca performanta nu am simtit nici o diferenta fata de modelul vechi(i7 2017). Ce-i drept nu-l folosesc intens.
Daca trebuie sa il cumperi acum, il iei cu M1 IMO, n-are sens sa iei ceva depasit. Problema e ca de 8 GB la 16 GB este 1200 lei sau ceva de genul iar sa il iei cu 8 GB acum e degeaba.
Dacă ar fi ceva de luat cu Intel ar fi Pro-ul de 16 inch, pentru că vor fi probabil Phased Out și ar fi bine să ai așa ceva pentru compatibilitate/legacy mode.
Vezi ce facem pe YouTube