lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 16-02-2016, 22:57   #81
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,506
Mentioned: 1001 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Daca pe fir sunt egale, inseamna ca e de la wi-fi:
sunt 2 variante:
1. sensibilitatea routerului e mai mare decat cea a placii wi-fi si datele merg mai greu de la router la wi-fi (sensibilitate mica) si merg mai repede de la wi-fi la router (sensibilitate mai mare pe router.
2. puterea de emisie a placii wi-fi e mai mare decat a routerului - putin probabil.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2016, 16:59   #82
kagula323
Senior Member
 
kagula323's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,201
Mentioned: 7 Post(s)




Default

Ma tenteaza de ceva vreme un TP-Link Archer C9 de la Emag la 499 lei, link:

http://www.emag.ro/router-wireless-g.../pd/DPL63MBBM/.

Am vreo optiune mai buna in banii astia?
kagula323 is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2016, 09:33   #83
kvist
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: bucharest
Posts: 524
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

salut. Va rog sa ma ajutati cu ceva informatii despre NAStorage Synology DiskStation DS216se.
1.HDD-urile functioneaza tot timpul? sau are functie de powermanagement?
2.Intentionez sa montez in el doua hdd de 3tb WD Red. Poate fi setat sa vada 6tb? (nu am nevoie de raid....am nevoie de stocare si backup, am acele doua hdd care stau si vreau sa le gasesc o utilizare, nu vreau sa le mai bag in pc....)
3.in cazul in care pun un fisier mkv si subtitrarea...acesta va putea fi citit si vizionat pe un tvsmart prin wireless? (imagine ... sunet ... subtitrare). Routerul este ASUS Gigabit RT-AC68U.

va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
numai bine
__________________
i7-4790K|NH-D15|MSI Z97-GD65 GAMING|Kingston 12GB PC3-12800|GTX1070|Xonar Essence STX|Fractal Design Define XL R2|Seasonic X-750|Samsung 850 EVO 250GB|Zowie FK1|Razer Goliathus Speed|CMStorm Trigger|ASUS ROG Swift PG279Q|Sennheiser HD 700|SteamID:kvistul
kvist is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2016, 10:22   #84
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,013
Mentioned: 445 Post(s)

PC-ul meu



Default

1. Cred că va utiliza powermanagement. Dacă nu faci matrice raid ai șanse maxime să le facă spin down.
2. Dacă le mapezi individual (adică ca 3+3TB) atunci ce am scris la 1 probabil va funcționa, dacă faci raid stripe sau raid 0 evident că nu le va băga īn sleep. Pe Linux daemonul ce se ocupă de RAID se numește mdadm și nu am văzut niciodată să īmi bage vre-un HDD in sleep.

3. Depinde de cāt de smart este televizorul respectiv. Poți īncerca īn prealabil cu un mediaplayer sau un laptop capabil conectat la televizor dacă merge să vezi respectivul mkv pe wireless. Dacă mediaplayer-ul (calculatorul) merge atunci ar trebui să meargă și televizorul. Dacă televizorul nu e destul de smart, atunci poti cumpăra un rpi de exemplu și televizorul tău va fi mai smart decāt este. Ar fi de preferat totuși să tragi o conexiune pe cablu, nu wireless.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2016, 10:30   #85
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,877
Mentioned: 168 Post(s)

PC-ul meu



Default

cred ca daca dai un search pe google gasesti raspunsul la intrebarile tale...
https://www.synology.com/en-global/products/DS216se
1 .Designed to be energy efficient, DS216se consumes relatively little power at 13.73 watts while accessing and 5.12 watts when hard drive hibernation is enabled*
2 . se poate seta 3tb si inca 3tb(JBOD) sau poti seta raid 0 sa ai 6tb dar aia numai este solutie de backup...de preferat ar fi raid 1 adica 3tb
3 . citeste ce poate group 2 https://www.synology.com/en-global/k..._for_my_device
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2016, 10:35   #86
kvist
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: bucharest
Posts: 524
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc pt raspuns...
Pt un televizor nonsmart acum folosesc un google chromecast v2 cu videostream pe smartphone si calculator si redau tot fara probleme din calculator. In cazul in care nu va functiona nas-ul fara fir pt redatea directa a mkvurilor ... voi folosi google chromecast si voi tine nas-ul strict pt storage (stocarea/backup este principala mea problema).

Multumesc....numai bine

Sent from my XT1572 using Tapatalk
__________________
i7-4790K|NH-D15|MSI Z97-GD65 GAMING|Kingston 12GB PC3-12800|GTX1070|Xonar Essence STX|Fractal Design Define XL R2|Seasonic X-750|Samsung 850 EVO 250GB|Zowie FK1|Razer Goliathus Speed|CMStorm Trigger|ASUS ROG Swift PG279Q|Sennheiser HD 700|SteamID:kvistul
kvist is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2016, 16:06   #87
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,609
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

Am o problema la job...si nu stiu cum s-o rezolv elegant, momentan am rezolvat-o dar e tiganie ce am facut.

Se da un PC, de tip office. Se dau 2 ISP, o retea VPN radio (Orange) de 10Mbps (business), pe care o vom numi in continuare Intranet, si in care accesul la internet este drastic restrictionat, (fara sex, violenta, jocuri de noroc, tracker-e, filme online, retele de socializare, etc), si o fibra de 2Mbps (Telekom) de asemenea business, in care accesul la internet nu este restrictionat, pe care o vom numi in continuare Guest.

Din reteaua Intranet se acceseaza niste servere din Bucuresti, care ruleaza un anumit program de gestiune, conexiunea se realizeaza cu Remote Desktop Connection, fiecare utilizator avand cate un user si o parola de domeniu.

Din reteauna Guest se doreste initializarea unei conexiuni securizate, de tip VPN, cu Autoritatea Vamala, pentru a se realiza diverse operatiuni, miscari de stocuri, plati accize, etc.

Din reteaua Intranet nu se poate accesa site-ul Vamii iar din reteaua Guest nu se pot accesa serverele din Bucuresti.

Pentru asta, in PC-ul respectiv am 2 placi de retea, fiecare cu setarile specifice retelei din care face parte.

Problema: Windows, "seteaza" by default, reteaua implicita Guest. Nu stiu de ce si nici care este logica acestei alegeri. Tot traficul se face pe reteaua Guest. Problema este ca nu ne putem conecta la serverele din Bucuresti decat daca se scoate cablul de la reteaua Guest sau daca se da disable la placa de retea alocata acelei conexiuni. Insa, cum PC-ul este utilizat de femeie, contabila, care stie doar sa opereze in programul de gestiune, aceste operatiuni sint excluse.

Cum pot seta Remote Desktop Connection sa foloseasca exclusiv reteaua Intranet?

Spuneam ca momentan am rezolvat-o neortodox, am creat bridge intre cele doua retele, dar astfel se duce in poola securitatea VPN-ului Orange (Intranet) din moment ce eu fac bridge cu mult mai libertina retea Telekom (Guest). Antivirusul pe acest PC este un BitDefender Endpoint Security, care nu isi face updates decat daca este sesizata conexiunea Intranet.

Halp?
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2016, 17:39   #88
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,911
Mentioned: 65 Post(s)

PC-ul meu

Default

http://serverfault.com/questions/183...r-network-card

http://www.mydigitallife.info/how-to...or-dos-prompt/

http://superuser.com/questions/58502...ecific-network

Din ce vad, route ar trebui sa iti rezolve problema.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2016, 17:45   #89
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,506
Mentioned: 1001 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ai 2 optiuni mai mari:

1. Faci ce faci sa ramaneti in 1 retea (recomandat).
2. Ai 2 interneturi, trebuie sa iei un router mai destept dual WAN si creezi reguli de iesire - de exemplu portul 3389 merge pe intranet dar restul merge pe guest.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2016, 17:49   #90
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,911
Mentioned: 65 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am o chestie similara cand lucrez de acasa... lucram un timp pe laptop cu switch KVM, o bataie de cap maxima. Asa ca mi-am pus frumos o masina virtuala pe SSD, VPN conectat la munca si monitor dedicat iar celalalte 2 monitoare pentru torente / web browsing / whatever, nici o treaba cu masina virtuala.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2016, 20:33   #91
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,609
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

Multumesc @ktf, probez luni, pare sa fie exact ceea ce am nevoie!
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2016, 10:02   #92
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,609
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

A mers cu route. Am setat metric 1 pentru Guest și metric 2 pentru Intranet, apoi am routat traficul spre IP-urile serverelor catre metric 2.

Sent from my 1+
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2016, 00:43   #93
kvist
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: bucharest
Posts: 524
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

am intelesc bine (ca pentru profani)?
-JBOD din 2 hdd: daca crapa un hdd se pierd datele de pe mort si ai sanse sa recuperezi ce ai pe hdd ramas viu (dar nu stii sigur ce si unde sunt scrise pe cele 2 hdd...deci semiloto)
-RAID 0 din 2 hdd: crapa unul dintre cele doua => pa si la gara cu totul (nu mai recuperezi nimic)
-RAID 0 => mai rapid la citire/scriere decit JBOD
__________________
i7-4790K|NH-D15|MSI Z97-GD65 GAMING|Kingston 12GB PC3-12800|GTX1070|Xonar Essence STX|Fractal Design Define XL R2|Seasonic X-750|Samsung 850 EVO 250GB|Zowie FK1|Razer Goliathus Speed|CMStorm Trigger|ASUS ROG Swift PG279Q|Sennheiser HD 700|SteamID:kvistul
kvist is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2016, 01:03   #94
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,506
Mentioned: 1001 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

JBOD - Just a Bunch Of Drives - nu ai raid, nu ai nimic. Daca pica unul din 2, pierzi datele de pe ala care pica. Daca pica ambele, pierzi ambele.

RAID0 din 1 HDD = JBOD - daca pica, pica. Nu e nici o diferenta intre fara RAID si RAID0 din 1 HDD decat driverul pe care il folosesti. Viteza si rendundata este aceeasi, adica viteza standard si redundanta nimic.

RAID 0 din 2 HDD-uri - viteza teoretic dubla la scriere si citire, capacitate normala. Daca pica unul, pierzi tot.

RAID 1 din 2 HDD-uri - viteza teoretic neschimbata, capacitatea este jumatate - adica daca ai 2 HDD-uri de 1TB, capacitatea totala este de 1 TB pentru ca ai aceeasi informatie pe ambele HDD-uri. Daca pica unul, nu pierzi nimic (presupunand ca nu esti extra ghinionist si pica al doilea in timp ce il inlocuiesti pe cel stricat).

RAID 10 din 4 HDD-uri - e o combinatie de RAID 1 si RAID 0 - ai si redundanta si viteza. Daca pica oricare 1 din cele patru, esti ok. In anumite cazuri, pot pica si 2 si sa fii ok, depinde care anume pica. Daca pica 2 care nu trebuie sau 3, e cam tragic.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2016, 08:18   #95
kvist
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: bucharest
Posts: 524
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc.
Le-am pus in raid 0 (sunt 2 hdd wd red de 3tb).
Nu pun decit filme pe ele.
O zi buna.

Sent from my XT1572 using Tapatalk
__________________
i7-4790K|NH-D15|MSI Z97-GD65 GAMING|Kingston 12GB PC3-12800|GTX1070|Xonar Essence STX|Fractal Design Define XL R2|Seasonic X-750|Samsung 850 EVO 250GB|Zowie FK1|Razer Goliathus Speed|CMStorm Trigger|ASUS ROG Swift PG279Q|Sennheiser HD 700|SteamID:kvistul
kvist is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2016, 11:34   #96
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,310
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Default

Caut un gigabit switch, 8 porturi, recomandari? TP-LINK TL-SG108E mi se pare ok, buget pana in 200ron.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1800X, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, SM951-NVMe 256GB SSD, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.5U1

Last edited by Pirat; 05-04-2016 at 11:56.
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2016, 13:16   #97
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,013
Mentioned: 445 Post(s)

PC-ul meu



Default

TL-SG1800D este īn jur de 125 lei prin Altex.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2016, 09:58   #98
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,609
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

Quick question:

Dacă intru īntr-un switch cu 2 ISP diferiți și ies cu un cablu către un PC, acel PC va avea net de la ambii ISP sau switch-ul va alege unul by default și prin acela va ieși PC-ul respectiv pe net?
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2016, 10:10   #99
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,911
Mentioned: 65 Post(s)

PC-ul meu

Default

Depinde de switch. Are load balancing sau doar link backup ?
ktf is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2016, 10:24   #100
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,609
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

E fără management, ceva ieftineală TP-Link cu 8 porturi. (TL-SF1008D)
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 14:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 16:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 09:15

 
Forum Stats
Members: 7,677
Threads: 18,752
Posts: 582,254
Total Online: 459

Newest Member: georgegrigore69

Latest Threads
- by Ncmihai
- by Miru
- by Otman

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 06:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.